• DaD

    Dotaz pro majitele tohoto přesmyku.Mám tento přesmyk už na druhém kole a jeho chod je oproti starším sadám o dost těžší.Přitom všude píšou,že by to mělo být naopak.Slušně to seřídit,aby to trochu chodilo mi dalo celkem práci.Nemyslím polohy,to je v poho,ale odpor páky při řazení.Ten blbinec na seřízení uchycení lanka mám dobře.Má s tím někdo nějaké zkušenosti?

    0 0
    • tromboonen  

      Taky jej mam na dvou kolech, na obou s 10sp pakama predchozi generage (Ult 6700 a Dura 9700) a ackoli by snad teoreticky nemel, tak chodi perfektne, na prvni kolo jsem jej dal nahodou a pak schvalne poridil i na druhe.. ten blbinec jsem ani nevidel, jak to funguje?

      Na jednici na navarce jsem jej z nejakeho duvodu musel posunout malinko vys nez je naznaceno na te nalepce (mezera tak 4 mm nad velkou pilou?) JInak nekdy si na navarce sedne tak, ze je klec malinko krive/neni rovnobezna, normalne to rukou srovnat, ale to asi vis..

      0 0
    • tromboonen  

      Me to prave ve srovnani s 10 Ultegrou/Durou (vymenil jsem jen smyk) prijde lepsi, tezce jako odpor v lanku? U beztykadlovych sad hodne zalezi jak dobre jsou osetrene konce bowdenu a jak jsou vedene..

      Uz si to skoro nepamatuju, ale kdyz jsem mel na kole 5600 a sedl jsem na kolo s 5700 taky mi pripadalo ze to jde hur/tezko i na hazce/prave pace… hodne zalezi na te instalaci, jak to mas promazane atd.. u tykadel to proste melo primejsi prubeh..

      Zkus promaznout vsechny konce bowdenu ke kterym se dostanes, plus mechanismus paky (necim jako wet/dry lube z kapatka) a az budes menit bowdeny pohraj si s koncema/kon­covkama a vedenim

      0 0
      • DaD  

        je to funglovka takže toto by mělo být pořešeno.A zase až tak to nehrotím.Třeba si to časem sedne…

        0 0
        • tromboonen  

          Funglovka z fabriky nebo co stavel nekdo jiny? To zas ty bowdeny tak poreseny bejt nemusej.. staci rozborka, zabrouseni koncu a zakulaceni, namazani a sborka… je to takove terapeuticke a fakt to pak chodi lip..

          0 0
          • DaD  

            Je to z fabriky.Až mě to začne hodně s.át tak se na to kouknu…

            0 0
    • zdenek  

      Přiživil bych se na tématu:

      Mám řadu Dura Ace 7800 a teď při nižších teplotách se často stává, že páky neřadí. Malou páčkou jen procvaknu naprázdno. Až po několika pokusech se chytí a zařadí. V létě to bylo bez problému. Podle mne to souvisí s teplotou.

      Může to být nějakým tuhnoucím mazivem v mechanismu páky?

      0 0
      • Vilém  

        Nejspis to bude to mazivo v pakach. Pokud jezdis v chladu casteji, tak s tim neco delej, at ty paky neodrovnas.

        0 0
      • DaD  

        Taky bych to viděl na tuhnoucí mazivo.Radu ti ale žádnou nedám.Naštěstí jsem tohle ještě nemusel nikdy řešit,ale vypadá to na pěknou pakárnu a určitě bych to svěřil někomu,kdo to už dělal.Stačí maličkost a člověk shání nové páky,což je u Dury trochu dražší sranda.

        0 0
      • jecnak  

        Nemusi to byt nutne paky. Kdy naposledy jsi menil lanka a bowdeny?

        0 0
        • DaD  

          I tato možnost se nabízí,ale když píše,že mačká malou páčku naprázdno,tak to skutečně vypadá na tuhnoucí mechaniku…

          0 0
          • jecnak  

            Kdyz mas pridrene lanko, tak se po zmacknuti packy nema kam posunovat – pruzina smyku ho neutahne k sobe. U smyku je to ale mene pravdepodobne nez u prehazovacky. Kazdopadne od klavesnice tezko tusit. Muze byt treba i roztrepene lanko u koncovky v dualu.

            Novejsi dualy maji celkem pekne pristupny mechanismus razeni a je mozne se tam tak snadno dostat s nejakym odmastovacem a stlacenym vzduchem a nasledne mazivem.

            0 0
            • tromboonen  

              +1, preventivne bych vymenil lanka a bowdeny, bude to pak mnohem lepsi, plus minimalne prolejt mechanismus necim jako wet lube.. coz by se pri jezdeni ve srackach melo delat celkem pravidelne

              0 0
            • zdenek  

              Možná máš pravdu. Náhradní lanka už mám někde koupená.

              Když už zmiňuješ lanka, tak je ještě možnost, že jsou namazaná nějakým tuhnoucím mazivem. Dělají to obě páky.

              Opakuje se to už několikátý rok. Pokaždé na začátku a na konci sezóny, kdy je chladněji. V zimě tohle kolo ven netahám, ale teď ještě potřebuji něco najezdit.

              Blbě se taková závada hledá. Doma na stojanu to funguje a venku u toho mrznout nechci.

              0 0
              • Ali.g .i  

                Určitě je to mazivo, mám to na horském stejně. Naschvál si zkus hodně rychlý pohyb pákou, to pak přejede i tři polohy a přehazka se ani nehne, zato když uděláš pohyb řadící pačkou pomalu, zařadí to v pohodě. Lanka by ti dělala problémy i v létě. Klidně to trochu zahřej, nebo vyzkoušej v pokojové teplotě tam to bude řadit normálně.

                0 0
    • vp2  

      Zdarec, oživím vlákno dotazem na tenhle přesmyk. Je Ultegra 6800 určená pouze pro 2×11 nebo tenhle smyk můžu použít i na 2×10? Díky.

      0 0
    • vp2  

      Já si říkám jakto, že tu není nikdo, kdo by mi s tím smykem poradil. A voni jsou všichni u odřenýho kolena!!!!

      0 0
      • tromboonen  

        Ja je mam na dvou kolech s pakami 6700 resp 9700 (2×10) a funguje to naopak velmi dobre, lip nez origo 6700, i kdyz teoreticky ma 6800 smyk jinej tah… jdi do nej!

        Priste si musis udelat nejakej holcici nick a dat jsem neci prsaty selficko z FB a hned budes mit milioon odpovedi:)

        0 0
        • vp2  

          No, páky mám 105. (z roku 2013, nevím přesně, jaký to byl model).

          0 0
          • tromboonen  

            5700 asi, 10 sp bez tykadel? Stejna generace jako ty moje Ultegry a Dury, v poho..

            0 0
    • Jetson  

      Prosím znalé. Je normální, že se mi to při řazení chová jako 3×? Pokud nedomáčknu dostatečně (2 cvaknutí), tak mi to nahodí mezipolohu. Chová se to tak v obou směrech. Oboje (řazení i přesmyk) by mělo být Ultegra 6800 mechanic­ká verze.

      0 0
      • Coural  

        Ano, je to normální.

        0 0
        • DaD  

          Silniční Shimana mají dokonce 4 polohy.Dolní, dolní + mezipoloha. Horní a po odnáčknutí dolů horní + mezipoloha.Je to proto aby jsi mohl křížit řetěz v obou směrech a přitom neškrtal o přesmyk.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.