Pro fšechny co tu řeší jestli vyjet mírně nachlazeni

30 nepřečtených
    • Rychlej turista  

      Je to strašně dlouhé, o co tam jde?

      0 0
      • Lowrider  

        Že se nedolečili a stejnak šli trénovat…

        0 0
        • Rychlej turista  

          Jestli dopadli podle nadpisu toho článku, tak se to snad dá čekat, ne?

          0 0
          • Lowrider  

            No dyť jo. Taky nevím proč se ptáš o co tam jde :o).

            0 0
            • Rychlej turista  

              Myslel jsem, jestli tam třeba není něco jiného :-)

              Jsem línej, tak dlouhej článek číst a třeba je tady víc takových lidí, kterým je jasné, že sportovat se dá, jen když je člověk zdravý, takže to čít taky nemusí :-)

              0 0
              • Lowrider  

                Jasný :-). Píšou tam, že mělo asi 16 lidí nějakej ten zánět srdečního svalu v jiném stádiu, ale stejnak to zabilo všechny, páč trénovat nepřestali… Čet sem to narychlo, tak doufám, že to tak bylo a že nepíšu blbosti. Joj a jeden ten basketbalista trénovat nepřestal, páč na něj čekal draft do NBA, takže srdce nesrdce, trénoval dál. Přečti si to, to je na dvě minuty :-).

                0 0
          • orca  

            myslím že nejde až tak úplně o vrcholové sportovce tady jako o ty diskutéry co tu stále se ptají jestli po nemoci ještě ležet a nebo hned vyjet a podobně. I když to neskončí vždy takhle dramaticky – tak se to střádá. jinak na tenhle článek odkazoval guru přes zdraví Ondra Vojtěchovský : www.ondrej-vojtechovsky.cz/…/view/169/2/

            0 0
    • Martyo5  

      Tak přesně toto měl můj bratr, když lyžoval o jarních prázdninách nachlazený. Začátkem dubna bolest v hrudníku a už jel do nemocnice a pobyl si tam dva týdny. O tom, že se na to dá zemřít ale doktoři neřekli ani slovo!

      0 0
      • Beeda  

        tyhle kecy na doktory mam nejradeji, jste chytry jako trenky, a pak kdyz je pruser tak za to skoro muzou doktori, asi tam byl 14 dni tak to nebylo banalni a probihala vysetreni…doktor je taky jen clovek a k nejakmeu zaveru porebuje analyzu a posudky…

        0 0
        • Blabas  

          tyhle hlášky na doktory už ignoruju. To bych nedělal nic jinýho, než si stresoval herznu

          0 0
    • vysmátej bajker  

      taky oni trénují trochu jinak než když se jedu projet já :).Kdysi jsem někde četl že pokud je to bez teploty tak se lehce trénovat dá.ALE ĎELEJTE KAŽDÝ PODLE SEBE!!!

      0 0
    • achilles  

      já tedy vyjedu, a nikdy mě to neuškodilo, spíše naopak. každý je však jinej.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Zmiňovaným, kteří umřeli na myokarditidu, předtím sportování s rýmou či jinou lehčí virózou taky nevadilo. Určitě s nachlazením nebo těsně po nevyběhli prvně. Velmi pravděpodobně někteří z nich i tvrdili, že jim mírný pohyb pomáhá k rychlejšímu vyléčení. Ale neboj se, případy úmrtí ve sportu na myokarditidu nejsou zas tak častý, četnost se bude blížit kraji Gaussovy křivky. Mnohem více nedoléčených sportovců skončí napojeno na budíky a modlících se, aby srdce vhodné na transplantaci dorazilo včas. A ještě víc jich skončí s chronickými problémy mimo srdce – třeba chronickým zánětem a posléze artrózou kloubů.

        0 0
      • Blabas  

        není

        0 0
    • jonti  

      Je treba rozlisit, co je bezne nachladenie. Ak mam fakt plny nos a citim sa divne, aj ked vobec nemam zvysenu teplotu, tak jazdit nejdem. Ak ma len trochu skrabe v hrdle – takmer vzdy, tak idem.

      0 0
    • Krys  

      Tak a som v prdeli. Po týždni nočného dávivého suchého kašľa som to vzdal a šiel k lekárke. Dostal som také to inhalovátko, niečo na alergiu a codein. Takže nesmiem piť alkohol a tatiež mi lekárka zakázala fajčiť. Codein a nefajčenie zo mňa v krátkom čase urobia nerváka. Bajk môžem akurát tak chodiť občas pohladiť. Haj hou.

      0 0
      • Belial  

        Codein a alkohol je docela v pohodě. Neutratíš tolik :o)

        0 0
        • Krys  

          Najhoršie je, že zajtra kamarát oslavuje 30-ku. :/

          0 0
          • Luka  

            nemel tys pristi tyden mit bajkovy raj? (doufam ze si to teda s nekym nepletu ;) )

            0 0
            • Krys  

              Mal to byť tento týždeň. :/ Strávil som ho asi tak, že som každú noc kašľom zobudil dcéru, ktorá to interpretovala ako začiatok nového dňa. Keď som ju po dvoch hodinách presvedčil, že je noc, tak som si šiel ľahnúť do obývačky na gauč, kde som sa v dvojhodinových intervaloch budil na dávivý kašeľ. Teda ak sa mi podarilo utrhnúť si z noci dve hodiny pre seba. Brutál bola streda, vzal som dcéru k sebe do postele a do pol šiestej do rána som surfoval na alfa hladine. V práci som sa motal ako odpojený vagón a na nejaké jazdenie som si ani nespomenul.

              A šak čo, to prejde.

              0 0
    • Belial  

      Jinak na takové běžné nachlazení se mně docela osvědčil klasický vitamín C v bobulích 250mg (ne šumivý). 5 kousků 3× denně do pusy, nechat rozpustit, nepolykat. K tomu denně kilo jablek, dvě cibule, kloktat heřmánkem nebo šalvějí a min 5litrů vody. Tři dny a jsem jak rybička :o) Pokud to není vyloženě angína (viditelné čepy nebo povlaky) a zrovna neumíráte na nějakou ***kokovou infekci, tak bych ani antibiotika nejedl. Většinou nadělají víc škody než užitku. Zvlášť ty širokospektré.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Hmm. Tak při nachlazení jsem za tři dny jako rybička bez všech těch procedur. Jen beru céčko A) někdy ani to ne) a piju čaj, který jinak mívám málokdy. Kdybych to prkatikvala jako Ty, budu mít rýmu pořád stejně dlouho, ale asi mně poteče i z jiných otvorů. :-)

        0 0
      • Svět videa  

        5×3×250mg vitamínu C je blbost, stejně to vyčůráš bez užitku

        0 0
    • Blabas  

      Pro ty, co stále nechápou a podceňují: viróza byť banální může i když nemusí tzv. sednout na srdce a vyvolat endokarditidu tedy zánět vnitřní vrstvy srdce, ze které jsou mimo jiné i chlopně. Zánět „ožere“ chlopně, ty nedomykají a srdce ztrácí výkon, zvětšuje se a ztrácí na funkčnosti ( z pumpy je pytel ). Na chlopně samotné, protože jsou otřepané, si sedají krevní elementy a vytvoří se sraženina ( trombus ) ta se posléze urve a letí cévama až se někde zastaví a ucpe „trubky“ za ní. Výsledek je buď srdeční selhávání pumpopytle, nebo embolie do mozku, plic apod. Konec je chronické trvalé postižení srdce, nebo mrtvice s ochrnutím, nebo plicní mrtvice. Někdy se to přežije s trvalým invalidizovaným srdcem, někdy s ochrnutím, někdy vůbec. Kolega v práci má umělé chlopně. Druhý zemřel a to jen přechodil chřipku a sloužil si klidně v práci jak o život v infekčním prostředí. Před rokem jsem měl v péči třetího s regulérní mrtvicí, těžce ochrnutýho. Vše v jednom městě a čistá pravda. Tak si klidně provozujte vypocování chřipeček pohybem, hodně štěstí

      0 0
      • Blabas  

        Druhé místo, na které si bacily rádi zalézají při „přecházení“ jsou klouby. Říká se tomu revmatitida a to jsem si tak trochu uhnal já. To jen abych nezapomněl

        0 0
      • prodi  

        chtěl jsem to napsat podobně, ale byl jsi rychlejší :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.