Prodej komponent z nového kola - divní zájemci

11 nepřečtených
  • Johny_r

    Ahoj,

    prodávám na internetu leccos, nikdy nebyl problém. Teď jsem ale chtěl prodat gripy sundané z nového kola a hned se mi ozvaly dvě podivné existence. Jeden patrně rus si chtěl osobně přijít, ale když jsem mu dal adresu do práce v průmyslovém areálu, přestal reagovat. Druhý překladačovou češtinou (posléze celkem normální angličtinou) neustále vyžaduje moje PayPal údaje pro poslání peněz a především mojí adresu, kam by si poslal kurýra. Odmítá možnost, že mi dá adresu on a poslání zařídím já.

    Nechci být podezřívavý xenofob, ale dělá to na mě dojem, že si takhle tipují adresy, kde by se dalo ukrást nové kolo. Když jsem prodával nějaké použité věci, tak se vždycky ozvali češi a domluva byla úplně normální. Máte někdo podobnou zkušenost? Já po téhle zkušenosti vím, že nikdy nebudu nabízet osobní předání v místě, kde mám uskladněné kolo.

    0 0
    • iggi  

      ok

      0 0
    • milan.v  

      Kurýr pro gripy za dvě kila, nepřijde ti na tom něco divného?!? ;o)

      0 0
      • Johny_r  

        Nepřijde, setkal jsem se s různými řešeními, které bych nečekal, ale které byly úplně v pohodě. Každopádně tohle řeší jednoho (reakce na inzerát a Paypal). Podezřelejší je ten druhý, který reagoval na jiný inzerát jinde a bez Paypalu.

        0 0
      • pumpy  

        Me to neprijde divne si pro neco poslat kuryra. Prodal jsem takto kazetu, zabalil a prijelo si pro to PPL. Borec me psal, ze mam PPL zdarma (spis bych rekl na firmu), ze si prepravu zaridi. Ale samozrejme, jednani mel slusne, penize na ucet poslal, takze pro by ne kuryra.

        Ale samozrjme dle toho co pise zadavatel, bych do toho nesel.

        0 0
    • Slavik  

      Kolik Ti je? :-)

      0 0
    • Johny_r  

      Každopádně mi přijde zajímavé, že se tihle zájemci ozývají výhradně na inzeráty na nové komponenty. Mám spoustu inzerátů na jeté věci a tam nikdy nic. Jak už jsem napsal výš, ten s Paypalem je divnej a celkem zjevně to je fake. Spíš mě zajímalo, jestli se s tím někdo setkal (a je fakt, že hledat jsem to nezkoušel), nicméně zajímavější mi přijde ten druhej, kterej se chce sejít a zaplatit cash a přejde ho chuť, když zjistí, kam si má přijít. Tam tuším jiný úmysly.

      0 0
    • esmo  

      Prostě jsou to zloději, gauneři a nevím co ještě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.