Připevnění chytrého telefonu

31 nepřečtených
  • Hajis

    Ahoj, uvažuji o umístění chytrého telefonu na kolo (silničku). Máte s tím někdo zkušenosti? Popřípadě konkrétní typ držáku? Mám samsung galaxy S2. Jde mi hlavně o funkce GPS záznamu, rychlosti, výškoměru atd, takže prostě takový větší cyklocomputer. Bojím se ale, že se telefon na kole utřepe k smrti nebo odpadne vlivem vibrací.

    PS: Prosím nezajímají mne názory typu: telefon dělá odpor vzduchu, budeš vypadat jako debil, nebo že jsem obecně debil že chci dávat telefon na kolo a podobně. Rád bych jen inteligentní názory, samozřejmě i ty negativní, ale i s důvodem

    0 0
    • felix.org  

      Myslím, že v kapse dresu zaznamená trasu úplně stejně :-)

      Jinak bych se obrátil na se-seho, ten má na řidítkách všechno :-)

      0 0
    • antt  

      author má teď nějakou novinku?, která se přidělá pod víko ježka vidlice, taky nad ním uvažuju

      0 0
      • Hajis  

        To vypadá suprově, jen kdyby to tak šlo otočit i na šířku

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ten mám dost dlouho ale na biku, po drobné úpravě styčných ploch samolepící folií (byla tam vůle v zasouvacích drážkách) drží bez problémů a pří vložení telefonu do malého igelitového sáčku se zámkem není problém ani v děšti a bahně. Jen je na menší telefony, já mám Nokia 5230.

        Zde fota

        0 0
        • Mig_all  

          To není vodotěsné? K čemu to potom teda je? Ochrání to telefon aspon trosku treba při pádu? A co dotykové ovládání přes tu fólii, jde aspon trochu, nebo uplně bez šance?

          0 0
        • K2  

          Galaxy S1 se do toho nacpat dá. Větší už asi ne…

          0 0
        • antt  

          a netřepe se to moc, když jedeš mimo cestu?

          0 0
      • risa78  

        To od toho Authora sem pouzival a bylo to ok. Ted se to neposkozeny vali v garazi, takze pokud ma nekdo zajem, tak za litr jahodovyho juice je to jeho. Pro me je to maly, resim jak pripevnit Galaxy Note 2, nejakej typ?

        0 0
    • pavlik6022  

      projdi si nabídku na dealextreme.com

      0 0
    • lokoj  

      http://dx.com/…laxy+2+sport

      určitě něco seženeš i v českých shopech.. někde jsem viděl podobnou brašnu na řidítka, jako je ta od authora, jen se přidělávala pomocí sucháčů

      0 0
    • Georrge  

      na rodlech vozím smartphony už delší dobu, sice velmi zřídka (zatím) ale ani jeden nevypadal, že by mu to nějak vadilo, a osobně si myslím že telefon utřepat nemůžeš… samo pokud to není šmejd, ale zrovna samsung dělá docela spolehlivé telefony. Taky mám S2 a s držákama jsem dost laboroval, ale všechno to jsou plastový šmejdy, teď si budu dělat úchyt na předek představce, pak se tu s tím pochlubím.

      0 0
    • trpaslik72  

      Asi před rokem jsem zakoupil tento od Topeaku. Cena tenkrát byla 700, ale na nějakym závodě sem vyhrál poukázku na 500 Kč, tak sem to za ty dvě kilča zkusil.

      A výsledek?

      Zpracování vypadalo úžasně, perfektně zabalené, nádhera.

      ALE!

      Při první jízdě praskla plastová stahovací objímka. Nechtěl sem to moc utahovat, aby to neprasklo a při jízdě mi to po pár kilometrech protočilo pod řidítka. Proto sem to znovu přitáhl multifunkčákem a asi po 150 metrech to prdlo a spadlo na zem.

      Domů sem přijel zklamanej. Nakonec sem to vyřešil dvěma bindrama a podlepením držáku a bylo po problémech. Jelikož často používam Locus, kde aktualizuju svoji polohu když je hrozba, že se ztratim, tak to je super.

      Ale závěrem, dali by jste za něco takovýho 700? Já rozhodně ne a šáhl bych po něčem jednodušším.

      Jinak momentálně v něm vozím Wildfire S.

      0 0
    • Jery01  

      Sam uvazuji o drzaku z dx, ale nemam v tom duveru. Minulej rok mel znamy HTC v drzaku na riditka, jeste nastavoval specialne uhel podle navodu, stacila dira v asfaltu, telefon letel k zemi, pri jeho smule ho jeste prejel zadnim kolem, takze displej na srot… Proto asi radsi mobil v kapse :) lepsi usetrit telefon, nez ho kvuli stovce za drzak znicit.

      0 0
      • pavlik6022  

        z toho mám tky strach, to by řešil ten držák na ruku, přidělaný na představec,tam se nemá co ulomit

        0 0
    • Johnnyxjr  

      Koukni sem daval jsem to tam i s fotkama pouzivam dene jak na mtb tak silnicku vozim v tom iPhone ale dal jsem tam i S2

      http://www.bike-forum.cz/…-cast-1.html

      0 0
    • tretys  

      Já mám tohle a nemá to chybu. Voděodolné, nárazu vzdorné a pevně drží. Doporučuju!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      http://www.azub.cz/…for-android/

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • tretys  

        Jo a navíc je to přímo na S2.

        K tomu si kup prográmek Locus Pro. Na netu jsem do toho stáhl mapy shocart (z ulozto) a naviguje to nádherně. Navíc se nemusíš bát, že si mobil rozbijes.

        0 0
    • vasek80  

      Já koupil na DX držák na moji Nokii N8 a fungoval perfektně, ale na současná řídítka se mi nevleze. Mám místo jen kousek od představce a tam se už rozšiřujou :-(

      0 0
    • ememem1  

      po roznom experimentovani v tomto smere bych svoj nazor formuloval takto: ak to chces ako tachac/sporttes­ter/navigaciu je to o hovne. je to velke, drnca to, zle sa to ovlada, proste o nicom. kup si tachac pripadne nieco ako edge 500/800. ak to chces na navigovanie typu stiahnute nakalibrovane rastrove mapy + gps pripadne iba zaznam trasy na neskorsie vyhodnotenie t.j. obcas sa na to pozriet co som, kde som, kade ma ist atd. kludne to mozes nosit vo vrecku. kde som a pod.

      0 0
      • kaktusjack  

        Vozím už mobil na představci přes rok a jako navigace mi to přijde fajn. Mapy z cykloserveru jsou lepší než papírové, co mám doma a můžu na to koukat za jízdy. Tam kde to vůbec neznám teda musím občas zastavit, protože za jízdy se v tom tak rychle nezorientuju nebo se zrovna blbě leskne obrazovka, ale nemusím vytahovat mapu nebo mobil z kapsy.

        Chce to mít ale dobře vyřešený držák, kdybych měl mít mobil pod fólií, tak asi z toho taky nebudu nadšený, jelikož mám ale vodotěsný, tak to nepotřebuju a mobil se mi ovládá dobře i v celoprstových rukavicích.

        Nehledě na to, že mám záznamy tras a mapy pořád s sebou, takže když se nudím v autobuse a přemýšlím kam pojedu na kole, tak se kouknu do map a na kole potom koukám na stejnou mapu, což taky usnadňuje orientaci. A když jedu sám, tak můžu pustit Live Tracking.

        Mít peněz nazbyt, tak třeba taky zkusím Garmina, ale takhle mi mobil přijde dost dobře použitelný. K němu mám nějaký základní tachometr a jsem spokojený.

        0 0
        • ememem1  

          To je vec nazoru co kdo preferuje.

          0 0
          • kaktusjack  

            Jasně, každému vyhovuje něco jiného, jen jsem chtěl ukázat druhý úhel pohledu :)

            0 0
        • jIrI___  

          Mobil mi na plnohodnotné navigování příjde nepoužitelný kvůli nízké výdrži baterie.

          0 0
          • kaktusjack  

            Tohle je fakt, že je trochu omezující, ale ve většině případů jezdím spíše na kratší vyjížďky. Navíc když jsem vypnul zbytečnosti a mám offline mapy, tak hodně hrubým odhadem bych 10h měl celkem v klidu dát, samozřejmě za předpokladu, že displej neběží furt, ale koukám na něj jen občas. Teď mám i náhradní akumulátor, na kole jsem ho ještě nevyužil, ale třeba na něj taky někdy dojde.

            0 0
    • Frostty  

      Tip na nějaký vhodný držák pro Galaxy S3?

      0 0
    • ppoli  

      Používám toto: http://dx.com/…-color-24369

      Pokud telefon není úplná sr… tak ideální

      0 0
    • Outdoor-Cyklo-Sport1  

      http://www.outdoor-cyklo-sport.cz/…ib-pb8–37591 Je ve více velikostních variantách, tento link posílám proto, že u této jsem přidal fotku zadní části, kde je vidět držák. Dost dobré pouzdro, nicméně pokud byste potřeboval zrovna tuto velikost, tak tahle bohužel dočasně není :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.