• Seeker

    Ahoj, mám dilema v tom, pro jakou přilbu se rozhodnout. Přilba by sloužila na nějaké ty zběsilejší jízdy lesem a traily, rád jezdím třeba Rychlebské Stezky apod. Mám hardtail, tak nemůžu zas nějak moc lítat a myslím, že integrálku je zbytečný pro mě kupovat, tak mě napadlo jestli má smysl třeba taková přilba: http://www.axit.cz/…o_ltd–.html

    Klasickou silniční bych na hlavu nestrčil, integrální pořídím až časem s nějakým DH bikem, takže připadá v úvahu jedině freestylová. Vaše názory?

    0 0
    • podvlada  

      Bral bych spíš něco jako „enduro“ helmu. Třeba populární IXS. Nebo jiný podobný alternativy ;) Sám asi tuhle změnu prodělam. Chci spíš kyblík, než čepičku. A taky začínam jezdit víc na hraně, tak bych rád něco, co líp drží.

      0 0
    • tonik666  

      Nebude to větrat, kup si normální helmu s prodlouženým zadkem – Bell Super, Giro Xar, Giro Feature, etc…podle toho co ti padne, musíš to napřed vyzkoušet.

      0 0
    • enregistree  

      Presne,

      kokoska je dobra na zimu do mesta, pri jakymkoliv jinym delsim jezdeni ji furt musim sundavat, a i tak mam hlavu propocenou.

      Cekam, az zacne prodavat urge supatrail, ty jejich enduro a all-m helmy jsou taky malo odvetrane.

      A bell udelal model s odepinacim chranicem celisti super 2r, takze mala trail helma a lehci integralka v jednom.

      0 0
    • Dejv0  

      taky jsem před nákupem AM helmy s prodlouženym zadkem, nejvíc se mi asi zamlouvá Fox Flux, pokukuju i po IXS (nevim teda kde ji sehnat zatím) a Bell Super taky nebude špatná. Toť moji favorité :)

      0 0
    • Andrew I.  

      Ahoj, já ti můžu doporučit IXS Trail RS. Je lehoučká, slušně odvětraná a štítek nijak nebrání ve výhledu (tím nechci dělat reklamu IXS, pouze píšu postřehy z používání:-)) Já se rozhodoval mezi IXS a BELL Super obě mi pěkně sedly na hlavu takže pak už rozhodoval design a IXS se mi líbí víc. Zavřenej škopek bych nedoporučoval, v létě by to bylo na delší trase peklo.

      0 0
    • 159753  

      já doporučuju tuto: http://www.sportsofultra.de/…AX-multi.jpg

      Alpina Carapax, každopádně myslím, že i klasické XC přilby by splnily dobrou službu..na tom stylu enduro mi přijde zbytečný tak obrovský štítek..

      0 0
      • Janouch  

        ten stitek a jeste lepe posuvny je prave na helme velmi dulezity plni funkci ksiltu proti slunci a kdyz te slehne vetev tak ti to ten stitek odrazi a vetev ti nejde do ksichtu :)

        0 0
        • Bafoon  

          štítek je věc, která tě chrání před větvičkama, které by jsi viděl, kdyby jsi štítek neměl… – se říká :)

          0 0
        • JakeF  

          Štítek plní funkci, aby se Trail/AM/EN jezdci poznali od silničářů a XC :D.

          0 0
    • Krejca  

      Nevím nevím ale v tomhle kbelíku se ti uvaří hlava.

      0 0
      • Janouch  

        presne tuhle ma kamos na longboard a je nadsenej prej skvele chladi ale na kolo bych bral jinou

        0 0
    • Smazaný účet  

      Já mám výborné zkušenosti s touto, jen starší verzí – http://www.dartmoor-bikes.cz/…-p-1823.html Jiná mi neseděla. Párkrát už jsem sebou plácnul a helma stále v pořádku. Jediné, co se mi stalo, že mi prasknul plastový štítek, ale to bylo špatnou přepravou.

      0 0
    • X-biker  

      Ja jezdil dva rok fox flux a moc spoko akorat jsem ji v lete pri padu praskl ale hlava zustala cela odnesla to jen klicka. Bohuzel mam velikost xs (obvod 54cm) a fox uz xs na rok 2015 nedela takze taky shanim neco ale vetsinou mam vse velke a tezce zavidim lidem co daj na hlavu L a dou na kasu :-)

      0 0
      • obda  

        S hlavou 62cm to taky není žádné terno. Dáě si podpřilbovku a do většiny vyráběných přileb se už nevlezeš :(

        0 0
        • X-biker  

          V lete jen prilba a v zime jine sporty :-) at to kolo neomrzi :-)

          0 0
    • Sistematicx  

      Vozim od IXS tu trail verzi. Prodlouzena vzadu. Dvakrat sem to poslal pres rodla na Rychlebech a hned na řepu. Nebej ty helmy uz asi cucam brckem.

      Nejdriv jsem chtel Foxku ale po ozkouseni trech modelu me na kazdym tlacilo zezadu to kolecko stahovaci at sem nastavoval jak sem chtel. Nakonec sem sahl na IXS a bez problemu. Jen drobnost mi u ni schazi je ta sitka proti mucham…u foxu to bylo ale ixs na to prdi…

      0 0
    • Seeker  

      Lidi díky za vaše rady a tipy, pomohlo mi to se rozhodnout. Takže tu kokosku brát nebudu, ani by mě nenapadlo že v tom může být takové horko. Vezmu nějakou full-face s odepínatelným chráničem na čelisti, něco jako je tato: http://www.axit.cz/…ot081-.html

      Ani jsem nevěděl, že se takové dělají. Konečně se na Rychlebech nebudu bát to pustit šusem :-). Samozřejmě až pořídím fulla, tak koupím i pořádnou integrálku. Ještě jednou díky za tipy.

      0 0
      • kaktusjack  

        S tim ti bude stejne horko jako v kokosce, bych rekl. Odvetrani skoro zadne. Idealni mi prijde Bell Super 2, jen ta cena :(

        0 0
        • Seeker  

          Je mi to jasný, ale myslím, že za tu cenu nic lepšího nebude.

          0 0
    • Pelin.x  

      Trochu se přiživím, nemáte někdo zkušenost s touto přilbou?

      http://cz.author.eu/…d-ua09001085

      0 0
    • Lucky-x  

      Ahojte, přemýšlím nad pořízením helmy na bike. Řekl jsem si ze bych rád něco s lepší ochranou než má současná v podstatě silniční helma Giro Aeon. Přeci jenom občas do lesa zajedu, ale zase tam trávím tak 40–60% času.

      Narazil jsem na Alpina Carapax. Nemáte ji tu někdo? Můžete mi ji doporučit? Jak se v tom potí hlava?

      https://www.alpina-sports.com/…2.0-seamoss/

      0 0
      • Lišák  

        Jestli bude helma rozumně větrat poznáš, když si ji nasadíš a podíváš se do zrcadla. Pokud tam uvidíš „větrné tunely“, tak větrat většinou bude. Pokud sedí na hlavě jako čepice, tak může mít děr kolik chce a větrání bude stát za prd. Toť moje zkušenost.

        0 0
    • archibalda  

      zkusím si přihřát polívčičku, zkouším nový klobouk, zatím nejlíp sedí samozřejmě ten nejdražší co jsem měl na hlavě Giro Aether , nemáte někdo tip na podobný tvar , čili nechce se mi vylepit 7500 za přilbu, i když na vlastní zdraví se vyplatí si připlatit :-) dík za rady

      0 0
    • torst  

      Mám přilbu asi 10–12 let, zatim bez nehody. Jezdim rekreačně silnice, polňačky. Stačí? Je morálně zastaralá? Platí i v helmách, že když máš na hlavě cokoli pod 10 tis. jsi odsouzen k brzké smrti?

      0 0
      • Kurt  

        Lepší nějaká, než žádná. A pokud navíc dobře sedí, nevidím problém. Já bych sice 12 let jednu vozit nemohl, ale pokud vyhovuje…cena obvykle o životě a smrti nerozhoduje, můžeš špatně spadnout a je konec. Helma nezajistí nesmrtelnost. Žád­ná.

        0 0
    • Tranula  

      Ahoj, zvažujem kupu novej prilby. No čo som pozerala tak cenovo sú dôsť rozdielne. V čom je 60 eurova prilba lepšia ako ta za napr. 20 eur??

      Pokukujem po takomto niečom https://www.exisport.com/…8872327.html ale rada si necham poradit. Diky :)

      0 0
      • milan.v  

        Hlavně ti musí sedět…

        Dražší přilba třeba lépe větrá, má lepší polstrování, lepší upínání,… Některé levné přilby jsou ale udělané i tak velmi dobře, stojí za úvahu… Uvex, Specialized,…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.