Porovnání FOX FLOAT CTD 150 a FOX TALAS CTD 150

2 nepřečtené
  • kapr

    Zdravím,

    Vybírám novou vidlici, váha 72kg, jezdím hlavně dvoudenní přejezdy stylu TransAlp(Rakou­sko,Dolomity,Čechy) se 5–7kg batohem, nebo celodenní švihy(batoh 4kg) středně těžkým terénem. Obě vidlice chci s 15mm osou. Mám zatím zkušenost jenom s FOX 140 RCL, ale TALASku jsem ještě nevozil. Někdo tvrdí že modely do roku 2012 byly trochu přitlumené, ale TALAS pro rok 2013 je konstrukčně přepracován. Těžká volba.

    0 0
    • MlokCZ  

      Musíš si vybrat jestli preferuješ citlivost nebo snižování zdvihu.

      Žádný ročník Talasu nikdy nebyl supercitlivý, 2008 ročník ještě celkem dobrý, od 2009 všechny ročníky jsou necitlivé ještě více.

      Určitou část problému necitlivosti způsobovalo tlumení, ale to není třeba v tomto výběru řešit.

      A to ze dvou důvodů. Tlumení budou na obou vybíraných vidlicích totožné a k tomu netuším jak na tom je CTD v poloze open (jestli stále je komprese i tady kurvítkem citlivosti nebo konečně není když to má tři polohy).

      U Talasu citlivost zhoršuje pak především vzduchová část, kde je to dané konstrukcí systému.

      A ta je větším problémem než bylo kurvítku od komprese. Takže i kdyb s CTD komprese vůbec nesnižovala citlivost, tak ani tak Talas žádná supercitlivá vidlice nebude.

      Ale zase to snižování zdvihu…

      A jediná volba pokud bys chtěl současně citlivost i snižování zdvihu je DPC (což je ale zase o něco těžší a bez úpravy není s HS expanzí).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.