Potřebuji poradit jaké kolo si vybrat

2 nepřečtené
  • Hidden002

    Zdravím potřebuji poradit, ale volba je asi jasná :) spíš mi jde o využití. Jezdím na silničce, ale chtěl bych něco na vyblbnutí do lesa eventuálně jízdu do nějakých krpálů :) Mám možnost od dvou kamarádů koupit bajk. První je 10 měsíců staré ještě v záruce a má to garantovanou prohlídku. Jedná se o toto kolo a je mi nabízeno za 10 k.

    http://jizdni-kola.heureka.cz/…man-30-2015/#…

    a druhé kolo je asi 4 roky staré, ale kamarád se o něj stará pravidelně ho servisuje a je mi nabízeno za 19k.

    http://kolo.cz/…calp-c1-2012

    prosím o radu.

    0 0
    • novas752  

      Definuj „blbnutí“. :)

      Obojí jsou jen XC stroje, takže na blbnutí v pravym slova smyslu (rychlý, rozbitý sjezdy, poskakování po kamenech, větší skoky, dropíky atd.) to úplně stavěný neni – jde to, ale dře to a otázkou je, jak dlouho.

      Záleží v jakym stavu je ten full – kolik to má nalítáno, v jakym stavu je kazeta+řetěz, náboje, bovdeny, čepy zadní stavby, odpružení…

      Komponentově je to (full) lepší, než ten hardtail, i když !morálně! za zenitem – je to 26" (což je pro mě osobně plus, je to hravější, ale tenčí se nabídka pro 26" určených komponentů) se starší geometrií (kratší rám, delší představec, což by mě na techničtější a prudší sjezdy trochu vadilo), jako silničář asi uvítáš i 3×9 řazení = spousta plynule odstupňovaných převodů. Kdyby se ti ho povedlo přesvědčit na 17–18, tak by to byl dobrej kauf.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.