Přehazovačka Sram vs. kazeta Shimano

13 nepřečtených
  • MaroH

    Mám problém s kazetou. Potřeboval jsem ji rychle vyměnit a hodil jsem tam SLXko ale přijde mi, že to asi nebylo šťastné řešení. mírně to v záběru jakokdyby tiká, jako když není správně přehozeno ale ne tak hlasitě. Kolo sice jede ale pocitově to není ono. Je to tím, že to takhle nemůžu kombinovat (přehazovačka je X9ka, řetěz HG-53), nebo je problém ve špatné montáži?

    0 0
    • TJK  

      proc jsi menil? nemas mas vytahanej retez?

      0 0
    • Vilém  

      A seridil jsi to po vymene? Retez je OK?

      0 0
    • scret  

      kombinaci SRAM hazky (X.O, X.9) s XT kazetou jezdim uz par let, chodi to naprosto bez problemu! Problem bude ve spatnem serizeni, zkus to postelovat…

      0 0
    • mmm.edia  

      Problém by mohl být v ořechu a horní kladce SRAM přehazovačky – vysvětlím: Když roztočíte kolo na volnoběh, může se stát, že se jinak nehybná kazeta jakoby vlní. Na velkých pastorcích to může být docela znát. Shimano přehazovačce to nedělá problém, horní kladka má totiž stranovou vůli, tedy je s malou vůlí posuvná po oscičce, takže se vedení řetězu přizpůsobí. SRAM má ovšem řešení pevné, které nedá řetězu možnost nechat se vést zvoleným převodem, drží si pevnou pozici a kopající kazeta bude mít tendenci nabírat náběhy řetěz.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.