Pravidelný nepříjemný pocit 5cm pod kolenem (vnější strana nohy)

30 nepřečtených
  • Almond

    Zdravim,

    dnes jsem po delší době (týden?) sedl na kolo a vyrazil do práce. Po cestě mě trápil problém s nohou. Při každém silnějším šlápnutí jsem registroval podivný pocit na vnější straně nohy, cca 5cm pod kolenem. Ze začátku šlo pouze o velmi nepříjemný pocit, přirovnal bych ho k sednutí vypasené masařky na nohu :o). Později to však začlo stále více přecházet do „tahavého“ pocitu a bolesti. Po ujetí cca 14km se situace začala zlepšovat, mohl jsem si dovolt o něco větší zatížení bez nepříjemností. Úplně to však neodeznělo. Při cestě z práce (asi po 7mi hodinach) se situace opakovala. Neni to nic co by se nedalo přežít, upřímně pro mě byla horší psychická stránka věci, prostě jsem měl pocit že mi z toho šibne :). Představte si, že by vám při jízdě do kopce (větší zatížení) při každém šlápnutí něco ťuklo do nohy :) Tenhle problém jsem měl už na jedné vyjížďce před rokem, ale než jsem stačil dorazit k doktorovi, problém zmizel, já byl rád a dál to neřešil. Teď mě to ale pronásleduje už delší dobu, tento stav jsem měl i při předchozí jízdě, tedy asi před týdnem. Prosím o radu především doktorsky vzdělané uživatele b-f nebo lidi, kteří mají podobné zkušenosti, ale každá teorie taky vítaná ;)

    0 0
    • pos3k  

      Bolest v tehle mistech popisuje rada lidi co jim „noha“ prochladla, u hodne lidi se to leci dlouhodobe.

      0 0
    • daymaker  

      Takhle by ti neporadil ani dr. House. Chce to prohmatat atd. Takže k někumu zajít, pokud si myslíš, že je to vážné. Mě osobně každou jízdu bolí něco jiného. Neřeším to. Hodně zdaru…

      0 0
    • stihac  

      Zdar, pripomina mi to epizodu ked som mal problem s uponom svalu na predkoleni. Taka skoro smiesna vec, keby bolest nebola priam neznesitelna – pri chodzi po rovine alebo hore kopcom ok, ale pri chodzi z kopca ostra bolest v tom mieste co popisujes. Cize vyjdes na kopec a nedokazes zist :) Neviem ci som to mal prechladnute alebo pretazene, zle mi na to robil beh. Pomohlo jedine ze som to nechal dostatocne dlho v klude – inak ked sa aj zdalo ze uz je to ok tak pri aktivite ktora zatazovala dany upon sa to zase zacalo ozyvat.

      0 0
      • Genarito  

        s tím jsem si taky užil… Pro mě bohužel v době, kdy jsem chtěl za jakoukoliv cenu dokončit 100km tůru. Po řkm se mi vrátila bolest z nějakého zranění… po rovince i do kopce úplnej klid, ale jakmile se jen trochu sklonila rovinka směrem dolu, už jsem musel nohu zasekávat. Během těch 23h jsem si užil neskutečný muka :o) Kort, když se ťapalo v Českém Středohoří :o)

        0 0
        • stihac  

          ta bolest by sa nemala ignorovat, lebo mozes dojst aj k vaznemu a trvalemu poskodeniu (toto plati skoro vseobecne…) „Za kazdu cenu“ chciet nieco dokoncit, to moze byt nakoniec za taku cenu ze keby si to vopred vedel tak by si si to poriadne rozmyslel.

          Ale u teba predpokladam vsetko stastne skoncilo ;)

          0 0
          • Genarito  

            Všechno je to věcí povahy. Asi jsem buldog. Možná jsem si neměl 2 měsíce před pochodem říkat, že to ujdu i kdybych se měl doplazit do cíle s denním zpožděním. Jinak to dopadlo dobře. Noha je v pohodě a díky tomu fyzickýmu a psychickýmu trýznění, které jsem zažil, jsem došel ke správné myšlence, že už takovou blbost nikdy neudělám :o)

            0 0
            • stihac  

              ty si mal este moznost dojst k pouceniu bez vaznej ujmy, ale viem o pripade ked chlap robil cosi s parketami v kleku tak dlho (asi tiez buldoci povaha a povedal si ze kym to nedokonci tak nevstane) az mu odumrel nasledkom utlaku nejaky nerv a zostalo mu trvale necitlive predkolenie alebo tak cosi :(

              0 0
      • hribik A1  

        tymto priznakom by sa dalo pomoct tak, ze vsade budes so sebou nosit byke ™, a po rovine a do kopca ho budes pesi tlacit a z kopca sa na nom zvezes :-)

        0 0
    • Beeda  

      podle me to byla ta masarka, takze v klidu :-)

      0 0
    • pee.tr  

      Přesně v těchto místech jsem měl bolesti (a to dosti silné) po jednom celodenním etapovém závodě před pár lety, ale to byla bolest, že jsem nemohl už skoro ohnout koleno. Byl jsem s tím i na rentgenu a nic nezjistili. Časem to zmizelo. Tak přeju hodně štěstí.

      0 0
    • Spilmer  

      Ahoj, to co popisujes u me bylo naprosto stejné, doktor odpověděl, že neví, ale zkusil jsem takovy ty dobroty na výživu pro klouby a po mesici jsem o tom nevedel.

      0 0
    • Žulda  

      Colafit, Pangamin Active a kolena v teple, 3/4 kalhoty anebo návleky a přešlo mě to.

      0 0
    • Barak  

      Měl jsem něco podobného minulý rok, pomohlo snížení sedla.

      0 0
    • Almond  

      Taaakze… dekuju moc vsem, co se zapojili do diskuze, tolik prispevku jsem ani necekal :) urcite nektere rady vyzkousim ;)

      2 pos3k: Musim se priznat, ze v zime jsem obcas vyjel s pomerne nedostatecnym „zateplenim“ nohou, ale myslis, ze je mozny, aby se priznaky projevily az o pul roku pozdeji?

      2 daymaker: Nahodou, von umi snad vsechno :o) Jj, je mi jasny, ze doktor by poradil asi nejlip, ale nejak se mi za nim nechce :) Jednak proto, ze mam pres leto naplanovanejch docela dost akci a bojim se toho, ze by je lecba omezila nebo zrusila. Dalsim duvodem je taky to, ze od pul 6 rano do 3 odpoledne pracuju, mimo tuhle dobu moc doktoru neordinuje a na pohotovost se mi s tim fakt nechce… Urcite to neni vazne, zas tak moc to neboli, ale smirit se s tim nechce ;) Tak to ja mam zase naopak 2 stala mista co pri vyjizdce boli, jedno resim prave ted a s druhym se budu muset smirit…

      2 stihac: Myslim, ze to nebude tenhle pripad. Pri chuzi pri jakemkoliv sklonu terenu nemam problemy, u mne se to projevuje skoro vyhradne pri slapani, pak snad uz jenom kdyz se zdviham z drepu, ale diky za tip.. Tebou popisovany problem jsem mel asi pred 2 mesici, ale na druhe noze :) To vsak behem neceleho mesice odeznelo samo, doted se to ale pri prilisne aktivite obcas ozve… preju at to dolecis ;)

      2 Beeda: Pokud jo, je na case zacit masove nakupovat biolity, protoze by jich muselo bejt par tisic :o)

      2 pee.tr: Rekl bych, ze to byl ten problem co popisoval stihac a kterej jsem taky poznal, tedy upon svalu.. Pri mym soucasnym neduhu bolest rozhodne tak ostra neni, ale diky za prispevek ;)

      2 Spilmer + Žulda: Momentalne konzumuju pripravek Gelatina4Plus, vyzkousim teda i ten Colafit, diky za tip ;)

      2 Barak: Momentalne netrpelive cekam na doruceni noveho Canyona, na kterem bude asi o dost jiny posez nez na soucasnym Giantu, tak snad :)

       

      Jinak sorry ze sem neodpovidal na konkretni prispevky, ale to bych tu byl asi do rana a mozna by to bylo este min prehledny ;)

      0 0
      • pos3k  

        ano mam vlastni zkusenost i kamarad na to trpel.

        Me se to ozvalo jeden rok na jare a na podzim (mazal jsem masti s vcelim jedem a svitil infralampou), problemy jsem pak uz nemel (navleky ci katata s chlupem pravidelne vozim)

        Kamarad na to trpel skorokazdy rok, moc to neleci a pak trpi a je mimo hru dost dlouho.

        0 0
        • Almond  

          Jo, ten obrazek docela presne sedi. Nevis co je tam za problem, co se v ty noze po prochladnuti deje ze to pak zpusobuje problemy?

          0 0
        • umimjennatrikolce  

          taky jsem neměl návleky na kolena, a přesně v těhle místech mi začlo na jedné noze bolet předtím jel 60m trasu. Při stání žádná bolest, bolí to nepříjemně při pokrčení nohy i v sedě na židli. Mažu sněhurkou, mohl by Colafit pomoct?

          Takže chyba nemusí být v nastavení kola (sedlo, našlapný pedály)?

          0 0
          • Shef  

            Tahle vec me trapi uz od cervna:( Jednoho rana jsem jako obvykle vyjel a asi po 10min me tam zacalo bolet. Nevenoval jsem tomu pozornost a cekal, ze se to ztrati. Po nekolika hodinach se to zhorsilo tak, ze jsem nemohl ani zvednut nohu do schodu, jak me kousek pod kolenem na vnejsi strane nohy pichalo. Po par dnech klidu (pouze chozeni) bylo vse ok. Kdyz jsem nasledujici vikend zase vyrazil, skoncilo to po nekolika hodinach stejne. Zatim nepomohlo nic – uz nekolik mesicu zeru colafit, absolvoval jsem magnetoterapii, dal jsem si i 6 tydnu pauzu a vratilo se to hned po hodine jizdy. Vysetrili me 4 lekari, zadny nebyl schopen presne rict, co s tim mam. Alespon, ze me konecne poslali na magnetickou rezonanci, kterou mam za tyden, tak snad se to nejak pohne. Zraneni ani jine problemy jsem nikdy nemel, nemam nadvahu a sportuji odjakziva, takze nechapu, proc se to deje:(

            0 0
      • Žulda  

        Jak mě bolely lokty z neustálého chození v tričku a spaní taky v krátkým rukávu…

        Ale co beru Colafit, je to mnohem lepší, i když jak je pod 20, beru dlouhý rukávy.

        Jo a Colafitů dělají víc druhů, já mám ten obyčejný. Nekup si koňskej nebo psí :D

        0 0
        • Almond  

          Tak s tim nastesti problem nemam, akorat zjistuju, co muze prijit, protoze ja taky nosim kratkej rukav kdykoliv je to aspon trochu mozny..

          :-D uz jsem na to koukal na internetu, ale oni delaj i vic druhu Colafitů pro lidi, nerozlisujou to jenom clovek/zvire :-D jaky konkretne mas ty? (tusim ze sou 4 druhy „lidskejch“, nejsem si uplne jistej, ktery je „ten obyčejný“ :))

          0 0
    • drtyc  

      Zhubni, bez pred jizdou na velkou, vyhod slipy a kup si trenky co nerezou do noh, povol gumu v pase a pasek v pase, zmen posed a propnuti nohy v kolene a kotniku, posun nohu na pedalu a hlavne to rozbehej nebo rozjezdi, protoze i na behej se to resilo a nejcasteji to byva zanet z pretrenovani nebo prochladnuti a pomaha na to nejaky ten mesic radne trenovat a prokrvovat, aby odeznel.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      mít 5cm pod čárkou, tak se na trenink vykašlu…

      0 0
    • André Vebr  

      Někdejší trenér jistého oddílu měl na tohle jasnou odpověď: Vraž si tam kudlu, ať přehlušíš bolest… :)))

      0 0
      • royal  

        Neco podobnyho jsem uz taky zazil, pokazdy to bylo ve stejnejch 3/4-takach, a vzdycky tak po 5-ti hodinach.

        To druhy bylo pri zavode, ale pomohlo proste tu stahovaci gumu pod kolenem nasilim roztahnout, prestalo to skrtit a moh jsem dojet.

        Ne ze by to skrtilo nejak hodne, vlastne jsem to ani nevnimal, ale telo (slachy?) si reklo ze to je spatne.

        Uz je na dlouhy akce nevozim, taky reseni ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.