• kungpao

    Nazdrar, už viac ako 2 roky mám pulzmeter Sigma PC 1300. Pre info je to ten zelený… www.koloshop.cz/index.php?… Ako každý výrobok čo má baterku má jeden problém – treba vymieňať batérie. Po tejto zime kedy som sho moc nepoužíval som bol na výmenu batérie v hodinárstve. Hodinár mi to „odborne pomeral“ a vymenil batérie aj v hrudnom páse aj v hodinkách. Odvedy je strašne slabý signál prenostu. Keď si dám pulzmeter na raidy, nechytá signál od batérie. Ale keď ho dám tesne ku hrudníku, ukazuje normálne hodnoty. Stretli ste sa už niekto s týmto ? Môže byť že napríklad v páse je slabšia baterka ako predtým a preto nedokáže ten vysielač vysielať taký silný signál? Alebo môže byť problém priamo v pulzmetri? Ako alebo kto by to dokázal zmerať. Ešte jedna poznámka. V obchode kde som to kupoval (nebolo to v mojom meste) sa ma rovno opýtali že či je to ešte v záruke. Keď som ich poprosil či by to nemohli poslať distribútorovi na opravu tak ma poslali k šípku, že takéto veci robia iba v rámci záruky. Takže buď sa ho pokusím opraviť alebo budem musieť kúpiť nový. Ďakujem.

    0 0
    • Luka  

      nojo, muzes mit lehce vybitou jednu z baterek. mam sigmu 1600, a dela mi to pravidelne. Je to strasnej zrout baterek, jakmile jen jedna (at uz v hodinkach nebo v pasu) je trochu slabsi, tak to zacne zlobit. Kdyz je to v pasu, ukazuje to hausnumera (treba tep 59 v kopci – HA HA), kdyz v hodinkach, tak to nema dosah. Lepe vymenit obe najednou, a baterku koupit nekde, kde to vypada ze je odbyt, aby je nemeli stary.

      Menit si to muzes sam. zvladnu to i ja, tak chlap to musi zvladnout jak nic.

      0 0
      • RB_Rider  

        Mas pravdu, mam stejnou zkusenost. Ja vozim SIGMU FIT WATCH a jednou ve stoupani me pekne vydesil. Plizil jsem se pod kopec s tepem kolem 140 a kdyz to zaclo stoupat tak jsem zacal rvat do kopce. Tepovka sla samozdrejme nahoru 150 – pak 160 pak 170 180 , 190 a to jsem uz zpozornel, protoze to se blizi memu maximu 195. No ale slo to dal …200, 220 a ja vahal, jestli se mi nejak zmenila max.tepovka. No zacal jsem vahat, jestli neslezu z kola. Jel jsem ale dal a tepovka 240, 250 pak problikla hodnota 400 a pak cerny displej. Popadam se za hrudnik-zadna bolest, zda se ze ziju :-). Baterka v hrudnim pase byla na dne. Displej na tepaku se pak po minute vzpamatoval a zacal zase ukazovat cas. :-) Ale musim priznam, ze me to trochu vydesilo. At zije SIGMA :-)

        0 0
      • kungpao  

        …zvladnu to i ja, tak chlap to musi zvladnout jak nic… hmmmmm, vieš, ja mám trochu väčšie prsty. Navyše tam je to zatentované takými malinkatými šróbikmi, takže stejne som v prdeli a musím k špecialistovi, nakoľko nemám taký malý šrobovák.

        Takže keď to nemá dosah, tak je problém v hodinkách. Tak to vidíš a ja som si myslel že to musí byť presne naopak – že keď je slabý signál tak to znamená že vysielač nemá dosť šťavy a preto vysiela slabo. To by teda znamenolo že keď nemá dosť šťavy pulzmeter tak to nemá silu prijať? Ale prijímač je väčšinou pasívny, nie? Alebo je vysielač v pulzetri? Už asi moc špekulujem, necham si empiricky poradiť a skúsim vymeniť najprv baterku v pulzmetri.

        0 0
        • Luka  

          ja to sroubuju nozem :)))

          0 0
        • Luka  

          jinac… mozna jsem to otocila, hadat se o tom nebudu… hlavni je menit obe baterky… bo kdyz jednu nechas, tak te to bude stvat na stridacku, bo jednou dojde tam, podruhy tam. Menim najednou, za ty nervy mi to nestoji :)

          0 0
    • Blade  

      Mám PC1600. Pokud se vybíjí baterka v pásu, tak se zkracuje vzdálenost nutná pro příjem signálu do hodinek. Musel bych si lehnout na řídítka :-) A pokud se vybíjí baterka v hodinkách, tak se mi postupně ztrácí obraz na displeji a je viditelný jen pod jedním docela dost ostrým úhlem. Podle toho, která situace nastane, měním příslušnou baterku.

      0 0
      • kungpao  

        Ešte ma napadlo. Dáva sa tam štandardná batéria. Čo keby som tam dal batériu rovnakého rozmeru ale bol by to proste tvrdší zdroj čo sa týka mAh? Teoreticky by to malo byť rovnaké ale vydržať dlhšie. Otázka je či sa robia baterky do toho v rôznej sile.

        0 0
        • Blade  

          To sem nezkoušel. Kupuju baterky co sou doporučený, za 26 měsíců sem měnil v hodinkách i v pásu 2×. V normálních hodinkách sem měnil baterku po čtyřech letech, v kalkulačce sem ji za 9 let neměnil ani jednou, ale i tak sem s výdrží tepáku spokojenej :o)

          0 0
      • Geralt  

        JJ, u PC 15ky je to stejně. Nejdřív začal vypadávat signál a pak se ztratil obraz. Měnil jsem teď na jaře obě zaráz. Akorát mám pocit, že ta v pásu už asi nejni úplně košer, bo mi při jízdě vypadává signál častěji než předtím. :(

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.