• Kacafirek

    Zdarvim vsechny co chteji poradit . Tento cyklokomputer (bezdrat) uz mam celkem dlouho a pracoval bez chyby . Ted jsem postavil novej bajk a hodil jsem ho na nej jedina zmena z puvodniho kola byla v magnetu ( u noveho mam silnejsi draty a ten puvodni tam nepridelam ), tak je tam tam co jsem dostal original ke kolum . Problem spociva v tom ze do urcite rychlosti meri uplne v pohode cca 45 km/h pri vyssich rychlostech pak prestava ukazovat nebo ukazuje uplne nesmysli ( kamos jede cca 60 km/h a me to ukazuje treba jen 18 km/h) pak pribrzdim a znovu se to srovna a ukazuje v pohode . Vymenil jsem baterky jak v kompu tak i ve vysilaci a mezirku mezi vysilacem a magnetem mam co nejmensi . Poradi mi nekdo jak na to . Diky .

    0 0
    • miki  

      podle mne bys měl mít čidlo na pravé noze a magnet by měl být co nejblíž tomu tenkýmu vystouplýmu prolisu na konci čidla.

      0 0
    • Fester  

      Ahoj no pokud take mužu, tak ja mam magnet cca5 mm od snímače…ale take na leve noze…podle mne je to magnetem… ale i v navodu pisou vzdalenost 1–5 mm

      0 0
      • Kacafirek  

        No spise mi nejde do hlavy kdyz jedine co se zmenilo je ten magnet ale ten puvodni tam nedam ten se dal na drat a pritahl se sroubkem a jelikoz mam silnejsi draty tak je tam ten original dodany ke kolum .

        0 0
        • rock  

          Může být nový magnet třeba slabší a proto víc citlivý na umístění ?

          0 0
    • rock  

      Levá/pravá by imho nemusela hrát roli, ale jak píše miki, buď čidlo kousek dolů, nebo magnet kousek nahoru – proti zářezu na čidlu.

      Dej pak vědět, jak jsi dopad …

      0 0
      • Kacafirek  

        Jasny jeste to skusim postelovat jak pises pohnu cidlem ale vyzkousim to bohuzel asi az zitra pak dam vedet .

        0 0
      • Kacafirek  

        Zdravim , tak jsem to vcera trosku projel a zatim musim rict ze pomohlo posunout vysilac troskun dolu jak jste tady radily , uvidime jak se to bude chovat dal , ale zatim diky za rady .

        0 0
    • pustipav  

      Cus, tak tohle se mi nestalo – ale zkusil bych hledat problem napriklad v baterce?

      Jinak ja ten magnet vozim fakt na tesno, jinak nemeri:)

      0 0
    • acidb  

      Já mám kvůli drátům taky jiný magnet (Sigma 2006) a musím mít vysílač více jak 3mm od magnetu, jinak mně to blbne. Dost jsem si s tím hrál, než jsem to vyladil, ale jakmile se mně to podařilo, šlape bez problémů. Pokud jsem měl špatně nastaven magnet x čidlo, pak mně to ukazovalo nesmysly hned.

      Nedávno mně to taky padalo, ale bylo potřeba jen napružit kontakty.

      0 0
    • kocka  

      Zdravím, oživím tuhle mrtvolku. Včera jsem našel pod stromečkem VDO MC 1.0 – drátová verze a nějak se nemůžu domluvit s výškoměrem – po zapnutí výška kolísá od minima až po maximum a nechce se ustálit. Ještě včera sem ho dal na kolo a jel se projet kolem baráku – výška skákala a cca po 1 km se ustálila na nějaké nesmyslné hodnotě okolo 6000 m… (nemám barák v Nepálu), tak jsem ho znovu zkalibroval, objel ještě jeden okruh a už to měřilo v pohodě. Teď se chcu jet projet a když ho zapnu tak to zase skáče v nesmyslných hodnotách – ještě jsem zapomněl napsat že i teplotu to ukazuje uplně nesmyslnou (taky to skáče od minima po maximum).

      Nevíte nekdo co s tím, je tam nějaký fígl na který nemůžu přijít? Ještě mě napadá, že by mohla být slabá baterka – přece jenom už to není horká novinka a už nějaký pátek určitě leží někde ve skladu. Předem díky za rady

      0 0
      • marapara  

        Skáče jak? Nevím jak tomu mám rozumět. Jestli skáče velice rychle a nesmyslně v malém časovém intervalu, tak asi nebude v pořádku.

        Mám bezdrátovou verzi už asi 7 nebo 8 let a právě skáče poměrně pomalu. Kamarád má cyklokomp od Ciclosportu a ten skáče rychleji než můj, myslím teplota a metry. To VDO mi přijde, jako by měl víc schované čidlo a tím pomaleji reaguje s jakousi setrvačností.

        0 0
        • kocka  

          během 10 vteřin přeskočí hodnota cca 5× až 10× a uplně nesmyslně od mínus 300 až zhruba po 9000 m, to samý teplota od –100 až po 199…před obědem jsem se byl projet a první kilometr mi to tak pořád přeskakovalo,(na kilometru sem nastoupal 26 000m :-)) pak se to ustálilo kolem 800m (což je blbost, byl jsem tak kolem 230 mnm) a když jsem stoupal, tak to celkem věrohodně přidávalo, když klesal tak pěkně ubíralo, vrátil jsem se domů, zkalibroval na 227m a znuvu vyrazil a už v pohodě celou cestu. Schválně jsem jel 2× zhruba po hodině kolem jedné turistické značky a výška seděla na metr přesně, i u domu když sem se vrátil…Teď ho mám sundaný a znovu to skáče…Nevadí tomu, že se to sundává?

          0 0
          • kocka  

            sedím v obýváku v krátkým tričku v –77 stupních:-)

            0 0
          • marapara  

            Sundavání VDOčka není problém. Naopak je lepší ho sundávat z držáku, když nejedeš, protože se v držáku dřív vybije.

            Ještě by mohl být problém, že máš cyklokomp nějaký blikačky, světla nebo něčeho, co ho ruší, klidně i blízko mobilu nebo noťasu. Má totiž analogový přenos a může být lehce rušen. Mně ho třeba ruší hrudní pás k pulsmetru, když jsem hodně blízko. Každopádně, pokud nic nepomůže a bude to dělat dál, bude to spíš na reklamaci.

            Občas se mi stane, že když ho zapnu s úsporného režimu, tak mi přeskáčou metry nahoru a dolů o pár desítek a pak se vrátí zpět, ale to je vše. Rozhodně to nedělá to co tobě.

            0 0
            • kocka  

              Díky, dám novou baterku a když nepomůže, tak půjde na reklamaci.

              0 0
              • vlasto  

                Tak, tak. Mne tohle dela, kdyz mu dochazi baterka. Sice ne s teplotou, ale s rychlosti a vyskovymi metry.

                0 0
              • marapara  

                Tak co, vyměnil jsi baterku? Pomohlo to?

                0 0
                • kocka  

                  Dal jsem novou a po prvním zapnutí to pořád skákalo, volal jsem teda prodejci a že ho mám poslat, že ho vymění. A od té doby se to ustálilo a ukazuje to celkem věrohodně. Dnes jsem na kole nebyl, pokud bude ráno přijatelně, tak bych ho testl cestou do práce. Nerad bych to zakřikl, ale snad to bude ok.

                  0 0
                  • kocka  

                    Tak už je na poště…

                    0 0
                    • marapara  

                      To bude asi nejrozumější řešení. Pokud je v záruze a blbne i po výměně baterky, tak není co řešit.

                      0 0
      • Myska  

        Mě tohle to dělalo chvíli před tím, než mi exla baterka, jel sem po rovině a na 300m jsem nastoupal několik tkm vejškovejch, takže jak píšeš, zkus ji vyměnit a mělo by to bejt v cajku :)

        at slouží…

        0 0
        • kocka  

          Dík za trochu pozitivní zprávu, koupím baterku a uvidím

          0 0
          • iron.hide  

            presne tak, je to baterkou na 100 percent, takze to mas v pohode. Horsie vsak je to uchytenie na riaditka, ked som to tocil tak sa to urvalo a ted to musim mat cele pripevnene plastovou stahovacou paskou :(

            0 0
            • kocka  

              Já sem k tomu měl právě jenom stahovací pásky. V návodu je sice nějaký široký pásek s utahovacím šroubem ale ten tam nebyl… Sice to drží, ale když ho sundávám, tak raděj držák přidržuju druhou rukou, snad to vydrží.

              0 0
              • mechoš  

                Široký pásek byl dříve teď dávájí ty stahovací pásky. Na podzim jsem ho musel po 4,5 letech reklamovat a nový mi přišel s těmi pásky i když v návodu je vyobrazen ten široký pás na šroub.

                0 0
                • miki  

                  jj,ten širokej mám taky ale na kole mám s páskami protože jde otočit a dát na představec,řekl bych že pásky drží víc.

                  0 0
    • Vilém  

      Pokud se nemylim, tak magnet by mel byt proti te vodorovne znacce na snimaci. Taky to muze byt slabsim magnetem. Napred bych jej ale dal do spravne pozice.

      Edit: Ted koukam na datum, tak nic.

      0 0
    • iron.hide  

      ak mi vdo mc 1.0 (dratovy) ukazuje nezmysly, tak je uz slaba baterka?

      ale to je aj tak divne, lebo som ju menil len asi 1.5 roka dozadu

      0 0
    • Dados  

      Ahoj, sáhl jsem do archivu a vytáhl zánovní VDO MC 1.0 ( drátová verze) akorát mi k tomu něco chybí. Neválí se někomu doma zbytečná kabeláž s magnetem? Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.