• AntonínKrajsa

    Zdravím,

    Mám řazení shimano 2×10 a měnil jsem řetěz na Connex 10s0. Jenže při silnějším šlápnutí spadl řetěz z většího převodníku. Převodník vydal už dost sjetě, tak jsem ho vyměnil. Pak jelo vše v pohodě i při delším silovém šlapání do kopce. Ale když jsem pak jel rychle z mírného kopce a už jsem jen zlehka točil nohama na nejtěžší převod vepředu i vzadu, tak si řetěz občas (každých cca 10 –15 vteřin) poskočil na převodníku, ale když sem jel tím stylem na jakémkoliv lehčím převodu vzadu tak zase jel v pohodě. Nevíte čím by to mohlo být? Jetli třeba ten Connex na shimana moc nesedí (na internetu jsem se dozvěděl jen, že je to s tím kompatibilní, nic o žádných problémech) a mám radši koupit KMC nebo shimano řetěz, které tam byly předtím?

    Děkuji

    0 0
    • Pentaroth  

      A opravdu to bylo na převodníku? Nemáš sjetý pastorek na kazetě?

      0 0
    • Micey  

      Než založim nový téma, zkusim se sem při..kakat.

      Holka lehce položila kolo a najednou začal skákat řetěz, ve spodní polovině kazety má tendenci ten řetěz se stavět na převodníku „na zuby“, viz foto. Bych si myslel patka nebo vodítko, ale zaprvé to vypadá úplně rovně, zadruhé to fakt nebyl nějakej velkej pád a je lehká.. nějak nevim, byť je mi jasný, že to bude nějaká úplná kravina:)

      Dík.

      0 0
      • ciki  

        Mohl by to být lehce ohnutý převodník směrem dovnitř k rámu. Asi lehla na stranu převodů tak preventivně zkontrolat i patku a ramínko hazky.

        0 0
    • pocestny  

      Antonin: Mi připadá, jestli ti to přeskakuje při jízdě z kopce když šlapeš bez záběru, každých pár sekund – že máš možná jen blbě snýtovaný řetěz. Takže najít, případně uvolnit zatuhlý článek, a vyzkoušet. A jestli jsi to již vyřešil, tak napiš, čím to bylo.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce