• endy009

    Čau všem, jsem z toho docela špatnej, protože nevím co dělat. V pátek jsem prodal svoje kolo. Zájemci přijeli, podívali se, projeli. Ptali se. Vady jako škrábance viděly,, o budoucí výměně

    řetězu take. A vzali ho ...... Včera večer mi manžel paní,se kterou tam byl psal, že kolo má u presmykace poškozený rám. Jak je objímka, že je to moc utažené. A prostě je vidět,že je to zásah do rámu.

    Upřímně, o ničem jsem nevěděl.kolo bylo v servisu a pak měsíc stalo. Smyk mi měnili před několika mesici. Volal jsem známýmu co má servis a kolo jsem k němu dával. A řekl mi,že to ničemu nevadí.

    ?????????!!!!

    Jako co mám teď dělat? Peníze za kolo nemám. Dal jsem je do domu, o vade jsem nevěděl, servis tvrdí,že je to v pořádku. Mě osobně nejde do hlavy jak by mohl utáhnout objímkou smyku tak že ,krupl, rám??? To snad ani nejde ne?!? Posílal mi fotku a vazbě to vypadá, že tam je poškozený, že nepůjde jen o napis. Dle fotky je vidět, že je tam na levé straně kola, u objímky jakoby hlubší rypanec nebo krupnuti nebo jak to napsat.

    Jinak kamarád je ex servisak ofico, teď to dělá doma ve volnu

    0 0
    • MirosPikos  

      Proč nepošleš fotku? Ne každý je tu vlastníkem křišťálové koule.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dokud sem tu fotku nenahraješ, tak ti asi nikdo nic konkrétního neporadí. Já bych ale doporučoval, vzít kolo zpět, vrátit peníze a prípadně sehnat jiného kupce. Jiná věc by ovšem byla, kdybych nabyl dojem, že rupnutí trubky u smyku má na svědomí nový majitel.

      0 0
    • endy009  

      Kdybych ji měl u sebe,tak ji vložím,tvl. Od 3 hodin od rána jsem na cestě, a budu až do středy,tak že ji nevložím.....Včera mi ji posílal na comp,co jsem viděl vypadá jak tvrdí,ale nejde mi do hlavy jak to mohl tak utáhnout a vůbec proč?!!! Ted nemám šanci mu volat–budu v jednm kole mimo čr.Fakt mi to nejde do hlavy a hlavně já jsem na kole ještě měsíce jezdil a nic, nic nekřupadlo,nehýbalo se, nebo vůbec kolo mi nikdy nespadlo.......Byl jsem iv jiném servise jednou na rychlo a nikdo se nezmínil,že by tam něco bylo špatně?

      Se servisákem jsem to řešil na rychlo jen poslal včera fotku a at mi k tomu řekne svoje,prý jen,že to ničemu nevadí. Nic víc, ne že to je zásah do carbonu. Čili co jsem pochopil, to udělal on. Já o ničm fakt nevěděl a jezdil na tom měsíce. A popravdě ani vidět to nebylo při normálním pohledu-kolo jsem myl,mazal,čistil.

      Ale nový majitel tvrdí,že prostě když na to šáhne cítí prstem, že je tam rýha/křuplý (nic s enehýbe nebo neprohýbá)...­......Mě jde o to, že já peníze vracet nehodlám to se na mě nezlobte,na moje triko to nejde, zda mám možnost to požadovat na servisákovi, případně, zda je vůbec možnost, aby to bylo opravdu křuplé?????? Mě to hlava nebere.

      0 0
      • Bubaaak  

        a na fotkách z prodeje, náhodou, detail smyku nemáš?

        0 0
        • endy009  

          Nemám,fotky jsem udělal hala bala a hlavně mám jen smyk z druhé strany,kde to je ok, požadoval jsem osobní převzetí kvůli zkouknutí a zkoušce a vyhnutí se problémům při dopravě......Pán taky,protože kolo je pro manželku a myslel si, že vzhledem k její výšce ji bude velké-nebyl,akorát,ženský mají delší nohy.

          Kdybych chtěl vojebávat neprodávam, sice 26tku s původní cenou 70 litrů, sie 4 roky starou, osazení xt,reba, dt swiss apod za 18 tisíc, kdy hodnotu v několika servisech mi řekli 25–29.Chtěl jsem jít klidně na 20,aby se prodala a já měl peníze na důležitější věci(rodina,dům),a­le šel jsem ještě dolů......Fakt nevím, co s tím teď, prachy nemám(nakoupený matroš),nasranej na servisáka jak nikdy a ještě v prdeli tisíce km.......Teď to řeším s ním nebo spí čekám jak se vyjádří k tomu,že kolo je díky němu na vyhazov a požaduji po něm prachyza to co mi dal zájemce..... Co jinak s tím? Rám je asi na odpis.

          Mám jen tuhle. Praktický tahle strana je v pořádku, je to prý z druhý…jakoby stažený a ruply. Hovado ddbilni

          0 0
          • ciki  

            I z téhle strany je to cca 3 mm nad objímkou prasklé.

            0 0
            • Smazaný účet  

              rentgenový voči! tebe by měli poslat na temelín kontrolovat svary.

              0 0
            • endy009  

              Kde to tam vidíš?jak je ta rýha tak tam byl původně smyk. Pak mi dal jiný a níž… Nikdy co jsem mel možnost na ten ,otlak, sahat to nevypadalo,že je to prasklé. Z druhé strany jsem si nikdy nevšiml, toho co včera zájemce.

              Fakt mám nervy, lidí, známí a zachoval se jak ****.

              0 0
      •  

        po servisákovi to už je pozdě bycha honit, to sis měl prohlédnou při přejímce kola od něj

        0 0
        •  

          kdyby někdo nevěděl co znamená rčení „pozdě bycha honiti“ vyjadřuje stav, kdy se již nedá nepravit, co se událo, kdy je již pozdě litovat toho, co se stalo

          0 0
        • MatS  

          Záleží, kdy mu to dělal a jestli na ty úkony má papír. Záruka na opravu (práci) je půl roku. Jenže vzhledem k tomu, že mu to dělal známej někde v garáži, tak asi bude mít kulové a nic si na něm nevezme.

          Jinak jestli to je karbonový rám, tak to na vyhození není, to se dá snadno opravit a nebude to taková raketa. Odhadem do 2t Kč.

          Na jeho místě bych se domluvil, že to nechá spravit a opravu uhradí. Rozhodně menší zlo než shánět 18k a kolo brát zpět.

          0 0
      • Vilém  

        Tak proc sem vubec pises?

        0 0
      • DiXX  

        Dokud neukážeš pořádnou fotku poškození, tak není co řešit.

        Na to že jsi v jednom kole a nemáš šanci ani volat se tu docela rozepisuješ…

        0 0
        • MirosPikos  

          +1

          0 0
        • milan.v  

          To už je dnes taková móda, tvrdit o sobě, že nemám na nic čas, že jsem v jednom kole… Lidi vůbec netuší, co je to, když člověk nemá na nic čas a být v jednom kole…

          0 0
    • jaspy24  

      Nějak to nedává smysl. Píšeš, že jsi v jednom kole v zahraničí ale máš čas psát dlouhý eseje o tom co máš a nemáš dělat. Další věc co nechápu, je když ti fotku poslal tak ji snad máš v mailu a na ten se dostaneš pokud nám tu píšeš. Nic proti tobě ale nějak mi to nesedí…

      0 0
    • scalar  

      Příště ruce pryč od kamarádovy manželky…

      0 0
    • Twitko  

      No čistě dle selskýho rozumu máš dvě možnosti – vycházím z toho, že sám tady uznáváš, že ten rám byl opravdu prasklej už u tebe a že jsi prodal (byť nevědomky) vadnou věc:

      • buď se zachovat jako šmejd, lhát a tvrdit, že kolo bylo OK, ostatně kupující si ho osobně prohlédl atd atd .. a beztak si ho dojebal až po koupi, sám až doma, když se tam snažil něco nastavit. Bla bla … takže „myjeme si ruce“. Výsledkem bude pravděpodobně spor s nejasným koncem – netuším jak máte sepsanou smlouvu, předávací protokol, jak bude chlapík zatvrzelej atd…
      • no a nebo se k tomu postavíš čelem, kolo si vezmeš zpátky a borcovi vrátíš love. Kde sehnat $ a jak si to pořešíšt s tím známým servisákem je čistě tvůj problém, to se kupujícího netýká.

      nic jinýho mě napadá, ať nad tím budes mudrovat jak dlouho chceš …

      0 0
      • endy009  

        Nechci být svině. Ale na druhý straně má vina to není, fakt jsme o ničem nevěděl. Znamyho rozkopu jakmile přijedu. Zatím se k tomu jinak nepostavil,až nečetl…

        Hlavně to zničil on. Já si servis nedělám, nikdy. Nemám čas na to. Jezdím když můžu a tím to končí,maximne namazu a umeju.

        Protokol,smlouvu s prodávajícím nemáme. Prostě nic. Přijel, zkusil, viděl a zaplatil a odjel s kolem. Nic jinýho..... Byl tu snad hodinu a nakonec vzal.

        A pro rypaly, fotku nemám na emailu. Ale na instanci v tabletu. Běžné v autě nrvozim ntb nebo tablet. Ale prostě je to ruply. Asi zřejmě. Jde o rám od Kellysu. Nevím jak na tom jsou nebo byly. Fakt mám sto chutí totiž otočit a jet za tím čůrá…!!!! Včera mi jen napsal, že to ničemu nevadí. Upřímně já když jsem čistil řetěz nebo se pohyboval okolo převodníků nic jsem tam neviděl, jen je vidět že je tam odřenou nad objímkou, nic jiného, nic prasklého. Nevím kde to tam někteří vidíte…oproti druhý straně kterou ní posílal zájemce, tam je vidět, že nejde jen o odřeninu.

        0 0
    • milan.v  

      To je tak, když servisáci nepoužívají momenťáky, to je přece pod jejich úroveň, oni to mají v ruce…

      0 0
      • THORX  

        To nechápu, momenťák mám už i já :)

        0 0
      • Vilém  

        A moment pro dany ram zjisti kde?

        0 0
        • milan.v  

          Jako člověk od fachu přece víš, že nějaký moment musí být bezpečný pro všechny rámy a přitom presmykač dotažený…

          0 0
      • Smazaný účet  

        jestli nedokáže utáhnout smyk tak, aby nepromáčk rám, tak mu ani momenťák nepomůže. volšový ruce už nevylepší.

        0 0
    • Georrge  

      Bez fotky asi takhle

      Jestli je to karbon, nech to opravit. Na servisakovi si asi nic nevezmes, ten rekne ze to dotahl s citem a ze jde o vyrobni vadu…

      0 0
      • kubad  

        záleží jak moč je to promáčklé, a to se opravdu bez fotky posoudit nedá, každopádně nějaké drobné zmáčknutí by neměl být problém, na sedlovce v rámu je to vcelku běžné

        0 0
    • endy009  

      Tak pánové, jsem znechucen. Ted čtu od něj odpověď:

      . ten vryp tam más už pěěěkně dlouho…je to od té doby…co jste přijeli z lesa …když ti klacek vlítnul do přesmykače a pootočil ním na trubce!! všechny šrouby u trve na kole mají předepsané momenty utažení…proto je vždy!!!dělám pouze momentovým klíčem!! Ano…to riziko tam je mírně zvýšené…nicméně jezdíl jsi s tím heeezkých pár kilometříků!!

      A co mám na tohle asi říct ?! A hlavně dělat. Já to nevěděl. Hajzl jeden … Ať mi neříká ,že tohle se mohlo stát od klacku a hlavně o ničem nevím, že by byla taková perda,která by mi pootočila smykem

      0 0
      • obda  

        „jezdíla jsi s tím …“ Pěkný případ neujasněné genderové identity – alespoň tu na BF ;) Pozdní edit to už nezachrání :D

        0 0
        • Infidel  

          :-D

          0 0
        •  

          no a je jasný kdo má máslo na hlavě :-)

          0 0
        • Sinpa  

          Tak on když se člověk tady přizná, že je ženská, tak jde vlákno do kopru.. ;-)

          0 0
        • endy009  

          Ženská nejsem. A to AAA vjelo mě při kopírování, jsem na founu

          0 0
          • obda  

            Jasně: https://www.bike-forum.cz/…-umyti-vrzou ;)

            0 0
            •  

              hi hi hi :-)

              0 0
            • endy009  

              To jsem psal za partnerku,ještě když jezdila… Koukám, že gestapo je všude. Tohle na dnešní dobu nesnáším ze srdce. Kdybyste zapli mozek třeba b vám to došlo, že ne vždycky z jednoho muže psát jedná a tatáž osoba a nebo dotaz může být za jinýho člověk a

              0 0
      • jIrI___  

        Chce to klid a nohy v teple ;). Dokud sem nedáš pořádnou fotku, tak těžko soudit. Promáčknutí laku od přesmyku je běžné i při použití momenťáku, poooočený přesmyk taky umí udělat nepěkný škrábanec. Ani obojí ovšem není případ, kdy by měl být poškozený, ba dokonce prasklý rám.

        0 0
        • endy009  

          ***** fix, ale já k tomu nevěděl. Nevím že by mi klacek sejmul smyk. Nevím, že by mi někdy říkal o tom, že se tohle mohlo stát… Nevím, prostě. A ani jsem si toho nevšiml. Zájemce zatím nic neřeší, prý to dá do servisu a uvidí se zdá je to problém nebo ne, pak se rozhodne....... Ale sere mě chování znamyho, ještě bych eventuálně pochopil cizí osobu, ikdyz taky ne, ale známý. Známe se roky rokouci,dělá servis x lidem v okolí a pak se zachová tkahle. Aspoň mohou otevřít hubu a říct mi o tom protože vidět to při běžným provozuj není

          0 0
          •  

            no takhle to vypadá že budeš muset prodat ten nakoupenej matroš a kolo vyplatit zpět

            0 0
          • Smazaný účet  

            To si nepamatuje,s ze by ti klacek pomotal smyk a musel jsi ho rovnat?

            0 0
            • endy009  

              Ne, protože se mi nikdy nic takovýho nedalo. Vždycky jsem dojel domu, jediná nehoda kdy byla tak pichly plast, jinak nic. S kolem jsem ani nikdy nespadl a když tká na levý bok. Nikdy ne na právo. Na to mám hodně dobrou paměť.

              Teď nebudu moct psát,musím zas ject..... Fakt mě jeho chování vytocilo. Materiál nevrátím, není možnost, lidi jsou zaplacený a dělají. Jako peníze budu mít ale až po výplatě…ale říkám na co já budu platit když já jsem nic nezavinil, sorry ale on mi o tom ani neřekl, jíšky za celou dobu co jsem na kole jezdil, prostě nic...... Až teď když jsem na něj vyjel tak mi oznámil, že je to tímhle. A nit doma kolo který je v háji? Na co, k čemu ? Už tkahle bylo hodně pod cenou jen aby šlo z domu a bylo na důležitější věci. Zaráží mě, že ani v jiném servise si ničeho nevšimli..... A nikdo se nezmínil. A to jsem tam byl někdo v dubnu

              A ještě jedna věc na tohle kole jsem jezdil spíš silnice a lehčí terén, žádný divočiny. Tak že jsem hovado na nebo se mi snaží vnutit něco co není pravda!?!??? Lidi fakt přísahám o tom, že bych kdy měl poničeny smyk nevím, nikdy jsem ho nerovnosti, vždycky jsem dojel bez problémů domu. Akorát mi ho měnil, původně tam bylo XT pak tam dal slx. Sedí se mnou v kabině kámoš, co se mnou jezdí. 99% jezdíme spolu..... A prostě ne, nic takovýho se nestalo. A pokud ano tak jak jsem mohl dojet z projížďky domu aniž by nebyl problém nebo jsem si něčeho nevšiml???

              Chování a servisaka je jasné v tom, že dává od toho ruce pryč. Typické na dnešní dobu u mnoha lidí aspoň člověk ví komu se vyhýbat. Nadobro

              0 0
          • obda  

            Nevím že by mi klacek sejmul smyk.

            Tak určitě: https://www.bike-forum.cz/…du-od-znalcu

            0 0
            •  

              tak to už je na popcorn a dvojku červenýho takhle při poledni :-)

              0 0
            • endy009  

              No a co??? V jiný problém. A hlavně na jiném kole, tvl. Tohle je fakt už k smíchuxD

              A kdybys zapla hlavu došlo by to, že k tomu známýmu s novým kolem nechodím. Mám měsíc jiný servis kde mi dali převody do kupy a ne jak známý,který teď tvrdí,že to byl klacek tvrdil jak 2×10 je na hranici svých možností a s kombinací s kolem v Carbonu to ladit nebude na 100.

              Ho.no. jsem jinde a zajímavý že kolo je po prvním servisu jinde a jezdí jak po másle na všechny převody. Ale zvláštní je, že jsem tam měl i to kolo, který jsem prodal a vady u smyku si nevšimli.

              0 0
      • MiKED  

        Tak on ten šrám je vidět i na fotce, kterou jsi tu vystavil.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce