Přivařený střed - co s tím?

19 nepřečtených
  • hanzak

    Rám made in Štěrba, který má přivařený střed – prý se tam původnímu majiteli protáčel, tak to „párkrát ťuknul“ svářečkou. No, je tam těch ťukanců asi 5 a nic drobnýho to není.

    Rád bych tam dal střed na něco jinýho než čtyřhran (střed mám doma na starým kole, ale nevzpomenu si teď, co je to za osu – každopádně je to z nejnižší řady silnice Author starší ročník – ca 2008). Tzn. vzít pilku a ořezat sváry. Je to podle vás dobrej nápad? Nemůže to být to pod tím třeba tak zmrvený, že tam jinej střed ani nedám?

    Nebude lepší tam tedy nechat současný střed (Campa – jinak se jeví v pohodě) a koupit kliky na čtyřhran (např. http://www.bike-eshop.cz/…-cerne-65182)? Co myslíte? Nebo nějaká lepší idea?

    Je to škoda, jinak je to hezkej rám…

    0 0
    • jIrI___  

      Celkem by mě zajímalo, jak bys ty svary odřezal bez poškození středu :). Původní majitel byl evidentně jelito a raději bych se to vyprdl a koupil kliky na čtyřhran.

      0 0
    • Vilém  

      Flexu do ruky a hura na to.

      Zavareny je to teda slusne, pritom stacilo par heftu, kdyz uz to musel varit.

      0 0
    • TJK  

      imho to neodrezes tak abys to neznicil… navic to neni jen navarena mufna ale spis tam bude koren svaru i v casti zavitu… takze bys musel tu mufnu treba o mm zkratit.. nevim no.. na me to pusobi jak unreal.. proste nerozebiratelny spoj nafurt.. dojezdit a zahodit… ale treba se mylim…

      0 0
      • hanzak  

        ono to není po celým obvodu, takže ideální představa je, že říznu do těch pár svárů a pak to odpadne…ale nikdy jsem nevařil, takže nemám představu, jak hluboko ten svár může být. pro představu ještě jedno foto…

        0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      A nevařil to třeba proto, že před tím strhl závity, pročež se mu to protáčelo?

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Privarena je jen prava miska, stred se vyndava zleva.

      Nechat tak, sehnat rozumny kliky- pozor ne vsecky kliky ti budou pasovat na Campa osu a delku osy. Az jednou stred umre dat jinou osu na ctyrhran. Na ctyrhranu neni nic spatneho.

      Alternativa- odrezat svary, (ev. odrezat misku, vyrezat a vydolovat ji zevnitr), vyletovat mosazi strzeny zavit, vyriznout novy zavit, zarovnat dosedaci plochu, opravit lak po letovani, dat novy stred.

      0 0
      • hanzak  

        Díky, udělám to nejspíš tak (nový kliky)…jen jsi mě rozhodil s tou Campa osou, protože mi rozměrama přijde úplně standardní. Teda ty Force kliky chtějí delší osu, ale mám v oku ještě tyhle, kde je doporoučená délka 110,5mm, což odpovídá tomu Štěrbovi. Ale chápu správně, že se ještě může lišit tvarem nebo něčím jiným?

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Existujou dva standardy ctyrhranu, JIS (Shi) a ISO (Campa). Maji stejny uhel zkoseni, ale lisi se o desetinky ve velikosti. Do jiste miry se daji kombinovat, ale pak pak klika zajede na ctyrhranu mene nebo vice nez ma a muze-nemusi to pasovat.

          Podrobneji http://www.sheldonbrown.com/bbtaper.html.

          0 0
          • standoslav  

            Ono ale jde hlavně o to jak se ten střed i bez klik točí; tzn. jak je dojebaná osa, kuličky, misky, to je hlavní.

            0 0
            • hanzak  

              V tomhle ohledu je ve velmi slušným stavu.

              0 0
              • Esi  

                tak v tom případě bych tam ten střed nechal a koupil na něj kliky. Na 4 hranu jsem na krosovém kole v pohodě najezdil přes 20 000km a potom se kola zbavil i s původním středem a pořád byl v pohodě bez vůle bez drhnutí

                0 0
    • oddie  

      Úplně v klidu bych to sundal flexou, akorát bude pravděpodobně zničený ten závit, takže bude třeba opravit i ten.

      0 0
    • tigermoth  

      Někde si pujč mikrobrusku a trpělivě šmrdlej.

      0 0
    • kali222  

      stojí to vůbec za to s tím trávit nějaký čas? já odpověď znám. :D

      0 0
    • kyl  

      Takto jsem to na starým oceláku málem řešil taky.Pravá miska se pořád povolovala.Proč je tam vlastně závit co se ve směru otáčení povoluje?Je to asi nejstarší blbost co kdo na kolo vymyslel,ty dnešní vůbec nekomentuju.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.