Přehazovačka Campa Super record EPS

16 nepřečtených
  • prochyz

    Zdravím mám dotaz a prosím někoho kdy by s tím měl zkušenost o radu.

    Zákazník si měnil zadní kolo a neví co konkrétně provedl ale přestala mu přehazovačka řadit. Při resetu slyším jak vrní, proud do ni teče, ale motor má větší odběr a přehřívá se. Bohužel se ani nehne, je v jedné poloze na největším pastorku(viz foto). Po ukončení resetu, se nestane nic. V návodech radí rukou přehazovačku ,,uvolnit,,, ale to taky nic.

    Jedná se o starší 11sp.

    Díky za pomoc

    0 0
    • nooski  

      Napiš Šírerovi, tam jsou ochotní a věřím že dokážou poradit.

      0 0
    • Docza  

      Zkus na fb skupinu Campagnolo Tech Talk, tam umí poradit.

      0 0
    • André Vebr  

      Dává pán na sedlovku ten deaktivační pásek? U starších modelů EPS měli šarži, že ten pásek rozhodil celý nastavení. Když to dáš to módu nastavení (ne reset), hýbe se?

      0 0
      • prochyz  

        pásek tam má, ne hazka se vubec nehýbe, jako by byla nějak zaseknutá

        0 0
    • Petr Ch  

      Postupoval bych takto

      1. Zkontrolovat nabití baterie
      2. Pomocí magnetu vypnout systém
      3. Znovu zapnout, a přesně dle videonávodu s českými titulky, který je na stránkách Šírera, naklikat do seřizovacího modu a od začátku nastavit.

      Dle mého je to tím, že neděláš mezi jednotlivými úkony časové mezery, mačkáš tlačítko dřív, než se načtou údaje v řídící jednotce a tím ji vlastně vyřadíš z provozu. Chce to mezi jednotlivými kroky vyčkat, někdy i déle jak jednu minutu.

      Jaká barva Ti na interfaci vlastně svítí? Jestli je již čas k dalšímu úkonu, Ti právě napoví zmíněná barva na interfaci. Jak jsem již psal, nejlépe je to nastavovat dle videa, které si pouštíš a zastavuješ přímo při seřizování a sleduješ hlavně barevné kontrolky.

      0 0
      • prochyz  

        baterii jsem nabíjel

        magnet používám na vypnutí

        návod o šírera mám, ale jak píšu hazka je zaseklá v té horní poloze a nechce se jí dolů, při nastavování motorek vrčí ale nehne se

        0 0
        • novas752  

          Reklamovat to už nemůže?

          0 0
        • Petr Ch  

          A co smyk, chodí normálně? Osobně bych teda zkusil – jestli jsi již tak neučinil: hodit velký převodník a vzadu zkontrolovat, jestli se nedotýká horní dorazový šroub protikusu, pokud ano, tento hodně uvolnit. Poté vypnout celý systém, nechat tři minuty vypnutý, zapnout a další tři minuty počkat. V mezidobí nesahat na žádná tlačítka. Dále stisknout pravé a následně levé kulaté tlačítko a držet obě tak dlouho, dokud se nerozsvítí modré světlo. V tento moment by měla jít přehazovačka dolů. Když ne, tak vyzkoušet, jestli jde dovrchu, kvůli tomu jsem zmiňoval vyšroubování dorazu. Opravdu může být jen seklá, a když s ní půjdeš nahoru, tak se může odblokovat.

          0 0
    • André Vebr  

      Jak říkám, nejlepší Campa je Shimano. A to byly doby, kdy bych pro Campu i dýchal, na kolech jsem neměl nic jinýho. Dneska mi to nesmí do baráku, obzvlášť EPS, to musel být hrozný mejdan, když to navrhovali…

      0 0
      • nooski  

        Čekal jsem, kdo se první ozve. Ještě, že Di2 je bezporuchová… Je to prostě elektrika a je jedno od kterého výrobce, prostě se to může pos..kazit. Zase v mechanice může být člověk rád, že u Campy neutrhne lanko v páce, nerozerve kazetu při záběru nebo nezlomí kliky ;-)

        0 0
        • DaD  

          Hrozný šrot ta Campa:)

          0 0
        • André Vebr  

          Nenarážím na (ne)poruchovost, ale na celkové zpracování (karbon tvářící se jako plast), manipulaci při stavbě kola a celkové seřízení a projev. Jen k pobavení – třeba u V1 byly ty barevné diody viditelné vlevo, přitom u kola stojím vpravo (V2 už to má napravo). Těch kabelů od akumulátoru a ten proces při nastavení!! Když se to podaří jakžtakž nastavit (2 sady se už vracely na reklamaci, ptž byly neseřidelné-nějaký vadný sensor či co), tak to stejně nechodí 100%. Shimano je úplně jiný level, to nemůže nikdo popřít. Jen pro informaci, těch EPS sad jsem instalovall asi 10, mechaniku nepočítám, takže už bych si o tom nějaký obrázek udělat mohl. A jak jsem psal výše, Campa byla vždy moje srdeční záležitost, o to víc mě to mrzí. :((

          0 0
      • hubertůvka  

        Mám 7 let a bez problémů, dát to k Šírerovi nebo k Benčíkovi, pokud jsi v okolí Prahy, v Brně Pepa Císař

        0 0
    • lalajda  

      Ahoj, jak jsi tento problém prosím vyřešil.

      bohužel mám asi podobný. Při nastavování přehazka sjela dolů a zůstala v této poloze. nereaguje vůbec na páku.

      Děkuji

      H.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.