• blaza84

    Zdarec, je možné nahradit kapsle BCAA konzumované před a po tréninku nějakým jídlem, které je přirozeným zdrojem těchto aminokyselin? Díky za odpověď

    0 0
    • Ondry  

      Sice ti nepomůžu, ale proč?

      0 0
      • blaza84  

        Zajímá mě, jestli se dá dát tělu to, co potřebuje, i z přirozených zdrojů, z normálního jídla.

        0 0
        • pelhrimov  

          Dá se to. Všimni si, že mnoho lidí nakupuje jídlo i jinde než v lékárně a žijí a dokonce se po normálním jídle i rozmnožují. To jsi jedl ty chemikálie už jako batole?

          0 0
        • Ondry  

          To zní fakt hódně blbě.

          0 0
          • Georrge  

            proc blbe? normalni smysluplna otazka, ono neni na skodu vedet v kterem jidle je co obsazene kdyz cvicis, abys prave nemusel polykat bobule.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Zajímá mě, jestli se dá dát tělu to, co potřebuje, i z přirozených zdrojů, z normálního jí­dla.

              Ano, je to opravdu veliký nesmysl spekulovat nad tím, že by se mohlo dát jíst i něco jiného, než nepřirozené zdroje a nenormální jídlo :-D

              0 0
              • Smazaný účet  

                no, k tomu nenormalnimu jidlu..mohl by to byt vegetarian:)))

                0 0
              • Georrge  

                nj ta otazka je fakt polozena blbe :) ale ja treba taky nevedel v jakem jidle jsou BCAA bilkoviny… teda vim v cem jsou obecne bilkoviny, ale bo je bilkovin milion druhu, tak clovek nevi v cem jsou jake :)

                0 0
                • Memphis22  

                  Aminokyseliny místo bílkovin, dvacet místo milionu, a bude to dávat jakž takž smysl… ;)

                  0 0
      • Pajas04  

        Asi by raději jedl přírodní produkty než tablety ;).

        0 0
    • pelhrimov  

      Ty islamisté mají pravdu, když poukazují na naši dekadenci. My už se neumíme ani najíst.

      0 0
      • blaza84  

        Taky myslím, že porazit prase je lepší než do sebe lít koktejl připravenej z prášku z pixle jak od primalexu :)

        0 0
        • pelhrimov  

          Vem to podle selského rozumu, když jsi se narodil, tak jsi žádné kapsle nedostával a i tak jsi velmi rychle vyrostl. Zeptej se doma co Ti mixovali do polívčiček.

          0 0
    • MirosPikos  

      Největším zdrojem BCAA (kromě doplňků výživy) jsou mléčné výrobky a červené maso (hovězí, vepřové). Dalším přirozeným zdrojem BCAA jsou všechny potraviny, které obsahují bílkoviny.

      Zdroj

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Je to možné, můžeš jíst maso. Problém ale je v množství, toho masa bys denně musel sníst kila, aby to mělo podobný efekt jako tablety/sirupy.

      0 0
      • Rubi  

        tech tablet bys musel snist tak 30 aby to melo vyznam :)

        0 0
        • Ondry  

          Kdybych sežral 30 tablet tak dostanu do těla asi 3× víc Leucinu než je moje denní spotřeba (dál se mi to počítat nechce) a je to doplněk stravy ne, že to mám do řepy natlačit jen z tablet.

          0 0
          • pelhrimov  

            Tomu moc nevěř, protože díky neexistující regulace je podle některých laboratorních testů 80% údajů na obalech potravinových doplňků vylhaných. Je to jenom Tvá víra, když tedy pomineme energetické gely a nápoje, tam bych věřil, že alespoň ty cukry v nich budou, protože tam není na čem ušetřit :) Dalším problémem je to, že k mnoha vychvalovaným látkám neexistují studie, že mají takový účinek, jak se píše na tom kýblíku bobulí. Ono, kdyby ten účinek tam byl, tak něco z toho šoupnou na seznam zakázaných látek.

            0 0
            • MirosPikos  

              Tak tam je to podle toho, jak pochybně levný výrobky nakupuješ. Když je to zpravidla „MADE IN GERMANY“ tak jsou to poněkud dražší výrobky ale ozkoušené, recenzované a funkční. Tím nemyslím recenze na webech typu kulturistika.cz nebo ronnie.cz. Ale recenzovaný od přátel naturálních kulturistů, kteří znají své tělo dokonale a ví, co na ně působí a co nikoliv.

              Konkrétní příklad jsou třeba creatiny. Když se sem dováží tuším z Číny nebo odjinud z východu levný creatiny, kde je ale spousta příměsí a takový creatin se pak hůře vstřebává a je méně účinný. Naproti tomu Creapure creatin, který bývá 2 x dražší je úplně něco jiného. Člověk se po něm cítí jinak – lépe. Má zkrátka pocit, že je to opravdu to, co si koupil. Nedráždí tolik žaludek a má minimum vedlejších účinků.

              Obecně je to problém vysokých daní v Evropě, které výrobu těchto výrobku zdražují, takže se bude šidí tady a nebo dováží pochybné čínské. V USA je to docela jinak, proto se taky považuje USA za Mekku kulturistiky, jsou tam všechny suplementy daleko dostupnější a kvalitnější.

              Nicméně jak tu zaznělo, jsou to pouze doplňky a jimi nelze nikdy nahradit kvalitní stravu. Krutí, kuřecí, hovězí maso, vejce jako zdroj kvalitní bílkoviny a minerálů no a pak kvalitní zdroje sacharidů jsou nutností, bez toho to prostě nejde. Strava, odpočinek a „trocha“ toho tréninku :)

              0 0
              • Tina  

                +1

                0 0
              • pelhrimov  

                :) Sám v tom příspěvku uvádíš, že se řídíš pocity. Pamatuješ na ten případ, kdy po požití doplňků stravy byl pozitivně testovaný náš asi reprezentant v běhu na lyžích a chtěl se s výrobcem doplňků stravy soudit? Mne na tom zaujalo to, že se manažer z té firmy v jednom rozhovoru nechtěně prořekl, že oni nemají možnost v laboratoři zjistit co jejich výrobky obsahují a cítil se poškozený, že státní akreditovaná laboratoř měla výhrady k jeho výrobkům. Ty laboratoře mu za úplatu nechtěli dělat testy, na vlastní laboratoř neměl peníze a přiznal, že prostě musí věřit těm polotovarům, které nakupuje v zahraničí. V chemii to nejspíše bude podobné jako ve strojírenství a v elektronice, výrobců základních surovin, součástek je na světě vždy jen několik a to Made in … v globalizovaném světě žádnou velkou vypovídací hodnotu nemá.

                0 0
              • Georrge  

                muzu se zeptat na nejakou kvalitni znacku tehle doplnku? Slysel jsem ze nutrend dela dobre veci, jest tak? Minuly rok jsem zkusil kreatin sacharid a protein, nevim uz co to bylo za znacku, no protein byl strasne hnusny a kreatin se hodne blbe rozpoustel… a ze by to nejak fungovalo mi taky neprislo. Ani jsem to nedozral vsechno, protoze jsem tomu pak moc neveril, uplne nejlevnejsi to ale taky nebylo.

                0 0
                • Memphis22  

                  Já nutrendu věřím, a nemám důvod k opaku… Tak snad. :D

                  0 0
                • Ondry  

                  Já jsem pro enervit.

                  0 0
                • MirosPikos  

                  To je různý, bílkoviny teď doplňuju hodně málo pouze v gaineru Royal Mass od MYOTEC. A ten je jako gainer výbornej. Dobře stravitelnej a na mě osobně funguje. Doporučil mi ho brácha, kterému taky dělá moc dobře a schválil nám ho letošní mistr české republiky v naturálních seniorech. Ano jsou to „jen“ pocity, ale jinou možnost člověk nemá. Důležitý je, že člověk z toho nemá větry, není to žádná přeslazená břečka a člověk se toho nepřepije/nepřejí.

                  Creatin bych doporučil ten Creapure od Reflex nutrition, pokud si chceš připlatit. Pokud ne, pak je to docela jedno, vybíral bych hlavně nějakej dobře rozpustitelnej. Zkušenosti mám třeba s Biotech, Scitec nebo Dymatize. Nepoznal jsem rozdíl, možná se Scitec trochu lépe rozpouštěl.

                  Bílkovinu bych viděl hlavně v kvalitním mase v pořadí hovězí, krutí nebo kuřecí. Hovězí má i celkem dobrej vliv na trávení (podušené na zelenině s kvalitní rýží). Jako doplněk býval hodně dobrý Sanas. Asi bych vybíral podle předchozích doplňků – značek. Hlavní je, aby člověk netrpěl po těchto doplňcích větry, to člověku už z principu nemůže svědčit.

                  0 0
                  • Georrge  

                    ten gainer jestli to chápu je 2 díly bílkovin a 1 díl sacharidů? To nezní špatně, sacharidy totiž moc brát nechci, mám pomalejší metabolismus takže mi z toho roste pupek :) ikdyž chápu že v nabíracím cyklu je tohle běžné. Jinak cena za 6kg mi přijde hodně slušná, čekal jsem větší pálky…

                    0 0
                    • Ondry  

                      Tak si kup rovnou protein, ale ta cena bude jinde.

                      0 0
                    • AsiJura  

                      Tak bych řekl, že u gaineru bude ten poměr spíše opačný.

                      Bílkoviny 20g a Sacharidy 75g, takže si spíše kup protein.

                      0 0
                    • MirosPikos  

                      Mělo by to být opravdu opačně, pořádně si to tam přečti. Já preferuju protein z masa a tohle opravdu jen jako doplněk před a hlavně po tréninku (bezprostředně). Působí to na mě lépe, než proteinový doplněk, díky kterému sem měl pocit, že nemusím tolik jíst a pak jsem byl v proteinovém deficitu a tělo stagnovalo.

                      Ale vyzkoušej sám, uvidíš. Každopádně když už člověk chce brát doplňky, tak je třeba dávat bacha, aby to nebyly jen vyhozené peníze a hlídat si celkově jídelníček, abys snědl to, co máš a ten správný čas kdy máš :)

                      0 0
    • Venda  

      I když najdeš vhodné jídlo obsahující BCAA(např. to maso), tak ještě musíš brát v potaz, že tělo musí ty BCAA z masa nějak vytrávit a to trvá, takže když budeš jíst před tréninkem nemusí ti to dělat dobře a když po, tak nedoplníš tak rychle, jak by bylo asi potřeba.

      0 0
    • MichaelSimek  

      Neprecenujete trosku moc vliv tehle doplnku?

      0 0
      • JakeF  

        Mám stejnej pocit :).

        0 0
        • Ondry  

          Pocity jsou pro holky.

          0 0
          • JakeF  

            Takže máš i nějaký reálný důkazy, že některá z těch věcí opravdu funguje výrazně líp proti běžný vyvážený stravě? :)

            0 0
            • AsiJura  

              Tak lidi co vypadají jak ty, naberou z jídla celkem dost, ale pak se dostaneš na hranici, kdy už to tak dobře nejde, a to je teen čas, kdy nastupují doplňky.

              To je ten moment kdy poznáš, jestli to funguje nebo ne, buď přibíráš, nebo ne.

              0 0
              • JakeF  

                Pak už je otázka, jakej má to další přibírání smysl, pokud nejde jen o to, aby to dobře vypadalo…

                0 0
            • Ondry  

              Po několika letech jsem až teď nabral 7kg stačí?

              0 0
              • JakeF  

                Já nabral za poslední 2 roky cca stejně a nic do sebe nesypu… A ani do posilovny nechodím.

                0 0
                • Ondry  

                  No vidíš, já to nabral za necelých pět měsíců, silově jsem na tom taky jinde, konkrétně si vím jen bench press asi +15kg, cvičím každou zimu asi 5 měsíců, nikdy jsem nenebral ani kilo.

                  0 0
                  • AsiJura  

                    Počkej počkej, to mě zajímá, říkáš tady, že jsi jen zařadil nějaký gainer nebo kreatin a najednou šla váha nahoru?

                    Všechno ostatní zůstalo při starém, jak předchozí zimy? To mi opravdu nesedí.

                    0 0
                    • Ondry  

                      Přestal jsem jezdit na kole. Takže jen jím a cvičím, což by mělo mít hodně velkej vliv aspoň z toho co jsem se dočetl. Snažím se jíst co to jde, ale že bych se nějak přecpával to zdaleka ne, minulej rok jsem žral víc když jsem měl zimní přípravu. Bral jsem protein 80% teď mám podobnej ale asi 85%, po dvou měsících jsem nasadil crealcalyn bcaa jen po cvičení. Už tři roky jsem se držel 68–70kg.

                      0 0
                      • Ondry  

                        Ještě dodám, že tuhle váhu si držím možná delší dobu, ale těžko říct, minulej rok jsem cvičil spíš jen nohy, ale dva roky před tím obdobně jako teď. Váha šla nahoru pomalu s tím crealcalynem to skočilo. A teď už spíš stojím.

                        0 0
                        • MichaelSimek  

                          A taky uz skoro nejsi ve vyvinu :D, takze ted uz budes pribirat o dost rychleji

                          0 0
                          • Ondry  

                            Jsem ektomorf nikdy nebudu prase ani svalnatý ani tlustý.

                            0 0
                            • MichaelSimek  

                              to nerikam, ale je fakt ze do tech 20ti se tuny „surovin“ spotrebuje na „vývin“ porad jeste

                              0 0
                              • Ondry  

                                Nevím co se mi teda vyvíjelo když jsem na tom několik let výškově a váhově stejně.

                                0 0
                                • JakeF  

                                  A myslíš, že těch 7kg bylo teda jen díky tomu sypání? :)

                                  0 0
                                  • Ondry  

                                    Ptal ses jestli to funguje líp než normální strava a já říkám, že rozhodně.

                                    Kdybych do sebe měl naházet tolik bílkovin jen z masa tak to zaprvé nezaplatím a za druhé umřu na přežrání.

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      Tak jinak, myslíš, že kdybys toho do sebe nasypal 2* tolik, tak přibereš 14kg? Podle mě to hodně přeceňuješ, když vidím na sobě, že jsem přibral stejně. Sice za 2 roky, ale pořád při vytrvalostním tréninku a rozhodně nemám geneticky sklon nějak přibírat.

                                      0 0
                                      • Ondry  

                                        Žeru toho tolik kolik mám, když žereš nad limit tak to jen vysereš páč to tělo nezpracuje.

                                        Jinak žrádlo je základ, i když jsem žral jen gainer a cvičil, tak jsem nepřibral, ale až teď jsem se hnul z místa.

                                        0 0
                                      • Atilla  

                                        Jenže ty dospíváš, kapiš? To je jasný, že když se z kluka stává chlap, že přibere.

                                        0 0
                                        • JakeF  

                                          On je ale zhruba stejně starej, jak já ;-).

                                          0 0
                                          • Ondry  

                                            Věk v občance je ti k ničemu, ty ještě rosteš a já to měl už dávno za sebou :D

                                            0 0
                                    • AsiJura  

                                      Nesouhlasím, nefunguje to líp. Stravu ničím nenahradíš, je to naprostý základ. Doplňky stravy, jak už jejich název napovídá, stravu pouze doplňují. Vím že je otravné furt vysvětlovat vychrtlíkům, že „sypání“ není nic špatného a gainer není steroid, ale tady šíříš bludy.

                                      0 0
                                      • Ondry  

                                        Jo blbě jsem to formuloval, ale nikdy nikde jsem tohle nenapsal, párkrát jsem tady říkal, že každej článek o sypání začíná žrádlem.

                                        0 0
                                      • Ondry  

                                        Stravu ničím nenahradíš, opak jsem jsem nikde nenapsal, ale sežer 150g bílkovin jen z masa to je asi 750g kuřecího. Zaplať to každej den.

                                        0 0
                                        • AsiJura  

                                          nevím proč bys měl žrát jen maso, z masa uplně v pohodě 60g – 90g denně, zbytek vajíčka, sýry, a další věci, dáš si na dvě svačinky chleba se sýrem a hned máš dalších 60g v sobě, ráno ve snídani 20g, někde mezi to zase ty vajíčka, a jsi v pohodě.

                                          Je to magořina ze začátku všechno počítat a zvyknout si na tu jednotvárnost, ale pak se do toho člověk dostane a pokud mu to okolí nezkazí, tak mu to příjde i normální :D Jen třeba když máš novou holku, tak většinou moc ten režim nechápe :D

                                          0 0
                                          • Atilla  

                                            90g z masa – to je půl kg masa denně – jestli žereš tolik masa, tak to je super náběh na dnu.

                                            0 0
                                            • AsiJura  

                                              není to pravidlem, jen vím, že to jde, je to situace, kdy si krom normálního jídla dám ještě klasický oběd v kantýně.

                                              Jinak celkově je prostě dobré pozorovat tělo, jestli stíhá všechno trávit a tak.

                                              Sice nevím jak se pozná dna, nebo příznaky počátku takového problému, ale třeba mi to řekneš.

                                              Ty tendence co jsem měl ze začátku, všechno přehánět, už mě přešly, teď už se snažím více zapojovat rozum:)

                                              0 0
                                          • Ondry  

                                            Jasný no, ale pochybuju že sním tolik jen z masa, kdybych jedl jen na menze tak to v žádným případe a když si kupuju třičtvrtě kila masa na dva dny, tak to má taky daleko až bude víc peněz tak třeba zlepším stravování.

                                            0 0
                                        • MichaelSimek  

                                          vic jak 2g na kg? to uz nebude extra zdravy

                                          0 0
                                          • Ondry  

                                            Proč by nebylo?

                                            0 0
                                            • MichaelSimek  

                                              Internet to rika! http://en.wikipedia.org/wiki/Protein_

                                              0 0
                                              • Ondry  

                                                Tohle si nepřečtu. A chrom mi to přeložit nechce.

                                                0 0
                                                • MichaelSimek  

                                                  „preklad“

                                                  Pro normalni lidi doporuceny 0.8g/kg

                                                  Pro aerobni sportovce 1.2–1.4g/kg

                                                  pro anaerobni sportovce 1.4–1.8g/kg

                                                  maximalni deni prijem by mel byt 25% potrebne energie ± 2–2.5 g/kg

                                                  kdyz je moc proteinu tak se rozklada, probiha oxidace, amino kyseliny jdou do jater…pak vznika taky vic amoniaku takze je potreba vic chcat, coz vic zatezuje ledviny…diky tomu se taky nejspis spotrebovava vic vapniku…a je sance na ledvinovy kameny o 250% vetsi

                                                  0 0
                      • JakeF  

                        Jestli jsi k tomu přestal trénovat na kole, tak to není až tak extrém nahoru mi přijde, vzhledem k tomu, že jsi nejezdil zrovna málo… To by šla váha nahoru i bez sypání.

                        0 0
                        • AsiJura  

                          V tomhle máš pravdu, to je ten případ co jsem popsal výše.

                          0 0
                        • Ondry  

                          Říkám vole, minulej rok to jsem cvičil vrch jen abych se nerozpadl měsíc před zimní přípravou, ale rok před tím jsem cvičil dva měsíce před začátkem přípravy vrch stejným stylem jako teď (na kole jsem nejezdil) a ani hovno navrch a to jsem žral nějak shit gainer. A ještě rok předtím jsem kolo téměř neznal, žral jsem zase nějakej shit gainer od aminostaru, cvičil zase podobně jak teď jako bonus jsem měl někoho k sobě a možná kilo dvě.

                          0 0
              • jIrI___  

                7 kg jsem nabral během jednoho semestru, kdy jsem chodil každodenně na pivo a stravoval se po nocích u hladových oken :)

                0 0
                • Ondry  

                  :D jo ale mě se začali dělat hrby na zádech a ne jeden velkej na břichu :)

                  0 0
                • MirosPikos  

                  :-D

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  jakmile si pri chuzi ze schodu uvedomis te ti skace pupek a kozy, je neco spatne:)

                  0 0
                  • AsiJura  

                    No nevím, když mi začly skákat kozy při chůzi ze schodů, byl jsem docela rád:) Je prostě rozdíl, v čem ta váha je:)

                    0 0
            • Atilla  

              třeba regener od nutrendu funguje, druhý den daleko menší bolest svalů a celkově jsem daleko rychleji ve formě.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.