Problém s kazetou nebo převodníky?

32 nepřečtených
  • juebox

    zdravim.mám problém,když jedu na kole a vzadu hodím na 6 a vepředu na prostřední placku tag při záběru to stříli ale jen v male rychlosti.na jinačích převodech to nedelá,mám nový řetez Sram 951 a kazetu deore.tento řetez už mam asi po čtvrte a nikdy to nedelalo.nevím jestli jsou zničene převodníky nebo kazeta.

    0 0
    • maxtor  

      Tak to je velice jednoduché: pokud jsi tam hodil nový řetěz a střílí to na některých pastorcích, jsou opotřebované pastorky.

      0 0
    • slavekRM  

      Jenom dotaz, kolik máš na té kazetě najeto? Nechce se mi totiž věřit, že by jsi jezdil nejvíce na 6 pastorku a ten se ti sjel. Většinou větší pastorky mají delší životnost. Ptám se mimo jiné proto, že kámoš řešil podobný případ. Problém byl však v trochu vykřivené patce přehazky na opotřebovaném řetězu mu to nedělalo problém, ale při nasazení nového mu řetěz vždycky skočil na menší pastorek a zpátky. A dělalo to jen ve větším zatížení – záběru. Bylo to zajímavé a opravdu, když jsem se na tom projel vyvolávalo to dojem, že to střílí. Zkus nejdříve srovnat patku.

      0 0
      • juebox  

        delala to ta kazeta,dneska jsem byl projet XT a uplně v pohode,řadí uplně jinak než deorečko,a ten zvuk je tež fajn:-)

        0 0
    • ED1  

      Čau bikeři, nasadil jsem novej řetěz i novou kazetu (kazeta je 8mi kolečko Alivio) ale začalo to střílet. Takže bude asi v kelu prostřední převodník na kterým to hlavně střílí při velkým záběru (zuby tam jsou špičatý). Čekat jestli se vytáhne ten nový řetěz asi nemá smysl? nevím. Řešením je koupit nový převodník nebo radši všechny 3…? Máte nějaký tip poměr cena/kvalita ? Díky

      0 0
      • maxtor  

        Převodníky na Alivio v pohodě seženeš – např. na www.velohanak.cz. Měla by stačit výměna prostředního. Pokud bys chtěl měnit všechny, už bych zauvažoval, jestli se nevyplatí koupit celé kliky. Samotné převodníky jsou celkem drahé. Přesné ceny ale neznám.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.