Prodávám bike, kupuji čtyřkolku...

197 nepřečtených
  • coolboy

    Včera jsem se opět projížděl po svých oblíbených Hostýnkách… Jezdilo by se skvěle, kdyby motoristi nejezdili po lesních asfaltkách se zákazem vjezdu… Něvěřícně jsem zíral na lesní cestě (Troják-Hutě) kde mě předjel favorit. Na mou otázku, jestli je tam silnice mi odpověděl, že tam nikde není zákaz vjezdu a tudíž tam může jet – pro neznalé se jedná o lesní cestu povrchem hlína a štěrk. Pak jsem pokračoval po hřebenu na Lázy. Několik motorek mě už nemohlo rozházet. Vrchol všeho přišel, když uprostřed lesa stály dvě čtyřkolky a u nich otec na ohništi opékal špekáčky svým dětem. Opravdu vrchol ignorantství…

    Kdo z Vás se vyznáte v zákonech, můžete napsat, kam auta můžou a nemůžou? Musí být každá lesní cesta označena zákazem vjezdu??? Nejlépe i nějaký odkaz nebo číslo zákona… Díky!!!

    Anketa: Motorky a čtyřkokly v lese...

    9x
    18%
    0 0
    • obda  

      Pokud vím, do lesa je vjezd zakázán lesním zákonem, značka zákazu vjezdu tedy není potřeba.

      Lesní zákon

      zákon č. 289/1995 Sb. ze dne 3. listopadu 1995, o lesích a o změně a doplnění některých zákonů

      § 20

      (1) V lesích je zakázáno

      1. jezdit a stát s motorovými vozidly,

      V zákoně se píše o „lese“, jak se pozná že cesta vedená mezi stromy není veřejná pozemní komunikace ale součást lesa netuším

      0 0
      • zichis  

        každej trochu rozumnej čovek pozná kde končí komu­nikace pro motorwagen a začíná lesní cesta. V případě že zapovězená cesta vypadá pěkně, je čistá, vyasfaltovaná, obvykle se tam ty značky zákazu vjezdu dávají, aby nebylo pochyb. Mno, nebylo by třeba lepší místo mázení kolo do žita, získání průkazu člena lesní stráže? Kdyby jen každej dvacátej biker odtud měl jeho pravomoce, věřím že situace se může rapidně  změnit k lepšímu :-)

        http://www.outdooring.cz/…ni-straz.php

        0 0
        • Tukos  

          Bohužel. Lesní stráž může v podstatě 3 věci. Udělit blokovou pokutu legrační výše, kterou „postižený“ odmítne zaplatit, zjistit totožnost – nemá OP, předvést ke zjištění totožnosti a případnému dalšímu projednání na služebnu PČR, a k tomu nesmí použít žádné donucovací prostředky.

          Když to zrekapituluji, co lesní stráž v podstatě může … NIC. A právě tito hajzlíci to vědí, jediný kdo je na ně nějaká páka je PČR a pro tu není tato kriminalita problémem.

          Vím že můj postoj je poněkud pasivní, ale když jsem se několikrát pokoušel aktivně fungovat jako lesní stráž, obvykle se to obrátilo proti mně. Každý je s někým kamarád …

          0 0
        • Martin  

          bohužel značku zákaz vjezdu si pár zmrdů může velice jednoduše votunit – třebas v Hostýnkách u Hadovny je zákaz vjezdu a na ní sprejem doplněná dvacítka… a čuráci v autě tam jezdí jak kdyby se nechumelilo. a benga nikde :-(

          0 0
          • marapara  

            To chce koupit bílý sprej a tu 20 přestříkat na bílo.

            0 0
            • Martin  

              to chce spíš propichovat gumy :-( ale o bílým spreji jsem taky uvažoval

              0 0
              • marapara  

                No hlavně tam nezačni natahovat dráty a tlouct do země ostny :)

                0 0
                • Martin  

                  to opatření by samozřejmě bylo selektivní a nikoliv plošné :-)

                  přece nenatáhnu drát kolegovi bajkrovi :-)

                  0 0
          • hribik A1  

            a ani tuto verziu znacky tam nedodrzuju, co?

            0 0
      • t29  

        krom těch motorových vozidel taky § 20 zakazuje:

        1. kouřit, rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně a tábořit mimo vyhrazená místa,

        (2) Rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně je zakázáno také do vzdálenosti 50 m od okraje lesa.

        dodržel ten tatínek padesátimetrovou vzdálenost?

        0 0
      • fousek  

        Ano vjezd do lesa je zakazan, ale neni zakazan vjezd na ucelovou komunikaci a ucelova komunikace muze vest krz les

        0 0
    • pajik  

      Buranský chování typu těch buřtů a jízdy, která by mě ohrožovala, nebo v místech mimo cesty a v opravdu panenské přírodě atp. je docela drzost, nicméně kdyby šlo jen o to, že mě předjede auto, či motorka, na nějaké polní cestě (byť na zákazu vjezdu), tak se nerozčiluju. Jednak to nemá cenu a pak sám jezdim po chodníku a dokážu si představit, že opatrný motorista na zákazu vjezdu musí mít stejný pocit, že to nikomu nevadí a nikoho neohrožuje, jako když já jedu po tom chodníku…

      0 0
      • RomanH  

        Docela rozumna reakce, podobne to je i s obcasnou jizdou cyklisty po chodniku – v nekterych pripadech to je bezpecnejsi pro vsechny nez se motat v mestskem provozu. Jen ty burty v lese bych primo nanazval buranskym chovanim – copak Ty jsi jako dite v nejakem skautu ci s nekym jinym neopikal na cundru spekacky ? Vim, nema se to, nahoda je blbec, ale pokud si vyberes vhodne misto, davas pozor a pak po sobe uklidis…

        0 0
        • pajik  

          jj, máš pravdu, opejkal a rád :) tak nějak mi to vyznělo, že si vykopali ohniště někde, kde to nebylo vhodný, ale jinak je fakt, že když se to pak zahrabe a neudělá bordel okolo, tak to jde. Ale spis to chce nejaky taboriste, jen tak bych v lese ohniste nevykopal.

          0 0
      • hribik A1  

        presne

        0 0
    • o.unca  

      Co se týče zákonů, byl nedávno článeček v Respektu:

       

      http://www.respekt.cz/clanek.php?…

      0 0
    • Neddy  

      Kromě čtyř kol (jedno v našich bikách nemám, je to celopéro z marketu – ale z kopce je fajn) v garáži mám ještě taky 4 motorky, takže i do lesa na nich samozřejmě jezdím. Zrovna tak jako je zakázáno jezdit byť po lesních cestách na motorce, tak je ale i zakázáno jezdit na kole v lese. Sjezdaři a freerideři si klidně i na obecním či státním lese postaví svoje lávky a vám to nevadí, že tam jezdí, ale motorkáři jo. Kdybyste doma měli taky motorky, určitě byste změnili názor.

      0 0
      • Twister  

        Tak na jednu stranu tady kritizuješ lidi za to, že jezděj na kole po chodníku a přes přechod, a na druhou klidně přeneseš přes srdce, že sám porušuješ zákony podle mě závažnějším způsobem a odvoláváš se na to, že to přece ostatní dělaj taky? Zvlášťní morálka…

        A ohledně té změny názoru v případě vlastnictví motorky: nevím, proč bych si měl motorku pořizovat v případě, že na ní nebudu závodit, když s ní stejně nikam jinam než na závody a tréninkové tratě jezdit nemůžu. Obhajování jízdy po lese tím, že „mám doma motorku, tak na ní přece musim někde jezdit“ mě zvedá ze židle.

        0 0
        • Neddy  

          Nekritizuju lidi, za to že jezdí po chodníku. Jen jsem říkal, že já po něm nejezdím. Když ale někomu nic jiného nezbývá, tak ať si po něm klidně jezdí.

          Neobhajuju jízdu po lese tím, že „mám doma motorku, tak na ní přece musím někde jezdit“. Ty motorku očividně nemáš, jinak bys věděl, jak je krásná jízda na motorce v terénu – polní cesty i lesní cesty. Motokrosové tratě, to je úplně něco jiného.

          Něco podobného jako jsi napsal ty, můžu napsat i já o kole:

          Nevím, proč bych si měl kupovat sjezdové kolo v případě, že budu jezdit pouze na povolených trasách, kterých je málo a daleko od mého bydliště, a v normálním lese na něm jezdit nesmím.

          0 0
          • Radek Broz  

            Ale smíš.

            0 0
            • Neddy  

              Zákon jízdu v lese na kole zakazuje.

              0 0
              • Radek Broz  

                Pleteš dohromady nesmysly – smíš jezdit po všech cestách v lese, ne na nějakých „povolených trasách“.

                0 0
                • Neddy  

                  Ano, po všech cestách můžu. Ale nemůžu jezdit uvnitř lesa, kde žádné cesty nejsou. Jezdit na sjezdovém kole po lesních cestách, to by asi nebylo to pravé.

                  0 0
                  • marapara  

                    Řekl bych, že 99,9% bajkerů zde volně po lese nejezdí, ale jezdí po pěšinách, lesních cestách, popř. asfaltkách. Pokud někde někdo postaví nějakou lávku načerno, tak se na to stejně dojde a nakonec za to dostane pokutu a musí ji odstranit, popř. se to na příslušném úřadě zlegalizuje.

                    Akorát tu obhajuješ nesmysly.

                    0 0
                    • Neddy  

                      Ale já mluvím o sjezdovém kole.

                      0 0
                      • marapara  

                        A kolik lidí ho tu má? Myslíš že ho všichni prohání volně po lese? O tom dost pochybuju, spíš si zajedou na sjezdovou trať nebo bikepark.

                        0 0
                        • Neddy  

                          Když je legalizovaná sjezdová trať daleko, nezbývá než jezdit s místními typany na vlastní trase a na dalších načerno postavených trasách v okolí.

                          0 0
      • Vegan  

        kdyz pominu zakonou formu

         

        tak na motorkach mi vadi : zpusobuji erozi asi 1000× vetsi jak bikeri ( kdyz to nelita neni to dobre jezdeni, dale hluk ktery slisis i na vzdalennost 1km to asi bikeri take neudelaji s tim spojene ruseni zvere a ostatnich navstevniku lesa, a pak take naprosta lhostejnost k ostatnim uzivatelum lesa jeste jsem nepotkal motorkare ktery by mi na pesine uhl.

        0 0
        • Neddy  

          Tak to kdybys potkal mě, tak bych ti uhl. A jinak že motorky způsobují větší erozi než kola, to se přece nedá srovnávat. Kolo a motorka ja úplně něco jiného. To pak můžu srovnat zase já motorku a lesníky: lesníci také jezdí s těžkou technikou do lesa, způsobují několikanásobně větší erozi než motorkáři, dělají obrovský hluk, kácí stromy a ničí tím domov zvěři, ale přitom to jde i bez hluku a ničení půdy těžkou technikou…

          A kdyby někdo udělal to, co je v názvu threadu, tak by určo změnil názor na celou problematiku, která se tady řeší.

          0 0
          • dieegoo  

            Jen s tim rozdilem, ze lesnici tu praci nejak udelat musi, zato ty na motorce do lesa bezpodminecne nemusis.

            0 0
            • Neddy  

              Ano, lesníci tu práci nějak udělat musí. Ale samozřejmě to dělají tím nejjednodušším způsobem, který však nejvíc zatěžuje přírodu.

              0 0
              • dieegoo  

                No rád bych viděl tebe v jejich kůži, jak by se ti chtělo kácet stromy sekerou, tahat je koňma… Ono to není jen kůli ulehčení práce, ale při současný poptávce po dřevu by to ručně neměli šanci vživotě stihnout.

                0 0
                • Neddy  

                  Nemusejí je kácet sekerou ani tahat koňma, je jednodušší ale finančně náročnejší řešení. Viděl jsem o tom hodinovej dokument. Prostě s nejmodernější technikou se dá les vytěžit i bez následků :-) Ale prodražilo by se to…

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Jo, můžou je třeba teleportovat a nebo by je mohli nosit ti mravenci za trest, kdyz si bez povoleni stavi mraveniste kde se jim zachce.

                    0 0
            • hribik A1  

              lesnici tu pracu tiez musia urobit len pre zaujem ludi (byt relativne vacsieho poctu nez je len motorkarov), priroda by to bez nich prezila. v tomto su stejni ako motorkari, ktori tam tiez jazdia len pre vlastny zaujem

              0 0
              • dieegoo  

                Ty me zarazis, obcas mas nazory pomerne na urovni a obcas zas takovy, ze se nad nima rozum pozastavuje, jako treba ted :/ Jo, je to pro potreby lidi, ostatne jako uplne vsechno, ale existuji potreby, ktere si lze odeprit a ktere zadny uzitek ostatnim neprinesou (to je ta jizda na motorce treba) a pak potreby, ktere jsou proste nevyhnutne  a ma z nich prospech vice lidi. Na co bys chtel psat, chtel bys mit doma plastovy nabytek a misto toaletaku si budes chodit trhat lopuch?

                0 0
                • hribik A1  

                  ja som nikde netvrdil ze nechcem vyuzivat vymozenosti civilizacie. a stejne tak mi nevadia motorky len tak „pretoze preto“, vadia mi vtedy, ked na tej motorke sedi ****, co jazdi ako prasa, na mokrom, neprimeranou rychlostou a pod.. presne ako aj auta, biky a pod.

                  0 0
        • Neddy  

          Btw ty jsi nějakej zelenej nebo co? Jestli planetu zlikvidují lidi nebo ji zničí asteroid, to je přece úplně jedno. A jinak nevím, proč bych já jako člověk, součást živý přírody, měl být omezován a ostatní živočichové ne. Vždyť třeba takový mravenci si můžou v lese stavět svý mraveniště kde se jim zachce… tak já si tam postavím trasu. Já vím, jsme přece lidi…

          0 0
          • marapara  

            No ty wole, tys asi na nějakém toa asteriodu na tuto zem přiletěl nebo co :). Tvoje obhajby, typu stejně nás to jednou trefí, takže je to jedno, jsou absolutně zcestné. Kdyby se každý choval jako ty, tak tenhle svět už asi neexistuje. Jsi demagog.

            0 0
            • fousek  

              Me by spis zajimalo kdo se nechova jako on (kvuli par rejham na lesni ceste se fakt zemekoule neprestane tocit) Kdo z pritomnych se obejde bez elektriky? kdo z pritomnych se obejde bez auta? kdo z pritomnych se obejde bez produkce odpadu?

              Ty vase ochranarsky kecy jsou moc pekny, ale vzdy to zustane jen u kecu a nadavani na druhy, to aby nekdo fakt zacal zit tak aby opravdu nehuntoval prirodu to proste dobrovolne nikdo neudela, vsichni mame radi svy pohodli, ktery prirodu zatezuje nejvic.

              To ze se najde par lidi co jeste k tomu jezdi v lese na motrokach, dalsich par lidi co hazi do lesa odpady, dalsi lidi co bezduvodne jezdej autem a tech skupin co zatezujou prirodu o kapku vic nez by museli je rada a myslim si ze kazdej do nejaky patri, ale to je jenom zlomek toho jak nici prirodu civilizace sama o sobe.

              Reseni toho problemu nevidim, bud to proste priroda prezije nebo lidi chcipnou.

              0 0
              • stihac  

                mas pravdu, priroda to nemoze uniest. Ani nahodou! Ludstvo totiz zemegulu zdevastuje, a to skor ci neskor. Tak ja to vidim tak, ze idem sa pobavit so svojim zilom kym je este kde, a zatial porozmyslam, ci toho Zitneho ideme sudit, alebo mu dame metal, lebo vlastne zrusil jedneho potencialneho producenta odpadu, konzumenta potravin energie nafty / benzinu a neviemcoho este hned v zarodku.

                A este mam taky napad, teraz bolo v spravach ze za chvilu nas bude 7 miliard, tak nebude niekde v tom armadnom vypredaji aspon trochu funkcna zbran masoveho nicenia? Lebo keby sme si ponamahali mozgy a spolocnymi silami vyhubili taku miliardu ludi, to by sme tej planete celkom ulahcili, co poviete? :DD

                0 0
                • Krys  

                  Takže jediný správny ekologický čin je samovražda, samozrejme vykonaná nejak pre prírodu šetrne, napríklad podrezaním sa. Všetky ostatné ekologické názory sú len pokrytecké kecy.

                  0 0
                  • fousek  

                    No dalo by se to tak rict, jen ti opravdu myslici na blaho prirody by se nechali sezrat treba vlci smeckou

                    0 0
                    • Krys  

                      Vidíš to ma nenapadlo. Chýba mi to správne ekologické cítenie. Veď predsa keď sa podrežem, ešte nemám vyriešené, čo s mojou màtvolou. Nechať sa zožrať, je uplne čistá práca. Zároveň by sa vyriešil problém s vymieraním predátorov.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Nebo se můžeš zahrabat do země a podřezat až následně. Bio odpad přírodě neškodí, ba jí dokonce prospívá ;-)

                        0 0
                        • Krys  

                          To by ale muselo byť nejako centrálne riadené, aby sa nezahrabávalo mnoho ľudí v jednej lokalite. To by mohlo mať nejaké vedľajšie ekologické následky.

                          Dalo by sa to ale využiť napríklad pri zalesňovaní. Každé tri metre jeden človek a potom vysadiť stromy.

                          0 0
                      • fousek  

                        No ted me napada predstava jak by byli vsichni predatori prezrani nez by snedly tech 6 miliard lidi

                        0 0
                        • Krys  

                          Neboj, oni by sa namnožili a šlo by to hladko. Po zdecimovaní ľudskej populácie, zajacov, vysokej a mnohých ďalších, by klesol aj stav predátorov.

                          0 0
                          • stihac  

                            ale aj tak by to chcelo najprv nakupit nejake velke mrazaky.

                            0 0
                            • Krys  

                              Kácír! Upáliť ho! Mrazák predsa nie je vôbec ekologický.

                              Mohol si radšej navrhnúť organizovanie púti za polárny kruh. Najlepšie niekam, kde žijú medvede. Procesie ľudí by smerovali do zľadovatelích oblastí, bez jedla, len s trochou vody (samozrejme dažďovej). V cieli by umreli od vyčerpania, zmrzli by a takto by sa stali prirodzeným krmivom pre ľadové medvede.

                              0 0
                              • stihac  

                                Pch! Si zanedbal vo svojej uvahe postup globalneho oteplovania! Na mraz na pole uz neni spolah. Amater! :))

                                0 0
                                • stihac  

                                  a ake upalit? Kacirov nechaju praveze zit.

                                  :D

                                  0 0
                                  • Krys  

                                    Aha, akože za trest, hej?

                                    0 0
                                  • hribik A1  

                                    akoze upalit? to je predsa neekologicke, nezabudaj ze by pritom zo stihaca vzniklo – sodoma gomora – CO2, a azda tiez produkty nekolonaleho spalovania. okrem toho na hraniciach horievalo drevo, ktore potom chyba v lesoch a pri tazbe tohto sa v nich nicia lesne cesty

                                    0 0
                  • hribik A1  

                    spravne presvedceny ekologista a prospechar zaroven vie, ze tym minus jednym clovekom co ma prirode odlahcit nemusi byt prave on, ale moze to byt ktokolvek iny a spravi sa tym prirode stejna sluzba. obdobny princip sa casto uplatnuje vo vsetkych oboroch ekologizmu a ich opatreniach. vid napriklad greenpiss co si na komin na ktory isli protestovat dotrepali suchy zachod, notebook a dieselovy agregat

                    0 0
          • Sobi  

            Už aby zase začla škola… nějak se nám děcka rozjíždějí…

            0 0
          • přišlapávač  

            :-D Ty seš komik

            0 0
          • dieegoo  

            Aha. No koukám, že tady je veškerá debata zbytečná, proti tomuhle se fakt nedá říct. Když se někdo začne ohánět tím, že si mravenci dělaj v lese co chtěj… to je vážně peklo.

            0 0
          • marapara  

            Možná jsme lidi, ale co ty jsi za hovado …

            0 0
    • Sobi  

      Né každej kdo má čtyřkolku je debil, ale 99% debilů si tu čtyřkolku pořídí…

      0 0
    • jIrI___  

      Nevidím důvod, proč bych si nemohl na čtyřkolce občas jít zajezdit do lesa. Když vidím turistu nebo cyklistu tak přibrzdím a uhnu do boku co nejvíc to jde. Lesní cesty už jsou tak rozorané, že víc už poničit nejdou, většinou ale jezdím jen když je sucho – nemám co rozorat. Takže mě motorky a čtyřkolky v lese vůbec nevadí, proč by taky měly?

      0 0
      • Forester  

        když pro nic jiného, tak protože porušuješ výše zmíněný zákon, tedy zákon č. 289/1995 Sb. (zákon o lesích).

        0 0
      • Forester  

        když pro nic jiného, tak protože porušuješ výše zmíněný zákon, tedy zákon č. 289/1995 Sb. (lesní zákon)

        0 0
        • jIrI___  

          Hm, na tom něco bude… Asi začnu jezdit po dálnicích :-/

          0 0
          • Neddy  

            Hlavně jestli ta tvoje čtyřkolka nemá konstrukční rychlost menší jak 80 km/h, to bys pak nemohl ani na tu dálnici… ;-)

            0 0
          • Forester  

            nějaký omyl, mělo to tam být jen jednou :-)

            ptal si se, na důvod, proč nejezdit v lese … stejné jako proč nejezdit po dálnici, jestliže máš konstrukční rychlost nižší než 80 km/h :o)

            0 0
      • marapara  

        Akorát tu rozšiřuješ flame. Už se tu o tom psalo hodněkrát a bylo založeno hodně threadů. Myslím si, že pro normálního slušného člověka, mající nějaké morální hodnoty, respekt a ohleduplnost nejen k sobě, ale i druhým a přírodě, je nějaké ježdění na motorce nebo čtyřkolce za jiným, než pracovním účelem TABU. Stejně tak, jako ježdění „sjezdařů“ na bajku volně po lese.

        0 0
        • marapara  

          Pro upřesnění, tím ježděním jsem myslel samozřejmě ježdění po lese.

          0 0
        • jIrI___  

          ok, už budu mlčet :-). Ale každého člověka baví něco jiného. Dřív jsem si taky myslel o motorkářích, že to jsou největší hovada a ničitele lesů a všeho živého v nich. Jenže pak mě soused přemluvil, ať se s ním jdu na té čtyřkolce projet, že mě naučí jezdit. Šel jsem. Začlo mě to bavit a od té doby jsem pohled na motorkáře změnil, nevidím na nich nic extra špatného Kdybych na tu čtyřkolku tehdy nesedl, tak tady taky vystupuju proti motorkářům.

          0 0
          • Neddy  

            A tak by to bylo s každým ekologickým cyklistou, který vyzkouší motorku a začne ho to bavit…

            0 0
            • jIrI___  

              Přesně na tenhle fakt jsem chtěl poukázat ;-)

              0 0
              • kryspin  

                to ze vas chlapci neco bavi, jeste neznamena, ze to je moralni, ohleduplne a spravne…

                0 0
                • Neddy  

                  To tady nikdo netvrdí. Ale kdyby tebe začla motorka bavit, tak fakt, že to není tak ohleduplné jako kolo, budeš přehlížet. Zábava na tom je daleko větší, projedeš větší trasu, získáš lepší fyzičku…

                  0 0
                  • obda  

                    Budeš se divit, ale spousta lidí ten fakt přehlížet nebude.

                    0 0
                  • dieegoo  

                    Tim, ze si budes vozit zadek a tocit rukojeti ziskas lepsi fyzicku? No pokud srovnavame s lezenim na gauci, tak mas asi pravdu :)

                    0 0
                    • stihac  

                      neveril by si ako ta motorka vyzmyka. A ked ta vyzmyka pochopis ze ked chces aspon trochu slusne jazdit a neublizit si tak ze so sebou musis cosi aj robit. Cize jazdenie na motorke, to nie je len jazdenie na motorke :)

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Práce s těžištěm, naklápění motorky… To není jak s desetikilovým bikem ;-)

                      0 0
                      • dieegoo  

                        Myslim, ze snazsi je zmenit polohu v sedle motorky a pod plynem vyjet kopec nez ho vyslapat :)

                        0 0
                        • jIrI___  

                          No to máš pravdu, ale zas na motorce (4kolce) objedeš mnohem delší trasy a domů příjdeš vyčerpaný stejně jako by jsi jel třeba 50km na kole.

                          0 0
                        • stihac  

                          Ale zas tazko na zaciatku zjazdu ktory nedokazes sjet vypnes motor a zides to po svojich tlaciac :) Kazde ma svoje caro.

                          0 0
                        • Vilém  

                          No jak co je narocny. Mel jsem asi 10 let crossovou motorku, a kdyz jsem jel jezdit na trat, tak jsem musel tak maximalne po 15–20min prestat, protoze jsem to nebyl schopen udrzet v rukach. Prdet nekde po poli na enduru, tak to snad zadnej velkej zahul nebude, ale na ostrym dvoutaktu, kdy jedes furt naplno, protoze pomalu se neda, je to drina.

                          0 0
                          • Neddy  

                            Ostrým dvoutaktem myslíš třeba Yamahu YZ 250 (55 koní)? ;-) Tak na tý vydržím tak 10 minut lítat fakt dost, když se šetřím tak samozřejmě dýl… Ale jinak když jezdíš na enduru (mám 350ku a 200ku), tak sedíš na motorce daleko delší dobu, takže to už pak záhul je.

                            0 0
                            • Vilém  

                              Ne, v dobe kdy jsem ji mel, tak jsem disponoval CZ250 a CZ380 obe normalni fabricky crosky s trochu upravenejma motorama, coz byly dost silne stroje. Dnesni japonci jsou pravda jinde, nedavno jsem zkusil kamaradovu CR250 a klepal jsem se z toho jeste peknou chvili:)

                              0 0
                              • fousek  

                                No ono nastartovat CZ380 je docela narocnej fyzickej vykon a jak se kdysi zdalo ze to jede jako krava, tak si s tim dneska vytre kazda 4-taktni 250, ale porad je CZta preukrutnej stroj.

                                0 0
                    • Neddy  

                      Btw většina těchlech motorek má od 125 kg nahoru, tahá to za ruce jak prase a ani do kopce to není lehký s ní vyjet, dá to práci.

                      0 0
                      • fousek  

                        Nechtel si rict do 125kg? Samozrejme nepocitame endura:-)

                        0 0
                        • Neddy  

                          No já myslím hlavně endura. Moje nejoblíbenější Yamaha TT 350 váží 126 kg, slabší Honda XL 200R vážít 124 kg :-) Oba to jsou samozřejmě čtyřtakty…

                          0 0
                          • fousek  

                            hmm, tak to by me zajimalo co proti tyhle motorce mistni ekoaktivisti vytahnou, snad jen tu brazdu na lesni ceste, ktera do tejdne zmizi

                            0 0
          • Vilém  

            4kolka ma z meho pohledu k motorkarum daleko. Na crossce jsem jezdil dost dlouho, ale 4kolka je pro decka, nebo pro lidi, co na motorce neumi:) Nikdy bych si ji nekoupil.

            0 0
            • jIrI___  

              A právě proto na ní jezdím. Na motorce prostě neumím a ani nemám zatím v plánu se to ani učit :-)

              0 0
              • Vilém  

                Jinak debat ohledne pohybu motorek, 4kolek ap. po lese, se nezucastnuju. Vzdy skonci stejne. S temato nazorama proste clovek na B-F nemuze vystupovat:)

                0 0
    • Krys  

      V sobotu som na lesnej ceste na Slovensku stretol motorkára, ktorý zastavil, aby som mohol na bajku prejsť. Maličkosť, ale poteší.

      0 0
      • stihac  

        asi len chcel vidiet ako niekto moze jazdit po blate na takych uzkych gumach, a este bez motora. :D

        0 0
    • Lister  

      Nějakými zákony bych se neoháněl, neznám člověka, který by je neporušoval (myslím třeba že výhláška o pohybu na pozemních komunikacích může být jasným příkladem) – není to správné, ale je to realita, považujte mě za ignoranta, klidně můžete :-)

      Pokud potkám v lese na široké lesní cestě motorkáře, tak mi to nevadí, pokud se pohybuje slušně a nikoho neohrožuje – často je takto potkávám a ještě jsem neměl větší problém. Něco jiného by bylo, kdybych ho potkal na uzké lesní pěšině, tam už podle mě nepatří a to bych považoval za problém, ale ne větší než třeba stavbu nepovolených trarí pro MTB případně pohyb cyklistů po zakázaných trasách v chráněné oblati – pokud má ten zákaz alespoň nějaký smysl.

      0 0
      • Neddy  

        Ale i motorkář se chce svézt po úzké pěšině zrovna tak jako biker…

        0 0
        • kubad  

          ze zákona cyklista může a motorkář ne a o tom to je

          0 0
          • hribik A1  

            v tomto pripade aj tebe polozim otrepanu otazku: ked prides na slovensko, budes bikovat vyhradne po lesnych cestach a vyznacenych trasach?

            0 0
            • kubad  

              neznám přesně znění vašeho zákona, a hlavně nevím jaký je výklad.

              většinou se ale na kole nepohybuju v neznámém terénu mimo značené turistické cesty – což je v CZ legální

               
              0 0
            • marapara  

              Když občas vjedu na slovenskou stranu Karpat, tak se vždycky pohybuju po lesních cestách, stezkách, popř. turistických cestách. Určitě ne volně po lese.

              0 0
              • hribik A1  

                ano, len ci tie su sirsie nez 4 metre? ci do toho povoleneho spadaju aj rozne chodniky a turisticke znacky je dodnes sporne

                0 0
                • marapara  

                  NJ, ale ten zákon je při nejmenším sporný a úplně absurdní. Tady se bavíme o něčem úplně jiném.

                  0 0
                  • hribik A1  

                    absurdny je, ale o to radsej ho pripominam vtedy ked niekto ako hlavny argument pouziva zakon

                    0 0
                    • marapara  

                      Hribiku, myslím je ti jasné, že není zákon jako zákon. Já neberu jen zákon, ale morálku, ohleduplnost …

                      0 0
                      • hribik A1  

                        ano, to je druha vec – tam hlavne rozlisujem hovada (na akychkolvek vozidlach – aj bikoch, ak su) od tych co sa snazia jazdit slusne (znova na akychkolvek vozidlach) – je pre mna mensim zlom auto na suchej lesnej ceste iduce 20, nez trebars motorkar na mokrom, blatistom lesnom chodniku iduci plnou alebo biker co to tiez hlusi evidentne neprimeranou rychlostou

                        0 0
                        • stihac  

                          hribik, nezahravaj sa! Tu si na BF, tu biker moze vsetko! Lebo inak… :)))

                          0 0
                    • stihac  

                      :D

                      0 0
          • Neddy  

            Tak to je ale diskriminace motorkářů a jelikož ji nemám rád, tak budu v lese jezdit stejně jako bikeři…

            0 0
            • kubad  

              kup si svůj les a tam si dělej co chceš :-)

               
              0 0
              • Neddy  

                Ale budou mi tam lidi chodit na borůvky a na houby :( A to by se mi nelíbilo, kdyby mi lezli na můj pozemek a nemohl bych jim to nijak zakázat.

                0 0
                • kubad  

                  to už je tvůj problém jako majitele klidně si to můžeš oplotit a hlídat

                   
                  0 0
                  • Neddy  

                    Nemůžu zakazovat vstup do lesa. Jestli někdo koukáte na TV, tak nedávno tam bylo o rybářích, kteří si nakoupili pozemky v okolí řeky, dali si tam cedule se zákazem vstupu a mysleli si, že to budou mít jen pro sebe. Ale jak se nakonec ukázalo, cedule se zákazem jsou zbytečné, protože vlastník pozemku nesmí zakazovat přístup k řece (vstup na pobřeží). Bylo to myslím ve zprávách na TV Nova.

                    0 0
            • Blade  

              Diskriminace motorkářů? To je, jako bys řval, že je tady diskriminace zlodějů, protože krást je zakázaný! Bejt tvůj fotr, tak ti za ty kecy seberu kapesný a ne abych ti ještě kupoval motorky!

              0 0
              • jIrI___  

                Porovnávat motorkáře a zloděje? :-/

                0 0
              • Neddy  

                Ty motorky máme s tátou společné, takže mě v tom táta samozřejmě podporuje ;-) A zloděje s motorkářema fakt nesrovnávej… jestli projede motorka po lesní cestě nebo ti zloděj ukradne kolo, to je myslím něco úplně jiného.

                0 0
                • Blade  

                  Ano, právě něco tak absurdního srovnávám, abyste viděli, jak absurdní je domáhat se povolení vjezdu do lesa na motorce. Argumenty typu: lesáci jsou víc hluční, lesáci ničí přírodu víc… A vrchol všeho: když ničí ostatní (ba dokonce příroda mrzačí sebe samu) tak i já můžu ničit a po nás potopa…

                  0 0
                  • Neddy  

                    Stopa po motorkáři v lese: „Není to nic strašného, není to nic, co by zničilo les… je to pouze jen vyjetá stopa a ta nikomu neškodí.“. Takže žádné ničení to není…

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Lesníci taky „jen vyjedou stopu“. Zvláštní, že ta najednou vadí.

                      0 0
                      • Neddy  

                        Protože už je hluboká, tvoří se v ní kaluže, drží se v ní bahno… ta už má na přírodu větší vliv.

                        0 0
                        • dieegoo  

                          Ale je opodstatněná. Ta ze tebou je sice menší, ale naprosto zbytečná.

                          0 0
                    • Milenius  

                      Les je jednak zdroj dřeva, také životní prostředí pro zvěř a jednak je pro rekreaci – aby si člověk odpočinul od hluku města a nadýchal se čerstvého vzduchu.

                      Cokoliv, co toto nerespektuje, do lesa nepatří, tedy vše, co má nějaký motor – řve, takže to obtěžuje všechny, kdo tam jdou za tichem, smrdí to, takže to obtěžuje všechny, kdo se tam chtějí nadýchat čerstvýho vzduchu. Vjezd těžké techniky sice není nic dobrýho, ale je to nevyhnutelné (kdo z vás by chtěl kácet starým způsbem?) a trvá to jen omezenou dobu.

                      Zvěř si na to sice zvykne a pak už před tím neutíká, ale vadí mu to stejně tak, jako tobě, kdybys chtěl spát a pod oknem by ti chlapík něco rubal zbíječkou. Lidem vadí, když si soused chce zahrát na klavír, ale na druhou stranu jdou do lesa a dělají tam bordel nějakou čtyřkolkou. Kde to jsme? Do lesa jedině pěšky nebo na něčem, co nijak nezasahuje do krajiny (kolo, koloběžka).

                      0 0
                      • stihac  

                        vsak ti 4kolkari dychaju ten cerstvy vzduch na stvorkolke. :D

                        0 0
                        • Milenius  

                          To jo :D ale jen oni, ne ti za nimi

                          Zajimalo by mne, jak by se tihle tvarili, kdyby nekoho bavilo se prohanet po lese treba v traktoru nebo tanku? Kde je ta hranice?

                          0 0
                          • stihac  

                            hranicu ma kazdy niekde inde. Jedni kolo, druhi tazka lesna technika. Zi a nechaj zit! :)))))

                            0 0
                          • fousek  

                            No ty co bavi prohanet se v tanku se prihlasi do armady, tam jim pujci tank a mohou se prohanet v tanku po vojenskych prostorech. Ty co bavi prohanet se v traktoru se nechaji najmnout tezarskou spolecnosti a prohaneji se v traktoru po lese.

                            No a ty, ktere bavi jezdit na motorce, mistni ochrance lesa bud napraska policajtum, nebo po nich zacne neco hazet nebo je rovnou zastreli

                            0 0
              • pepek  

                Nono mladej, Ty ses nějak rozjel.. Važ slova, soudruhu !!

                0 0
                • Blade  

                  No aby ty ses nevozval. A propó, už jsi dneska připravil o život nějakýho nevědomýho turistu?:)

                  0 0
        • Lister  

          tak to má podle mě smůlu (apoň trochu ohledeplnosti bych teda očekával), protože taková pešina pro tento provoz není konstruována, oproti lesním cestám, kde se pohybuje i těžká technika.

          Prostě chovat se rozumně a nevidím problém. Když se někdo koupí sportovní auto, tak chce taky jezdit přes 200km/hod – pokud tak činí na okruhu, tak je to super, pokud v bežném provozu, tak je to hulvát a debil.

          0 0
          • Neddy  

            Pokud ten motorkář pojede slušně (i tak je krásný pocit z jízdy), tak nikdo nepozná, že tam nějaká motorka vůbec jela.

            0 0
            • kubad  

              teoreticky máš pravdu, problém je v tom že ta motorka tam většinou jezdí rychle a neohleduplně

              0 0
              • Neddy  

                Jsou ale i slušní motorkáři… ale hovad je víc no, a tím pak kazí pohled ostatních na motorkáře. Tam kam nevidím (třeba i prudká zatáčka po široké lesní cestě), tam jedu radši pomalu… rád bych jezdil co nejdéle a ne byl mrzák a koukal se na kola a motorky z vozejčku.

                0 0
        • Krys  

          Ja by som sa chcel voziť po úzkych pešinkách na jachte. A to, že to nejde, je podľa mňa nespravodlivé. ;)

          0 0
          • jIrI___  

            Kup si nějakou menší jachtičku, zapřáhní za stádo čtyřkolek a klidně můžeš lesní cestičky drandit na jachtě :-))

            0 0
            • Krys  

              Bude to ale chcieť zosilnený kýl. To bude hlboká orba jak sviňa. :))

              0 0
              • hribik A1  

                po bokoch by som namontoval motorove pily, ktore by prerazali jachte cestu vpred :-)

                0 0
                • Krys  

                  Rozmýšľam, v prípade, že by som šiel do motorizovanej jachty, ako by bolo treba upraviť lodnú skrutku, aby fungovala v lesnej hline.

                  0 0
                  • t29  

                    takhle?

                    0 0
                    • Krys  

                      To je presne ono!! To chcem. A nehovorte mi, že to zákon zakazuje, alebo čo. Predsa keď si to kúpim, tak automaticky získavam právo na tom jazdiť kde chcem. Kto predsa neskúsil, nepochopí, aký je to úžasný pocit, ísť cez les stromy nestromy.

                      0 0
                      • stihac  

                        ze ty si bol v poslednom case v kine, na indiana jonesovi 4…

                        0 0
                        • Krys  

                          V kine som nebol už niekoľko rokov. Načo by som tam, preboha, chodil?

                          0 0
    • Sobi  

      No trošku mi připadne parafráze motorkáři-čtyřkolkáři-DH/FR

      Nadáváme na ty co ničí přírodu, je fakt že motostroje toho fakt nadělají požehnaně! Lesáci, ač si myslím, že by něco mohli dělat jinak, tak prostě dělají svojí činnost ve prospěch lesa, tedy nás všech. U motorkářů-čtyřkolkářů, ti si to dělají jen pro sebe a zbytek omezují a devastují přírodu bez prospěchu pro ostatní. No a teď DH/FR připadá mi to že větší jejich skupina má stejný myšlení jako oni, několikrát mě málem srazili, když jeli jak hovada, šutry za nima lítaly a v zatáčkách schválně brali smykem a velice se tím bavili… To co po jejich průjezdu zůstalo, fakt stálo za to. Sice to nebylo jak po 4kolkách, ale i tak to byla pěkná jizva…

      Přitom se dá jet i sakra svižně, bez toho aby si devastaval cestu…

      0 0
      • Neddy  

        Jak dlouho bude zarůstat taková stopa po projetí takového divokého bikera či motorkáře? V porovnání s hlubokými kolejemi od lesníků, které zůstávjí na věky…

        Táta dřív pořádal i mistrovství světa v enduru (na motorkách) a několikrát dělal ředitele trati na MČR apod. Takže co se týče následků průjezdu motorkáře na přírodu mám jasno. Není to nic strašného, není to nic, co by zničilo les… je to pouze jen vyjetá stopa a ta nikomu neškodí. Když se poškodí například kořeny stromů, tak ty stromy si s tím stejně poradí.

        0 0
        • Sobi  

          No ony tyhle cesty jsou na svážení, nebo přibližovací linky, které se použivají jen na určitou krátkou dobu, pokud by to mělo být na delší tak se budují cesty zpevněné…a tyhle ty v lese respektuji, protože vznikly nějakým smyslem…

          Ale ty vyjetý prasárny od ostatních tam vznikají naprostou demencí těch co mají řidítka v ruce!

          Takže devastace přírody je v pořádku!? :-O

          Já Kazisvět první, z boží vůle král, hlava pomazaná, chci jet z kopce, chci ničit a vy mi do toho nebudete mluvit! Super přístup! Jsem rád že lidi jako jsi ty, jsou tu s námi!

          0 0
          • Neddy  

            Ničením bych to nenazíval… všechno má svou daň. A příroda se víc ničí sama než ji ničí člověk (bouře, tornáda, orkány, záplavy, požáry,…).

            0 0
            • Martin  

              brzy, jazyk, nazývati se, Ruzyně… kurnikšopa… takovou hrubku aby hledal lupou :-(

               

              takže pokud se příroda „ničí sama“ tak nám to dává právo ničit ji taky? to jsou mi novinky. lidi pořád zapomínají, že jsou tu jenom hosty na krátkou chvíli

              0 0
              • Neddy  

                Byl jen překlep, z diktátů a ze slohů mám vždycky jedničky.

                My tu nejsme hosty, my jsme součást přírody.

                0 0
                • Martin  

                  v tom případě bychom se jako součást přírody měli chovat

                  0 0
            • Blade  

              Příroda se ničí víc sama? No ty seš materiál! Co tady bude dýl? Tuny plastovýho bordelu kolem cest, nebo stopy po loňský povodni?! Vrať se do třetí třídy a zopákni si prvouku.

              0 0
            • ZuzicK  

              Ty si debil.

              0 0
              • Sobi  

                Plně s tebou souhlasím!

                P.S.: Ta Sobí slečna na řidítkách je super! :-) Já jsem občas vozil v batůžku zase Sobíka s pruhovanou červenobílou šálou! :-)

                0 0
            • dieegoo  

              Muhehe chlape, doufej, ze tohle forum bude davno zapomenute az dospejes. Kdyby sis to po sobe pak precetl znova, myslim ze by ses za tyhle zvasty musel stydet.

              0 0
          • jIrI___  

            Myslím, že na světě existují věci ničící přírodu mnohem víc než jen vyjeté stopy od motorek a čtyřkolek. Jenže to se nás bezprostředně netýká tak si toho ani moc nevšímáme.

            0 0
            • Sobi  

              JJ souhlas, ale tomu mi nezabráníme… Ale proč si ještě přidávat!

              To by znamenalo: Vichřice teďka polámala a pobourala stromy, tak teda i já můžu jít do lesa a kdekoliv zbourat nějaký strom… Nejsem žádnej ekolog, ale nevidím důvod proč zbytečně a jen pro vlastní pobavení něco ničit! To prostě nechápu! Pokud se vytvoří areál o který se někdo stará tak klidně… ale něco zničit a utéct od toho to fakt ne!

              0 0
        • JSt  

          jsou i rozumni borci na motorkach. parkrat se mi stalo, ze kdyz me mijel tak opravdu zpomalil. videl jsem i borca, co mel vzadu nazutou hladkou gumu, aby les moc nerozryval. takovi mi v zasade nevadi.

          ale treba na slovenske strane beskyd (javorniku) nad cadcou to je docela peklo na hrebenu. borci si to davaji po zadnim par cm vedle tebe (fakt jsem se bal) a pod kazdym kopeckem je vyhrabana vana blata jako svina jak to pred vyjezdem osoli. a koncentrace motorek/ctyrkolek je cca jedna na kilometr. tzn. docela dost. u nas jsem se s motorkarama v takove mire nesetkal.

          0 0
          • marapara  

            V podstatě máš pravdu. Ale bohužel poměr těch hovad/„slušnějším“ je daleko vyšší. Řekněme tak 90/10 %.

            Na začátku května jsem byl na Vršatcích a vracel jsem se po turistické cestě, červené od Brezové přes Kaňůr nad Nedašovu Lhotu. Po prvním stoupání jsem vjel do lesa a potkal jsem tam 2 smrady (děcka) na jedné motorce. Byla to tuším starší Jawa 250 s hrubším vzorkem „potuněná“ jiným pružením. Ty fagani mohli mít tak 12–13 let, bez helmy tam jezdili po lese. Akorát přijížděli ke mně, tak dostali zjeba. Docela mě to vytočilo. Človek si jede užít klidu a krásné přírody a potká tam takové individua, které tam dělají rámus a smrdí po lese se starou herkou.

            0 0
            • stihac  

              Vies aka je niekedy nuda byt decko na dedine? Ved ty by si im pokazil to jedine potesenie co maju, a to rachotit po horach na kroske bez STK! Tak sa tu u nas stava z chlapca muz.

              ts, a co si robil s bykom na slovensku, ak smiem vediet? Tu sa totiz do lesa s bykom nemoze, alebo teda len vo vymedzenych priestoroch. :D

              0 0
              • marapara  

                já jsem tam nebyl s bykom, ale bikom. V tom je ten zásadní rozdíl :) … tak sa tu nas stava z chlapca muz :D … znám i jiné způsoby ;)

                0 0
          • stihac  

            chapes, Katrinak vyhral rely, to je teraz nas narodny sport (h.vno hokej! :))

            0 0
    • ulda  

      Motorkáři mi nevadí, serou mě 4kolkáři a lesníci, kteří v lese vyjeli traktorem 25cm hlubokou stopu, takže vždycky když tam jedu musím sesednout z kola. Ta stopa tam bude dalších 5 let.

      0 0
    • stihac  

      Mas uplne pravdu. Mne tiez stvorkolkari vadia! A zavadzaju mi aj motorkari. Aj bicyklisti – ti maju total smolu, lebo tych ani nepocut, na rozdiel od tych motorkarov. Mne zavadzaju aj ti hajzlici na vselijakych wrangleroch a inych 4×4, to neviem co je v poslednom case za moda… Chodec aspon uskoci.

      Mam totiz taku zabavku tu u nas aj s chalanmi z obce, raz za cas ideme na piknik aj s nejakymi kockami, no a u nas v rodine sme taki nadsenci vojenskej techniky, hlavne nas tata. Zohnali sme si vyradeny ZIL, aby ste mali predstavu, je to to co tahalo po lesoch za sociku rakety na odpaliste. Teraz to tu vyradovali, tak sme jeden kupili, ze ved ked sa ide na nakup do teska tak nech tam nemusime chodit 2× :) Spotreba sice tych 100 l/100 km, ale tak sranda mosi byt.

      No a idem si tak s chalanmi a kockami po lese, trochu je aj bahno po tych dazdoch teraz, a zrazu vidim zapadnuty jeep cherokee, nalesteny, tie chromove ramy a tak, tak to je jasne ze idem okolo a este zahrabem, nech je trochu videt ze bol v lese :)) Somar zle to mal obute samozrejme, tak do blavy okolo namestia, ale nie do lesa ked prsi. hakom z navijaka v ruke, ze ci ho vytiahneme, taky frajer mestsky. No jasne to vis ze jo :D Ked ten moj V8 zaburacal tak chalanovi skoro skla popraskali (mal folie, tak mal stastie)

      Ale ked dojde motorkar, ked to nema dvojtakt a poriadne to netoci, tak ho niekedy ani nepocut. To neni celkom bezpecne. A cyklisti, tak to je total brutal lebo ten sa ti dozenie z nejakeho zjazdu rovno pred kolesa, ja neviem ci ti ludia nemaju trochu pud sebazachovy alebo sluch… ale prosto sak to musi pocut ked ja idem lesom s mojim automobilom, tak sa snad uhnem, nie?

      0 0
      • marapara  

        Provokatére :)

        0 0
        • stihac  

          Aky provokater? Predsa kazdy rozumne uvazujuci jedinec, ktory zacne tym ze premysla ci HT alebo full, by pri dostatku casu a prostriedkov dospel k jedinemu konecnemu rieseniu ohladom toho, co je najvhodnejsie na zabavu a sucasne zdravy pohyb v lesnom prostredi a prirode vseobecne: jedine a jedine velkoobjemovy naftovy agregat V8 v sucinnosti s pohonom 8×8. Este mozno nejaka redukcia a uzavierky, ked to chcem komplet.

          Ze niekto zaspi este pri kategorii enduro (dokonca bez motora – co to je potom akoze je za enduro?!)/FR, to este nic neznamena.

          0 0
      • kubad  

        myslím že ten benzínový motor v Zilu moc neburácí a celkově je to rádo že to jede, ale jinak moc pěkná povídka :-)

         
        0 0
        • stihac  

          to je origos na benzin? Ejha, tak to musim povedat domov.

          0 0
          • kubad  

            Zily co jsme honily na vojmě byly všechny na benzín – ale nevylučui že existuje i jiná verze :-)

            ale taková 8×8 Tatra 813 když zaburácí to je jiný hukot

            0 0
          • obda  

            Pokud vim, sovetske nakladaky se delaly predevsim na benzin, ono ruska zima je ruska zima.

            0 0
      • Krys  

        Hm, ceny sú celkom príjemné. Ktorý z nich to vlastne máš?

        0 0
        • stihac  

          Jezis, to je super stranka!! :))

          (ta 131 sa mi paci. Valnik s plachtou by bol prakticky. Do mesta. Aj ked ta rusicka neni zla :D)

          0 0
          • jIrI___  

            jj ,nad tou rušičkou jsem taky přemýšlel :-D

            0 0
          • Krys  

            Že, ten s tým navijákom. Interiér je úžasný.

            0 0
            • stihac  

              Tzv. utulny :)) Ale pre rodinne ucely idealny – decka to zababru tak to len ospricujes hadicou, a zas je tam taka atmoska ze zene sa nebude chciet cestovat moc daleko na dovolenku, tak aj usetris palivo. Vlastne celkom ekologicke vozidlo, ked tak rozmyslam… :))

              0 0
              • dieegoo  

                Myslim, ze jen cesta na druhy konec mesta musi vyjit v Zilu na vetsi penize nez beznym osobakem z Prahy do Brna :)

                0 0
                • kubad  

                  no ono už při nastartování ten výr v nádrží pořádně provětá peněženku.

                  jinak co si pamatuju spotřebu tak to bylo kolem 60 i víc podle toho kde se jezdilo :-)

                  přes zimu i 90ltr/100km

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Jo jo, byli jsme na horach na vojenske chate a behem par dni napadlo hrozne snehu, takze neslo od chaty odjet, tak vytahly staryho Zila s frezou na snih, projeli asi 2–3km trasu a prej ze na tom useku spalili vic benzinu nez my spalime cestou domu.

                    0 0
                • hribik A1  

                  ale ta bezpecnost a pocit, ze ked mas prednost, tak ti ju naozaj daju, a ked ju nemas, daju ti ju tiez!

                  0 0
                  • kubad  

                    Zil 131 – Objem paliva:340 l. benzinu

                    zase když to bouchne tak to stojí za to :-)

                     
                    0 0
      • hribik A1  

        ZIL, to je ono, to je to spravne vozidlo na nase rozdrbane lesne cesty, kdeze nejaka motorka ci nebodaj byke ™ :-D

        0 0
        • stihac  

          ale hlavne, len v takom voze si mozes pripadat ako naozajsky chlap.

          0 0
    • Lister  

      ta anketa je podplacená…Do­omHammer hlasoval 3× !!! :-D

      0 0
      • Martin  

        no co, už jsem starší pán a třepe se mi ruka :-) a klikl jsem víckrát :-)

        0 0
    • Neddy  

      Tak dneska jsem si byl projet trasu Apache Jestřebí hory a co nevidím – cedule o zákazu vjezdu motorek do lesa :-D Zrovna dneska dopoledne se to tu řeší a odpoledne narazím na takový krásný upozornění… :-)

      A stejně se žádný motorkář nechytí, takže pokuta je zbytečná :-D

      Btw: V tom obrázku je napsáno: „Divoký prasata tu už nejsou, ale jezdí nám tady nějaký kanci na motorkách!“

      0 0
      • Neddy  

        Sorry, ještě ty obrázky.

        0 0
        • MichalF  

          Skoda tech trapnych 5000Kc … ja bych dal od 5000Kc … idealni pokuta je tak 50% ceny toho na cem je tam chytim.

          0 0
          • kubad  

            s tím by se dalo souhlasit – ovšem chytit motorkáře bez značky , nebo s nečitelnou značkou :-)

            bude asi dost oříšek

            0 0
          • dieegoo  

            Pokuda ta vysi 50% hodnoty stroje by byla zvlast zdrcujici pro majitele rozpadlych pionyru v hodnote kolem 100kc :)

            0 0
            • MichalF  

              No nevim … ale kolik % takovych lidi co potkavas jezdi na Pincku ? Jinak sem tam uvedl od 5000Kc ;)

              0 0
              • dieegoo  

                Po lesich v okoli vesnic je to asi tak 99%, tam kde bydlim zas nepotkavam zadne.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.