• Papuča

    Zdravím. Kúpil som Haibike Impact RC 29 (veľkosť 44 pri 178 cm, nohy 85 cm).

    V obchode som bol nadšený. Doma ma začali chytať pochybnosti. Ono, ja bol som zvyknutý na dlhší natiahnutý posed. Teraz som chcel ísť do 29tky, ale väčší sa mi už zdal žeriav. Možno by som to ešte riešil dlhším predstavcom, toto je 100mm. Bol som sa previesť, ale keďže pršalo tak len kúsok. Išlo sa mi fajn. Len ten pocit, že nie som tak natiahnutý mi trochu vadil. Ja mám tú smolu, že som na rozhraní veľkostí a buď som natiahnutý alebo viac vystretý.

    Ďakujem.

    p.s. pozadie si nevšímajte. Ideme prerábať, tak deti majú povolené lepiť a čarbať po stene :)

    0 0
    • biker.giant  

      Dal bych 120mm toto je moc :-)

      0 0
    • Tencovozikmin  

      neslo by vymenit?

      0 0
      • Papuča  

        Už nie, posledný kus…

        0 0
        • Radovan84  

          Je to dost nahraně ale neviděl bych to tak že je ti to vyloženě krátké. Zkus třeba představec do negativu.Hodně to změní posed.

          0 0
    • Espen  

      Vosa na bonbónu. Mě to přijde strašně malý.

      0 0
    • pavlik6022  

      za me dobrý

      0 0
    • wilda81  

      Me přijde OK

      0 0
    • Mr.Dan  

      Ano, je ti to krátké, výrobce udává ETT jen 567mm u téhle velikosti a ty bys potřeboval kolem 600–610mm (mám stejné míry jako ty –2cm výšky, tak z toho odhaduju), tj. buďto o velikost větší rám, případně stejně velký ale od jiného výrobce. Parádně by ti třeba sedl Scott velikosti 17 palců, ale Cube 18 by ti byla krátká..

      P.S. a je to ještě zajímavější, protože třeba hardtail od stejné značky ve stejné velikosti 44 cm (17,5 palce) má ETT 605mm, tj. přesně pro tebe. Z toho j(d)e krásně vidět, že řídit se jen velikostmi rámu (délkou sedlovky) a nekoukat na ostatní důležitější rozměry se vyplácí.. ;) http://www.haibike.de/…,detail.html

      0 0
    • Papuča  

      Tu je veľkostná tabuľka pre tento bicykel. Dĺžkou by mi sadla 48 lepšie. Lenže to už sa mi zdalo, že budem potrebovať rebrík aby som vysadol a bol by som ako na choperi. 48 je o 22 mm dlhšia, takže to skúsim 120 mm predstavcom. Inak okrem dĺžky mi ten bike sadol pekne. Ale ani teraz sa necítim až tak vystretý…

      Inak voľakedy som riešil opačný problém, keď som kúpil Lko a potom som to dolaďoval pol roka aby mi to bolo dobré :)

      0 0
      • bruco  

        Aku dlhu mas sedlovku a kolko je vysunuta?

        0 0
      • Lister  

        Inak okrem dĺžky mi ten bike sadol pekne

        Super, takže jsi ignoroval asi ten nejdůležitější parametr pokud jde o posed na kole.

        120mm dát můžeš, tady to asi bude jedno. Nebo zkus prostě jen posed snížit – ubrat podložky, otočit představec, to udělá často mnohem víc než natažení posedu.

        Jinak tyhle statické fotky jsou na hodnocení posedu největší zlo. Při jízdě budeš vypadat úplně jinak, povolíš ruce i záda a budeš pravděpodobně víc nakloněný dopředu.

        0 0
    • BB  

      Podle fotky se to špatně hodnotí, sám si na všech fotkách připadám, že mám malý rám. Na kratší posed se dá zvyknout, navíc 29 mají větší rozvor, takže tolik nehrozí přepadávání přes řídítka. Měl jsem na svém kole předpisový posed s 9 cm představcem. Jen tak jsem zkusil dát představec 7 cm, nejprve jsem chtěl okamžitě sundat, ale během dvou vyjížděk jsem si tak zvykl, že tam těch 7 cm představec nechám. Kolo je živnější a ve sjezdech se mi lépe jde za sedlo. Proto bych zkusil nejprve si zvyknout a pokud by to nešlo, tak jako záložní variantu ten delší představec.

      0 0
    • Papuča  

      Sedlovka je vysunutá presne nadoraz. Je to tam označené číslami 1 – 9. Mám to naspodku na jednotke a mám to tak akurát. Ale je tam ešte slušná rezerva. Dalo by sa ešte kľudne trochu povytiahnuť. Dal som jednupodložku dolu a ešte aj otočil predstaviť negatívne a sedlo mám zároveň s riaditkami…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.