• mikimouse

    Nevíte někdo o nějakých kvalitních vysokokapacitních asp. 3500+mAh záložních zdrojích nebo solárních nabíječkách, potřebuju něco co by mi dokázalo uživit dotykáč na dlouhé cesty mimo civilizaci :D a pokud možno za rozumnou cenu, díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      co je „dlouha“ doba?

      0 0
    • Jakobo  

      Pokud jezdis na kole a budes opravdu mimo civilizaci,tak spis bych spis uvazoval o alternatoru v nabe, nebo aspon klasicke dynamo. Chtel bych taky nejakou slusnou nabu na expedicni bike. Vim jak, v kempu se da vzdycky nabit, ale musis u toho stat, ze.

      0 0
      • mikimouse  

        A k té power bance můžu teda rovnoupřipojit připojit to dynamo nebo musím to hnát přes nějaký trafo… A s tím alternátorem jsi to měl namysli jak? Nějaký odkaz, pls.

        0 0
        • Jakobo  

          Dynamo bys musel usmernit, dat kondenzator, LM7805 a na konec USB port. Pak mas zdroj 5V a na to uz zapojis cokoliv. Dynamo ti da minimalne 500 mA. Pokud mas moznost nabijet, kup si powerpack, pokud uvazujes o prujezdu Mongolska, tak namontuj dynamo.

          0 0
    • MirosPikos  

      Co je to dlouhá cesta mimo civilizaci. Týden, měsíc, rok? Dá se to řešit třeba takhle elegantně.

      http://www.ebay.com/…261258353995?…

      Já používám pro 2×18650 články. Tohle je pro 3. A jsou i pro víc. Záleží, jak dlouho budeš mimo civilizaci a jak silný máš záda :)

      0 0
      • Martin  

        měl bys prosím odkaz na tu hračku pro 2×18650?

        0 0
      • Sugar67  

        To ale nevypadá vůbec špatně!!! Stejně sebou vozím záložní baterky 18650, takže v podstatě o nic víc bych nevozil. Supr!

        0 0
      • mikimouse  

        Díky za typ,to by mohlo docela fungovat…

        0 0
      • McBlacky  

        sám jsem hledal něco podobnýho, ale recenze moc chválu nepějí. Respektive power pack na 2×18650 nenabije většinou ani jednou na full iphone

        0 0
        • MirosPikos  

          Nevím co má iPhone za baterku, já s tím nabiju můj phone v pohodě. A to jsem nabíječku nacpal starými články z mrtvé notebookovské baterky :) Ale primárně jsem to stejně kupoval jako nabíječku opačně – tedy 18650 článků. Tohle beru pouze jako bonus.

          0 0
        • Paja  

          To je zvláštní, mně nabíječka ML-102 nabije telefon s 1800mAh baterkou na 1 ks sanyo 2600mAh cca z 80 %.

          Baterka iphonu nemá ani 1500mAh.

          0 0
          • McBlacky  

            mě to taky zaskočilo, hledal jsem něco na jaře na Loudání. Od té doby nemyslím, že by se toho moc změnilo -radikálně. Prostě zatím to není až tak dotažený a jsou tam brutální ztráty. takže se ti to vyplatí jen pokud to nutně potřebuješ a nemůžeš mít přístroj s náhradní baterkou. Jinak to váhově v poměru k efektivitě je o ničem.

            0 0
            • Paja  

              Spíš jsem tím chtěl říct, že ten bazmek na 2×18650 musel být nějakej šunt…ta ML-102 by iphone musela nabít skoro úplně. Pokud by se použil třeba panasonic 3400mAh tak určitě doplna.

              0 0
    • lokoj  

      Nebylo by lepší než ty baterky použít přímo něco takového? http://www.alza.cz/…-d496927.htm

      Teoreticky by to mohlo stačit až na dvě nabití :-)

      0 0
    • X-biker  

      Pokud by jste někdo chtěl power bank na nabíjení mobilu či navigace tak mi napište na mejl superstojan@seznam.cz a mrkněte ke mě na eshop http://www.superstojan.cz/…erni-baterie

      Můžu Vám poradit, případně doporučit nějaký model dle požadavků a hlavně udělat o něco lepší cenu či poštu zdarma atp. Osobně už bych se bez toho neobešel, protože tel mi vydrží tak 6–8hodin a co pak, když jsem mimo zásuvky např. v cizím městě nebo na horách…

      Standartně bych pod 4000 mAh nešel pokud bych to nechtěl vyloženě jako zálohu pro strýčka příhodu, kdyby nááááhodou někdy něco někde však to znáte :-) (na to máme v nabídce model EVK-2200, který dobije mobil cca na 80% a rozměry jsou jak dvě tlustší tužkové baterie).

      0 0
      • MirosPikos  

        Dřív nebo později ti sem někdo napíše, že pokud si chceš dělat reklamu, ať se dohodneš s adminem tohoto fóra. A pokud chceš něco prodávat nebo nabízet, máš tu přece oddělení „BAZAR“.

        A k těm svým power-bankám asi toliko:

        http://www.aliexpress.com/wholesale…

        http://www.ebay.com/sch/i.html…

        Často za poloviční ceny. Většinou se na tom nemá co podělat, maximálně doslouží 18650 článek, který se dá koupit na stejném místě. Kvalitní Panasonic okolo 10 USD/ks. Namátkou třeba zde:

        http://www.aliexpress.com/…3022282.html

        0 0
        • X-biker  

          Ač to vypadá, že si dělám reklamu tak nabízím zdejším členům rady a slevy.

          Ale naštěstí si tu ty a poradíš jim a jistě jim přes paypal vše objednáš a zaplatíš, vybereš vhodný model a garantuješ záruku, doufám, že vybereš dobře, protože jak říkáš nemá se co pokazit (u elektroniky je to dobrý vtip).

          Nechci potíže, chtěl jsem jen nabídnout pomoc. Jestli to odporuje pravidlům tak ať to moderátoři smažou, nemám s tím problém.

          0 0
          • MirosPikos  

            U takhle primitivní elektroniky se opravdu nemá moc co pokazit. Poruchovost je minimální. Nejsou zde žádné namáhané mechanické části. Ale to ať si rozmyslí každý, co se mu vyplatí. Jestli si koupit tu samou věc od tebe s přirážkou a nebo rovnou z Číny.

            Pokud někdo neumí zaplatit přes PayPal nebo vyplnit číslo karty, datum expiraci a jedno trojčíslí, pak je to docela smutné. Ale i pro ty jsou tu už rady, jak platit přes PayPal nebo kartou.

            Mě zkrátka tvůj příspěvek více než rada přijde jako reklama. Říkej tomu klidně nabídka rad a slev. Kdekdo tu nabízí rady na nějaké akce/slevy, ale většinou to nejsou jejich obchody.

            0 0
    • bestom  

      zkoušel sem a porovnával několik druhů power bank i baterek 18650 a největší výdrž měli tyhle zlatý

      http://www.ebay.com/…180891089651?…

      Koupil sem pouzdro a zapojil si 4 paralelně ,celková kapacita tedy 16000mah ,vydrží to hodně dlouho ,nabíjím s tím přes usb všechno možný a používám to i jako externí zdroj na kole pro lampu cree 1700 lm ,ta vydrží svítit na jedno nabití cca 20hodin.

      0 0
      • Vilém  

        To je hotovy perpetum mobile.

        0 0
      • Honz8t  

        A jseš si jistý, že v té baterii za 2.5 AUD/ks je opravdu 4000 mAh článek a ne nějaká blecha obsypaná pískem, pudrem či něčím jiným? Viz spousta různých fotek na webu – včetně zrovna UltraFire.

        0 0
        • Vilém  

          Nejen akumulatory, ale i to svetlo je malej zazrak. 17OOlm pri proudu 0,8 A, to je fantazie. To bude asi nejaka nejaka zdarila kopie predcici original Cree.

          0 0
          • bestom  

            to je jasný ,u čínanu musíš brát ty uvedený parametry s rezervou ,já sem ale spokojenej ,světlo plní učel a na vecerni ježdění po lese stačí ,vidět na cestu je krásně ,nekterý aku ultrafire mě vydržely jen 2 hodiny svícení ,

            tyhle zlatý mě překvapily ,mám je vyzkoušený i v čelovce a výdrž OK. ale u jinyho prodejce to muze byt jinak,chce to i štěstí.

            0 0
        • X-biker  

          To víš každý si na to musí přijít sám, že i za kvalitu v Číně se musí zaplatit :-)

          Já s Čínou obchoduju pár let a než se člověk přes vzorky propracuje k nějakému solidnímu výrobci tak to stojí dost peněz a času, ale v ČR vidí každý jen ebay, aliexpres atd. a směšné ceny :-D

          Každopádně, kdyby někdo chtěl máte u mě slevu 20–25% :-)

          0 0
    • masa ji to1  

      Mate někdo zkušenost s www.mironet.cz/…ah+dp203693/

      0 0
    • Motyll  

      A co ten solar co je teď v akci v Lidlu? Zajímalo by mne, za jak dlouho to ten panel dobije :)

      http://letak.lidl.cz/…3/html5.html#/1

      0 0
      • Erknold  

        Po asi dvouletých zkušenostech a měření pomocí tutoho http://www.aliexpress.com/…1645030.html , kdy jsem zkusil lecos, mohu říci, že solární nabíječky typu Lidl (jde o velikost panelu), jsou vcelku k ničemu. V ideálních podmínkách dají tak 100 mAh. Bohužel, když je necháš jen někde ležet, tak jedou cca na 2/3 v ideálu (nejsou kolmo ke slunci). Snadno si spočteš, kolik dní potřebuješ k nabití 2000 mAh. A problém je, že přenos energie z banky do mobilu není 100 %. Je cca 60 u levných šmejdů a leze k nějakým 90 u nejlepších.

        Jediné co se dá nějak použít, je kombinace vícerého. Mimochodem kit na 4×18650 je obrovský.

        Kit na akumulátory (cca 100 Kč) efektivita bývá cca 80 %:

        http://www.dx.com/…-grey-281900#…

        http://www.aliexpress.com/…0102094.html

        Pak do toho dva akumulátory (ochranu odmontuj klidně nožem) cca 400 Kč:

        http://www.aliexpress.com/…9636850.html

        No a solární panel (když je hezky jede na nějakých 300–500 mAh) cca 800 Kč:

        http://www.aliexpress.com/…7214143.html

        Projeť net, možná seženeš akumulátory levněji. Ale pokud chceš být týden někde fuč a každý den sledovat mobilem trasu a každý den ho dobít, tuto funguje. Na jedno nabití uděláš tři, čtyři mobily. A panel záleží na počasí, umí i těch 4000 mAh za den.

        0 0
        • ppoli  

          To vypadá na optimální kombinaci. Já místo toho kitu používám ML-102, kde pořád měním baterie. Ale toto vypadá elegantněji.

          Z popisu a obrázků (verze DX) jsem nedokázal zjistit, jestli je nabíjecí konektor mini, nebo mikro a jestli je tam ochrana proti vybití nevíš to náhodou?

          0 0
          • Erknold  

            Elegantněji to vypadá, ale jakmile to jednou zacvakneš, tak to jde dost blbě rozendat. Teď jsem to zkoušel jen tak ručně a bez šance. No a když nedáš jeden kryt, tak to funguje, ale není to tak elegantní :) Co člověk chce za stovku i s poštovným.

            Nabíjecí konektor je mikro USB. Mini už jsem dlouho nikde neviděl.

            A k ochranám, no švábů tam pár je. Nezkoumal jsem, co dělá jaký. Ale normálně to vybíjí do nějakých 2,5 V a nabíjí do 4,2.

            0 0
            • ppoli  

              Hm, to je pravda, že to není na častou demontáž mi nenapadlo. Ono to prakticky dneska platí na všechno :-(

              Jestli to nevybíjí pod 2,5V, tak to asi nějakou ochranu mít bude, za ty prachy to zkusím objednat, třeba někde ve skříni najdu nějaký neoprénový futrál.

              Díky za popis.

              0 0
            • Hrabex1  

              vejdou se do toho i protected clanky?

              u takovych zarizeni byva problem, ze jsou casto jen pro unprotected…

              0 0
          • oddie  

            Původně jsem měl nějaký 4 – článkový powerbox, ale pak jsem objednal ML-102 taky. Protože ty články stejně tak používám ve světlech, takže prostě beru sadu článků a jeden 3400 akorát stačí na jedno nabití S4…

            0 0
    • Peetrs1  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Standa  

      Mám tento http://www.mironet.cz/…ny+dp226086/ třikrát nabiju lenovo p780– 4000mah a ještě zbude. Spokojenost

      0 0
    • LiborK  

      Dobrý den, určitě doporučuji powerbanku Geret R6-C. Má kapacitu 5200 mAh a Iphone mi dobije 2×. Dobíjí hodně rychle. Já jsem s ní moc spokojen. Tady jsem jí objednával a mají tam i jiné typy http://www.geret.cz/…/power-banky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.