• Baron09

    Zdravim,

    mám problém s RS Monarch + RC3. Dochází k cvakání v tlumiči na začátku chodu, nějakých 5,10 % SAGu pouze při otevřené kompresi, při střední nebo zavřené bez problému. V zimě při teplotách pod 0 nastalo cvakání po pár minutách, při nynějších teplotách nastane cvakání po několika desítkách minut jízdy. Když přijedu domů a zkusim po 10 minutách zapumpovat tak už je vše ok. K úniku vzduchu nedochází, tlumák funguje, ale ty zvuky neznějí moc zdravě. Tlumák už jsem dvakrát posílal SRAMu a vždy bez výsledku, odpověď byla, že tlumák rozebrali a odzkoušeli a výše zmíněný problém nenastal.

    dávám video pro info:

    https://www.youtube.com/watch?…

    Díky moc za jakoukoliv odpověď.

    0 0
    • ThePetas  

      Jo, tak tenhle problém už jsem měl hodněkrát.. První tlumič byl 3× u Žitného s tím samým. Pokaždé když přišel zpět, tak ok asi 10km a pak to začlo dělat znovu. Poté jsem dostal nový tlumič a ten mi to samé začal dělat po půl roce.. Poslal jsem ho do KrabCycle na repasi – problém zmizel. Po cca 2 měsících se ale objevil znovu. Nechal jsem ho opět opraviz. Po první vyjížďce ale začal dělat zas to samé. Už na tohle nemám náladu, pošlu ho na reklamaci s požadavkem vrácení peněz. Tohle už není možný…

      0 0
    • cresh  

      Zdarec,

      dělal mi to RS monarch RT3 debon air, zhruba při třiceti procentech když se vracel zpět. Na vině byla uvolněná planžeta, součást těsnění pozitivní komory. Mění se to při každém repasu ale záleží jaké kdo má svědomí v servisech. Mě to za 890 s kompletním repasem opravil Roman Kovář z RS servisu.

      0 0
    • Lachtis  

      Ahoj, mohu oživit vlákno a zeptat se zakladatele, jak problém vyřešil? Či případně ostatní zkušenější, co by to mohlo být, respektive, zda to jsou ty kroužky, co psal uživatel cresh?

      Sice nemám RS, ale FOX, konkrétně: Float DPS, Perfomance Elite, Evolution, ale dělá mi po podobný zvuk. Ložiska a celou stavbu jsem zkontroloval, abych vyloučil, že to nejde od nich. A je to skutečně tlumičem, neb po sundání tlumiče je stavba tichounká.

      A přesně, jak psal zakladatel, dělá to takové cvaknutí, zejména při prudším rychlém pohybu, při střední poloze je to téměř bez zvuku a při zamčené naprosto OK. Jinak tlumič funguje bezchybně, tlak neuniká, olej taky nikde neteče, vůle jsem rovněž nenašel.

      Sice mi asi nic jiného, než servis nezbyde, nejspíš Shock therapy, ale třeba je to nějaká volovinka, co bych mohl sám udělat…

      0 0
      • MlokCZ  

        Každý Fox tlumič cvaká při přechodu z komprese do expanze a jak moc ovlivňuje i jeho interní nastavení. Jen by to nemělo být moc výrazné. Pokud cvaká hodně, tak je zavzdušněná tlumící část (to už je pak většinou zejména cítit za jízdy a někdy i slyšet za jízdy, když není zavzdušněný, tak se to většinou pozná jen při testu na místě).

        Čím více přitlumená komprese, tím to dělá méně, proto i ten projev střední poloha omezí cvakání a na firm zcela zmizí.

        0 0
        • Lachtis  

          Ahoj, díky moc za vysvětlení a naprosto to odpovídá Tvému komentáři. Nicméně v tlumičích jsem fakt naprostý laik, proto se Tě ještě zeptám, jakožto evidentně znalou osobu, co bys mi teda doporučil? Asi s tím nic sám neudělám, takže mi nic jiného, než servis nezbyde…

          Jen doplňuji, že tlumič je necelý rok starý a cca 8 měsíců to nevydalo ani jednou tento zvuk, takže nemohu potvrdit, že by to dělalo už od novoty či zajetí.. Jo a zkoušel jsem jej i komplet vypustit a opět natlakovat, ale to bylo k ničemu.

          Díky

          Tomáš

          0 0
          • MlokCZ  

            Servis, tzn. něco málo přes 2tis. Kč u Švece nebo alternativa jinde. Odservisovat doma tlumící část u Foxe jednoduché není. Vypuštění nic neřeší, když to je v tlumící části.

            A nejspíš to tam bylo i na začátku, jen to bylo hodně slabě, že jsi to ani nezaregistroval.

            Záleží ale hodně jak je to výrazné, zavzdušněné to ještě být nutně nemusí nebo může jen minimálně, kdy to ještě na funkci nemá žádný znatelný vliv.

            To se ale na dálku opravdu posoudit nedá.

            0 0
            • Lachtis  

              JJ chápu a ještě jednou díky za reakci.

              Zkusím to svěřit do servisu konkrétně Shock Therapy v Praze, mají celkem dobré ohlasy, tak snad pochodím..

              0 0
    • Dr.Jackyll  

      Hlásím podobný problém – cvakání v průběhu zdvihu, tlumič Rockshox Monarch Debonair RT. Intenzita cvakání se mění podle doby jízdy v terénu. Rozebírat jsem ještě nezkoušel, případně dám vědět, co jsem našel. Teď se ukazujou nevýhody nákupu kola v zahraničí – českému prodejci už bych to dávno omlátil o hlavu, ale posílat do UK se mi nechce.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Měl jsem to samé. Na konci loňské sezóny mi tlumič začal lupat, když jsem zajel těsně pod ság. Dal jsem tlumič do servisu hlavně na výměnu těsnění,gufer a oleje a problém je pryč. Doporučuji udělat servis tlumiče.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.