• Speedy229

    Zdravím pánové,

    chtěl bych znát Váš názor na pár typů kol…

    Trocha o mně:

    uvažuji nad pořízením nového kola, ale jak už tak bývá zvykem, nechci v tom nechat příliš financí..pevný strop je 20k, ale méně=lépe

    Na kole toho tolik nenajezdím – cca do 2000km/rok, 70% město a zpevněné cesty, ale občas člověk zabrousí i na nějakou tu polní/lesní cestu/sjezd..

    Rozhodně preferuji nad závodním posedem vzpřímený a celkovou ergonomii posedu…měřím 174cm a 29" kola rovnou vylučuji, odzkoušeno-nevyhovuje ( už z důvodu že kolo mám hlavně pro zábavu a tak přeferuji 26")

    No abych dlouho nečeřil vodu.. Vytipoval jsem následují ..řazeno dle preferencí:

    1. Marin Iron Springs Disc 2013 http://www.marinbikes.cz/…disc-2013–21
    • doposavaď jsem neměl žádné zkušenosti se značkou Marin, ale docelamě zaujali…co na to řikáte?

    Celkem se mi líbí geometrie rámu, ale zatím nezkoušeno…

    1. Author Spirit 2013

    http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/

    • neurazí, nenadchne, pro mně ověřená klasika…
    1. Leader Fox Seven 2013

    http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/

    • více sportovnější posed, což mě už odrazuje…

    Omluvte zdlouhavost, každý názor k tématu je vítaný..

    Díky a pěknou neděli..

    Honza.

    0 0
    • Speedy229  

      ano, samozřejmě pořadová čísla by měli postupovat…:)

      1. Marin
      2. Author
      3. Leader
      0 0
    • Azmir  

      Sakra chlape, řeší se to tu každý den, chce to otevřít očit a kouknout do starých vláken, abych to zhodnotil, tak všechny tebou postnutá kola jsou mrdky a nevhodnou výbavou a vidlicí za nehoráznou cenu. Být tebou bych se vydal cestou individuální stavby od místních stavitelů jako Hnoj, scalar, majkee.

      0 0
      • Speedy229  

        Zdravím Tě,

        i když jsem to tu procházel, našel jsem zde velice málo o značce Marin…i když na jiných, hlavně zahraničních forech je často velice pozitivně hodnocena..

        Po pravdě do individuálních staveb jsem nechtěl jít z důvodu, že si dané kolo nemůžeš vyzkoušet, mohou nastat problémy při případných reklamacích a za další, pokud nesleduješ pravidelně aktuální trendy a komponenty, jsi bezmezně odkázán na serioznost daného člověka… Proto bych raději volil kolo, které si mohu „dopředu osahat“…

        0 0
        • Azmir  

          Jinak řečeno, kouíš si radši kolo za 20 v hodnotě 10 než kolo za 20 v hodnotě 30, to sice nechápu, ale lidi jsou různí. Můžeš mi říct proč si chceš kolo osahat? Skladatelům pošleš své údaje jako výška, délka nohou atd a oni podle toho zvolí velikost rámu a délku ostatních komponentů, takže kolo ti sedne, můžeš si vybrat barvu, říct co na kole checš a co na kole nechceš, kolo ti vybaví mnohonásobně lépe než sériovka od velkých výrobců. Reklamace bych neřešil, tihle lidi jsou tu tak známí, že by si tě nedovolili při reklamaci nějak ojebat, navíc dostaneš klasikou fakturu a záruku, komponenty můžeš klidně skonzultovat s náma, ale jestli si nehcceš nechat poradit, což tak zatím vypadá, tak to tu zamkni a upaluj pro nejlepší značku na světě Marin.

          0 0
          • Speedy229  

            Nejde o to ze si clovek nechce nehat poradit, ale jpisi sem pro argumenty a vysvetleni…nehledam zde radu typu bud si koupis tohle , nebo bez domu…tedy alespon to jsem ocekaval od tohoto fora..

            Preci jen kazdy clovek je velice individualni a co sedi jednomu,nemusi vubec sedet jinemu..to muze byti duvod,pro si kolo ''osahat"..

            co se tyce toho z jsou tu dany lide znami…nechci snizovat nici kompotentnost..ale preci jen..internet ma sva speciika a konretni identyta zde neni zrovna nejbeznejsi veci…Proste jen opatrnost az na prvnim miste…

            Nerikej mi,ze neexistuji zadne firmy co prodavaji kola,ktery nabizeji dobry pomer cena/vykon…

            Ona jista mira bezpeci vzdy neco stoji…

            0 0
            • Azmir  

              Tak jinak, nechával jsem skládat kolo u místního skladatele za cenu 17 tis. osazení bylo epicon, komplet desítkový sram X.7, shimano 542 s dutou osou, red metal 10 kola, komponenty ritchey, sedlo selle italia, a jestli mi najdeš za stejnou cenu nějaké sériové kolo na stejné nebo podobné výbavě, tak před tebou smeknu. Jinak ty jsi něco jako jarda kulhavý, co pozná sebemenší milimetr na každém komponentu že si kolo musíš osedlat? Není třeba náhodou pokud si takový detailista a poznáš každou blbost na takovém kole najet aspoň pár set kilometrů abys to poznal? K čemu ti pomůže, když si v obchodě „šáhneš“ na tvého marina a sedneš si na něj ve stojanu? Co ti to řekne?

              0 0
            • Smazaný účet  

              V tomhle má Azmir pravdu. Těžko najdeš v takové cenové relaci kolo, které by se dalo srovnávat s koly zdejších stavitelů.

              Navíc zdejší stavitelé už jsou prověřený a nejsou to lidi, kteří potřebují prodat všechno za každou cenu, jako v obchodě. Koukni se na jejich stavby a pak uvidíš.

              Ale v případě, že s tím nesouhlasíš, tak pro tebe mám jen jedno: Komu není rady, tomu není pomoci…

              0 0
            • Smazaný účet  

              V tomhle má Azmir pravdu. Těžko najdeš v takové cenové relaci kolo, které by se dalo srovnávat s koly zdejších stavitelů.

              Navíc zdejší stavitelé už jsou prověřený a nejsou to lidi, kteří potřebují prodat všechno za každou cenu, jako v obchodě. Koukni se na jejich stavby a pak uvidíš.

              Ale v případě, že s tím nesouhlasíš, tak pro tebe mám jen jedno: Komu není rady, tomu není pomoci…

              0 0
              • k.ats  

                Tak nekdo z toho ma strach a chce to kolo videt v obchode, chapu to, i kdyz si sam odpira docera dobrou moznost, ne-li nejlepsi, co za dany penize ziskat. Ale to je kazdyho vec, nema cenu odsuzovat, kdyz nechce stavbu tak nechce. Kazdopadne ten Marin je des bes za ty prachy. To uz jsem koupil i ja za 13.000 lepsi kolo. Driv se tady hodne odkazovalo na Radony, ktery se me strasne libili, ale nevim jestli to bylo v dane cenove relaci a jestli jeste jsou dostupny. No kazdopadne doufam, ze ti nekdo poradi nejakou lepsi volbu.

                0 0
                • Dave-geo  

                  Radon byl v dané cenové relaci bohužel jen loni, letos už nic :( Loni to bylo za cca 18.500 namixovaný s Rebou a Deore.

                  Letos už jen lehce přes 20 tisíc. Ale tazatel narazí na ten samý „problém“ jako u stavby – nesáhne si na kolo…

                  0 0
    • Speedy229  

      Ok, dík zahrnu to do možností… a když ještě si dovolím, Marine nebylo jediné kolo, které jsem v úvodu zvmiňoval..např. ten Author i Leader mají lepší min vidlici… Ale dám si více práce zde na foru a prohlédnu zmiňované stavitele …

      Dík za příspěvky…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.