• Vecis

    Ahoj,

    chtel bych se zeptat z jakeho duvodu vetsina borcu co testuji kola a nasledne pisou clanky, tak davaji predstavec dolu a vymezovaci krouzky nahoru?,,, tak stejne jsem si vsiml, ze to vozi Dressler. Mel jsem za to, ze prave pri sjezdu je lepsi mit predstavec a riditka vyse. Dik za vysvetleni :)

    0 0
    • novas752  

      Ve sjezdu nejakym brutalne prudkym asi jo.

      Spousta lidi je tak zvykla ze starsich 26" kol + nejaky 80–120mm vidle co se driv vozily. Velky kola a jeste k tomu vetsi zdvihy posunuly riditka dost nahoru. Ja mam treba 26" kolo + 100mm vidle + docela dlouhej krk + 1,5cm podlozek a riditka jsou porad asi o 2cm niz (v sagu) nez 27,5" kolo se 150mm vidlici, jen 12cm hlavou a 0 podlozkama.

      No a v normalnich terenech jde o teziste. S riditkama niz mas vic zatizene predni kolo v prudkych vyjezdech, jses jistejsi v zatackach a celkove v technice, s riditkama vysoko je to jako na staflich. Funguje to trosku i jako kompenzace casteho zlozvyku v kazdem prudsim sjezdu chodit zadkem az moc dozadu a predni kolo zbytecne moc odlehcovat. A na xc je to taky trochu vic aero posed.

      Muzes si to snadno vyzkouset, plus pripadne jeste predstavec sklonem dolu pokud sklon ma. Rozdil by si mel pocitit dost jasny.

      0 0
    • mr.antik  

      Záleží jak jsi vysoký. Zrovna pepa dressler není extra čahoun. Jinak paradoxně na sjezd je příjemnější mít řídítka co nejníž. Prostě tak, aby jsi ze sjezdové pozice měl co nejvíc manévrovací prostor a představec ti nevyrážel zuby na každém bouli.

      0 0
    • zdenal8  

      Tak představec si většinou nastaví do pozice jak mu vyhovuje. A jelikož to kolo je testovací a má ho jen půjčené, tak nebude přece zařezávat vidlici, když to není jeho kolo.

      To je asi tak jediný důvod, proč podložky nad představcem. Žádnou vědu bych v tom nehledal.

      0 0
      • mr.antik  

        nebo pokud je vozíš hodně nízko a ještě víš, že třeba vidli po sezóně budeš prodávat, tak se nějaká rezerva v délce krku pro případný prodej hodí…

        0 0
        • zdenal8  

          Nebo ještě jako v mém případě lenost to zkrátit. Nastavíš to, že se to vyzkouší a když to bude dobrý, tak potom uříznout. Jenže to by si to musel zase rozebrat a nakonec ta jedna podložka tam zatím nevadí. Se to pak někdy uřízne.

          0 0
          • atty  

            Lépe nechat na vidlici rezervu a třeba pár podložek (nad/pod), než ji rovnou šmiknout a za pár měsíců si nadávat, že mne bolí hřbet a nějakej centimetr jsem si rezervu mohl nechat, případně to řešit zvednutým představcem či řídítkama s up/back sweepem (i když je komín silně proti BF módě).

            Druhá věc (taky podstatná) tu už taky padla – vidlici, co má 14cm krk si nikdo rozumnej pak „bazarově“ nekoupí, pokud přesně neví, že mu bude postačovat – hlavu si sice změří, ale stačí vyšší atypické složení a už se tam nevejde ani 4cm představec. Nějakej rozumnej „komín“ sice nevypadá nejlépe, ale reálně ničemu nevadí a nechává prostor pro pozdější „ladění“ či prodej.

            0 0
            • plzakj  

              Navic se ti muze stat, ze te treba chytnou zada z neceho jinyho, nebo nebudes ohebnej, jako ted a budes predstavec zase zvedat :-)

              0 0
              • atty  

                Asi tak.

                Prostě nechat si rozumnej „komín“ do foroty (zvlášť u kola, s předpokládaným použitím na několik let – ne u lidí, co to měněj jak ponožky) je myslím rozumné a ničemu (tak mimo hodnocení kola zde dle fotek, od lidí, co na první pohled vidí, jak uživatel potřebuje mít nastavený posez) to nevadí.

                0 0
      • honzarb  

        Tak tazateli, jestli jsem ho pochopil, jde primarne o to, proc vetsina testeru dava predstavec dolu… zebsou pak podlozky nad je druhorady… Ja osobne mam radsi pohodlnejsi setup, takze nechavam predstavec z vyroby tak, jak je.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.