Potřebuju poradit při nákupu komponentů

10 nepřečtených
  • nooski

    Zdravím. Úvodem chci říct že i ortodoxní silničár, kterým jsem do teď byl, by si rád občas vyrazil do lesa na menší odreagování. No a k tomu potřebuju nějaké to MTB. Budu jezdit jen lehčí terén, lesní cesty, polňačky, maximálně občas nějakou louku. Žádné kořeny, kameny a brutální skoky. Navíc silnice je stále priorita, takže víc jak 500–700km ročně nedám. Vážím 68–70kg. Ne málo ale ani ne moc. Podstatně mě limituje cena. Takže ke komponentům:Kola mám zapletené náboje alivio (ořech 8,9 kolo) ráfky Remerx Grand rock a 36nerezových drátů na každém kole, brzdy mám véčka tektra. Rodla, představec, sedlovka hliník nic extra, sedlo a gripy Velo, které mi naprosto vyhovují. Tyhle věci už jezdím na singlovi. Teď k novým věcem. Rám bych chtěl nejspíš Cube aim www.koloshop.cz/index.php?… (obyč hlína s hlavovým za 2400, není nejlehčí ale chci aby to něc vydrželo navíc se mi strašně líbí). Teď ovšem přichází otázka vidle. V téhle oblasti jsem naprostý analfabet vybral jsem prozatím tohle www.koloshop.cz/index.php?… (líbí se mi uzamykání z řidítek) nebo víte o něčem poddobném/lepším za tyhle prachy? V otázce pohonu bych se chtěl zeptat jestli lze kombinovat přesmyk(alivio), kazetu(8-mi kolo) a řetěz(obyč, stejně nic nevydrží) s řazením a šaltrem od sramu (otočné X5 a šaltr X4)? Popřípadě co byste volili jinak, ovšem v rozumných cenových hladinách. Kliky vyberu nějaké obyč v kameňáku a oska bude klasický čtyřhran (nevěřím těm všem vnějším ložiskům). Děkuju všem za případné rady a snad se někdy v létě přidám ke skupině svátečních bikerů. Dobrou noc.

    0 0
    • Pekáček  

      Ta vidlice je sice levná a už je vyrobená lépe než ty s plastovými pouzdry, ale aby ti chodila dobře, budeš s ní muset něco udělat. Ještě k tomu řazení – myslím, že nové shifty Sram X5 jsou horší než starý Sram 5.0, ten se ještě dá koupit a pokud bazíruješ na osmikolečku, poptej se po nich.

      0 0
    • Radek Broz  

      Ano, SH smyk ti se Sram řazením bude fungovat.

      Osy jsou ISIS i s ložisky vevniř a na těch vnějších není nic špatného.

      0 0
    • rarášek1  

      Já ti to schválím, protože na 500– 700km ročně, jak píšeš to bude docela luxusní lapač prachu.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Mam doma dokonce nekolik vysoce luxusnich lapacu prachu :) alespon podle poctu najetych kilometru. Pritom maji kazdy kilometr, stejne jako ja, tezce vydreny :)

        0 0
    • Páník  

      ja bych misto sr axona volil letosni RS Dart…kamarat ho nedavno koupil…zkousel jsem ho v lese a funguje velmi dobre – jak pruzeni,tak tlumeni…je ale o neco drazsi: www.koloshop.cz/index.php?…

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Za to uz sezene Toru.

        0 0
        • Páník  

          Jo,kde?Ja vim o nejlevnejsi za 4.500,– 302-ku bez locku a za 5000,– v solo air…navic si myslim,ze o Tory je ted docela nouze jinak ten odkaz je jen pro predstavu,ten kamos ji kupoval v Brne v kamenaku za 3.400,–

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce