Přední svítilna do menšího terénu

11 nepřečtených
  • Zaily

    Potřeboval bych nějaké tipy na svítilny do lehčího terénu (polňačky, rozbahněné a poté zaschlé hliněné cesty atd :) , aby se dalo v rámci možností projet dobře i po tmě :)

    Prostě koukal jsem po nějakých těch svítilnách, ale nemám s nima moc zkušeností, tak abych zbytečně nekoupil nějakou moc silnou která mi hned sežere baterku( nebo naopak moc slabou se kterou zas uvidím prd jako s obyč. světlem :)

    ideálně i s držáčkem na kolo..

    představuji si něco takovéhoto:

    http://www.ledshop.cz/…0~z4557.html

    cena max. 800

    děkuji

    0 0
    • saddik  

      Ahoj, tohle bude až příliš slabé, na 120 lm se nedá jet, spíš se plížit. Jakou potřebuješ výdrž? Trváš na tom, aby to byla kompaktní svítilna (jako tato), nebo by Ti nevadil zvlášť reflektor a akupack? Máš už nabíječku na li-ion články, nebo ne?

      Pokud je těch 800 Kč opravdu limitních, bral bych něco jako tohle:

      Ideální je k tomu ještě něco menšího na helmu, ale i s tímto půjde celkem jet. Akorát tyto levnější s hladkým reflektorem mají prý dost úzký kužel. Proto mám o něco dražší za 75 USD.

      0 0
      • Zaily  

        No můžu to trochu zvednout ten limit, pravda :)

        jako více se mi líbí takovej typ svítilen co jsem postoval nahoře, ale zas pak jak je to s funkčností že :)

        výdrž bych chtěl alespoň 3–5 hodin aby svítila hodně dobře(nevím jak je to moc reálné), není problém to potom dobít, nabíječku ale teprve budu kupovat..

        ale minulej rok se nám stalo že jsme 3 jeli pozdě večer na jedno obyčejný světlo po takové zarostlé polňačce a vůbec to nebylo dobrý :D

        0 0
        • saddik  

          3–5 hodin tak, aby to slušně svítilo, s rozumně velikou kompaktní svítilnou nedáš na jednu baterku nikdy. Buď tedy budeš baterky měnit, nebo pořídíš reflektor s akupackem.

          V recenzích vychází asi nejlíp ten první, co jsem uváděl, nepíšou tam výslovně, že má moc úzký kužel, ale zas se mi zdá poddimenzované žebrování. Já mám toto http://www.dealextreme.com/…x18650–57100?… , jsem maximálně spokojen, ale už je to dražší. Ty levnější jsem nezkoušel, tak nemůžu říct, jestli za to ty peníze navíc stojí nebo ne. Ta má dá na max. výkon cca 3 hod, ale max. není ani zdaleka pořád potřeba, a když rozumně tlumím, dám i 5 hodin.

          0 0
          • Zaily  

            ok, dobře, tak řekněme třeba do 1,5–2 hodin už se s něčím vlezu? (opravdu jen na tu baterku, ale asi by nebyl problém vozit sebou záložní v brašně)

            0 0
            • saddik  

              To nevím, větší kompaktní svítilny jsem nezkoušel. Nepřijde mi to na řídítka šikovné. Ale třeba budou vědět ostatní.

              0 0
            • PatrikL  

              stačí dobré napájanie (akumulátory 18650 s veľkou kapacitou alebo 26650), rozumne regulovaný driver (nejaký medium režim ktorý berie cca. 1A), xm-l led (alebo inú s vysokou účinnosťou) a pri citeľne vyššom výkone ako to svetlo v prvom odkaze by to dokázalo svietiť aj dlhšie ako 3h :)

              0 0
              • saddik  

                Když to světlo, co jsem linkoval nahoře, má akupack ze 4 ks 18650 a XM-L, jak je možné pomocí (předpokládejme) stejné XM-L dostat více světla při stejné výdrži z jediné 18650? Ano, kvalitou driveru, chlazením a vůbec kvalitou všeho se účinnost zvýší, ale čtyřnásobně?

                0 0
                • PatrikL  

                  myslel som to oproti tomu s „XR-E Q3“ čo dal zakladateľ témy v prvom príspevku ;)

                  0 0
            • oddie  

              Cca 3h mi svítí A10B s XML (stejný rozměr a reflektor jako UF-2100) s vyměněným driverem s 6×7135, na MID režim (cca 800mA), s občasným chvilkovým přepnutím na HI (2,3A), s aku Panasonic 2900mAh. Rozumně malé světlo na běžné poježdění.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.