• tominátor

    Dobrý den,

    máte někdo zkušenost s POWER breathe plus?

    Pokud ano, podělte se.

    Děkuji Tomáš

    0 0
    • Mig_all  

      Já mam power breath permanentně, mam astma :-D

      0 0
    • JakeF  

      Nedávno jsem tu kvůli tomu vytahoval jedno starší vlákno… Mezitím už mi tu leží na stole, ale na nějaký velký závěry je zatím brzo.

      0 0
      • tominátor  

        jj, už jsem si to našel.

        kterou obtížnost sis koupil?

        0 0
        • JakeF  

          Řešil jsem to přímo se Speedweaponry a doporučili střední, že stačí i pro špičkový sportovce… Trochu jsem měl nutkání vzít stejně tu nejvyšší (částečně protože byla hned skladem, zatímco na MD jsem musel čekat), ale určitě ta střední byla lepší volba :). On ten rozsah se hodně překrývá a 10ku u MD využije asi fakt málokdo, tak je lepší mít plynulejší nárůst.

          Jinak jdu podle návodu po čtvrtině stupně každej den, dneska jsem na 1,25 a zatím v pohodě dám ten doporučenej počet nádechů, ale už je cítit, že se svaly celkem musí zapojit, počítám je dost možný, že někde mezi 2–2,5 už to nedám napoprvý, takže se fakt nebojím, že ten rozsah by mi nestačil :D.

          A efekt na dýchací svaly to bude mít příznivej skoro určitě, otázka je, nakolik to bude mít reálnej vliv na výkonnost, což asi nebudu moct říct nikdy, vzhledem k tomu, že to budu používat při jarní přípravě, kdy ta výkonnost jde nahoru a těžko soudit, kolik z toho udělá powerbreathe…

          0 0
          • Chaingang  

            Naprosto souhlasím, nějakej efekt to má, ale těžko říct jestli to nějak zásadně poznáš na výkonnosti…hlavně mám hroznej problem se donutit to nějak pravidelně používat. Jinak mám červenej a jsem někde kousek pod 4.

            0 0
            • JakeF  

              Podle tabulky 4ka u červenýho odpovídá 6ce u modrýho… Za jak dlouho ses tam dostal? Já si schválně zkusil dát ten svůj na 6ku a hahaha, kdybych si strčil do krku tu plechovku od Monstera, co tu leží vedle, tak se nadechnu zhruba podobně :D.

              0 0
              • Chaingang  

                To už netuším, já mám vždycky takovy období kdy to používám, pak to měsíc někde leží a tak…ale tipuju tak měsíc pravidelnýho používání

                0 0
    • krolebole  

      Já už mám Powerbreathe ironman přes půl roku, používám ho pravidělně, každý večer a ráno 30 nádechů. Pořizoval jsem ho kvůli oslabeným dýchacím svalům a s tím spojeným bolestem zad. Po prvním použití jsem měl problém udýchat zátěž 2, teď jsem na zátěži něco přes 6. Vždycky po cvičení s ním mi povolí záda, ale myslím, že na nějakou výkonnost to nemá skoro žádný vliv. Takže pokud si astmatik, trumpetista nebo špatně dýcháš, tak bych ho doporučil, ale pokud ho chceš na nějaké zvýšení výkonu, tak to podle mě nemá vůbec smysl a radči investuj jinam.

      0 0
      • tominátor  

        Já už Power právě dostal, ale tu těžkou variantu tak jsem zvědavý jak to utáhnu. Teď jsem nachlazený tak jsem se do toho ještě nepustil, tak doufám, že na nejslabší obtížnost těch 30 dám. A nadechujete se do břicha nebo do hrudníku?

        0 0
        • JakeF  

          Měl by ses snažit používat co největší objem vzduchu, teda vydechovat co to jde a pak se nadechnout dokud to jde… Jinak já jsem taky nastydlej, ale nevydržel jsem to :D.

          0 0
        • krolebole  

          Nadechuju se tak, že si dám ruce na žebra a snažím se dýchát do nich, jako kdyby do strany.. Do břicha určitě ne, právě kvůli tomu sem si ho pořídil, dřív sem se nadechoval jen břichem a málo sem zapojoval mezižeberní svaly, což je špatně. Přesně je to ukázané na tomto videu v čase 5:30 (nevím jak se na youtube dělá časová smyčka:)) http://www.youtube.com/watch… . A hlavně se u toho všelijak nekruť a snaž se poctivě zapojovat jen dýchací svaly, tak jak je to videu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Zajimave…ja zatim vsude cetl, ze branicove (branicni) dychani je efektivnejsi, protoze se vyuzije vetsi kapacita plic-plice se vice roztahnou. Nekdy jeste na gymplu jsme si merili vitalni kapacitu plic. Nejvyssi cisla byly pro kombinovane dychani(hrudni kos+ branice) nasledoval objem jenom pro branicni dychani a jako nejnizsi vysel objem ciste pro dychani za pomoci hrudniho kose.

            Jasne ze ta chyba mereni tam je, ale neokeca to, ze pokud chce vykon, musis hodne dychat. A pokud chces hodne dychat, musis zapojit oba dychaci rezimy…

            0 0
            • McBlacky  

              máš pravdu. Tohle speciálně se v profi dost trénuje. Pak každej vypadá jako by měl při jízdě panděro, přestože má 4% tuku :)

              0 0
              • JakeF  

                Otázka je, dá se při jízdě vůbec dýchat hluboce do břicha, jak jsi předkloněnej? Mně teda přijde, že dýchám spíš hodně mělce a hrudníkem a když se po závodě zkusím nadechnout zhluboka, tak se rozkašlu :D.

                A jestli to panděro nemaj spíš protože posilování břišních svalů jsou přece gramy do kopců navíc :D.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  hluboce asi ne, ale mel bys dychat co to jde…

                  Mne jako prvni zarazila ta zminka o tom, jak mas s dusitkem dychat hrudnim kosem…pokud ches ted aposilit jenom mezizeberni svaly, tak asi jo, ale prijde mi rozumejsi posilovat i branicni svaly a tak zapojovat co nejvetsi objem plic…nevim, nerozumim tomu a tak se ptam…

                  0 0
                  • JakeF  

                    Psal jsem to samý a i to tak používám… Jen si myslím, že zrovna na kole to dýchání do břicha asi moc vliv mít nebude, jak jsi předkloněnej a šlapeš.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      no..to asi ne, ale na druhou stranu pokud se ti bude pretahovat branice s mezibernim svalstvem, tka to asi taky nebude uplne ono…proste k dychani je potreba to i to a tak by se to melo trenovat dokupy…to je jako bys drtil bicaky a pritom nebyl schopen udelat klik..

                      0 0
                      • krolebole  

                        To je jasné, nesmíš to hrotit do extrémů.. Když dýcháš jakoby do strany, tak zapojuješ všechny svaly, i hrudníku i břicha, nejde je izolovat. Já třeba dýchám hlavně břichem a zbylé dýchácí svalstvo mám hodně ochablé, proto posiluju spíš mezižeberní, přičemž ale nejde nezapojit bránice. Vždycyky sem jezdil na silnici, mám hodně „ležatý“ posed a dýchám skoro jen břichem a hrudníkem minimálně a pořád můžu, ale tento rok jsem začal jezdit na biku, kde mám vzpřímenější posed, což mě nutí používat víc hrudní koš a po prvním kopci se nemůžu nadechnout :) Takže si myslím, že využití jednotlivých skupin dýchacích svalů záleží hodně na posedu, vzpřímený posed = hrudník, ležatý posed = využití břicha. Ale je možné, že kecám kraviny:)

                        0 0
                • McBlacky  

                  tohle probereme až se potkáme. Ono záleží v jakým režimu jedeš .

                  0 0
    • tominátor  

      Díky všem za komenty

      0 0
    • JakeF  

      Tak co, jak pokračujete? Nepřipojil se nám někdo novej do hry na astmatiky? :D

      Já jdu zatím pořád doporučeným stylem 1/4 levelu za den a dneska už jsem na 4ce. Pořád zvládám, aniž bych musel některej level opakovat, i když už se na tenhle level nezvládnu nadejchnout úplně do maxima, jak to šlo na začátku. Ale počítám to je normální, že svaly nezvládnout pracovat s maximální silou po celým rozsahu a počítám už to nebude trvat dlouho, kdy už tu zátěž napoprvý nezvládnu…

      Ale schválně jsem zkusil tam dát zase na zkoušku 6ku a už to není jak snažit se nadechnout přes zeď, ale už se i trochu nadechnu. Dokonce i na 8čku přes to trochu vzduchu dostanu, ale teda dýchání se tomu říkat nedá :D. Každopádně celkem zajímavý pokroky na používání nějakých 17 dní, čekal jsem, že to půjde pomalejš…

      0 0
      • DaD  

        Tak jak Jaku?Používáš to stále a nebo to pro tebe už nemá smysl?Viděl jsem to dnes prvně a hodně mě to zaujalo.Pomohlo ti to nějak k lepšímu výkonu?

        0 0
        • JakeF  

          Používám… Přes sezónu jsem na to celkem kašlal a když jsem se k tomu na podzim zas vrátil, tak bylo znát, že z toho něco zůstalo… Před sezónou jsem dával někde kolem 6ky a když jsem to vzal po sezóně, tak pořád kolem 4ky jsem zvládnul. Teď to mám na 7 a třičtvrtě a tak nějak to dávám, tak brzy padne osmička :). Když jsem začínal, tak to vidíš i tady nahoře, byl problém tu udejchat i na 2ce.

          Jak už jsme tu došli i minule, na kole to nejspíš žádnej extra skok nebude, ale zase určitě to neuškodí. Spíš bych řek, že mi to pomohlo v plavání.

          Každopádně za mě jo, ty digitální už stojí nesmysl, ale ty klasický jsou ještě za rozumný peníze a je to pěkná hračka a člověk na tom hned vidí zlepšení, jak zvládá vyšší nastavení. Ale jak jsem psal, čekat zásadní rozdíl v rychlosti na kole asi nemá smysl, nohy to nenatrénuje :).

          0 0
          • DaD  

            OK.Díky moc za info.Já mám většinou problém jen při startech a to by mi snad mohlo nějak pomoc.

            0 0
          • DaD  

            A ty máš jakou tu potvoru?Prý jsou tři verze,podle zátěže,či co?Mě na testech v Casri řekli,že mám klidovou ventilaci nad průměrem.Tak jestli rovnou nejít do té nejvyšší verze.

            0 0
            • JakeF  

              Já mám přesně tenhle . Než jsem to kupoval, tak jsem to řešil se Speedweaponry a ty řekli Medium, že stačí i špičkovým sportovcům a na ofiko stránkách maj, že ta nejvyšší je pro lidi, co zvládaj Medium na maximum.

              Podle mě asi fakt nekecaj, na tu 10ku u MD se jen tak nedostaneš, já byl dlouho „zaseklej“ na 6,75 a vejš to nešlo a nešlo… Pak se to nějak zlomilo a zas to začlo jít nahoru, ale pořád jsem jen na 8 a k 10 daleko.

              Jinak s tou nejvyšší by neměl taky být problém, v návodu je tabulka srovnání zátěže verzí, kde je vidět, že i ta těžká začíná hodně nízko, ale pak jde celkem prudce nahoru, takže to nepůjde tak dobře stupňovat, takže MD je myslím optimum.

              0 0
              • Delkim  

                dík za info, vůbec jsem to neznal

                objednal jsem ho, zítra by mi měl přijít POWERbreathe Plus medium, mají ho teď v černém provedení v nějaké akci asi za 1400 i s poštovným

                0 0
    • Delkim  

      dneska mi to přišlo, zkusil jsem pokusně tu čtyřku a ani náhodouuuu :))) jeden nádech pomalu ještě ok, ale ten další to už se mi kyslík těžce nedostával a šly na mne mrákoty :)

      budu začínat na jedničce, to vidím jako optimální start, to by mělo být tak akorát na hraně pro začátek

      0 0
      • DaD  

        Hlavně ať se neudusíš:)Nemá cenu to lámat přes koleno:)

        0 0
      • JakeF  

        Za 2 týdny si to přijď zase přečíst :D. Já ze začátku taky myslel, že se seknu daleko dřív, ale se zvyšováním o 1/4 otáčky na den jsem se dostal mám pocit až někam k tý čtyřce, aniž bych něco opakoval… Ale úplně do detailů si to už nepamatuju.

        Mě na tom právě baví, že člověk hned vidí ten posun, jak po chvíli jde i to, o čem si předtím myslel, že je nemožný. Na kole člověk stráví 400h tréninku a pozná kulový :D.

        0 0
        • Delkim  

          ty jsi zvyšoval každý den? v návodu píšou, že bys měl zvýšit až když ten současný level dáš, tos měl tak „snadný“ průběh?

          no možná právě díky tvé sportovní historii, v tomhle se to možná ukázalo, že stačilo „postrčit“ a šel jsi nahoru každý den bez zaváhání

          0 0
          • JakeF  

            No vždyť jo, vždycky jsem ten další level dal ráno i večer a posunul jsem to na další… Uvidíš sám, ze začátku to jde fakt rychle, nebo teda alespoň mně šlo.

            Jinak je zajímavý, že většinou mi stejná obtížnost ráno přijde v pohodě a večer boj o přežití. A přitom ráno jsem rád, že se vykopu z postele, zatímco večer se cítím dobře…

            0 0
            • DaD  

              Mám to stejně.Večer jsou už svaly zřejmě unavené a do rána stačí zregenerovat.

              0 0
    • bestom  

      já si něco podobnýho vyrobil sám ,pro odpor při nádechu používám přes filtr hrubou mořskou sůl ,takže se tím čistí i plíce ,myslím že i při sportu je vidět efekt ,díky hlubším nádechům o něco klesne tepovka

      0 0
    • Hlina60  

      Koupil jsme si k vánocům K3 a je to super. Je fajn jak to ukazuje objemy atd… jsme celkem chatrnej na plíce a mám 2,5L objem plic :( … snad se časem dostanu alespoň na 4L. Četl jsme Bína když si to koupil měl 4 a teď už je na 5L …

      0 0
      • DaD  

        Tak jak jsi na tom?Už máš plíce jak Indurain?

        0 0
        • Hlina60  

          :D hele posunul jsme se na 3,1 – 3,3 L trénuji kolem 7hod 1× a tak v 9hod 1×, ráno se nemůžu přinutit a hlavně si vzpomenout :D … jinak zatím nějaký zázračný změny necítím :D

          0 0
          • Chaingang  

            Ty jo, to je docela zajímavy, někde jsem slyšel, že objem plic je víceméně geneticky daný a dá se zlepšit třeba o 10 %. To se mi tak nějak potvrzuje i na sport. vyšetřeních, kde vždycky nadýchám nějakých 5,8 nebo 5,9…

            0 0
            • JakeF  

              Loni u zátěžovýho testu mi dali nějaký dejchátko, z toho nějaký FVE1 5,38 (117% normy) a FVC 5,98 (108% normy). To jsou ty litry?

              A 2011 jsem měl 5,21 resp 5,41.

              0 0
          • DaD  

            Tak to je dobrý posun vpřed.Z 2.5 na 3.3 L. už nějaké to procento je.Cvičení ráno mi přijde nejefektivnější a proto ho nikdy nevynechávám.

            Změny ucítíš až pojedeš šrot do kopce.Tam je přísun kyslíku ke svalům klíčový prvek.Při zevlu po rovině určitě změnu nepocítíš:)

            0 0
            • Hlina60  

              tak teď se nemohu nějak pohnout naopak jsme nějak se zhoršil jsem ale furt kolem 3,1–3,2 … chtěl bych tak do půl roku se dostat na 4,0 … vyšetření půjdu za cca. 14dní tak uvidíme jak je to přesné …

              0 0
    • Nikovlas  

      Chápu to správně, že je to prostě věc, která vyvolává odpor proudícímu vzduchu? Já o tom taky uvažoval (jsem astmatik a i doktorka mi řekla, že odporové dýchání by mohlo pomoct), ale nechce se mi za to dávat 1500, nebo kolik to stojí. Jaký bude rozdíl, když místo toho budu prostě dýchat přes plastovou trubku určitýho průměru? (jistě – nebudu to moct regulovat…)

      0 0
      • JakeF  

        No je to stejný a není… u Powerbreathe se prostě při vyvinutí nižší síly nenadechneš, u tvýho principu bude záviset na rychlosti nádechu… Navíc to máš ergonomický, bez práce a hlavně ta regulace je fakt důležitá. S jednou „obtížností“ si moc nevystačíš… Jestli ti to za ty prachy stojí už je na tobě. Dělá se ještě i nižší model, fungovat by měl stejně, ale vypadá dost odpudivě :D.

        0 0
        • Nikovlas  

          Ten nižší model jsem na obrázku viděl – odpudivost mě tolik neodpuzuje :-)

          Ale pomohl jsi mi pochopit ten princip – defacto nějaká záklapka tlačená pružinou – musím vyvolat určitý tlak vzduchu, abych ji odtlačil – a ten tlak udržovat v celé době nádechu, že? A funguje to stejně na nádech i výdech?

          0 0
          • JakeF  

            Přesně tak to je, nastavením tu pružinu stlačuješ, takže se zvyšuje ten přítlak. Na výdech to nefunguje, to máš nahoře jakoby zpětnej ventil, takže to jde volně… I kdybys ho zacpal, tak výdechem tu pružinu nemůžeš překonat, protože působíš špatným směrem :D.

            0 0
            • Nikovlas  

              Jasný – rozumím. Myslel jsem, jestli je ten samý systém vyveden ještě paralelně v opačném směru, aby ten odpor působil i při výdechu – ale fakt je, že výkonnostní problémy bývají s nádechem, ne s výdechem… Každopádně taková konstrukce už je na mě složitá, takže uvažuju, že bych si koupil originál. Dík za info.

              0 0
              • destr  

                No podle mě je ten výdech důležitější, když máš plné plíce C02, tak je ti sebelepší nadechnutí k ničemu ;-)

                0 0
                • JakeF  

                  Když zvýšíš objem nadechnutí, tak zvýšíš i objem vydechnutí, to dá rozum… Jinak bys za chvíli prasknul :D.

                  0 0
      • Biker jak Pes  

        Stačí obyčejné plavání s výdechem do vody. ;)

        0 0
        • Nikovlas  

          Zas takovej fajnšmekr nejsem, abych při plavání vydechoval do vody :-)

          0 0
          • JakeF  

            Jakože dáváš hlavu nad vodu i kvůli vydechnutí? To si úplně nedokážu představit… Jsme takhle zkoušeli kraul, že když někoho zachraňuješ, abys ho pořád viděl. No je to dost na hovno :D.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Takhle plavou skoro všichni začátečníci a mimo jiné i vodní pólisté. ;)

              0 0
            • Nikovlas  

              To byl vtip. Hlavu mám ve vodě samozřejmě pořád.

              0 0
              • jecnak  

                Tak s zabrama je to samozrejme jiny kafe.

                0 0
                • Nikovlas  

                  Rozhodně – představa, že bych musel kvůli nádechu vytáčet hlavu do strany mě naplňuje děsem.

                  0 0
        • blaf  

          a jakej to ma efekt? asi ani nedokazu vydechovat jinak, ale zadnej efekt teda nepozoruju

          0 0
        • Nikovlas  

          Spíš bych tedy doporučil půl hodiny šlapat vodu s hlavou zakloněnou a pusou nad hladinou – rozhodně člověk získá větší odpor při nádechu, než jakej je odpor při výdechu při plavání. :-)

          0 0
    • Delkim  

      jsem od rána na 4,5

      ale není to tedy žádná klidná hitparáda, je to náročný, se u toho kroutím a hledám nejvýhodnější polohu těla na pořádný nádech

      JakeF měl pravdu, před 14 dny jsem se na 4 nadechnul tak jednou, ten začátek jde nahoru poměrně rychle

      0 0
      • DaD  

        Taky teď dávám 4,5 Mám tu nejtěžší verzi a už to docela dává.Zátím jsem se neudusil,ale chvilkama mi to tak připadá:)

        0 0
        • DaD  

          Tak dnes po velkém a dlouhém boji padla pětka:)

          0 0
          • JakeF  

            To nemáš ani měsíc a na nejtěžší verzi dáváš pětku? Tak to je hodně slušný…

            0 0
            • DaD  

              Ale byl to boj.Do té 4,5 to šlo celkem dobře,ale pak jsem s tím nemohl hnout.Nejhorší je překonat ten úplně první nádech,tak aby se ten pístek vůbec nazvedl.Jak tohle dokážu,tak je vyhráno.Taky si musím držet nos prsty,protože ten klip ten tah neudrží a přisával jsem nosem.Když jedu na doraz,tak už mě hrudník docela bolí a jdou na mě divný stavy:)

              0 0
              • Delkim  

                já dneska ráno 5.5, nicméně já ale mám černý Medium

                klip už taky nefunguje, musím držet prsty a uvnitř hlavy během nádechů občas slyším divné zvuky :)))

                0 0
              • JakeF  

                Tak ty sis asi ten nejtěžší vzal správně :D.

                Ten první nádech těžší je, asi jak na to svaly nejsou připravený a navíc se možná i ta gumička do plastu lehce kousne… Klip mi pořádně taky nefunguje, ale mně to teda jde i bez něj a bez držení…

                0 0
                • DaD  

                  Jj.S tou gumičkou máš pravdu.Trochu se tam jako zahryzne nebo co.Teď už dělám to,že na noc povolím pružinu na max. ,aby se neunavovala(stejně jako řadím malou-malou po švihu:) a ráno si dám 10 nádechů třeba na čtyřku kvůli rozehřátí.Pak už nasávám,co se do mě vejde…

                  0 0
                • DaD  

                  Pokořil jsem šestku,ale už to opravdu není žádná sranda.

                  0 0
    • Chaingang  

      Po půl roce nepoužívání jsem u červenýho spadl ze 4,5 na 4. Čekal jsem, že to bude horší…

      0 0
      • DaD  

        Tak to jsem čekal,že to půjde rychleji dolů.Ještě,že je tomu tak:)

        0 0
    • Delkim  

      druhý den na 7,5 verze medium, cítím jak u toho podstatně zabírají břišní svaly, to mi u menší zátěže tak nepřišlo

      0 0
      • DaD  

        Já se u toho heavy nějak nemohu dostat přes šest a půl.Možná už jsem dosáhl svého maxima.Každopádně to stále zkouším a časem uvidím.Že bych používal břicho mi ani nepřijde.

        0 0
    • Marskatin  

      Před cca třem týdny jsme se takdy zapojil mezi dýchače. Pořídil jsem nejtěžší variantu. Úvaha při pořizování byla taková, že všechny začínají skoro na stejném odporu, akorát strmost nárustu a konečný odpor. Nemusím nutně zvyšovat po čtvrt otáčce, ale třeba o šestinu a mám jistotu, že mi hračka vydrží:)

      Propracoval jsem se zatím na odpor 3,5. Měl jsme asi týden vynucenou pauzu. Takže to hodnotím pozitivně. S tím wellness už bych byl na dorazu. u středního nevím, tabulku teď nemám před sebou, ale myslím, že někde nad 5.

      No a pro pobavení okolí přidám i další zkušenosti. V nadšení a vybalování jsem pozkoušel pořádně všechnymožné odpory, a to i tak, že jeden nádech trval asi osm sekund, protože razantně to nešlo, no a pak jsme zkoušel ty 30 nádechové série. Výsledek byl, že jsem toho nadýchal jednorázově opravdu hodně. Výsledek se dostavil, hned druhý den ráno. Po probuzení jsem si nadával do starých samců domacího zvířete s rohy. Pocit jako kdyb mi někdo hrudník zválcoval železnou tyči, bolelo kdeco, kdejaký sval, žebra jako kdyby někdo uvolnil z úchytů, prostě zážitek. Krásné zjištění, že i „dýchací“ svyly jsou svaly jako každé jiné a jsou unavitelné a při přehnání námahy bolí. Jenže k tomu se člověk běžně nedostane. No prostě takový ten stav, jako když fikne někde pod lopatkou a člověk má strach i zakašlat.

      Taky doporučuji aspoň pro začátek se kontrolovat v zrcadle. I na pohled je to zajímavé co všechno se zapojuje a jak. Třeba svaly napojené na první žebra, jak lezou ven mezi trapézem a kliční kosti.

      Cíl byl zlepšit dýchání, a „oslovit“ taky neaktívní „spodní“ svaly trupu a břicha, a to to splnilo. Na kole nejezdím, takže tam ovlivnění výkonu nemohu posoudit, ve vodě je to pocitově o něco lepší. Takže to hodnotím kladně a beru to jako výzvu prodýchat se na vyšší odpor.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        „starých samců domacího zvířete s rohy“

        Můžu se zeptat, co to bylo za nadávku? Takovou asi neznám.

        0 0
        • Marskatin  

          jednalo se o starého vola :)

          0 0
        • Marskatin  

          Slovem donácím jsem tě asi svedl k představě nějakého domácího mazlíčka…

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Ne, spíš, že vůl nemusí být nutně starý. Víš, jaký je vůbec rozdíl mezi volem a býkem? :D

            0 0
            • Marskatin  

              Vůl je kleštěnec.

              Technicky vzato mám blíže k tomu starému volovi než mladému býčkovi.

              0 0
    • Kysky  

      trochu dotaz mimo, ale jaký poštovný mají na speedwaponry? V obchodních podmínkách to nemaj :D

      0 0
    • alrider7.4  

      Při výběru správné obtížnosti doporučuju konzultovat přímo s dovozcem Respiration.cz. Ideální je nechat si změřit a vyhodnotit dechové parametry s jejich elektronickým modelem připojeným na počítač a taky vyzkoušet různé obtížnosti mechanických modelů.

      S POWERbreathe mám dlouholeté zkušenosti a snažím se ho používat vždy pravidelně 2× denně v přípravném období na jaře a po 2 měsících přecházím na udržovací trénink 1× obden. Digitální model nastavuje zátěž automaticky a trénink je tím pádem efektivnější. Na displeji zároveň hned po tréninku vidím nadýchané hodnoty, což je motivační. Pro mechanický model jednoznačně mluví cena – a i s „mechanikou“ se dá určitě kvalitně a dostatečně potrénovat.Rozdíl mezi mechanikou a elektronikou je v efektivitě (hlubší nádech díky automaticky snižované zátěži) i motivaci (výsledky po každém tréninku), ale podstatně i v ceně, takže mechanika bude většině lidí stačit a funguje taky.

      Často je problém přílliš vysoká zátěž, člověk pak trénuje maximální sílu, ale zaostává rychlost i objem (osmivteřinové nádechy fakt nemají pro sportovce smysl). Existují samozřejmě různé přístupy k dechovému tréninku, některé doporučují i delší frekvenci používání (až 150 nádechů) s nižší zátěží, některé zase čistě brániční dýchání v leže. Funkční trénink zase kombinuje POWERbreathe s tréninkem dalších svalů (např. stabilizační na míči, na trenažéru, chůze do schodů …) – tam je pak potřeba o dost nižší zátěž.

      Určitě není od věci konzultovat trénink i s fyziotera­peutem, aby člověk dýchal správně (zvlášť pokud má špatný dechový stereotyp a přetěžuje např. svaly krku a trapézy při tzv. horním dýchání). Rozhodně můžu tuhle pomůcku doporučit i dětem a nesportovcům.

      0 0
    • vrabec_obecny  

      Ahojte, tak máte za ty roky nějaké vyhodnocení? Má to vliv na výkonnost, nebo je to spíše jen pro astmatiky?

      0 0
      • Kvetacek140  

        Mám ho cca půl roku, pocitově mi to trochu pomohlo hlavně kolem FTP, takže místo dechu mě teď limituje jen mizernej výkon a tragická technika.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.