Poživatelná konzervovaná jídla na týdenní trek??

65 nepřečtených
  • kotrdlenec

    Zdravím, potřeboval bych poradit jaké pořídit jídlo na týden mimo civilizaci, aby se pokud možno dalo jíst (Hamé apod. tedy ne :-) ) Našel jsem třeba jidlorychle.cz kde prodávájí česká jídla zakonezrvovaná v sáčkách pod značkou Tradiční české jídlo – máte s tím někdo zkušenosti? Budu rád i za tipy na jiné osvědčené značky… Díky za rady q:)

    0 0
    • J3Sl4n  

      Nejlepší máš udělat si vlastní konzervy. Pak ještě záleží kolik toho můžeš sebou vzít. Ale pokud nejsi omezený váhou a prostorem vlastní konzerva (např. domácí guláš, vepř. maso, polévky, apod., zavařit se nechá skoro všechno) je opravdu luxus.

      0 0
    • Bjerndi  

      Zalezi jak moc velka slecinka jsi. Muzes si koupit treba jen jerky nebo specialni horsky pytliky, budes cool, najis se taky solidne a penezenka to trochu odnese.

      Jinak si vem proste dobrej hostinec, zalejvaci nudle, tvrdej syr, stanglu nejakyho uheraku + spoustu tycinek a mas vyreseno

      0 0
    • lenny_vej  

      Jestli to poneseš na zádech, tak bych se na konzervy vykašlala. Pokud sneseš chemii, vezmi Hostinec. Já to moc nemusím, nejede mi to, takže beru hlavně kuskus – nasypat do petky (nenavlhne to, dobře se to skladuje a na rozdíl od pytlíku se petky netrhaj:-) – do menších pytlíčků (nebo těch „ampulí“ od magnesia a jinech tekutejch blbinek)koření, sušený rajčata a klidně minilahvičku s olivovým olehem (v plastu, že). Z toho se dá udělat spousta variací.

      Jinak oříšky, sušený ovoce, ovesný kaše (klidně z pytlíku, je to rychlý a sytý), pár sušenek (většinou bez čokolády, protože to se ve vedru rozteče), no a pak co najdeš (borůvky/ ostružiny/ maliny/ kdo má rád tak houby). Občas bereme pytlíkovou bramborovou kaši (tu ber tak, aby byla rovnou s mlékem), když se zadaří, klidně vezmu cibuli a česnek – cibule se sní skoro hned, první nebo druhej den, kdo by se s tím tahal a česnek toho snese hodně.

      Někdy, když víme, že budem mít plynu dost, vezmeme i tu ochucenou rejži (tajčatová/ci­bulová/kari…), ale bvykle se snažíme brát věci, které jsou fofrem, abychom nemuseli tahat moc plynových kartuší.

      0 0
      • Bjerndi  

        +1

        0 0
      • scret  

        zalezi jestli ma clovek pristup k vode, nekdy je to problem… a pak jsou suseny veci k prdu…

        0 0
        • Smazaný účet  

          když neni voda, tak guláš v batohu taky moc nepotěší. :-)

          0 0
          • scret  

            bylo mysleno tak, ze vodu potrebujes na piti, v tom pripade se konzerva hodi… a v takovych pripadech je dehydratovana strava k…

            0 0
        • kotrdlenec  

          nedostatkem vody zřejmě trpět nebudeme… spíš naopak, vyrážíme na Island :-)

          0 0
          • Necris  

            Tak nabrat hodu z horkého pramene, přisypat trochu bylinek a polévka se podává!

            0 0
          • lenny_vej  

            Kristepane a jak tam jedete? Jestli autem, tak konzervy i chápu, ale jestli letadlem, budete váhovej limit potřebovat na jiný věci (chlast, nepromokavý věci a další nepromokavý věci :-)

            Kuskus tam koupíš a skoro všechno ostatní taky, to moc nehroť. Kupuj tam ryby – vakuovaný vydržej dost dlouho – odzkoušeno, v civilizaci se cpi skyrem, skvělým kafem a dalšíma dobrotama, ne?

            Kdybys chtěl něco k Islandu, dej vědět, jsem po skoro roce zpátky doma a nějaké to info by se u mě našlo :-)

            0 0
            • jaiii  

              sice mimo temu, ale chystam sa na island (bohuzial az nabuduci rok) a zhanam nejake info :)

              ako je to s prenajmom auta a cestovanim skrz naskrz island. je lepsie si auto prenajat priamo na mieste (letisko, alebo az v reykjaviku). alebo je lepsie cez internet zarezervovat? mas nejake tipy na pozicovnu aut?

              rad by som aj do vnutrozemia – takze asi skor nejake terenne auto bude potreba. co som zatial pozeral, tak prenajom na 2 tyzdne vychadza na cca 1500 – 2000 Eur (Suzuki Grand Vitara).

              prosim napis na mail (ak budes mat chut), aby sme to tu zbytocne nezahlcovali :)

              0 0
      • McBlacky  

        celkem dobrý jsou i lisovaný sušený placky zeleniny. Když se jede někam kde není možno kupovat místní.

        jinak hostinec a dosypat 3min panzani těstovinama je klasika.

        0 0
      • kotrdlenec  

        Ten kuskus je dobrý nápad, díky. Poneseme to práve na zádech, takže úsporu váhy uvítám, ale na durhou stranu, na dobrej hostinec a podobný amarony nemám mentálně :-)

        Jinak těstoviny, olejíček, rajčata, to je jasný… ale na tom nepřežejime celý týden :)

        0 0
    • LRRTM1  

      Se sáčkama zkušenosti mám. Konkrétně s těmahle: http://www.kolinec-zod.cz/index.html

      A musím říct, že některý sou i celkem slušný chuťově. Každopádně to není instantní šrot, po kterým pálí ještě tejden žáha.

      0 0
    • kupi  

      Konzervy bych nebral vůbec. Jsou dost těžké. Občas vozím tohle: http://www.maggi.cz/…ske-kuc.aspx

      ale chemie tam bude určitě dost. Jinak je třeba super kuskus, je to jednoduché na přípravu, lehké, prostě super. A od věci není ani kus pořádného domácího uzeného masa, to vydrží celkem dlouho.

      0 0
    • quak  

      Z těch pytlíků, jak máš na jidlorychle.cz se posereš jak jsou dobrý:-) Měl jsem svíčkovou, v tom poctivý kus masa a chuťově k nerozeznání od svíčkové třeba v restauraci. True story.

      Nosit to ale na zádech, tak taky vemu něco dehydratovaného.

      0 0
    • Pavel  

      Osvědčené značky konzerv jsou např. zajíc, veverka, pstruh… ;-)

      Dobře, a teď vážně. Řeším obdobný problém. Tahat konzervy je nesmysl, je to příliš těžké a objemné (taháš zbytečně vodu a obal). Takže různé instatní kaše (snídaně), vločky, sušené ovoce (banán, rozinky), instantní polévky, expresní těstoviny (stačí do vody, uvést do varu a nechat pod pokličkou „dojít“). Bílkoviny pak řešit sušeným masem, případně kvalitní (vysušenou) klobásou.

      0 0
    • motas666  

      To co prodávají na jidlorychle.cz jsou sterilovaná jídla od expressmenu, viz http://expressmenu.cz/…ovana-jidla/. Vyrábějí to v Trutnově. A jsou výborná. Perfektní je jejich 3 porcové maso ve vlastní šťávě, a i ty hotovky jsou super.

      0 0
      • kotrdlenec  

        super, díky za referenci i za odkaz

        0 0
      • Bjerndi  

        tejden je naprosto v pohodě. Přežiješ jen na arašídech a ovesné kaši když to bereš takhle.

        0 0
        • Smazaný účet  

          zkusils to někdy? já jednou 3 dny ovesný kaše (3× denně) a od tý doby jsem jí nejed. :-)

          0 0
          • scret  

            kdyz lezl Hudacek ElCapa, mel sebou udajne jen pytel brambor a taky prezil:))

            0 0
          • Bjerndi  

            no nezkusil. Já to nijak extra neřeším. Vezmu hostince, kaše, tyčinky, paštiky a pdobný stnadartní věci, hlavně aby to moc nevážilo.

            Do hor nejezdím za gurmánským zážitkem :) 10–12 hodin na nohou a můžu ti garantovat, že Ti je jedno zda to je hamé, hostinec, nebo kaše :) Dobrej zlepšovák je vzít si ebou třeba ten česnek a nějaké koření

            0 0
            • scret  

              takhle jsem to resil jeste donedavna, presne jak pises, nepotrebuju zadny gurman.zazitek… Bohuzel jsou pak streva po 3 dnech na vymenu… Takze se snazim kupovat celkem uz drazsi a kvalitnejsi veci, treba konzervy za 30,– fakt nee:)

              0 0
              • Bjerndi  

                Konzervy do báglu netahám. Pokud fakt chodíš, tělo využije snad všechno :D:D Se střevaama jsem zatím problém neměl.

                Třeba letos v zimě ve Finsku měla kamoška ten kuskus + česnek a musím říct, že to bylo super

                0 0
                • scret  

                  nerikam, ze nevyuzije, ale pokud nemas odpovidajici stravu, telo se pomerne rychle vycerpa a vsechny mozny Ecka v instantnich zradlech udelaj ve strevech svy…

                  Pokud mas kachni zaludek, bud rad, ale tuhle zkusenost mi potvrdilo uz spousta kamosu, proste jednoduse se po par dnech pose..es:)

                  0 0
            • Smazaný účet  

              kdysi na čundru jsme právě zkoušeli tahat co nejmíň, tak jsme nesli jen kaši, granko, skořici, cukr, jednu marmeládu. tím naše pokusy skončily a šli jsme do druhýho extrému – pánvička, slanina, topinky, palačinky. :-)

              ale jinak souhlas, už jsem žral různý blivajzy, jako nedovařenou rýži (ještě křoupala) v masoxovym roztoku, nesolený rizoto z nasbíraných hub a kašové rýže… když je hlad tak je hlad. :-)

              0 0
              • McBlacky  

                přesně, radši nesu víc a najím se než méně. Teda za předpokladu, že nejsem nejslabší ze skupiny.

                0 0
              • Jituschka  

                Asi tak, kdysi dávno byl základ těstoviny-taveňák-kečup ;), druhá verze chleba-taveňák/pašti­ka/salám/rybič­ky + co se cestou našlo a dostatečná zásoba slivovice.

                I když loni to taky stálo zato (foto :)

                0 0
            • Janes  

              Tak tak, bez česneku a solopepře jsem nevyrážel ani na Mácháč.

              0 0
    • Necris  

      Jídlo co žerou kluci, co si hrajou na vojáky. V jednom sáčku žrádlo na celý den ;)

      0 0
      • jecnak  

        Tohle by me celkem zajimalo. Mas s tim primou zkusenost?

        0 0
        • Smazaný účet  

          dá se to, ale ne dlouho, ty chutě jsou takový…stejný :-) ale výživově to asi mají spočítaný, nejdýl jsem na tom jel 5 dní (bez ničeho jinýho) a v pohodě

          byly to teda US a BW balíčky rv tak 1990

          0 0
      • losna  

        Pokud seženeš dávku potravin francouzské armády, tak proč ne. České nebrat ani náhodou, u amerických MRE počítejte minimálně 2 balíčky na den. Americké MRE není dělané jeden balíček/den, ale je to jedno větší jídlo. Ještě dělají First strike balíčky, to je už celo denní balení do operací, není v tom jídlo které by se dalo ohřát, jen rychlovky na snědení a energetické tyčky, jablečná přesnídávka, jedna verze obsahuje kuřecí maso, druhá tuňáka a třetí balíček je bez kuřete, nebo tuňáka a místo toho obsahuje French toast.

        0 0
        • Smazaný účet  

          to začali pěkně šidit :-) ty, co jsme fasovali v Bosně měly jedno velký jídlo (různý), možnost ohřát ve vodní lázni, vyklepnout na pánvičku, nebo v civilizaci do mikrovlnky…ale sežratelný to bylo i studený

          pak tam byly suchary, paštika, dvě čokotyčinky, dvě žvejky, kondom, nápoj v prášku a tableta na „zpitelnění“ pochybný vody :-)

          zabaleno v takový nízký kartonový škatuli

          dalo se z toho vyžít v pohodě…teda…nep­řecpal ses :-)

          0 0
          • losna  

            tak obsah MRE je stejný, ale jeden balíček je opravdu brané jako jedno jídlo, ne celodenní dávka.

            0 0
          • Smazaný účet  

            pamatuju že taťka kdysi ze cvičení lidové armády přines konzervy, kodapky tomu myslím řikali. otvírali jsme to jak kinder vejce – copak v téhle asi bude? :-)

            0 0
            • Janes  

              My tomu říkali kádéčka …

              0 0
              • Rychlej turista  

                KDP – Konzervovaná dávka potravin – vepřová, hovězí, lanšmít a paštika. Když docházelo datum a měnily se, tak byly orgie i několik dní po sobě :-)

                0 0
                • losna  

                  opět to zavádějí, ale jíst se to nedá.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  yugo byly podobný – v balíčku nějaký hotový jídlo, paštika a luncheon meat nebo sardinky se zeleninou…jo a suchary (hnusný)

                  ale pak jsme fasovali od bundeswehru nebo US a ty byly dobrý

                  0 0
        • losna  

          odkaz na info o first strike rations http://www.mreinfo.com/…-ration.html

          0 0
    • Specík  

      A co takovou starou dobrou pytlačku – když je tam spousty řek, pěkně pstruha (lososa) na ohni :)

      0 0
    • Smolik23  

      Podívej se na hotovky.cz vyrábějí to tzv. v Beskydech a jídla jsou opravdu dobrá. Jsou tam třeba: hovězí guláš, svíčková, segedínský guláš atd. Kolikrát mě to vážně zachránilo. :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Po tomhle tě může zachránit jen toaletní papír.

        0 0
      • pocestny  

        Ta firma má zřejmě problém s odbytem v současné situaci: Lidi sedí v lockdownu doma, a můžou si uvařit normální jídlo. Kdo musí do práce, místo kantýny si buď vezme z domu krabičku, nebo objedná rozvoz a hodí to do mikrovlnky (páč v práci na plyn. vařiči nikdo nic kutit nebude).

        Na hory/bike je to těžké, drahé, technologicky je to taková „moderní plechovka“. Tak třeba mě to neoslovuje ani na hory/bike. Na dlouhé treky mimo civilizaci jezdí naprostý zlomek lidí, a ani v tom případě si nemyslím, že je toto produkt pro ně. Nechápu ten produkt.

        0 0
    • Dejvidek  

      Kdysi jsem na jiném foru četl o adventure menu, celkem si to chválili…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.