• vlk

    Chystám se kupovat nějaký pinpongový stůl venkovní.Koukám, že se v dnešní době prodávají venkovní pinpongové stoly buď vyrobeny -desky z vrstvené plyskyřice 4mm nebo z hliníku 6mm. Které z těch provedení byste pořídili navenek-stůl asi nebude ani pod přístřeškem-na zimu ho budu schovávat do garáže-trochu se obávám, že hliník se bude v horkých letních měsících hodně natahovat a že by tak mohla popraskat časem povrchová úprava-Zase ta vrstvená plyskyřice-obávám se, že kdyby na to jednou děti hupsly, aby se to neprolomilo.Za komančů se dělaly venkovní z laminátu a ty byly jakš takš OK, ale to se už dnes asi nesežene.

    Ještě zvažuji, že bych koupil pro interiérové použití a po každé hře(dni) ho schoval do garáže.ale garáž není zateplena ani vytápěna, tak se obávám, že asi by obasnou vlhkost nevydržel.

    Děkuji za radu, případně pokud máte nějaké zkušenosti -případně i s konkrétním modelem.

    PS: Kolik tak odhadem potřebuji an rekreační hru(sem tam smeče apod) místa kolem stolu-musím mu na zahradě najít i nějaké to umístění.

    0 0
    • krokus  

      Ten hliník bude na povrchu desky? Pokud ano, nepůjde na tom podle mě hrát. Kdyžtak sem hoď odkazy na konkrétní modely… Pingpong je především interiérový sport, venku se dá hrát jen za úplného bezvětří.

      0 0
        • krokus  

          Jak jsem psal, tomu hliníku bych nevěřil. Taky podle mě není dobré, když je deska moc tenká (případ stolu z druhého odkazu). Pingpong hraju už odmala, ale stůl jsem bohužel nikdy nekupoval:-) Co koupit nějaký slušný interiérový stůl, dobře se o něj starat a doufat, že pár let vydrží?

          0 0
        • Janes  

          Promiň, ale tyhle stoly jsou naprostý noname…

          0 0
          • vlk  

            Tak ono ty z hliníku vyrábí třeba i značkové Kettler viz. http://www.super-nakup.cz/…tch-5–0-alu/

            Měl jsem za to, že to jak ten míček odskakuje spíše záleží na kvalitě toho spec. nátěru stolu nežli desky.No asi zkusím nějaký interiérový-klasiku a snad v té garáži vydrží.

            0 0
            • krokus  

              To je podobné jako s pingpongovou raketou. Taky nezáleží jenom na potazích, ale i na dřevu, na němž jsou potahy nalepeny. Zkus si tam dát místo dřeva hliník:-)

              0 0
              • Lister  

                Když se podíváš na odkazy, co dával níže Janes, tak tam je napsáno, že Jooly mají patentovanou hliníkovou konstrukci stolu, která se vlastnostmi velice podobá dřevěné desce. Nevím, co je na tom pravdy, ale třeba to tak bude.

                0 0
                • krokus  

                  Je pravda, že jsem na ničem takovém nikdy nehrál. Ale jak jsem psal, jsem vůči tomu skeptický.

                  0 0
            • Janes  

              O stolech Kettler toho mnoho nevím, držel bych se toho, že značkové – Butterfly, Joola, Stiga, Donic atd. budou jistou zárukou kvality )platí i pro interiérové stoly.

              0 0
            • Lister  

              Kettler je značka známá, která dělá opravdu hodně věcí, jejich špičkové výrobky jsou opravdu kvalitní, ale nechají si je taky zaplatit. Jejich střední třída je stejně jako vše ostatní vyráběná v Asii a v kvalitě je menší specialisté v daném oboru často překonávají. Sice máme doma taky pár věcí od kettlera – crossový trenažér, sadu nakládacích činek… ale příště už bych volil jinak – když se člověk pak začne více zajímat, tak zjistí že jsou výhodnější alternativy.

              0 0
              • Janes  

                JJ, ten kettler crosstrenažer mám taky, ale stoly?? nevím..

                0 0
    • Janes  

      http://tt-sport.cz/shop/index.php… nejlepší je zeptat se přímo prodejce.

      0 0
      • Janes  

        Ty Jooly vypadají moc pěkně, navíc ve výrobě interierových stolů je Joola docela pojem.

        0 0
    • v POHODÌ klokan  

      No já nevím. Na hliníku se bude hrát podle mě o dost jinak než na klasickém dřevěném stole (nebo dřevotřískovém). Ale na druhou stranu určitě vydrží o dost víc přírodních vlivů.

      0 0
      • krokus  

        Bude to jiné a určitě to nebude lepší. Na druhou stranu, venku je takových rušivých vlivů, že kvalita stolu je možná ten menší problém.

        0 0
    • Tom23  

      Nejlíp ti poradí tady http://www.tabletennis-online.info/ já teda pinec hraju taky, ale ve stolech ti nepomůžu…spíš výběr pálky a potahů…

      0 0
      • Janes  

        Proč myslíš, že nejlíp? Myslíš, že Roman( RT sport) tomu rozumí víc než Mivoj (Racketsport)?

        0 0
    • krokus  

      Vzpomněl jsem si ještě na tento krám v Praze Outdorový stůl v odkazu by teoreticky mohl být kvalitnější, ale nevím.

      0 0
    • Janes  

      Víš co, nejlepší bude, když dáš tenhle dotaz na tato fóra, http://www.tt-sport.cz/index.php… nebo http://tabletennis-online.info/modules.php…, snad ti tam nějaký uživatel, nebo admini (majitelé shopů)odpoví.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.