• Sistematicx

    Ahoj, stala se mi asi nemila vec. Pri rozebirani stredu jsem pri vyrazeni pressfitu vyrazil misto celeho press fitu jen lozisko. Jedna o press fit fsa bb cfm92. Mel jsem za to ze to vyrazim i s miskama a ne že mi vyleti jen lozisko a zbytek zustane uvnitr. Ted neni v podstate za co vevnitr oprit pripravek abych vyrazil zbytek.

    Vsiml jsem že to lozisko bylo pravdepodobne nalepeny na zelenym loctitu (zbytky lepidla jsou jasny videt po obvodu dosedaci plochy). Tak nevim jesi to nalepit znova a pak to zkusit vyrazit jeste jednou.

    Dik.

    0 0
    • Smazaný účet  

      FSA je imho tak konstruované, že stačí vyměnit jen samotná ložiska…

      0 0
    • vysmátej bajker  

      ohřát horkovzduchem druhou stranu a vyrazit přes rozpěrku pak něčím po ohřátí této strany vyrazit ji.

      Pokud bylo cílem jen vyčistit (vyměnit) ložiska,tak postupovat jak s touto stranou vyčistit a vlisovat nazpět.

      0 0
    • oddie  

      No a proč že nevyměníš jen to ložisko, když to máš teď tak pěkně připravené?

      0 0
    • Dejv94  

      Neznám přesně tento střed, ale co tak zkusit vytuknout tu středovou (nejspíš plastovou) trubku uprostřed a pak by měli jít misky vpohodě vytuknout ven.

      0 0
    • Sistematicx  

      Proc to vlastne rozebyram: mam pripravene klliky deore k vyzvednuti, jeste nez je budu strkat do ramu jsem to chtel vsechno vycistit a namazat jednak a jednak jsem tu v jinem tematu jsem resil napinak od mrp kvuli vzdalenosti sroubu (dre to o sebe kvuli schazejici podlozce) tedy stavajici kliky FSA chci menit za deore (sladeni komponentu, vzhled, proste uceleni kola)…

      Kdyz uz jsem bez problemu sundal ty prachovky z loziska tak jsem je chtel protlacit vazelinou ale pristup na kulicky byl jen z vnitrni strany stredu (z viditelne stryn loziska bylo plastove vedeni kulicek takze to kdybych vystarnul tak se kulicky sesypou a uz to neposkladam) tak sem do loziska parkrat tuknul s tim ze asi vyrazim i ten press fit a koupim i ten novej a budu mit po problemu…jenze vylitlo lozisko.

      Uz jsem koukal za co a kde nejak v misce oprit vyrazec abych to vyklepnul ven ale netvyri se to moc nadejne.

      Jak rikate ten plast stredem je jen pouzdro kryci proti bordelu z ramu ale ted mi to vlastne brani ve vyrazeni. Zatim do neho nechcu mlatit, ten se tvari ze nevydrzi nejaky udery. Mam silne tuseni ze se zborti a budu ho muset pracne dolovat ven.

      Az nasadim kliky i s napinakem a zjistim ze to nikde nedre tak klidne vyrazim i to druhy lozisko a promaznu ho taky.

      Ale obavam se ze to spolu nebude hrat dobre kliky deore 2×10 a stred fsa + napinak mrp x2. Sirka ramu je 89,5mm spolu se stredem je 93,5. Ted aspon jsem trochu pripraven a muzu pripadne hledat par moznosti jak to cely rozebrat.

      0 0
      • Ajeto  

        Ahoj, udělej si kolík z tvrdého dřeva a vyklepni to přes ten plastový střed. Mělo by to jít celkem lehce. Když praskne, tím lépe, aspoň se k tomu pohodlně dostaneš.

        0 0
        • Sistematicx  

          Blbe se zeptam. Myslis jako celej ten stred ze vyrazim nebo se vyrazi ten plast a pak se mi vlastne odkryje moznost vyrazit stred uz bez problemu…?

          0 0
          • Ajeto  

            Mohou nastat obě varianty. Nemusíš se bát ani jedné z nich. Pressfit misky drží v rámu jenom třením.

            0 0
            • Sistematicx  

              Tak pokud vylitne ten plast tak uz je to v kllidu. Jak mile dojdou kliky tak to stejne musim zase seskladat. Pokud bude vsechno cajk tak to rozhazu na hotovo nacpu vazelinou a dam do kupy. snad se to podari vsechno bez problemu pokud bych to musel vyrazet komplet ven.

              0 0
            • Zdyn  

              Tak třením drží každý lisovaný spoj a podle provedení jsou někdy na rozdělání potřeba tuny :)

              Ale je fakt, že tady to tak moc držet nebude.

              0 0
              • Ajeto  

                No, mávnutí motýlích křídel nestačí, ale gumová palička ano.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.