přesmykač, je to na reklamaci?

16 nepřečtených
  • Andrew

    Ahojte, potřeboval bych zhodnotit, jestli můj problém je zralý na úspěšnou reklamaci nebo ne. Celkem nový přesmykač (cca do 1000 km) SH DEORE už nový typ nechce občas házet na malou placku. Po zevrubné prohlídce jsem zjistil, že problém je ve vůli v nýtovaných čepech, kdy vůle je tak veliká, že umožní vodítku při tlaku na řetěz uhnout na svém konci (místo tlaku na řetěz) o cca 3 mm.Stane se to pod zátěží, ale ne pod plným zatížením a pak to tam za boha nechce spadnout. Je taková vůle normální? Přesmykač jsem nikdy nenamotal ani nedostal ránu. Seřízenej je podle všech doporučení a kromě tohohle problému (kterej mě dost s..e) fachá OK. Dík za názory

    0 0
    • jecnak  

      Ja bych to zkusil, nekdo by mel konecne naucit Shimano vyrabet nevaklajici TopSwingy.

      0 0
    • Hejdik  

      Měl jsem ten samý problém s Alivkem. Spravila to podložka na ose pod klikou.

      0 0
    • kubad  

      Pochybuju, že s reklamací uspěješ, spíš bych hledal chybu v správném seřízení, popř. i v montáži klik – délce osy nebo správném použití vymezovacích podložek na ose – ale nevím co máš za kliky.

      0 0
      • Andrew  

        Mam Truvativ 5D. Ale bez zátěže přehazuje OK. Problém je opravdu až když řetěz klade odpor a vůle v čepech povolí posun. Kliky jsou originál a jen mi v servisu měnili střed. Vím, že o kvalitě práce v servisech se tady už psalo, ale tohle dělali na Jiráskove a zatím jsem tam neměl problém

        0 0
        • pepek  

          Někdy stačí tím vodítkem velmi lehce pootočit, musí se to hledat, nejlépe za jízdy.

          0 0
          • Andrew  

            To už jsem taky trochu měl. Ale potom mě to zase trochu štrejchalo vnější stranou řetězu o vodítko na nejtěžším převodu. Teď je paralelně s převodníky.

            0 0
            • kubad  

              Zkus si změřit vzdálenost klik od trubky rámu, jde to poměrně jednoduše a musí být u obou stejná, to vyloučí špatnou montáž klik.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.