• Puamik

    Existuje program do počítače v němž by se daly uchovávat GPX soubory se zobrazením mapy a profilu?

    Poté co Strava téměř vše zpoplatnila mám strach, abych časem nepřišel i o své trasy. Takže budu exportovat GPX a chci je nahrát do programu v PC.

    Děkuji

    0 0
    • JachymP  

      Není to sice na co se ptáš, ale stejně za mě nejlepší na tento účel je Mapy.cz. Bezkonkurenčně nejlepší mapové podklady, appka do mobilu, pěkný web pro práci na PC. Po přihlášení můžeš nahrávat svoje trasy, organizovat do složek apod.

      Jasně, je to zase jen cloud, ale klidně ty GPX můžeš mít uložené i u sebe lokálně a kdyby náhodou Seznam někdy zkrachoval a zrušili mapy.cz, tak o ty GPX nepřijdeš. Zatím to ale nevypadá, že by Seznam krachoval…

      A na jednorázové zobrazení GPX jsou ty mapy.cz taky super, nemusíš nic instalovat a zobrazíš si to všude.

      A ještě varianta: pokud bys nahrával třeba Garminem, tak tu trasu máš vždy v Garmin Connect a až pak následně jde do Stravy. Takže kdyby ti Strava sebrala ty tvoje trasy, máš je ještě v Garmin Connect. Podle mě ti je ale nesebere ani Strava. No a pravděpodobnost, že by ti je sebrala Strava i Garmin najednou, ta už je úplně mizivá.

      0 0
    • danis7  

      Na tohle používám Locus v mobilu. Na PC o ničem podobném nevím

      0 0
    • team_daddy  

      Já tuhle paranoiu řešil tak, že jsem si vždycky na Silvestra postahoval GPX do komplu do adresáře…gpxka/201­9.

      Mám tam stovku souborů a kdyby bylo zle, vždycky půjdou někam vložit.

      0 0
      • Singlespeed  

        Taky to tak dělám. Jednoduchý a spolehlivý způsob, jak archivovat trasy. Ukládám ale jen ty zajímavé trasy, ke které mají potenciál, že se k nim ještě někdy vrátím. Běžné vyjížďky hážu do koše, stejně bych se na ně už nikdy nepodíval, jejich archivace je tudíž zbytečná.

        0 0
        • Dawem  

          Z pohledu různých statistik mi běžné jízdy zbytečné nepřijdou.

          0 0
          • Singlespeed  

            Tak, samozřejmě, ve 23 letech jsem si dělal (tehdy, samozřejmě, primitivní) statistiky taky. Ale postupně, myslím, spousta lidí zjistí, že jsou k ničemu. První přístroj Suunto pro záznam tras jsem si pořídil někdy v roce 2004. Kdybych archivovoval všechny vyjížďky od té doby, které jsou už v řádu tisíců, kdo by se v té mase souborů vyznal… nikdo, co si budem povídat :-). A že jsem třeba před deseti lety jezdil kolem 18000 tis. km ročně, to je pro mě dnes taky zcela zbytečná informace.

            0 0
            • Dawem  

              Pro mne to má smysl stejný, jako archivovat fotografie. V těch se taky v budoucnu přehrabovat člověk může a nemusí. :-)

              0 0
    • xtonda  

      Někdo tu zmiňoval program Golden Cheetah, já to nezkoušel. Nicméně já bych si prostě ukládal záznamy na disk a čím je zobrazovat bych řešil až v situaci, kdy ta Strava skutečně přestane být použitelná.

      0 0
      • babkanakole  

        Ten návrh byl ode mě.

        V podstatě „Strava“ bez toho sdílení, tedy bez toho, co jí pro mnohé dělá zajímavou. Propojení na tréninkové weby to má taky, v beta verzi dřív fungovalo i propojení na Stravu. Jestli se to pořád ještě drží, to netuším, jedu jen a pouze lokálně.

        Jinak obecně zálohovat GPX je naprosto jednoduché – disk, případně zabalit do archivu, ať je to menší. Vždyť je to jen text. Dělala jsem to před Stravou i před Golden Cheetah.

        0 0
      • zdenek  

        Záznamy se dají ze Stravy hromadně exportovat třeba Tapirikem do jiné aplikace nebo na disk a tam libovolně zálohovat.

        0 0
    • Auditor  

      Co zkusit garminovsky Basecamp?'

      Muzes tridit do sbirek, zobrazovat v mape (treba VasaM z OSM ci podobnych) … mas i nejaky grafy a udaje k nim…

      0 0
    • Carousel  

      Můžeš přece vyzkoušet trial placené verze a v nejhorším si začít odtrhovat od úst a po nějaké době si našetřit pět dolarů na jednoměsíční předplatné a během té doby si gpx. stáhnout k sobě. ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.