• Axl

    Zdravím místní osazenctvo.

    O víkendu mi již podruhé praskla pružina praporků. Tentokrát to nadělalo celkem paseku, pže zůstala seklá kazeta. Řetěz se dostal mezi plášť a zadní vzpěru na které odrbal lak.

    Jako poslední řešení vidím buďto komplet nový náboj nebo zkusit levnější alternativu a vyměnit ořech. Náboj Promax Sealed Cartridge, 148×12,kazeta Sunrace 11–46. Na ořechů je vymezovací podložka a na obou stranách 12mm osy zátky. Můžete mi někdo poradit kompatibilní ořech na tento náboj?

    0 0
    • Axl  

      Je toto vhodná alternativa? https://www.koloshop.cz/…Shimano.html?…

      0 0
    • Axl  

      Vnitřní průměr ořechů (část s praporky) je 33mm, délka ořechů 50mm. Na eshopech se mi nedaří najít žádnou odpovídající náhradu.

      Setkal se někdo někdy s tímto průměr ořechu? Přijde mi že je to atyp a horko těžko to někde seženu.

      0 0
      • kubad  

        každý výrobce to má jinak – musíš hledat u toho kdo vyrobil tvůj náboj – šance že to bude pasovat z jiného je prakticky nulova

        1 0
    • Axl  

      Nechal jsem přeplést ráfek na náboj Bitex BX211R Boost disc 12×148mm s shimano ořechem pro kazety 10,11s. Ořech u starého náboje měl totožné rozměry s Bitexem a před největším pastorkem byla vymezovací podložka. Která tam byla nejspíše zbytečně , pže kazeta bez podložky nemá vůli. Ale pastorek je zároveň blízko u drátu cca 5mm. Měla by tam ta podložka být nebo ne? Kazeta je tam Sunrace 11–46.

      0 0
      • kubad  

        pokud bez podložky jde dotáhnout kazeta , tak ne :D

        0 0
        • Axl  

          Když je ořech pro 11s kazetu, která na tom je. Je to logicky, že to bude bez podložky. Hlava mi nebere, proč tak od prodejce byla dána podložka zbytečně. Žádný patřičný důvod to patrně nemělo. Díky

          0 0
    • Vilém  

      Od 8 do 11sp je u MTB orech stejne siroky, takze na tom nic logickeho neni.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.