• jezevec2

    Potrebuju celkem rychle koupit komplet predni kolo. Ted ma nalitano ±7000 a osa se uz trochu kouse. Vzadu mam XC717, naba Deore, draty Revolution. Chtel bych idealne dopredu to sami. Vzadu po 4000 km nebyl jediny problem. V brzdy, 82kg, davam casto schody – ted mam vepredu 28 dratu – krome loziska naby, zadny problem. Budu vdecny za nejaky tipy – kde v Praze za dobrou cenu to sami nebo podobny. Dival jsem se na CRC, ale ani v Custom Wheel jsem nic nenasel vzhledove nebo cenove podobny – vetsina je na kotouce. V nouzi vezmu mozna Crosstraily z CRC – nevim jaky maj vlastnosti (vim ze Crossridy jsou na BF dost krizizovany) Bude to vzhledove mimo – vzadu mam 32 dratu.

    0 0
    • Krocan  

      a už si zkoušel takovou věc který se říká vyčištění a promazání ložisek?

      0 0
    • kubad  

      co máš ve předu za nábu? po 7000 km by neměla být KO nestačí vyměnit ložiska, popř konusy?

      nevím co tam máš

      0 0
      • jezevec2  

        Naba nema zadny logo – takze mozna no name, to samy draty. Tavymena je myslena i jako upgrade – chci neco lehciho. Navic tech 7000 je hruby odhad – v r. 2005 a 2006 jsem jezdil bec computeru – mozna tam je 9000. Navic rafek ma na brzdne plose ruzny smouhy – nevim jestli to uz neni probrzdeny. Rafek je Alexrims – myslim td 19 nebo 17 – sory jsem v robote. jinak obecne si myslite ze predni kolo muze nalitat i 10000?

        0 0
        • pepek  

          Moje má : 35 000 a furt se točí

          0 0
          • Krocan  

            kdo čístí a maže ten jede, ale s tím mazáním se to taky nesmí přehnat

            to jezevec2: to si to vyčistil, namazal a kouše se?

            0 0
            • jezevec2  

              bylo to v servisu cca v 2006 – snad to cistily a namazali :-) tech 35000 je neuveritelny – zda se ze usetrim – v zivote bych neodhadl takovou vydrz. A s tim probrzdenim rafku to je jak? Mam cerveno cerny Koolstopy.

              to Pepek – mozna ma 55 kg :-)

              0 0
              • Krocan  

                optimista… já čistim a mažu po každým pořádnym brodu a bahně protože jak zůstane to svinstvo v ložiskách mezi kuličkama tak to potom „praská“(dělá to takovej hnusnej zvuk) a když to tak jezdíš dlouho tak budeš mít kuličky v ložiskách tak trošku „okousaný“.

                osobně si myslím že stačí to vzít, vyčistit a promazat a jede se v poho dál pokud teda nemáš KO kuličky

                0 0
              • pepek  

                Pepek má 80+ . Ráfek je na tom už asi čtvrtej. nebo pátej, rám: čtvrtej, osa : třetí, ale nába furt drží (1× nový konusy a kuličky)-staré LX rok asi 1995. Hlavní je, aby konusy nebyly přetažený.

                0 0
                • jezevec2  

                  …tak to je sila. Hodim to kolo na Strossmayerak do servisu – nemam na to cas, vercajk a asi ani schopnosti pak to spravne utahnout. Probrzdeni mi snad ± presne odhadne servisak. Kazdopadne dik za info.

                  0 0
                  • pepek  

                    Záleží do kterýho servisu-já jsem nesl zadní kolo do servisu (má taky těch 35000:-) a chtěl jsem nový konusy – a oni mi tam s vážnou tváří tvrdili, že LX nába nevydrží víc, jak 3000 km a že to mám celý vyhodit a koupit u nich : postupně: nábu, celý kolo, celý dvě kola)

                    (Od té doby najela dalších: 5000.)

                    0 0
                    • Krocan  

                      tak kdyby LX nába nevydržela víc než 3000 tak potom kolik vydrží ty moje M475 s kterejma teda občas zacházim dost prasácky?to by už teda správně po těch (jenom)2500km co na nich mám měli bejt KO a to na nch tak ještě minimálně než budou prachy chci jezdit a to bych odhadl tak aspoň na 30000km:-)

                      0 0
                      • pepek  

                        No jo, profesionální přístup: Když vlezu do obchodu, tak mně prodavač okamžitě vyhodnotí jako starýho hejhulu, kterýho snadno oškube.

                        0 0
                      • jonti  

                        Mne vacsinou vydrzali shimano naboje okolo 10000km bez jedineho zasahu, potom uz boli trochu ponicene konusy a sli prec alebo na beckovy bicykel.

                        Preto si myslim ze su na tom stale o dost lepsie s utesnenim ako velka cast nabojov na priemysloch, ako napriklad neslavne American Classic, alebo v minulosti 240tky.

                        0 0
                        • Krocan  

                          tak já mám asi celkem jasno co koupím jakotakovou levnou variantu kdyby náhodou ty moje odešli tak koupim celý zapletený kola a viděl bych to na Mavic Crossride

                          0 0
                          • Evilcleaner  

                            ee:-! crossride bych určitě nedoporučoval kvůli boční tuhosti, jde to poznat velmi silně například při šlapání ve stoje na kořenech. ve velu je označili za pohodlné kola… to znamená že pruží, kroutí se apod. ale to by přece kola neměla dělat!

                            já bych ti doporučil v podobné cenové hladině toto: (omluva za neklikací odkaz)

                            http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

                            podle obrázku je to sice ještě staré xt (náboj) ale určitě to budou spolehlivé kola, navíc jsou i o něco lehčí než crossride

                            0 0
                            • Krocan  

                              tak dík za info, ale to je fakt výhledově hooodně daleko kuli penězům a to beztak potom založim dred ať mi poradíte:-)

                              0 0
    • jonti  

      Sa pozri na netbike.cz. Tam maju pekny vyber rucne zapletenych kolies, predpokladam ze su schopny dodat aj len predne.

      Ja by som doporucil naboj DT370, pripadne 340, ak chces shimano tak XT alebo XTR, a rafik mavic alebo DT. Ktory to zavisi len od toho, kolko do toho chces dat penazi.

      0 0
    • kali222  

      necches moje WTB dual duty XC predni zaplet naba kotouc rafky s drazkou cili na V ..z Prahy jsem. ma to nalitano 250 km :) cena 700,–

      0 0
      • jezevec2  

        diky za nabidku – dam na radu zkusenych a hodim to do servisu at se na to mrknou. Pak serozhodnu. to evilcleaner – o Crossridech vim ze jsou horsi – ted jsi to upresnil. Ja se ptal ale na Crosstrail. Nevis jaky jsou. Jinak obecne mi prijde vyhodnejsi mit na kolech hustsi vyplet ne jen 18 jak to maj nektery Mavici. Je to ale jen muj dojem – mozna mi nekdo tady vysvetli ze je to naopak spravne.....

        0 0
    • Xibal  

      Zdravim. Nechcel som zakladat nove vlakno, tak to hodim sem..takze nedavno som mal mensiu zrazku s autom a zchytalo to predne koleso, rafik je dost ohnuty a myslim ze jeho oprava by sa asi moc nevyplatila, je to original koleso z GT Avalanche 1.0 s kotucom a tak teraz neviem ci kupit komplet nove koleso alebo kupit rafik, vyplet a dat vypliest nanovo. Ak by som mal kupovat cele koleso tak by som vas prosil o daku radu co vybrat, nechcem nic extra drahe, povodne som chcel nieco na priemyselnych loziskach ale zatial som s konusmi nemal problem tak to by som nechal na vasom vybere, jazdim viacmenej len v lese takze by som chcel aby sa to hned nerozpadlo ale nieje to nic extremne.Cena by mohla byt tak okolo 40eur alebo menej, nemam mco velky rozpocet. Jo a ide na to kotuc takze klasicky 6 dier.

      Za kazdu radu vopred moc dakujem.

      0 0
      • jonti  

        Skusil by som bazar, predpokladam ze sa najdu ludia, ktory rozbiju zadne koleso a predne, aj velmi kvalitne im zostane.

        0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.