• jimiAJ7

    Dobry den vlastnim avidy juicy 7 uz jsem tu psal jednou a zadna odpoved tak se pokusim znova…moje hydraulicke brzdy konkretne vzadu vydavaji takovy hrozne rezonancni zvuk pri lehkem brzdeni…pri porad zmacknuti kdy jde kolo malem do slajfu to prestane…je to takovy zvuk jako by neco drelo…desticky o kotouc nebo tak neco ale kotouc je krasne rovny a hladky…nevim si rady..dik…mozna to je normalni…

    0 0
    • Vilém  

      Nekdy to byva zpusobeno ramem.Asi 3 roky zpet to byl problem nekterych ramu Merida.Zadni stavba proste pri brzdeni zacala rezonovat.Mozna je to tvuj pripad.Jinak by to chtelo napred zafrezovat patky ramu, presne seridit brzdu, odmastit desky a kotouc.

      0 0
    • Rolei  

      Dobrý den 1.už se tu něco v tom smyslu řešilo 2.kdo brzdí nevyhrává

      www.bike-forum.cz/…8/forum.html#…

      0 0
    • Ent  
      • mám úplně stejný problém s Avid Juice 5, celé jsem rozebral, vyčistil, lehce obrousil a uvidím zítra až to projedu –
      0 0
    • marapara  

      Taky mi to dělá sem tam. Budu muset ofrézovat úchyt na redukci na rámu.

      0 0
    • Irena  

      Kdyz uz se to tu resi..tak by se mi take hodila rada. Mam Avid Juicy 5 a obcas zadni kolo pri nerovnosti nebo zataceni „piska“..myslim,ze je to brzda, protoze pri zataceni to dela jen kdyz jdu nalevo( tam je brzda), pokud zatacim napravo,je klid. Prosim prosim, je to normalni , nebo to muzu necim odstranit? Dekuji :)

      0 0
      • ares  

        Stačilo by posunout třmen o nějakou tu desetinu milimetru vlevo. Zkontroluj dotažení kotouče k nábě, případně vůli v náboji, malinko více dotáhni rychloupínák. Nezapoměň se kouknout, jestli třmen není šikmo o oboum osám kotouče, pak by to chtělo zafrézovat patky a doladit podložkama. Taky záleží na tom, jak tuhou máš zadní stavbu a nasazenou nábu do patek! :-)

        0 0
        • Irena  

          Dobre ,dekuji, uvidim co s tim svedu :) Ale je to asi 100 km co byl na garancce a podle servisaka jsou kotouce perfektne nastavene..tak uvidim. Treba dnes to nedelalo pomalu vubec. Ale dekuju :)

          0 0
          • ares  

            Omlouvám se, já jsem včera nějak nemyslel – vrátil jsem se z projížďky na novým kole… :-) Třmen je potřeba posunout v pravo… S tím seřízením, já kotouč na přední nábě ladil s kolem otočeným vzhůru kolama a byl v pohodě. Pak jsem kolo obrátil a kotouč škrtal :-( Na to samozřejmě nemá žádný vliv tuhost vidlice, utažení rychloupínáku, ale jen obyčejná tíhová síla, která pracuje s destičkami kontra pružina :-)

            0 0
    • Splinter  

      Už po xté… Dělalo mi to to samý a zmizelo to s novýma destičkama…

      0 0
    • Hurka  

      :-) to samé – Avid Code. Dostal jsem zajímavé doporučení od jednoho chlápka z Austrálie – nechce se mi to překládat, ale je to asi pravda. Je nutné dát tam jiný kotouč. Asi ne hned 160mm jako on, ale problém je ve špatném rozměru/uložení Clean Sweep kotouče oproti brzdiči (jak se překládá caliper?). Přikládám kopii jeho emailu.

      I solved the rear brake vibration issue last night!!!! I simply replaced the 203mm G2 clean sweep rotor with a diatech 160mm(non wavy) rotor and the braking is spectacular!! The 203mm rotor was an over kill any way, the vibrations gone the noise is gone and the braking is still all there even with the smaller rotor…don't stuff around with your rear caliper setup/positioning it won't make a difference i've had first hand information from a avid rep that the g2 rotors don't suit the codes because they sit to high above the pads and there for creates that terrible vibration I think that only certain people have the bad noise mainly due to the thickness of the tubing and frame design but avid are nowingly selling an uncompatible brake set-up......I think we may see a recall soon just on the codes but if you read the juicy 7 reviews people are complaining of exactly the same issue.....spread the word of how to solve the problem if you can…the problem is that i love these brakes because they feel so great i was willing to put up with the issue but wasnt going to rest untill I fixed it......i am now a happy camper and can concentrate on the trail and not that everyone is pissed off with the noise i'm creating…

      0 0
      • jimiAJ7  

        Dekuju vsem za odpovedi…akorat mam dileeeema …tak co tedy kotouc…nebo desky......mozna oboji…ale jaky kotouc a jake desky radte…:)

        0 0
        • jimiAJ7  

          Tak radte jake desky vozite na avidech ktere nejlepsi…diky moc…

          0 0
    • jimiAJ7  

      Tak sem dneska koupil novy kotouc…WInzip…tak snad neco vyresim…pak uz mi zbyva posledni moznost desky ale porad nevim jake…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.