Posezonní slevy na díly?Eshopy?

103 nepřečtených
  • Blackbiker

    Ahoj,chtěl bych se poptat koupěznalých, zdy existují či budou nějaké slevy na díly?Např. na eshopech-budou? V září nebo kdy začnou pokud tedy bývají.

    díky za info B.

    0 0
    • Tomcat  

      Nebudou tak jako vždy. Možná ti ještě nedoslo že tohle se prostě na zatuchlém trhu v Čr nenosí.

      Tady je naprosto normální když se např 2roky stará předražená vidlice dostane po „slevě“  na cenu dokonce už nové. Pokud koukáš po slevách nehledej v ČR ale od nás na západ.

      0 0
      • Blackbiker  

        okej, jednalo se mi jen o to, že vím jak trh v ČR funguje, proto nejsem ochoten dávat své těžce vydělané finance na neskutečné marže českých obchodníků. Jedná se mi zde jen o záruku-proto uvažuju nad některými komponenty z čech. Tkaže ještě jednou nejedná se mi o slevy jako takové-ale o ceny, které jsem schopen akceptovat:-) Když se tomu říká – unás slevy-budiž:-)

        0 0
        • jIrI___  

          Chce to průběžně po celý rok prozkoumávat e-shopy, občas narazíš na hodně pěkné slevy. Asi neexistuje období, kdy by se konalo nějaké masové slevňování.

          0 0
        • Blackbiker  

          Bohužel kompletně z cen jak dílů tak kompletních kol u nás se mi chce promiňte to slovo-ale zvracet. Této cenové politice v České republice prostě nerozumím.

          0 0
          • Hnoj  

            Řikáš kraviny… Zvracet by se dalo třeba z prodejců „značkového oblečení“, kteří tam běžně hrnou marži 150% a nikdo neřekne ani slovo…

            Připadá ti v pořádku, že na řetězu HG93 je výdělek 11Kč? mě to přijde dost na hovno, ta chvilku budu moct jíst spásat trávu a chytráci jako ty budou nadávat na vysoký ceny…

            Měl by ses nad tím zamyslet. Zboží stojí dost peněz, hodně stojí i jeho skladování a doprava do ČR ze země nákupu a k tomu ještě to ******** DPH, výsledek je takovej. že půlka zboží ani nezaplatí náklady s ním spojený…

            0 0
            • TinkTink  

              Souhlas.

              Ja akorat cekam, kdy zkrachuje aspon 50% e-shopu…tim se to tu trosku procisti a bude klid na poradny obchodovani a na kvalitni sluzby. :-)

              0 0
              • Hnoj  

                Proč inteligentní uživatelé vstupují do diskuze vždy až potom, co se rozzuřím k nepříčetnosti? :-)))

                0 0
                • Tomcat  

                  Protože spousta lidí asi pochopila že než objektivita tak hájíš vlajku svého shopu a seš startovací , klapky na očích a nic než to svoje nevidíš , nebo nechceš vidět?

                  Bagatelizuješ nebo až zabíháš do demagogie , je zajímavé že ty na západ od nás prosperují podle toho tvého by byly asi děsně v nouzi. Ono se na tom možná vydělá míň na jednotce méně ale také toho prodají víc kusů, protože tam jedna vidlice nevystřídá x majitelů ale každý si koupí novou, protože tam někdo nedorube řetěz a převodníky neklidně si kopií novej za polovinu sezony atd… .

                  0 0
                  • Jogador  

                    Já třeba eshop nemám, ale musim se hnoje a dalších zastat. Ono se samozřejmě jinak prodává unás, kde na kole jezdí a kupuje drahé věci 5 a půl lidí, a v americe, kde to kupují tisíce černochů + běloši. Přijde mi, že jsi dost zahleděný na západ a díky tomu ti uteklo, co se děje u nás, už tu neni komunizmus, jde sehnat všechno co chceš, a věř nebo nevěř, ale když víš kde a jak, tak levnějš než na tom tvým vysněným západě… A to jak popisuješ povahu čechů, to je sice pěkný ale zamysli se, zda to neni něčím jiným…

                    0 0
                    • Tomcat  

                      myslím že už sem to psal jinde řekl jsem

                      Jo ale já se nebudu doprošovat obchodníka v Čr a hledat lepší cenu. Svůj čas a práci si taky za něco cením. Tak jdu do zahraničí rovnou za dobrou cenou.

                      Svýho času si taky cením , tak nebudu obrazně lítat jak důhodce po celém městě za tím kde maj levnější rohlíky. Nevím proč ta iniciativa by měla přijít od demne, jako zakazníka. Mě je jedno komu ty peníze dám, zajímá mne co za ně dostanu . Takže neměla by se snažit taky prodávající?

                      Takže že to jde i jinak je problém prodávajícího , když nedává zákazníkům dostatečně najevo že s ním jako s prodejce mají počítat.

                       
                      0 0
                      • Jogador  

                        Já taky nikde nelítám, stačí jeden obchod, jsou eshopy, které jsou nejlevnější ve všem, ne jen v jednom výrobku… Jak jsem psal již zde někde, objednáno na kupkolo zboží za 4500,– v 13:12 a druhý den ráno mi to pošták přinesl ke dveřím… Ze zahraničí pochybuju, že by to bylo levnější, navíc zde se neplatí poštovný, nic… Prostě již i český eshop dokáže splnit naše sny.

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Tenhle shop je opravdu dobrý, bohužel člověk by musel dostat ještě nějakou slevu abych neuvažoval o zahraniřním esho­pu

                          • brzdy má o 800,–  dražší
                          • vidlici o 5000,– dražší
                          • XT kliky o 140,–  dražší

                          atd…

                          Takže levnější by pro mne ibylo a poštovné by se nepočítalo , samozřejmě je to můj výběr není tam problém najít zboží které tam opravdu je dražší. Tohle by bylo z Německa , z Anglie by bylo výhodné zase něco jiného atd..

                           
                          0 0
                    • dieegoo  

                      To je sice hezky, ze v CR je bikeru min nez v Americe jak pises, na druhou stranu je asi taky potreba mrknout na druhou stranu mince – nebude v Americe cirou nahodou i vic bikeshopu?

                      Ceny jsou u nas bohuzel u znacneho mnozstvi sortimentu nekde jinde, nerikam ze u vseho, ale u valne casti. A ohanet se tim, ze dovoz zbozi a skladovani do CR neni zadarmo – ono treba v GB a DE obchodnik to zbozi priveze na karce a ma ho doma na dvorku? Tyhle naklady ma take a zalezi uz pak jen na schopnosti daneho obchodnika zajistit si co nejnizsi cenu za vsechny nutne sluzby tak, aby mohl nastavit cenu zajimavou pro zakaznika (i zahranicniho) a zaroven na tom netratil.

                      Je zajimavy, ze treba z Chainreactinu ti poslou zbozi gratis uz pri objednavce nad 3000kc, pricemz postovne z GB urcite stoji nepatrne vic, nez posta v ramci CR – a ted se mrkni, kolik ceskych nejen bikovych eshopu zacina postu zdarma pri takhle nizkych cenach nakupu rusit, nekde to zvedli na 8 tisic, jinde na 10, vymlouvaji se na zvysenou cenu ropy a tim padem drazsi kuryrni firmy – schvalne jsem se koukal na jednu konkretni kuryrni firmu a jeji priplatky spojene s rustem ceny ropy – na jednom baliku to cinilo maximalne 4 koruny. Zvysovat kuli tomu limit na minimalni cenu objednavky treba petinasobne, jen abych mel postu zdarma, to mi prijde fakt jako zlodejina. Ale kdo chce kam…

                      0 0
                  • Hnoj  

                    Ty očividně víš, co trh potřebuje. Zcela zjevně chápeš, jaké zboží se prodává a co trh vyžaduje. Tak tady přestaň mlít pantem a pusť se do toho, udělej si eshop a zkus prodávat. Nechápu, proč tak kreativní a potencionálně úspěšný podnikatel tady ztrácí čas argumentací, proti takovýmu idiotovi, jako jsem já :-D

                    Protože, pokud je trh takovej, jakej si myslíš, že je, bude z tebe za chvilku milionář.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      Já pracuji v IT ;-) nemám potřebu pracovat v prodeji spotovního zboží.

                      0 0
                      • Hnoj  

                        Možná bys měl, když tomu tak skvěle rozumíš…

                        0 0
                    • yetti  

                      A Ty by ses mel vykaslat na prodej, kdyz je to tak spatnej kseft. Ja asi neznam obchodnika, kterej by si nestezoval jaky je to tezky a spatny a jak obchody nejdou, ale vzdyt Tebe ani nikoho jineho nikdo nenuti se tim zivit. Muzes jit hakovat k pasu do nejake fabriky a budes mit po starostech :-)

                      0 0
                  • TinkTink  

                    Hele TomCate…podle me jsi tak trosku vul a to nejsem s HNOJem nijak zprizneny. Zaslepene chces mit na e-shopech nabidku, kterou prakticky nikdo neoceni (napr.Strokery, ale urcite i ramy, vidlice atd, staci se podivat do historie…), chces mit sluzby, ktere pres zaslepenost ani nevidis a i kdyz tvrdis opak, tak imho jses trosku vych***** (to je hodne lidi, takze to neber jako invektivum)…posad se na zem, jsi v CR se vsemi specifiky i vecmi.

                    Btw stejne to nechapu…CR je co se tyka beznyho spotrebaku jedna z nejlevnejsich zemi (a to rikam navzdory X tisicum liber letos utracenych v GB…bezny veci kupuju v CR)

                    0 0
                    • yetti  

                      Co se tyka spotrebaku, ale dnes uz i vseho ostatniho je dneska CR o dost drazsi nez Nemecko. Po pravde mne kromne nafty a i zde je dneska rozdil minimalni, nenapada jedina vec, ktera by byla obecne v cechach levnejsi.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Tak hurá, honem se přestěhovat do dojčlandu :-)

                        0 0
                        • miki  

                          Stěhovat se tam nemusíš ale já tam taky nakupuji vše na kolo .Jediná vyjímka jsou  pláště schwalbe jsou tam dražší než v doma.

                          0 0
                          • Archer  

                            Fakt?? Napr, plast Super-Moto.

                            Bike24 (DE): 35 EUR = ~865kc

                            Imexpo (CZ): 1148kc

                            Rozdil 25%. A jeste k tomu v CZ ho nemaji…

                            0 0
                            • kubad  

                              jj cena u dovozce je příšerná, ale mrkni do e-shopů a mám dojem pod 700 sem je viděl když sem je sháněl

                              0 0
                              • miki  

                                tak se podívej na kolik vyjde RR nebo NN.Tyto pláště jsem myslel a tak se omlouvám .

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  RR a NN jsou za super ceny v ČR pouze v základní verzi. Ale jakmile chceš UST nebo double defense verze…

                                  0 0
                                  • kubad  

                                    prostě bych to zaobalil tak – to co se hodně prodává a je po tom poptávka  a je z OEM zdrojů dostupné je levné.

                                    Zbytek už tak zajímavý není – a tohle platí prakticky pro veškěrý sortiment dílů na kolo :-(

                                    0 0
                                  • miki  

                                    měl jsem na mysli normální

                                    0 0
                                • Archer  

                                  Ok, koukam na chvaleny kupkolo.cz. Od schwalbe maji POUZE stary RR, tubeless.

                                  Kolokram: RR 855kc, Bike24 (DE) 29.9 Eur = ~740kc.

                                  Koloshop ma RR za 689kc, ale jen v 2.1".

                                  Slaba nabidka…

                                   

                                  Abych bylo jasne – ja nemam problem zaplatit za plast 1000kc v kamenem obchodu. Rad to udelam a podporim lokalniho prodejce. Kdyz tam prijdu, a bude tam dva plaste (mam rad stejne plaste pred-zad) potrebne velikosti, tak bez problemu koupim. Jen ze vetsinou je to tak, ze bud' maji jen jeden, nebo nemaji pozadovanou velikost, nebo jeste neco…

                                  0 0
                                  • miki  

                                    Já už raději to krámů nechodím.tam si připadám jak v jiné cenové dimenzi a stačí se zmínit o šedém dovozu a prodejci začínají rudnout zlostí.Ale jakmile by člověk něco chtěl tak si řeknou o zálohu a shání to pak měsíc nebo prostě řeknou že to oni prostě neumí .Podpora lokálního prodejce je nejlepší ze strany kupujících celá kola.To je pro ně to hlavní co je zajímá -kolik prodá kol co má na skladě a ne jeden plášt co chceš jen Ty.

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Zas není krám jako krám. Co můžu srovnávat Rožnov a Brno, tak v rožnově to je přesně jak píšeš. Je tu Intersport a jeden menší soukromník – o cenách nemá cenu se bavit… Ale v Brně zas v kameňácích celkem často narazíš na téměř internetové ceny (českých e-shopů), pokud zrovna mají nějaké slevy, tak zboží je dost často případů levnější než na netu (kupoval jsem tak třeba tretry Northwave Kameleon za 2500 Kč, teď jsem viděl Strokery Ryde za 3700Kč, atd.).

                                      0 0
                            • Běžec  

                              Zrovna Super Moto jsem viděl i v Brně v kameňáku, ale cenu ti nepovím, nezajímal jsem se, eshop např. zde.

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Problém je v tom, že sice spousta eshopů ty pláště má psané, ale pak je nedokáže sehnat. Teď jsem takhle marně sháněl Marathony Supreme, na bike24 měli ještě zásobu. Ale je fakt, že třeba ani na CRC už je neměli a nové budou až někdy koncem září, když budou už nové dodávky 09 modelů od Schwalbe.

                                Tím neříkám, že zrovna ty SuperMoto někde něměli, jen že to člověk fakt nebaví obvolávat 10 eshopů, aby se pak dozvěděl, že je nikde nemaj a čekal, až se mu všichni vyjádří, zda je seženou nebo ne a za týden investoval tomu spoustu času a výsledek nula.

                                Na zahraničních eshopech kouknu a někde je skladem najdu, tedy je to hned.

                                0 0
                    • Tomcat  

                      Ehh tak pomalu pro nas pomaleji chapave Nechápu tu frazy chceš služby ktere přes zaslepenost ani nevidiš. Co tím basník chtěl říci?

                      Po pravdě muj pohar trpelivosti už přetek a nečekam zásadní zlepšení, ano už kupuju a asi i dál budu jinde ikdyž díky bance me to bylo proti srsti.

                      Nevim proč takovy postoj nazývaváš vychcaností. Nežebram u prodejce o lepsi cenu, nehraju s prodejci na dve strany , nenechám si něco dovést a pak to nevezmu. Proč nechtít velkou nabídku, za nizke ceny. Nevím mě to jako vychcanost nepřipadá

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Konkretne v tomto threadu mluvis o slevach 2 let stare vidlice, ktera se dostane na cenu nove po sleve – coz je blbost jako tram, protoze slev sezonu starych vidlic je na netu celkem vyrazny mnozstvi, staci hledat. (teda vim ze Ty hledat nebudes, protoze se automaticky podivas do zahranici, ale ostatni muzou…)…samozrejme tech veci co nechces videt je vic, ale muselo by se projit cely B-F, tech diskuzi je tu vic, kde jsi se vyjadroval takto.

                        Vychcanost? Protoze i kdyby na krasne tady nekdo prodaval Strokery o ktere tady tak moc usilujes, tak si je tam stejne nekoupis i kdyby byly nejlevnejsi na svete, protoze v tu chvili najdes neco jinyho co Te zaujme. Ano, podle me toto zavani vychcanosti. Btw strokery maj teda pekne blbe tvarovanou paku…

                        Velka nabidka za nizke ceny…ehm.....velkou nabidku by nekdo musel ocenit a k takovym lidem urcite nepatris, protoze by jsi to zajiste vubec neocenil.

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Á jé tady je nekdo rozpálenej :-)

                          Víš já už ty Strokery koupil  a tady a dokonce za cenu jako v DE, jenže obchodník hold byl chytrej, iniciativa nebyla z mé strany , prostě dal nabídku co má za dobou a trefilse zájem sem měl.

                            
                          0 0
                          • TinkTink  

                            A tady nekdo moc chytrej.

                            Super, jeden kus prodanej :-)…ja si radej pockam na novy Sainty :-)

                            0 0
              • Pavel100  

                Kupkolo to dělá chytře (pro sebe).....tlačí cenu dolů sice na tom moc nemá ale zruší dost konkurence a pak si nasadí ceny co bude potřebovat:-) Spíš se snažím podporovat obchodníky, kteří nejenom přeposílajíí zboží a jestli je něco levnějšího jinde o 50Kč moc neřeším(pokud to nejsou stovky kaček)

                0 0
      • Hnoj  

        Tys asi upadnul z višně :-D

        Tak se podívej na ceny některých komponentů tady a venku…

        Pro příklad kliky XT, na chainreaction 89GBP=cca 2880Kč, kupkolo 2750Kč…

        Juicy 7 (pár s kotoučema) chain 208GBP =cca 6500Kč, kupkolo a mnozí další 5190Kč

        a v těhle příjla­dech by se dalo pokračovat…

        Moc se mi nelíbí, že tady každej umí jen hemzat na vysoký ceny a přitom do toho vůbec nevidí, já se taky naprosto nevyznám v autech a tak se do toho neseru…

        0 0
        • jIrI___  

          jj, to je pravda. Když jsem kupoval kotoučovky a procházel i různé zahraniční e-shopy tak v podstatě všude byly dražší než u nás. Stejně tak vidlice. Aby bylo jasno, tak se teď bavím o takové střední cenové třídě. V těch vyšších cenových hladinách bych to zase ale viděl naopak – o něco líp pro zahraniční e-shopy.

          0 0
          • Hnoj  

            No ono je to jak u čeho… I když hromadu zboží dovezu z venku, tak je potřeba připočíst náklady na dopravu a pod…

            Minulý týden jsem byl pro zboží v NL a náklady na cestu a nocleh vylezly na 7400Kč, což je hromada peněz.

            Mimochodem, proč prodáváš ty XT brzdy?

            0 0
            • jIrI___  

              :-O, já nic neprodávám, vždyť jsem je teprv nedávno koupil.

              0 0
              • Hnoj  

                Aha, tak to byl někdo jinej :-D

                (Vím, žes je n­edávno koupil, vždyť jsem je sám naplňoval :-) )

                0 0
            • jack  

              no tak já bych jenom pro všechny podotknul,že co se týče kompletních sad tak český trh nemá  vůbec žádnou šanci konkurovat.XT SADA HYDRAULIC BEZ NÁBOJŮ lze sehnat tak kolem 12000kč a  u nás je to o dost více a to bych chtěl ještě řít pro ty co si tady hrají na obchodníky,že oni na skladu nemají skoro nic,ale až si tu sadu ubědnáš,tak si jí stejně nechají dovézt z německa.

              0 0
          • Tomcat  

            Ano vyjímky se najdou ale vysvětli proč mají ve DE Hayes Stroker Trail za 99€ a mají tam už v nabýdce nové Stroker Gram a čtyř pístkové Strokery?

             

            Jako  dražší zpoží je v EU vyjímkou tak zase levnější zboží je vyjímkou tady

            0 0
            • Hnoj  

              Stroker je IMHO naprosto neprodejná brzda, takže proč by se s ní obchodníci měli zabývat?

              Nehledě na to, že zrovna hayes sem prodí jen několika málo cestami a ty jsou věštšinou minoritná, hlavní žílu má v ruce VOKOLEK Import a ten je cenově dost nezajímavej i pro obchodníky…

              0 0
              • Tomcat  

                LOL nezajímavá? Stroker nahradí řadu MAG , HFX , Sole a tamten highend propadák. Řek bych že nezajímavé na okraji zájmu sou Magura a Formula.

                 

                Celkově to může být úhel pohledu ovlivněný tím co v jeho okolí je nebo co prodává že? Tak člověk pak objektivní posouzení nemůže čekat.

                  
                0 0
                • Hnoj  

                  Prodal jsem 5 kompletních kol vybavených Strokery (Ryde, Trail) a všechny ty kola se mi vrátili na reklamaci a všechny ze stejného důvodu: Problémy na brzdách !

                  Ryde tekly kolem pák, nevracely se jim písty. Trailu tekly písty a nevracely se… Všech 5 párů jsem reklamoval u dovozce, některé úspěšně, jiné ne.

                  Výsledek však byl ten, že ČTYŘI páry těhle brzd jsem z kol sundal, vypustil kapalinu, odmontoval hadice a jejich zbytky jsem dal do ŠROTU.  Brzdy jsem k maximání spokojenosti zákazníků nahradil Shimanem (535 a 585), od té doby už problémy nemám…

                  Já mám se STROKEREM docela dost špatných zkušeností a už nikdy se s ním nechci znovu setkat…

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Víš a já zase dělám statisků těch dobrejch Hayesů, a to i HFX který nebrzděj a rozbíjej se. Bráchovy se od výroby sypali zase ty bájné hyper\super Avidy a mohli by jsme pokračovat.

                    Shimano krom klik, řetězu a kazety bys mi neprodal, ikdy fungovalo sebelíp. Jinak nazývat Deaore a LX dobrejma brzdama? No možná, ale štelování a použití pro agresivní pojetí MTB je trochu na bodu mrazu, takže jsme zase na zažátku jak kdy , jak co , jak pro koho.

                    0 0
                    • Hnoj  

                      Teda, nestačím se divit, co tady čtu…

                      Každopádně naše názory se rozhodně rozházejí a po pravdě dost ztrácím chuť na BF polemizovat a předkládat argumenty. Většinou vznike totál Flame a to je k prdu.

                      Pro mě osobně je naprostej brzdovej TOP magura, od julie až po gustava… Výkon je nepřekonatelnej a je to pro mě osobně srdcovka…

                      0 0
                      • Almond  

                        V tom se k tobě musim připojit, ze všech kotoučovek, co jsem měl možnost vyzkoušet (2× Shimano, Formuly K18, Hayes HFX, Magura Louise Bat) mi Magury sedly opravdu nejlíp, pokud bych si sestavoval kolo, určitě bych kolem nich kroužil a od nákupu by mě mohla odradit jedině cena. Z ostatních se jim po všech stránkách přibližujou jen Formuly, se kterýma jsem také velmi spokojen. Hayesy mě zklamaly extrémně špatným dávkováním, Shimana výkonem (dalo by se teoreticky vyřešit výměnou desek)

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Pokud by Magura byla tak super tak jí selhává marketing , protože v DH třeba doooost upadla, např o Gustavu se hovoří jako o nebrzdící brzdě která má brzo dost jenže kdysi nic jiného tak nebylo. Kdysi byla Magura totiž jedním z několika výrobců kteří tvořili oligopol, Tectro , Hayes , Shimano ,Grimeca ,Avid kouteče nedělali, byla jen Magura \ Formula \ Sachs a jim sekundovala AMP a Hope

                          Podle mě brzda má ně kolik parametrů které nemusejí každému sedět , některé parametry se soudí více objektivně některé subjektivně

                          • brzdný účinek
                          • dávkovatelnost
                          • výdrž
                          • tvar páky

                          Můžu říci že znám spoustu brzd které výborně „padnou“ ale brzo se utavěj , nebo brzdy které k¨jsou netavitelné kotvy ale děsná dávkovatelnost , prakticky fungující binárně atd… podle mě to posoudit je dost složitý ale Magura zatím v AM \ FR \ 4X \ DH dost ztrácí.

                          0 0
                          • Hnoj  

                            Vážený a milý Kocoure,

                            tvůj dogmatismus a zahleděnost do vlastního názoru mě začíná nudit a unavovat.

                            Zabývat se tvarem páky je problém třeba vela a pelotonu, které nemají co psát a šťourají se brzdovou pákou v nose. Ještě jsem nezažil brzdu u který bych si řekl „*****, to se nedá držet.“ protože taková brzda neni, a spíš než tvar páky je důležitá volba rukavic a chuť na těch brzdách jezdit a ne se zabývat takovýma podružnostma.

                            Dávkovatelnost a účinek? Dovolím si tvrdit, že spolu souvisí natolik úzce, že je vůbec není možno hodnotit samostatně. Znám hodně brzd, který s origo kotoučem a deskama stojej vyloženě za hovno. Ale od toho je tu obří nabídka kotoučů a desek z několika různých směsí, blem blem…

                            Že magura v AM a FR ztrácí? A co třeba LOUISE? Na plackách 180 je ostřejší než guláš mýho fotra…

                            Děláš si statistiku různých brzd? Nj, místo abys jezdil se zabýváš hloupostma…

                            Už se v tomto tématu nebudu nadále vyjadřovat, nebaví mě to a navíc to k ničemu nevede.

                            0 0
                            • Tomcat  

                              tvůj dogmatismus v čem lpím na dogmatu a čeho se tak týká, můžeš mě citovat? 

                              Dávkovatelnost a účinek? Nemají moc přímou úměru zkoušel si Avid Code, nebo jíné DH kotvy od Formuly nebo Hope většinou čtyř pístkové? Brzdný účinek ultimátní až nanic díky nízké dávkovatelnosti, je zajímavé že spousta závodníků i hobíků se spokojí s „slabší brzdou“ jako je Hayes Mag , Shimano Saint\XT ( výborné brzdy) , Avid J7/5/3 nebo jinýma dvou pískovejma brzdami které brzdí dostatečně , padnou a neutaví se.

                              Ano Magura u agresivního pojetí MTB ztrácí , protože nění tak osazovaná na kola jako v minulosti a jaký je důvod?. Podle mně má špatný poměr cena /výkon

                              0 0
                            • scret  

                              „Na plackách 180 je ostřejší než guláš mýho fotra…“   to by se melo tesat do kamene!:))

                              0 0
        • Marccoo  

          V autech se vyznám já a předražená je u nás akorát škodovka,ale za to si může trh sám.Ale plně stebou souhlasím.Kom­ponenty jsou unás za velmi dobrou cenu,horší je to už s komletníma kolama,proto bych příště si kolo sestavil sám.

          0 0
          • Tomcat  

            Jsou za  dobrou ano není to strašné , ale může nějak osvětlit proč

            • jinde to ještě levnější?
            • mají větší výběr?
            • nestane na zboží se musí čekat jeden rok a podobně?
            0 0
            • Marccoo  

              S výběrem,to je schopností obchodníka.Chtěl jsem tím říct,že se unás dají sehnat komponenty za podobnou cenu,jako na západ od Aše.Dodačka,je snad nemocí,ale co čtu tak na canyona si taky docela počkáš.

              0 0
              • Tomcat  

                Jo ale já se nebudu doprošovat obchodníka v Čr a hledat lepší cenu. Svůj čas a práci si taky za něco cením. Tak jdu do zahraničí rovnou za dobrou cenou.

                0 0
          • Hnoj  

            Já myslel, že se vůbec nevyznám v autech po tehcnické stránce. Do cenové politiky prodeje NOVÝCH vozů jedné nejmenované firmy se trošku vyznám, a když to vidím, chce se mi spíš brečet, než zvracet :-)

            0 0
            • Marccoo  

              Technika mi nedělá problém,ale dneska si už nic neopravíš.Kup škodu za cenu audi :(

              0 0
        • Jogador  

          Jenže kupkolo je u nás nejlevnější krám, aspon v těchto dnech, kupkolo a kolokrám tak obecně, pak se někdy zadaří i na bagbiku… když koukneš trošku někam jinam, jsme zas někde jinde. Ale máš pravdu, že ceny u nás šli dost nízko, že se ale nevyprodává staré zboží je taky pravda,  je to i vidět, když se koukneš na ceny na kupkolo kliky truvativ firex, tak nový model je o stovku levnější než starý, ale mě to fakt neva, že si kupuji nový model levněji:) Hodinky SUUNTO jsou u nás ale třeba fakt o 200 procent dražší, než jinde v evropě, jsem rád, že se toto předražování kol již netýká, ale můžou za to právě obchody jako kolokram nebo kupkolo, kteří ty ceny narvaly dolu…

          0 0
          • Hnoj  

            Nj, ale všimni si, že kolokrám už to taky nezvládá. Podívej se na cenu nejprodávanější přehazovačky (tj. XT shadow SGS), dříve na tvrdo za 990, dneska už jde cena nahoru. Kde je chyba? Má na tom šaltru 50Kč, výsledek je ten, že by neměl jak zaplatit zaměstatnance… Nizký ceny jsou sice fajn, ale jen do určitý míry. Mě osobně se nelíbí, že musím prodávat zboží v sáčku, místo v pěkný krabičce, apod…

            0 0
            • Marccoo  

              To je fakt,v cyklowordu to koupíš napaskovaný na kousek kartonku.Většinou bez návodu

              0 0
            • Jogador  

              Ted mi z kupkolo přišlo zboží zabalené do návodu, ale proč ne… Jde mírně nahoru, ale pořád je dost nízko. Příští týden knim asi opět zavítám:)

              0 0
              • Hnoj  

                Zkus se mi třeba ozvat na ICQ :-)

                0 0
              • Marccoo  

                To pojedeš do Bílé Třemešné? :) Od Dvora musíš do prava do dvora.

                0 0
                • Neddy  

                  jn, je to tam pěkně zašitý, směrem od Dvora se ta „odbočka“ snadno přehlédne

                  0 0
                  • Marccoo  

                    Ty už jsi tam snad byl?Ještě aby ne,z Hajnice to máš kousek

                    0 0
                  • dieegoo  

                    Najit v Bily Tremesny „kram“ kupkola je fakt umeni :) Navigace me zavedla az na misto, koukam kolem, kde je nejakej sklad a nikde nic krom nejaky pekarny ci co. Tak jsem jezdil chvili po vesnici, pak sem se teda zeptal, jestli nekdo netusi a to, co ma kupkolo za prodejnu, to me vazne dostalo :)

                    0 0
                    • Marccoo  

                      Taky jsem trochu očekával alespoň obchudek :)

                      0 0
                      • zdenek  

                        Já jsem kroužil kolem a kdybych nezavolal, tak to hledám dodnes. :-)

                        0 0
                      • Neddy  

                        No jo, proto má asi tak dobrý ceny… neplatí nájem, neplatí zaměstnance… dělá si to doma když na to má čas…

                        0 0
                • Jogador  

                  Já myslel do kolokrámu, ten je v kamenickém šenově, kupkolo mi vozí pošták:)

                  0 0
          • Neddy  

            Ještě že mám KupKolo kousek od bydliště, takže všechno jde na osobní převzetí… :-P

            Vyzvednout si objednávku v neděli navečer… to není problém :-)

            0 0
            • Jogador  

              Já to mám takhle s kolokrámem, krom toho, z kupkolo mám doma zboží druhý den ráno, cca za 20 hodin:)

              0 0
    • burnout/syndrome1  

      Nevím jak na netu,ale stavoval jsem se teď v Trutnově a slev tam bylo ve všech bajkshopech fůra

      0 0
      • jIrI___  

        Jo, v Brně taky (třeba pár Strokerů Trail s kotouči za pěkných 3700,–) ale na netu jsem nic podobného nepostřehl.

        0 0
    • georgio  

      Myslím že na hodně e-shopech jsou posezonní slevy celkem vidět, hlavně na celá kola. Ale když se podíváš na ceny komponentů během sezóny (Třeba Hnojem zmiňované kliky XT) tak jdou dost dolu během celé sezóny (i když letos asi ovlivněno i cenou EURa), takže to taky, chceš-li, můžeš brát jako „sezóní slevu“…ale jak Hnoj psal, ceny jsou u nás už hodně na hraně…takové to „běžné“ zboží jako díly Shimano, kotoučovky Avid a podobné už v cizině levněji neseženeš.

      Uplně něco jiného je trh USA, ale to je ve všech oblastech- třeba foto-materiál. Tam je ale cena dána i velikostí trhu…často bohužel jak je vidět platívá „přepočet“ 1USD=1EUR, ale anitak se to při zcela legálním obchodování (Daň, clo, poštovné) mnohdy nevyplatí.

      Jinak pokud hledáš slevy, tak především u kamenných obchodů…právě ty mají velké marže a maj na čem jít dolu. Třeba Štěrba má tradiční deen slev (jedna zářiová sobota), podobnou akci mívá i 69ka. Něco má i bikeranch…ale musíš hodně hledat.

      0 0
    • Neddy  

      No podle toho na jakým kole jezdíš, se mi nezdá, že by si měl být ten, kdo si bude lámat hlavu nad slevama… Ale třeba je to tvoje kolo životní sen a koupil sis ho místo auta, co já vím :)

      0 0
      • Marccoo  

        Nebreč,zajeď do trauče,tam je cykloworld a něco kup,dostaneš slevovou kartu,já už mám 10%dolu z ceny.SLX kliky jsem tam pořídil za 2100 a nějaký drobný,to jde,zkus to najít jinde!

        0 0
    • Lister  

      když tu byly několikrát zmíněny slevy v zahraničí – tak se pochlubte kde se dá výhodně nakoupit, pro většinu bajkerů tady to bude užitečnější než ten flame nahoře.

      Jsem právě proleze nabídku CRC a mám hodně kandidátů na koupi, navíc od 100 liber poštovné zdarma (asi mlok hodně nakupoval :-D )  což je rozhodně super.

      0 0
      • MlokCZ  

        Ze zahraničí beru převážně na CRC, wiggle a bike24. Kupoval jsem i jinde, ale tady z těch třech mám ze všech větší množství objednávek.

        Wiggle má také nad 100 liber zdarma plus má ještě další slevy na levné zboží, když se toho vezme aspoň za 50 liber (což stejně beru většinou za 100 a více kvůli poštovnému). A pak mají ještě jednu super věc a to „priority dispatch“. Teď nevim, kolik stojí přesně, myslim, že 4 libry. A když se tohle připlatí, tak pošlou věci hned jak je mají, tzn. objednám 10 věcí s různou dobou dodání se součtem přes 100 liber, takže poštovné je 0 a připlatím ty 4 libry. A za to mi to pošlou každý kus zvlášť, jak to dostanou na sklad i kdyby jim to přišlo každý den kus a všechno bude už mít poštovné zdarma. Takže není problém do objednávky přidávat i věci, které nejsou skladem i když potřebuju něco z objednávky hned. Tohle mi na CRC chybí.

        Jediné, co jsem do teď nepochopil, že když mi z CRC pošlou přes Parcel force, tak mi to dodá u nás GLS a když mi přes Parcel force pošlou z wiggle, tak mi to dodá Česká pošta. Asi zřejmě pro jiný typ zásilky to chodí jinak, kdo ví.

        0 0
        • mr.antik  

          hmmm, koukám vidlice Magura Wotan za 480L… Nechcete ji někdo vyzkoušet?

          0 0
      • Archer  

        Docela me prekvapil eBay: http://stores.ebay.co.uk/…ycles-Online

        Meli to, co nema skladem skoro nikdo (chranice 661 Evo), a hned me to poslali. Platil jsem pres PayPal. Pondeli objednavka, placeni. Uteri sprava od prodejce, ze zbozi poslano. V patek na pocte jsem to vyzvedl.

        0 0
        • miki  

          Co na to říct ,jedině gratulovat že máš co jsi chtěl a jsi spokojen.Tak to má být se vším.

          0 0
          • Archer  

            Nj, v CZ toto zbozi nema vubec nikdo.

            Na strance 661 je jen dva odkazy – prodejce v US a v UK. Prodejce z UK to skladem ma, udelal jsem objednavku, ale dostal jsem odpoved ze on prodava jen do UK a Irska…

            Vzpamatoval jsem se na prislovi „na eBay se najde vsechno“, a sel jsem se podivat. A opravdu se naslo ;)

            0 0
            • miki  

              S ebay mám podobnou výbornou  skušennost.Tam se dá opravdu koupit vše.

              0 0
      • treatt  

        To mas recht!

        Ja treba ted shanim nahradni skla do Rudy project Exception STD, ImpactX Photochromic Red

        Do Cech by je meli dostat snad vyhradne valore.cz, kazdopadne dodavky do republiky po zmene dodavatele vubec nefunguji, ceka se vic nez mesic…Cenu uvadi 2 247Kc, coz mi prijde masakr.

        Nemate nekdo tip, kde je koupit jinde? Ebay nic, jediny zdroj zatim byl nejaky britsky eshop, kde to bylo v prepoctu za 1 800Kc i s dopravou, ale to mi neprijde zas tak super vyhodny..

        0 0
    • pegas  

      zajimava diskuze…a asi to bude jeste na hodne dlouho:-))…rekl bych ze na vec je potreba se divat i trosku z te druhe stranky- prijmove…ceny ackoli sou silene, marze velke a ceny mnohdy se zahranicim srovnatelne(at uz neco levnejsi nebo drazsi,ale beru to jako ± prumer)..tak prijmy v CR sou oproti zahranici porad nekde jinde…politickej zlatej prumer lehce pod 24 000 je pouze cislo na papire…realitaje jina…a pokud se clovek dre na kazdou korunu,nedivim se nikomu ze taky kazdou korunu chce usetrit…tudiz clovek se v Nemecku na ty kliky nadre daleko jinak nez u nas v Čr…další věc je u nas vztah zakazníkx prodejce…firmax­retezec…atd…o tom radsi ani nemluve…:-((((

      0 0
      • miki  

        A to se tady bavíme výhradně o cyklomateri­álu.Když přejdeš do jákýkoliv jiný kategorie ,foto,počítače,o­blečení ,díly na auta atd.....tak situace je stejná nebo velice podobná.

        0 0
        • pegas  

          bydleni, energie,spotře­bák,oblečení, služby,…prostě vše

          0 0
    • tom8848  

      Cus biker podla mna budu zlavy, zalezi co xces kupovat :-) ved si si uz radost urobil, nie ? Ci kostra nestaci?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.