• Ondrais

    Protože jsem zjistil, že to zdaleka není jenom můj problém, usuzuju že už se s tim i tady někdo setkal. Nevíte co je příčinou toho kovovýho praskání ve vidli RockShox Lyrik?

    Jsou to takový praskavý „ostrý“ zvuky ( podobný jako dělaj bovdeny když narážej do rámu na nerovnostech ) při jízdě po kostkách a nerovnym povrchu. Na asfaltu se to neprojevuje ani když jde vidle sebevíc do zdvihu. Vychází to jakoby z krku, od hlavovýho sl.

    Už je mi to dost protivný a chtěl bych se toho zbavit.

    díky za každou věcnou radu.

    0 0
    • Ondrais  

      konkrétně se jedná o RS Lyrik 160mm solo air.

      0 0
      • pitos  

        Také mi cvakalo v Totemovi, ale jen do té doby než jsem zjistil že to je hlavové…alespoň jsem si udělal pěknou rozborku vidlice:)

        Ujisti se, že je to opravdu vidla.I já byl přesvědčen že to nic jiného být nemůže.

        0 0
    • mr.antik  

      Nic takovýho nepozoruju (kromě toho že mi bouchá hlávko a ložisko v nábě)… Nemyslís takové to cvakání v mrtvém bodě? Ale to je spíš jen lehce cejtit, extra zvuky to nedělá.

      0 0
    • Jenda  

      nevim jakej mas rocnik, na starsich se casto lamala ta perovka privirajici soloair pistek, muze byt ze ti ji pulka nekam odlitla a dela to bordel. Pokud tomu tak je tak ti hlavne driv nebo pozdeji zasne blbnout soloair system.

      Jinak samozrejme zkontroluj hlavko :-)

      0 0
    • navlcinci  

      jestli to je vyloženě praskavý kovový zvuk může jít o povolené vnitřní nohy v korunce.(už jsem zažil sice ne na lyricovi)zjistíš když sundáš vidli z kola, na pevno přes hadr ale z citem podélně upneš za sloupek do svěráku a zkusíš hýbat do různých směrů.pak bys měl to prasknutí slyšet . pokud bude vše O.K. závada je jinde. pokud ti bude křupat ve spoji korunka vnitřní nohy nebo korunka sloupek, je to na výměnu celých vnitřních noh.

      0 0
      • Ondrais  

        vidle byla nedávno na výměně oleje a upozorňoval jsem je i na to hlávko ( myslel jsem si že to bude v něm ).

        Obojí teda měli nějak kontrolovat. Já nevim do jaké míry se rozebírá vidle když se mění olej ale asi to rozdělaný měli. Hlavový je prej v pořádku, pročistili vrátili zpět.

        To uchycení noh v korunce je poslední co mě napadá. Dá se to tedy nějak opravit nebo je to nalisovaný a fakt pomůže jen výměna?

        0 0
        • Bysto  

          keď som ti teraz kukol do profilu, nerobí ti náhodou problém ten šibnutý predstavec s nastaviteľným uhlom? lebo podľa mňa stačí malá špinka aby to robilo neplechu, celé to rozober, očisti a poskladaj, rovno aj to hlavno kukneš :)

          0 0
        • navlcinci  

          pokud máš kolo ještě v záruce, tak to je na reklamaci ( dovozce RS cykložitný by měl normálně uznat a vnitřní nohy vyměnit)pokud je to víc jak 2 roky , tak máš zřejmě smůlu,nohy jsou v korunce nalisovány a nic z tím už neuděláš.

          0 0
    • matusisko  

      ahoj Ondrais,

      prosim ta to pukanie vo vidlici rockshox lyric – zistil si , co to sposobovalo? Mam rovnaky problem (spec.enduro 2011), bike mam este mesiac v zaruke a pocujem praskanie niekde z predu (mozno hlavko/mozno vidla).

      Vdaka, Matus

      0 0
      • pavlik6022  

        měl jsem pocit že mi praská v Lyrikovi, hlávkem to nebylo, tak jsem vidli prodal a koupil Duroluxe, praskalo mi nekde vepředu dál, po několika týdnech nervů a hledání praskliny na rámu jsem zjistil že mám povolený výplet na předku. Dotáhl jsem vyplet a byl klid :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse