preni svetlo s externim akumulatorem

134 nepřečtených
  • comman53

    ahoj chtel bych si od vas nechat poradit,

    chci si poridit preni svetlo s externim akumulatorem konkretne bych se chtel zeptat na zkusenosti se svetlem Sigma Powerled EVO PRO.popripade doporucte nejake takove podobne svetlo moc dekuji za odpovedi

    0 0
    • tonik666  

      Cokoliv zde

      Nejoblibenejsi je tohle

      Jedno na riditka a jedno na helmu a mas vystarano.

      0 0
      • jIrI___  

        Případně za poloviční cenu pohledat na ebay.

        0 0
      • pelhrimov  

        To je přeprodávané z dealextreme.com a ebay.com se to samé i s poštovným koupí asi za 26 USD (do 520 Kč), takže ještě v limitu na DPH. Na ebay jsou ty akumulátory čistě s paralelním zapojením 4×18650 4.2V, na dx serio-paralelní zapojení 4×18650, 8.4V což na kapacitu a svícení vliv nemá, píšu to proto, aby si někdo nepopletl nabíječky, pokud kupoval více kusů. Výdrž tyto světla mají super, jezdím s tím vždy několik dní. Jak to má krátké tělo, tak se to upíná jen gumičkou na řídítka a jde to pak lehce sklopit před projíždějícím autem, jinak se řidiči zblázní a budou troubit. Ty z Ebay mají často jen 3 režimy bez strobe, což je lepší, strobe je psycho a při tomto výkonu za tmy nepoužitelné a plete se do přepínání režimů.

        0 0
        • jIrI___  

          Jen mi to uchycení gumičkou v terénu moc nedrželo a klepalo se to, při větším nárazu se světlo i úplně sklopilo. Musím na to vyšpekulovat nějaký pevnější jednoduchý držák.

          0 0
          • pelhrimov  

            Ty z Ebay už mají horní oblouk vyložený gumou a několik velikosti gumiček, mokrá rodla jsou problém a to hlavně u těch svítilen dlouhých a u nich je zase pevný držák zralý na ulomení třeba kolenem. Fenixe a podobné jsem na 24h jistil stříkáním laku na vlasy, novější světlo jsem myslím na 24h řešil kalafunou v lihu na řídítkách. To šlo o závody v běžném provozu jezdím v noci po hladkém povrchu, protože terén je hlavně v zimě v noci na dvě věci. Je to dobře použitelné, svícení je to pořádné, ale detaily mechanického provedení jsou u Fenixe lepší, ale prd svítí a je 2,5× dražší. Ja preferuji gumové držáky, protože to v práci na parkovišti denně sundavám, tak jiné ani netestuji.

            0 0
        • gargamel  

          jak dlouho to vydrží svítit?

          0 0
          • pelhrimov  

            Když budeš mixovat nejsilnější a slabší režim, tak celou noc v květnu, tzn. 7h. Když přišlo to novější z Ebay za 26USD, aku 4,2V, tak jsem jej nenabíjel, strčil do –15st za okno na parapet a svítilo to asi 5(plný) + 2h (červený režim). Měsíc to šlo poštou s Asie, to se mi líbí na Liion baterkách, mají malé samovybíjení. Na biku jsem jel naposled asi 10. ledna a pak včera a v pohodě, oproti tužkovkám NiMH, Fenix v by po měsíci v klidu se staršími aku už nesvítil. Liion je dobré skladovat v chladu, mají malé samovybíjení, neztrácejí tolik kapacitu nabíjením, ale zase v nich běží chemické procesy a časem stejně degradují, příkladem jsou mobily, jedno zazvonění a starší baterka se položí. Takže si myslím, že za 3–4roky bude i tento aku nepoužitelný. Ten akumulátor omotávám vulkanizační elektrikářskou páskou plus pod to přichytím jeden závit kabelu, není utěsněný z čela proti vodě, Lupine za 20 tis. už má aku zalitý ve spešl odlitku :)

            Pohle mne to bude kus od kusu, diodou může téci 1A, 2A, 3A ty světla jsou sice na jedno brdo, ale totožná nejsou, za tuto cenu je to prostě loterie a v přesných technických parametrech se budou v čase lišit.

            0 0
            • gargamel  

              To uz je pekny cca 7 h. Mam jeste to prvni co se prodavalo s ledkou p7 (jinak vypada stejne) a to mi vydrzi na stridavy rezim tak 4,5 hodky. Uvazuji, ze bych koupil neco co je schopno jet celou noc a udajum co uvadi cinan na strankach moc neverim.

              0 0
              • pelhrimov  

                Je to loterie a nový aku a dva roky starý je rozdíl. Zkusím to zase po roce, dnes jsem nasvítil 2h, zítra dám do práce 2h a pokud si vzpomenu, tak po příjezdu domů to nechám naplno vysvítit a budeme vědět přesně.

                0 0
                • pelhrimov  

                  Tak teď jsem vyzkoušel rok používaný aku 8.4V 4400mAh z DX. Svítil jsem včera a dnes venku se střídáním režimů za jízdy 3,5h, plus 1h na maximum za oknem a plus 1h s červenou signalizací blížícího se konce, který je o něco slabší. Takže celkem 5,5h. Aku z Ebay s čistě paralelním zapojením nemám, ten jsem daroval.

                  0 0
                  • gargamel  

                    Dík za info, takže 5,5h na střídavý režim. To neni úplně zlý, těžko říct, jestli je nějaký čínský světlo, ze kterýho by šlo vymáčknout víc, třeba 7h.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      muzes koupit silnejsi akupack nebo klec na 18650 aku a k tomu kvalitni sanyo aku. Nabijes je doma po jednom a pak budes svitit spooustu hodin…Ja vozim na riditkach dve svetla, takze planuju akupack na 8 clanku (2×4 seriove-parallelne)..

                      0 0
                      • konarider1  

                        A jak to drží? Je to použitelné i na nějakých noční FR? Pořád nad tím uvažuju, ale mám strach, že s tím v noci hopsnu nějakej drop a světlo se otočí buď do země, nebo do ksichtu:-D

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          tak drzi to na gumovem krouzkua docela dobre…pro vetsi jistotu neni rpoblem to jeste pojistit oboustannou lepici paskou…

                          0 0
                        • jIrI___  

                          Tohle ten o-kroužek nedá. Neskáču a v terénu to světlo kmitá. Jednou jsem zahučel do nějaké díry a světlo se i poootočilo. Chce to vyšpekulovat nějaký pevnější držák ze starého tachometru nebo blikačky. Plastová „základna“ je na světlu přidělaná jen jedním šroubkem, takže by to nemusel být zas až takový problém.

                          0 0
                        • gargamel  

                          Mám to na řidítkách tou gumičkou a drží to jak přibitý, nikdy se to neprotočilo. Jsou u toho různý délky gumiček.

                          0 0
                      • gargamel  

                        Nevim, co mám za kapacitu aku…Ta klec má nevýhodu, že to nebude vodotěsný. Zkusim projet číňany a ebay, co tam prodávaji za aku a jestli se to vůbec vyplatí koupit samostatně.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          ono to svetlo taky vodotesny neni…zcela proti mode BF dam aku do nejakyho pytliku a brasnicky a pak nemusim nic resit:)

                          0 0
                          • gargamel  

                            jo je mi jasný, že 100pro vodotěsný to nebude, ale tan pack když je zatavenej v tý folii (případně se tomu pomůže el. páskou) tak tu bude lepší než ta klícka, která je prakticky otevřená. Někde jsem viděl i akupacky v takový plastový pogumovanym pouzdře a vkládaly se tam taky jednotlivě 18650. Jinak co jsem koukal na dx, tak mám asi aku 4400mah.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              mam doma i akupack v hlinikovem obalu Dve klece pro 2 clanky by se tam vesly…

                              Jinak v kleci aku moc nedrzi a odolne to taky neni…ale i tak by to poresila lepici paska a pytlik s hrubsiho plastu…nebo nejaka svacinkova krabicka:)

                              Idealni reseni je ale jinde: zataveny aku se silovym a servisnim konektorem:) Jenomze to chce i lepsi nabijecku a tak…

                              0 0
                            • Smazaný účet  

                              no…tak vzdycky je to neco za neco…druhym resenim je cely aku zadelat do smrstovacky(nebo vulkanizacni PIB pasky) a ven vyvest jenom silovy a servisni konektor…akorat k tomu potrebujes i lepsi nabijecku…

                              Udavanou kapacitu aku z DX bych neveril…a spise ji podelil dvemi…

                              0 0
                              • gargamel  

                                Udávaná kapacita je 4400 (ta moje) a už se dá běžně koupit 6400, nebo 7200, takže kdyby byla kapacita ve skutečnosti poloviční tak si v každým případě trochu pomůžu :)

                                0 0
                              • gargamel  

                                Tohle jsem myslel, ale když na to teď koukám, tak to asi neni rozebiratelný s výměnnejma aku…

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  tenhle akupack se daval k nejakym DX svetlum…vypada krasne, ALE! na dx u nej psani vystupni napeti 4.2–3.7V takze vsechny aku parallelne. Bezne pouzivane svetla s P7 nebo XML chteji napeni ze dvou seriove zapojenych clanku(paralelni pocet dvojic pro vyssi kapacitu)…

                                  Jinak boxik je to hezky a spojit dva nejakym sikovnym kabelem by taky nebyl problem…

                                  rozebiratelny to bude…cinani nic nelisujou…na DX to bylo tusim otevrene…

                                  0 0
                                  • SNAIL  

                                    Je to Akupack k tomuto světlu a tam píšou 8,4V 4400mAh,takže by to mělo být OK

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      ja si to poplantal s timhle kde jsou ty baterky parallelne vsechny…no, to je jedno, jde jenom o malou upravu/zmenu.

                                      Pouzdro hezke, urcite pujde nejak rozebrat:)

                                      0 0
                                      • SNAIL  

                                        Napsal jsem jim teď, zda to jde rozebrat, tak uvidím, zda mi odpoví

                                        0 0
                    • jIrI___  

                      http://www.ebay.com/…230832476064?…

                      High – 3:20

                      Low – 6:20

                      nabíjení – 5:15

                      0 0
      • pelhrimov  

        Ještě bacha, u adaptéru je americká vidlice, tak je lepší přiobjednat redukci, jednou jsem zapomněl, ale Číňan ji naštěstí asi do Čech přidává automaticky, ale spoléhat se na to nejde.

        0 0
        • jIrI___  

          Objednával jsem dvě ty světla (z ebay) a i když tam nebyla EU redukce v popisu, tak u obou byla přibalena.

          0 0
    • black.horse  

      Cokoliv od Lupine nebo Hope… sázka na jistotu;-)

      0 0
    • bucivoj  

      Já používám Fenix L2D

      http://www.svitilny-fenix.cz/…fenix-l2d-q5

      Sice to není světlo s ex. Aku ale na ty dvě tužkové baterie vydrží svítit několik hodin.Náhradní baterie vozím sebou (tužkové baterky jsou malinké/sklad­né).Tohle světlo mám na kole,na kterém jezdím do práce.Párkrát jsem ho ale měl i na svém bajku a v pohodě.Kdybych ho ale používal jen na bajku,tak bych si ale ještě koupil jedno takové světlo a to připevnil na přilbu,protože světlo jen na řídítkách nestačí.K tomuto světlu se dají dokoupit držáky na řídítka a přilbu,takže to je taky v poho.A svítí opravdu dost!Jě tam i réžim blikání (strobe) který je opravdu super!!!

      0 0
      • nooski  

        Ten Fenix je sice dražší, ale na druhou stranu nebude ani zdaleka tak svítit, jako světlo z odkazu nahoře a když se budu chtít aspoň trochu přiblížit nějakému rozumnějšímu výkonu, tak ani nevydrží svítit dostatečně dlouho. A to se vyplatí! :-)

        0 0
        • bucivoj  

          Jak víš,jak ten fénix svítí,že tohle píšeš?A co to je,že nevydrží dostatečně dlouho?Kolik hodin by měl svítít?

          0 0
          • tonik666  

            Protože má výrazně slabší zdroj energie – 2×1.5v AA oproti 4×3.7V 18650.

            0 0
            • bucivoj  

              Ten světelný výkon u toho fenixu je bohatě dostačující.mě vyhovuje a proto doporučuju!

              0 0
              • pepek  

                Na co je bohatě dostačující?

                0 0
                • bucivoj  

                  Na jízdu ve tmě v terénu.K čemu asi :o)

                  0 0
                  • pepek  

                    Uber terénu, nebo tmy. Jinak ti nevěřím.

                    0 0
                    • bucivoj  

                      Podle čeho soudíš?

                      0 0
                      • pepek  

                        podle selského rozumu

                        0 0
                        • bucivoj  

                          Aha,další sedlák :o) Já beru vážně jen ty,kteří mají praktické zkušenosti.

                          0 0
                          • nooski  

                            Podívej, moje baterka, se stejnou diodou jako má světlo nahoře, svítí na nejnižší režim, který výkonově odpovídá střednímu u Fenixe, cca 2 dny v kuse. Fenix 10,5 hodiny. A to ta moje baterka má jen jeden článek. Světlo z odkazu nahoře má baterii složenou se 4 takových článků, takže tzv. Feničí turbo režim bude někde na spodním výkonu toho světla. Fenix i na max bude svítit cca 4X méně. Stačí?

                            0 0
                            • bucivoj  

                              Jak bych to napsal,ale bude stačit,když napíšu,že mě to světlo vyhovuje a proto za sebe doporučuju?Nikde přece nepíšu,že žádné jiné světlo není lepší než fenix,nebo snad ano?

                              0 0
                              • oddie  

                                V dotazu je jasně napsáno, že jej zajímá světlo s externím akumulátorem. Co je na tom nejasného? Je sice strááášně hezké, že tobě stačí něco na dvě tužky, ale tvá odpověď je tu podobně mimo mísu, jak když někdo chce doporučit jaký vybrat kamion a druhý mu odpoví, že mu stačí Š120.

                                0 0
                                • bucivoj  

                                  Názor můžeš přece vždycky změnit,ne?proč bych mu nemohl doporučit světlo na tužkové baterie?Mohlo by ho to klidně zaujmout,tak co je na tom špatného?Nevím,proč na mě vůbec reaguje někdo jiný,než tazatel.Když mi napíše,že má opravdu jen zájem o světlo s externím aku,tak mu samozřejmě nebudu nic vnucovat ani vyvracet,to je jasný :o)

                                  0 0
                                  • oddie  

                                    Máš pravdu. Jdu do všech témat, kde někdo shání celopéro na DH napsat, že jsem spokojen s trekkingem a že mi stačí – taky by je to mohlo zaujmout a mohli by změnit názor, a byla by škoda jim to nenapsat.

                                    0 0
                              • nooski  

                                Jenže za 1. tazatel se ptal na světlo s externím akumulátorem. 2. Fenix je za ty peníze málo výkonný a za 3. celá tahle debata se stočila směrem, že nevěříš, že levnější světlo může být mnohonásobně výkonnější. Navíc tady pochybuješ o místním světelném guru (pepek). Jinak samozřejmě když ti světlo vyhovuje, tak je vše v nejlepším pořádku, ale když už se někdo ptá na radu, tak se mu tu lidé snaží doporučit to nejlepší za co nejmenší peníze a to je dobře.

                                0 0
                                • Vilém  

                                  Nepletes si nicky pepek a pepko?

                                  0 0
                                  • nooski  

                                    A víš že jo :-D Tak to se jim veřejně omlouvám za záměnu. Každopádně s lepšími světly tu už má plno lidí zkušenosti, takže sílu fóra bych nezpochybňoval.

                                    0 0
                              • capo  

                                Opravdu se domníváš, že když tazatel požaduje světlo s externím battery packem, a zmíní přímo POWERLED EVO s jeho 900 lumeny, že ho bude zajímat odpověď někoho, komu stačí 180 lumenů a odkazuje ho tak světlo s 5× horším světelným tokem?

                                Já se tedy nedomnívám…

                                0 0
                                • bucivoj  

                                  Fenix dělá i výkonnější světla,takže pokud by měl zájem,tak se ne to může samozřejmě kouknout.

                                  0 0
                          • Loner  

                            ty jsi fakt bucivoj

                            0 0
                        • Martin  

                          třebas má oči z kočky :)

                          víš jak, jezdilo se s většími mrdkami než je fénix :) jsme rozežraní diodami XM-L a P7 :)

                          0 0
                          • pepek  

                            Jo, já jsem v pohodě jezdil s 20W halogenem a 1,5 kg baterkou. Ale dnes bych ji nikomu nedoporučoval. Stejně tak jsem ujel 170k km s Š MB1000 a byl jsem happy. (tedy kromě toho, že v mrazu jsem musel někdy vyběhnout a zahřát se tělocvikem)

                            0 0
                            • Martin  

                              jasně, já taky jezdil s 10W reflektorem z Mirážky a byl rád za hodinu výdrže v kose, dneska bych to rovněž nikomu nedoporučoval, bo dvě aurory na rodidlech a světlo s XM-L na palici je kombo zupa gut :)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                svitis jako p*ca…:DD

                                0 0
                                • Martin  

                                  jou, pokaždé, když si dávám na hlavu pohlavní světlo, si na tebe vzpomenu :D

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    :DDD

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      eště by to chtělo někam k ose předního kola jednu silnou baterku, aby to dělalo kosočtverec :D pak bych fakt svítil jak ***** :D

                                      nebo, úplně ideálně, světla na konce rodidel :D

                                      0 0
              • Vilém  

                Do te doby, nez zkusis neco lepsiho:)

                0 0
          • pelhrimov  

            Nehádej se, já ty Fenixe používal, mám jich doma více, bylo to v době, kdy frčela Aurora, která svítila pár desítek minut a byla na kolo skoro nepoužitelná:) Plus tehdy exoticke baterky. Ale ty světla z odkazu se nenechají s Fenixem srovnávat. Mnohem lépe svítí, mají mnohem větší výdrž, 7 hodin několika násobné svítivosti oproti Fenixu, když Ti zbývá 1–3h rozsvítí se to červeně (Fenix bez varování definitivně zdechne) a svítící hlava bez baterek se dává na řídítka lepe. Jezdím 24 hodinovky a denně do práce, dříve s Fenixem a podobnými světly a teď s tímto, to se nedá srovnávat. Ale také jsem pár let spokojeně žil s Fenixem. Fenix má stále jednu obrovskou výhodu, jak je drahý, tak je také perfektně VODOTĚSNÝ a v tomto je pořád dobrý.

            0 0
            • bucivoj  

              Tady na bikeforu je velikým zvykem prekrucovat.Já jsem toho fenixe nikomu nenutil a ani jsem ho s ničím neporovnával.Jen jsem popsal,jak slouží mě!

              0 0
        • borda  

          Zas bude ovsem kvalitativne trosku jinde nez kram z DX. a fenix nedela jen L2D, ze?

          0 0
      • Smazaný účet  

        trapas:DD

        0 0
      • Bystrous  

        No podařilo se ti získat asi 40 ot reakcí v tomhle vlákně. dobrý.

        0 0
        • bucivoj  

          o to mi nejde.Někomu možná ano :o)

          0 0
          • Bystrous  

            No ale začal si s tím, že si mu doporučil něco zcela mimo jeho hledáček. Mě jeho dotaz taky zajímá, protože chci výhledově taky něco pořídit. A protože mám se světlem tvého typu zkušenost(jeden fenix doma a další blízko), jako kde kdo tady, ani mě nenapadne to tu protlačovat.

            Tak aby se tu teď člověk probíral nesmyslnou diskuzí, místo vybíral z tipů od lidí co už mají nakoupeno. howg

            0 0
            • bucivoj  

              Já nic neprotlačuju.kdyby na mě tady borci nereagovali,tak by tu byl jenom jeden můj příspěvěk.

              0 0
              • gazman  

                Kdyby tě za to tady borci nedojebali tak bys to příště udělal zase, výchova je prostě nutná.

                0 0
                • bucivoj  

                  nikdo mě nedojebal.Nevím ,jak jsi na tohle přišel?

                  0 0
                  • capo  

                    Asi máš pravdu. Tady už nepomůže nic…

                    0 0
                    • bucivoj  

                      Ty jsi další *******!je mi jasné,že světlo za 3 tácy bude svítit lépe než světlo za litr,ale já s tím světlem za litr normálně pojezdím.Nepot­řebuju mít před sebou 50m kužel světla.

                      0 0
                      • Vilém  

                        Ale tu nebyla rec o svetle za 3 tacy, tady byla rec o cinskych svetylkach, ktera stoji tak 7–8 set a ktera sviti nekolikanasobne vic a mnohem dyl, jak ten fenix.

                        Jo a jako kreten se tu prezentujes spis ty.

                        0 0
    • TeryPV  

      Když už světlo, tak bych vybíral tady Kupovat to u nás od někoho kdo to stejně jen doveze a prodává za jednou tolik je,dle mě, hloupost:)

      0 0
      • tonik666  

        Ale budeš ho mít rychlejš a máš klasickou českou 2 roky táruku.

        0 0
        • TeryPV  

          Rychleji ? Objednával jsem z DX a za nějakých 9 dnů jsem měl zboží doma. U nás píšou většinou 1–2 týdny a nemají takový výběr, navíc na DX je taky záruka, když se od nich posere světlo, není problém to nechat opravit a nebo koupit druhé, když to vyjde na polovinu :) Nevím no, stále nerozumím těmto předsudkům:)

          0 0
          • tonik666  

            Nemám žádné předsudky, normálně nakupuju na DX.

            Ad rychleji – zajdeš na Smíchov a máš tzo ještě dneska. Taky bude fungovat, což z DX nemáš na 10O%

            Ad záruka – někdo má prostě radši komfort české záruky, kdy to nemusí sami řešit. Zda to funguje líp je otázka

            0 0
            • Smazaný účet  

              ad zaruka…nemusis kupovat primo na DX, ale u nejakeho ceskeho „prekupnika“…cena vyssi, ale dodani kratsi a se zarukou…

              0 0
    • Seky  

      Nedávno jsem si koupil na Amazonu 1200 Lumen CREE XML T6 LED a maximální spokojenost.

      0 0
      • pelhrimov  

        Jo s touto variantou jezdím už rok, kupoval jsem na DX, neměla gumou vyložený držák na řídítka.

        0 0
    • MirosPikos  

      Nenech se ukecávat na hovadiny. Proč hovadiny? Ty Číny XML-6 sice svítí jako Slunce, ale v noci tě to zbytečně oslňuje, jak to má přepálený ohnisko – to je zkušenost kamaráda a je jen jeho. Mrkni na test, co proběhl na MTBR a třeba se mrkni, jak dopadlo Fenix BT20, které mám a mohu ti k němu cokoliv povědět z praktického u­žití.

      Zatím ti jen řeknu, že první série byla vadná, resp. špatně navržená. Ale od včerejška už je v prodeji revidovaná verze, která by měla být v pořádku. Byla tam chyba signalizace stavu baterie (červená svítila moc brzo) a pak to moc brzo přepnulo z TURBO režimu na nižší.

      Těm, kdo si světlo koupili v první sérii bylo nabídnuto (výměna/odškodné ve formě malé svítilny Fenix v hodnotě 900,–/vrácení peněz). Já chci světlo vyměnit, protože i tak je perfektní a to teprv, až bude 100% fungovat :)

      Něco málo jsem nafotil zde

      A pak jak svítí zde

      0 0
      • Seky  

        Jasně, že číňan má krapet přepálený ohnisko, ale co bys chtěl za necelejch 800 Kč (i s dopravou). Ta tvoje BT20 stojí s baterkama 3300 Kč a to je sakra rozdíl. Zas tak velkej zázrak to není, techniku to používá stejnou jako číňan, akorát to má upravenou skleněnou čočku, aby rozptylovala světlo víc do stran.

        0 0
        • MirosPikos  

          Baterky mě stály 19 USD – kvalitní panasonic – ne nějaký šlupky, který dávají k těm čínám, což samozřejmě neznamená, že si nemůže člověk koupit pořádný. Takže nikoliv 3300,– ale 2900,– :)

          Techniku to nepoužívá stejnou – číny mívají daleko studenější světla, takže LEDku to bude mít jinou – teplejší. O kvalitě se přít nebudu.

          Jak říkáš „akorát to má upravenou skleněnou čočku“ – tak to byla pro mě rozhodující věc, kterou zatím za 800,– nebo kolik nekoupíš.

          Další věc je záruka. Cokoliv se mi na světle podělá, dostanu obratem nový díl nebo celé světlo. Otázka několik dní, nikoliv týdnů jako u čín.

          Klidně si kupuj čínu, já bych si jí taky koupil, kdyby nebylo na trhu tohle už celkem dostupný světlo. Čínu mám na helmě – UF-H6, která plní přesně to, co od ní očekávám.

          0 0
          • Seky  

            Ve výsledku je to tak že na tu BT20 máš stejně jen 2 roky záruku, pak se na tebe prodejce vy… Takže číňa za 1/4 ceny pokud vydrží dýl než 1/2 roku tak je to vpoho. Ale jasně každej má svobodný výběr.

            Co se týče tý stejný techniky vycházím jen z popisů, který jsou u obou světej téměř totožný.

            0 0
          • nooski  

            Studená LED není pravidlem. Moje P7 Aurora má moc příjemný teplejší odstín. Mnohem příjemnější, než halogeny u auta.

            0 0
          • zichis  

            co ta vyrvaná matka?

            0 0
            • MirosPikos  

              Napiš něco souvislého, netuším o čem mluvíš…a možná by se mi to taky hodilo a když ne mě, tak zakládajícímu. Myslíš ten baterypack?

              0 0
              • zichis  

                sry, fakt mě nenapadlo, že ti bude nutný psát vysvětlivky k tvým vlastním fotkám. Ano, myslím tu urvanou matku z batterypacku. Proč se to vyjebalo?

                0 0
                • MirosPikos  

                  Syndrom bajkfora, ono to nešlo napsat jednoduše. Jak mam asi vědět, na co konkrétně reaguješ. Tak nic no.

                  0 0
          • pelhrimov  

            Liion z principu časem odejdou bez ohledu na cenu a jestli je budeš používat nebo budou ležet ve skladu. To je ten průšvih drahých řešení, že za čas budeš za několik tisích kupovat aku, pokud je tam speciální externí. Proto někdo volí lacinou variantu s aku na běžný jack 2.5/5.1 mm. Dalším problémem je krádež, jde o to, kde kolo parkuješ. U těch drahých řešení s externím aku je často speciální nezvyklý konektor, to je ale náhodička :) 4×18650 na řídítka už je zvěrstvo a 1×18650 nic nevydrží.

            0 0
            • Smazaný účet  

              a taky se obcas pri nocnim jezdeni stane, ze kolo nekam zahodis…ostatne jako pri vetsine jezdeni. Osobne radeji rozflakam svetlo za 700 nez za trojku…

              0 0
      • Palo TT  

        Cinan vo vseobecnosti ma prepalene ohnisko , ale za tie prachy sa to da akceptovat.

        Tento model ma trosku inak riesene mody (imho lepsie) a stoji 22Euro:

        http://www.ebay.com/…300677445326

        http://forum.mtbiker.sk/post658601.html…

        http://forum.mtbiker.sk/post658663.html…

        Casom urcite aj nejake alternativne sklicka na rozptyl pribudnu.

        0 0
    • Kenouš  

      Taky jsem na podzim scháněl pořádný světlo na kolo.

      Pak jsem narazil na nějakej test v Cykloservisu na světla Niteye. A cenově to nevycházelo ještě tak špatně.

      Tak jsem koupil tohle a zatím spokojenost.

      http://www.niteye.com/product/…

      0 0
      • tonik666  

        Tady se dá pořídit lehce levněji

        U nás asi za 4, což je monžná lepší, bez rizika cla atd.

        0 0
      • pelhrimov  

        Krásné světlo, super konstrukční uspořádání, takto bych si to dříve bastlil, kdyby nebyla tak velká nabídka laciných světel. Ale ta cena, ta cena.

        0 0
    • Jarda636  

      Zdarec, toto světlo mám , koupeno v setu se silnějším aku a držáky na helmu i řidítka.

      Světlo je perfektní, na běžný provoz stačí v pohodě režim na 30% výkonu, v lese při „absolutní " tmě na pohodu na 70% výkonu.Vozím na držáku na helmě

      Sice stojí dost peněz, ale život mě naučil nekupovat "levné“ věci.A hlavně je spolehlivé.

      Kupováno zde: http://www.koloshop.cz/…o-k-set.html

      0 0
      • comman53  

        ahoj dekuji ti za dobre info,jak je to s vydrzi baterie treba na plny vykon? mohl by jsi prosimte poridit nejake foto v uplne tme nekde venku abych vedel jak asi daleko a jak do sirky to sviti diky ti moc :-)

        0 0
        • Jarda636  

          Výdrž ti neřeknu, mám světlo od listopadu, proběhlo několik večerně nočních vyjížděk, kdy pojezd tam kde jsou lampy v pohodě na ten nízký výkon a po dojezdu do lesa na 70%.

          V lese cca 3 hod jízdy a žádný pokles výkonu.

          Test tohoto světla včetně fotek svítivosti je ve velu 2/2012.

          Já žádnou fotku nemám jen toto od kluků z UL vlákna

          http://www.bike-forum.cz/…ges.ajax.php?…

          0 0
          • comman53  

            ty mas ten dil toho vela? mohl by jsi mi nejak treba skenem nebo vyfotit fotakem, poslat ty testy vsech svetel co tam je?

            0 0
            • Jarda636  

              nevim, zkusím jestli by nemohla žena zítra v práci oskenovat, každopádně v testu vyhrála sigma s tím že na paty ji šlapalo Niterider Pro 1500 led a Silva sprint Plus

              0 0
              • comman53  

                jo byl bych ti moc vdecny kdybych si o tom mohl jeste neco precit a mrknout se na to

                0 0
            • Jarda636  

              http://www.ivelo.cz/…nych-svetel/

              k té výdrži, nestalo se aby výkon nějak poklesl při těch 3–4 hodinových nočních pojezdech( 70–100%) a aku jsem preventivně nabil po cca každé druhé vyjíždce.

              Jen je blbé při jízdě ve skupině že dost osvěcuješ ostatní a když se někdo podívá přímo do světla má smůlu je chvíli oslepen :-)

              Každopádně s tímhle světlem dostal pojem noční jízda uplně jiný rozměr a ostatní bajkeři celkem záviděli výkon a spolehlivost.

              0 0
              • comman53  

                poslal jsem ti email tak jak budes mit ty stranky s toho casaku, posles mi je potom diky :-)

                0 0
    • comman53  

      dekuji vsem za pohotove reakce,sice se to tu chvilkama zvrtlo na hadku, ale nektere komenty mi celkem pomohly.

      0 0
    • Frostty  

      Zdar světlušky, jak dlouho nabíjet aku od takového světla?

      0 0
    • jobis  

      Já vozím FEREI BL200X, 1200 Lumenů, což už je slušná roštovačka, je to takový menší světlomet. Dělají i 1600 Lumenů, ale ty nejsou tak designově zajímavé. Vozím to teda na bajku do lesa, na silnici moc nevím, aby nedošlo k nějaké havárii, když s tím někoho oslníš :) Je to tady to: http://www.ferei.com/…ductinfo.asp?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.