Problém s měřením tepové frekvence

20 nepřečtených
  • Azor

    Ahoj, potřeboval bych poradit. Koupil jsem si cyklopočítač Sigma BC 23.16 STS, ale mám problém v tom že mi neustále vypadává měření tepové frekvence. Je to třeba třetina co to neměří z celkového výjezdu. Já ale nevím jestli jsou výpadky způsobené tím že hrudní pas (senzor) nezaznamená srdeční aktivitu ( zkoušel jsem hrudní pás různě utahovat posouvat ale bez rozdílu) a nebo jestli je problém s komunikací mezi hrudním pásem a cyklopočítačem. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Popřípadě jaký by jste zvolili hrudní pás? Tento můj cyklopočítač má prý digitální kodovaný přenos (STS) ale není to žádný standardizovaný systém přenosu mezi senzory-cyklopočítači různých výrobců. Zvažuji koupit jiný cyklopočítač například Sigma ROX 11 který má přenos pomocí ANT+ ale mám strach abych neměl stejnej problém s výpadky měření když by nebyl problém s komunikací ale s detekcí tlukotu srdce. Setkal jste se s tím někdo? Popřípadě jakou značku hrudního pasu by jste doporučili jako bezproblémovou.

    0 0
    • novas752  

      Zkusil bych vyměnit baterii ve snímači. Sigma STS tepák mám už asi 4 roky a výpadky signálu byly právě se slabou baterkou asi po 2 letech používání. Další možnost je rušení silnym světlem nebo blikačkou – pokud mám svuj SolarStorm na řídítkách tak to hodně ruší přenosy ze všech senzorů (tep, rychlost, kadence).

      Nová baterka cr2032 stojí asi 30Kč, za zkoušku to stojí.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Azor  

        Baterie je v pořádku, měřil jsem jí a má napětí 3,11V, zkusil jsem dát také úplně novou baterii a pořád bez rozdílu. Přední světlo a blikačku jsem měl vypnutou, dal jsem pro jistotu pryč i bluetooth náramek(Hodinky) aby nemohli ovlivňovat přenos signálů. Otázka je v tom že nevím v čem je problém, jestli zlobí přenos signálu nebo detekce tepů jako takových? V jiných vláknech jsem se dočetl že občas někdo měl problém že pokud nebyl ze začátku jízdy zpocenej tak to nefungovalo, nebo že vlající volnej dres mohl statickou elektřinou vyřadit senzor z funkce tak to nechtělo taky fungovat někdo dokonce solil ty elektrody aby to lepe vodilo. Ale prej nový hrudní pasy s tím problémy nemají.

        0 0
        • Azor  

          Mátě někdo zkušenost s hrudními pásy komunikující technologií ANT+ třeba i od jiných výrobců třeba Polar nebo Garmin?

          0 0
        • pakun  

          Mně to dělalo to, že když jsem vyfuněl kopec tak to ukozovalo např. 160 tepů, ale těch 160 tam zůstalo cca 25s i ve sjezdu. Jakoby výpadek vysílače. Pak to najedou skočilo na reálných např.140. Stejně i opačně – např.pod kopcem 140, makám do kopce, ale stále 140 a najednou bác 160. Baterka OK. Nevím co mně pomohlo, ale propral jsem hrudní pás a vyčistil – otřel hrudní snímač od potu(soli). Vytáhl jsem baterii alespoň na 30min ze snímače tepu. Teď zase šlape jak má. Jo a beterku mám „jen“3V.

          0 0
        • Jáchym 1  

          Osvědčil se zdravotnický gel,který se používá při sono a podobných vyšetřeních.Sa­mozřejmě na hrudní pás.

          0 0
          • Mikikuba  

            Já před každou jízdou normálně pás v místech elektrod namočila vodou. Gel je zbytečnej a zasviňuje pás.

            0 0
    • Coural  

      Při jiné delší aktivitě ti funguje (chůze, běh)? Jinak mě pomáhalo proti výpadkům tepák namočit a připlácnout na hruď, jak píše Hanka.

      0 0
      • Azor  

        No mě práve ze začátku celkem funguje ale po chvilce když se zpotím stáva se nespolehlivý.

        0 0
        • mr.nikdo  

          Koukl bych na baterku, zda nejevi znamky vlhkosti (tecky od tekutiny).

          0 0
    • Espen  

      Sigma mi taky na kole trochu blbla. Jak se člověk nějak blbě nahrbil, neměřila.

      Nesmíš se hrbit :-).

      0 0
    • Vrci  

      Jak moc máš chlupatý hrudník? Jako peruánský naháč nebo jako komodor?

      0 0
      • Azor  

        No, hrbit se na kole? :-) řešením by tedy bylo že bych si zvednul řidítka o cca 40–50cm a seděl bych na kole jako za barem a nebo takovej ten klasickej hajzl posed. Jako jsem v dětství jezdil na takovém tom kole s vysokejma řidítkama Sobi 20. Jinak hrudník chlupatej nemám, nejsem takovej ten klasickej vopičák. Tedˇ vážně, myslíte že by mě pomohlo kdybych si koupil Garmin edge 820? je i s hrudním pasem a komunikace je přes ANT+ popřípadě někdo kdo ho má a jaký jsou sním zkušenosti celkově jako s cyklopočítačem? Můžu ho mít totiž skoro novej za 4500Kč i s hrudním pasem, senzorama rychlosti a kadence, vše komunikace ANT+.

        0 0
        • MilanT  

          Tak já nevím. Používám origoš Sigma pás na novém ROX 12 a bez problému.

          Také jsem zkusil předchozí čínský pás Meilan a funguje bezchybně i se Sigmou.

          Jen navlhčím hruď a vše funguje.

          0 0
    • Jaiub  

      Mne robi presne to iste tepak na Brytone. Zrovna vcera som pisal mail na podporu do Brytonu ze co s tym. Zo zaciatku ide normalne, po 5–10–20 minutach zacne vypadavat. Vacsinou pri zmene tempa, na zaciatku/konci intervalu a pod… Niekedy to spravi len takto zo zaciatku 1–2×, inokedy v priebehu celeho vyjazdu, uz som z toho na prasky. Milujem ked si chcem dat trebars 8-minutovy kopec ako interval a polovicu casu nevidim tepy… Bud zostane ukazovat zaseknutu hodnotu, alebo tep 240 popripade nic. Musim s pasom pohybat, odtiahnut ho od tela, alebo cakat 3–5minut kym znova nabehne sam. Uz mi dochadza trpezlivost, ale neviem co s tym. Baterka nova, pas pravidelne periem, ziadny rozdiel ani ci naslinim/navlhcim kontaktne miesta pri nasadeni alebo nie. Svetlo na to vplyv nema, robi to s nim ci bez neho, okrem toho iba mobil v zadnom vrecku.

      0 0
      • atty  

        Máš ANT+ tepák od Brytonu? Máš možnost zkusit připojit tepák třeba k telefonu (dost telefonů má ANT+, i když třeba nepřiznaný – číňani)?

        Pás je celkem novej nebo už vhodně použitej? Protože tohle je často o tom, respektive to má příznaky, jaky když odchází ta textilní vodivá část pásu – doporučuju zakoupit třeba na ali za několik dolarů novej textilní pás k tepáku a vyzkoušet.

        0 0
        • Jaiub  

          Ano original co bol pri gps, ma necely rok a pol. Co zistim ked pripojim pas k mobilu?? Skusim sa veru poobhliadnut po druhom pase…

          0 0
          • atty  

            Pokud bys měl mobil s ANT+ a do něj nainstaloval nějakou aplikaci, která tep zachytává (stejně jako Bryton), jednoduše pak můžeš porovnat ty dva záznamy tepovky. Pokud budou hodnoty a výpadky na stejných místech, na 99% je problém v pásu – že blbne ten.

            Nevím, jaký je u Brytonu typ pásu HR (předpokládám, že nějaká klasika na té pogumované textilii s čidlem na „patentkách“), a pokud ano, tak ty pásy při intenzivnějším používání v tomhle období zhruba začínají odcházet a takhle blbnou. Vyzkoušel bych koupit ten novÿ strap (klidně tu levnou čínu), protože ty pásy jsou úplně stejně kvalitní.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.