Problém se zadní brzdou Shinamo M445 / 447 Hydraulic Disc

23 nepřečtených
  • djbond007

    Ahoj, stal jsem se před nedávnem majitelem kola Kellys Gate 30 rok 2017, https://www.kellysbike.com/…te-30-p48475. Kolo jsem koupil přes net, a do prodejny to mám daleko – poučení na příště. Nic méně, mam již od začátku problém se zadní brzdou. Ta už od nova pořádně nebrzdí. Měl jsem po pár najetých km v servisu u známého, kde zjistil že destičky byli mastné – tudíž výměna za ty lepší sintrované. Ale pořád mi kolo pořádně nechce brzdit. Při brždění jak když z páky je cítit odpor, nejde domáčkout a také píská. Od výměny destiček je kotouč i brzdy čištěny čističem brzd, ale i tak to nepomáhá. Kotouč mi i zkoušel lehce obrousit, ale také to nepomohlo. Poté mi škrtal při jízdě, když už se mi podařilo seřídit třmen, aby neškrtal, tak opět moc nebrzdí a piští. Servisák ještě říkal že mam možná vůli v zadním náboji, že se mu nezdá že by musel takovou silou utahovat osu aby kolo nemělo vůli, tak nevím. Má někdo radu co stím? Případně poohledl jsem se a našel jsem kotouče RT-66 za pěkné peníze od pána co je prodáva z kola. Jen nevím jestli se mi vyplatí měnit kotouč? Do budoucna bych přemýšlel o změně brzd na Deore M6000. Chci něco co bude brzdit, protože z kopečka se sedačkou a mrňousem za se sebou je na prd brzdit jen přední brzdou :-( Jinak kolo má najeto v současné době cca 540km

    0 0
    • djbond007  

      Přední brzda ta od nova brzdí dobře a není sní žádný problém :-)

      0 0
    • novas752  

      Tak pokud se pořádně neodmastil i kotouč tak sintrovaný destičky problém ještě zvýrazněj, na vydávání zvuků jsou náchylnější než organický.

      Zkusil bych pro jistotu odvzdušnit nebo jen naprázdno povolit odvzdušňovák jestli neni páka přeplněná. Pokud nepomůže tak zkontrolovat prostupnost trnů v hadici (=rozpojit) a případně vyměnit.

      Poku se tak brzda chová pořád, tak asi rovnou reklamovat a poslat páku+hadici+třmen k dovozci Shimano = Paul Lange Ostrava.

      0 0
    • melda  

      Přiživám se na vlákně. Nemůžu odvzdušnit sh447. Po odvdušnění je páka tvrdá, nemá žádnej krok. Když tam dám desky, je mezi kotoučem a deskama strašně málo místa a páka je na na konci kroku už asi v první třetině chodu. Co s tím?

      0 0
      • Johny.Merida  

        Zkusit vyčistit pistky ve třmenu, brozhýbat je..

        0 0
      • Vilém  

        A odvzdusnoval jsi s pistkama naplno roztazenyma od sebe?

        0 0
        • melda  

          Pístky chodí krásně, při odvzdušňování ten plastovej žlutej blok od shimana

          0 0
          • Vilém  

            A desky jsou original? Nektere neorigo byvaji sirsi,

            0 0
            • melda  

              B01S

              0 0
            • melda  

              Hlavně když roztáhneš pístky, tak je tam velká mezera. Ale jak mačkáš páku, dojedou desky až na kotouč a pak si brzda nechá tak necelej milimetr místa dohromady, což samozřejmě nestačí. Zajedno nemá páka skoro žádnej krok, za druhý škrtá kotouč a to je relativně rovnej.

              0 0
              • Vilém  

                Tak jestli mas 1 mm dohromady mezi deskama a kotoucem, tak je to normalni, 0.5mm na kazde strane je proste normal.

                Predtim ta brzda chodila normalne? Co tam mas za paky, bez nebo se servo wave?

                0 0
                • melda  

                  mám tak slabej půlmilimetr dohromady, aby byl průsvit z obou stran, toho docílit nejde. Předtím chodila, ale asi jen proto, že byly sjetý desky. Přední stejná, naprosto ok. Na páky mrknu zejtra, ale myslím, že servo wave maj.

                  0 0
                • melda  

                  Tak páka je BL M506

                  0 0
                  • MatS  

                    Nevim jaky postup si pri odvzdusneni zvolil, ale mas asi o trochu vic oleje v systemu, nez je potreba. Ale jak pise Vilem 0,5mm z kazde strany je normal. A pokud trmen sedi na ramu/adapteru rovne, tak to neni problem.

                    0 0
                  • Vilém  

                    Navazu na Matse. Povol si plnici sroub na pace a soucasne roztahni pistky na maximum,, aby odtekl prebytecny olej. Tu paku si omotej treba hadrou, at ti olej netece kam nema.

                    0 0
    • melda  

      Odvzdušnění- povolení šroubu na třmeni, roztažení pístků přes starý desky, vyjmutí desek, vložení Bleeding Spaceru, povolení šroubu na páce, nasazení kalíšku, vypuštění starýho oleje, plnou stříkačkou porlačení oleje nahoru do kalíšku, poklepání hadice, protlačení zbytku ze stříkačky, uzavření spodku, uzavření vršku, vyjmutí Bleeding Spaceru, odmaštění, nasazení desek, dvakrát promáčknutí páky naprázdno a napotřetí se už desky zastavily o kotouč. Ale nevrátily se, páka krok cca 10mm, možná ani ne.

      0 0
      • MatS  

        Ten postup cos psal ma sve mezery, ale verim, zes to delal spravne.

        Z toho cos napsal mne napada, ze ti drhne pistek a nevraci se. To chce omrknout bez desek.

        0 0
        • melda  

          Mezery? Co bys udělal jinak? Pístky chodí jako po másle

          0 0
          • MatS  

            Vypusteni stareho oleje. Predpokladam, zes mel v kalisku jiz dosatek oleje noveho, jinak bys system zbytecne rovnou zavzdusnil.

            Pokud chodi pistky jak po masle, tak nevim. Trn v hadici jsi nemenil predpokladam.

            0 0
            • melda  

              No tak vzhledem k tomu, že jsem protlačoval olej zespodu tak v kalíšku jsem neměl nic. A prolačoval jsem vypuštěnej systém. Tak to dělám vždycky

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.