poradte aku silnicku mam kupit, vaham medzi merida a author

35 nepřečtených
  • divo

    ahojte, idem kupovat silnicku a neviem aku. teraz su dobre akcie na modely z roku 2005 a chcem nieco z tychto:

    Author 4405 stal 35 000sk a teraz je za 24 000sk

    • ma sadu 105

    a tu je www.author.sk/…-2005-a4405/?…

    Merida road 904 stala cez 40 000sk a teraz stoji 29 000sk

    • ma sadu 105

    sk.merida-bike.cz/detail05­.php?znac=44&me­nu3=3

    Merida road 903 stala asi 30 000sk a teraz je za 22 000sk

    • ma sadu Tiagra

    sk.merida-bike.cz/detail05­.php?znac=46&me­nu3=3

    ktore mam kupit??????

    mal som stary lacny MTB ale chodil som na nom len po cestach.. teraz si chcem davat treningy s cyklistami tak kupujem cestny( planujem pravidelne treningy)

    chcem este kupit oblecenie na bajk takze ked kupim tu drahsiu meridu neostane mi na oblecenie iba malo..

    preto radsej chcem kupit author a zbytok dat do oblecenia. takze ja skor vaham medzi authorom co ma sadu 105ku alebo marida so sadou tiagra

    je velky rozdiel medzi sadami tiagra a 105 ????

    moj celkovy rozpocet je 30 000sk (tretri a nasplapne kupim az na jar) tak mi prosim poradte ktory cestak odporucate ale ja by som bral asi ten author robim dobre?

    0 0
    • petebike  

      rozdil v tiagre a ve 105 je docela znacnej, a pokud tu pises ze planujes pravidelny trening, tak bych si koupil tu lepsi sadu (v tomhle pripade 105) vic to vydrzi…

      0 0
    • petebike  

      jeste u ty meridy mas aspon carbonovou vidlici coz je velke plus,

      0 0
      • jecnak  

        Pokud ma duralovej krk, tak to zas jako velky plus nevidim.

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Jednoznačně ber Meridu na 105. Rozdíl mezi ní a Tiagrou je nepopsatelný. 105 je jednoznačně lepší. To můžu potvrtdit z vlastní zkušenosti… ;))

      0 0
    • Lister  

      904 ale já tomu nerozumím :o)

      0 0
    • Vrci  

      vzal bych tohle s mirage sadou www.sirer.cz/?…

      0 0
    • CzMiras  

      Ne že bych měl s čím porovnávat, ale na 904-ce se mi jezdí fajně ;o)

      0 0
    • Rolei  

      A kde si viděl tu meridu904 za 29.000,–Sk že bych si taky jednu zadovážil :-)

      0 0
    • Bobo  

      Narozdíl od ostatních si nemyslím, že by byl propastný rozdíl ve funkčnosti mezi Tiagrou a Sh105. Tiagra co mám teď na zimáku dostává děsnej kouř (zima, sůl, držkopády) a pořád šlape stejně dobře jako moje nynější letňáková kombinace 105/Ultegra. Mínusy pro Tiagru jsou snad design a váha. Jen upozorňuju, že silničky z výše zmíněných odkazů jsou osazeny sice stopětkou, ale taky ještě devítkovou, takže na tréningovou silničku pro hobbíka je to imho úplně jedno. Docela rád bych si poslechl nějaký konkrétní argument, v čem koho Tiagra oproti 105 zklamala – prosím jen vlastní zkušenost, žádné „jedna paní povídala“.

      0 0
      • yetti  

        Jelikoz jsem jezdil na obojim, tak muzu zodpovedne rict, ze kliky na 105 byly podstatne tuzsi a razeni presnejsi a s najetyma kilometrama se nepresnost dualu Tiagra znacne zvetsovala. Myslim, ze je to dano hlavne tim, ze 105 je konstrukcne temer shodna s Ultegrou, u ktere je pomer mezi cenou a uzitnou hodnotou nejlepsi.

        0 0
        • Bobo  

          Ona pověstná tuhost různých klik se už řešila mockrát. Já nepoznám rozdíl mezi klikami Tiagra, 105, FSA ani kolegových Centaurů, ovšem vždycky jsem tiše záviděl lidem, kteří se zavřenýma očima přesně poznají podle odstupňování tuhosti, do které sady ty které kliky patří. Ale budiž… Když už jsme u toho, pak můj selský rozum by spíš za tužší označil těžké Tiagry kované do jednoho kusu bez dutin, než duté a lehčí stopětky. Podstatně tužší – tím myslíš, že je ohneš třeba jen o jednu dvě desetiny, kdežto Tiagry o půl milimetru? A jak to při jízdě poznáš, změříš, vycítíš? Btw škrtání převodníků o vodítko přesmykače nesouvisí až tolik s klikami, jako spíš s kvalitou středového složení a s jeho vůlí, pokud bys měl na mysli tohle.

          0 0
          • yetti  

            Nevim kolik vazis, ale pri mich 93kg jsou tuhy kliky zaklad kola. Kdyz pominu, ze tuhost je pri slapani sakra citi, tak hlavni problem pro me je opravdu to skrtani retezu o presmyk, kter me neskutecne se… U Tiagry, kterou jsem jeden cas vozil na zimaku, se mi prevodnik nemohl vejit do presmyku ani pri slapani ze sedla. 105 sadu (9×2) jsem si koupil letos v zime a namontoval ji na kolo a pote co jsem se na tom projel, tak jsem ji prodal a koupil Ultegru. Razeni na 105ce fungovalo velmi presne ve srovnani s Tiagrou a i kliky byly mnohem tuzsi, ale s Ultegrou se to neda srovnavat. Mozna nova 105 s Hollowtech II je lepsi, ale Octalinkova 105 Hollowtech I je porad mekci, nez SH 600 se ctyrhranem co jsem mel pred tim. Takze jsem byl velice rad, kdyz mi kamarad nabidnul, ze by tu 105 sadu ode me koupil. A dobre jsem udelal, protoze Ultegra 05 podle mne nema chybu.

            0 0
            • Bobo  

              Tak si představ, ve které části by se ty kliky musely nejvíc deformovat, aby to mělo vliv na škrtání převodníků. Představ si třeba úplně tuhý kliky s gumovým středem a naproti tomu úplně měkký kliky se super tuhým středem. Ve kterým případě budou víc škrtat převodníky o vodítko? Na to nemusí být člověk strojař, vystačíš si s logikou a trochou představivosti.

              0 0
    • divo  

      tak aky je teda rozdiel medzi tiagrou a 105kou? ak nie velky tak by som zobral tu slabsiu meridu 903 aby mi ostali peniaze na oblecenie… ved ja nic nemam, chcem kupit dres, dres s dlhymi rukavmi, bundicku.. mam kupit bundy dve z toho jednu do dazda?????? alebo staci jedna nepremokava a tu pouzivat aj ked bude slniecko ale zato chladno, nie ako slnko v lete :) ?????? kratase, dlhe kalhoty ale nie obtiahnute take volne.., spodne pradlo a to je asi tak vsetko

      ale ked je velky rozdiel medzi sadamy tiagra a 105 tak kupujem sadu 105 a na oblecenie kaslem, to sa bude kupovat postupne.. bude ale blbe ked budem medzi cyklistami v teplakoch, tricku a mikine :)

      alebo druha moznost author na sade 105… je to lepsie ako merida na tiagre????

      0 0
      • Bajker16  

        Tak před 3 dny jsem si koupil Author A4404 stejnej jako A4405 akorát starší model (2004) za 20999,– Už jsem na něm najel asi 50km a nemůžu si stěžovat . Je to kompletně na 105 a nemůžu si stěžovat. S Tiagrou moc zkušeností nemám, ale rozdíl tam asi bude. Ať se rozhodneš jakkoliv tak se porozhlídni po loňských modelech dá se tak ušetřit třeba 30% a hned máš na oblečení :-)

        0 0
    • náčelník  

      Nedávno to tu bylo: www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
    • martt  

      Pripadne kukni este sem canyon.de/ser­vice/download­s_sparbuch2006­.html

      0 0
    • black-hole  

      sel bych do ty meridy 903: ma to karbonovou vidli a sloping, takze to bude na treningy snad pohodlnejsi nez hlinikovej author, tiagry bych se nebal, kamarad co s nim obcas jezdim trenuje na rock machine z roku 2002 nebo mozna jeste starsim, ma na tom tiagru a az letos menil prehazku – rocne na tom treningovym nalita cca 10000 km a to jezdi i v zime a v marastu. Naby mu furt drzi, razeni taky OK – jedina jeho udrzba je 1× za rok k mechanikovi a kdyz uz mu to hodne vrze tak to strikne GT85kou

      0 0
    • McBlacky  

      rozhodně si kup hned tretry a pedály a ostatní až pak

      0 0
    • milaneze  

      CAU, pokial by si chcel Author 5505, tak v SR je teraz v cene 31000 skk, co je priblizne 23000 czk. Pozri tento link: www.cykloshop.sk/…uct_info.php cPath=40_61&pro­ducts_id=1520

      0 0
    • Tomalda  

      Určitě jdi do Meridy na 105, opravdu je to mnohem lepší. Kámoš jí má a je s ní na výsost spokojenej.

      0 0
      • delfyn  

        zvaž jestli radši nejít do Campy, v nižších cenových vychází líp:)Xenon je ještě dobrá řada, Mirage vyloženě akorát a Veloce můžeš v poho. závodit, jsem rád že mám devítku navišování pastorků mě nějak nebere, přijde mi to mezi výrobcema jen marketing typu heč já umím deset a co ty? Dřív se jezdilo 7a stačilo to taky 9 je pro mě optimum

        0 0
    • divo  

      vidim to tak ze ten author asi nie.. a ktoru meridu? mna strasne bavi bicykel, kamosi take dialky a hlavne to tempo nejazdia nebavi ich to.. s nimi jazdim len tak pomaly a malo km ked ideme len tak na kofolu. ale ja ten pohyb na bajku potrebujem, si davam aj sam „treningy“ na kole lebo ked nejazdim normalne mi to chyba. uz ma to nebavi sam jazdit tak idem k cyklistom aby som jazdil vo velkej skupine a dali ma hlavne do formy. ale iba treningy, na zavody uz chodit nebudem lebo som stary 19 a nemam na to kondicku:) este nezarabam, este ta blba skola tak nemam prachy. kupim meridu na tiagre budem na nej jazdit dva alebo tri roky( tri roky dufam tiagra vydrzi), potom ten bajk predam a kupim uz lepsiu na ultegre alebo dam campagnolo. stale citam ako kazdy nadava na shimano tak skusim tiagru a potom kupim campu ale drahsiu to je jasne :) tie treningy chcem len tak pre kondicku, v lete by som sa rad k niekomu pripojil ktori pojdu niekam pekne daleko na kole aj do rakuska, talianska a na to potrebujem velku kondicku :) tento rok ma caka este 155 km do ostravy tak som zvedavy ci tam dojdem a za dva dni zasa spet :)

      kupim lacnejsie tretri a naslapne pedale.. za aku cenu sa daju kupit uz trosku lepsie???? ..nechcem davat zasa velke peniaze za tretri lebo kupujem aj to oblecenie

      a este jedna vec, ked nebudem zavodne jadzit potrebujem tachometer ktory meria frekvenciu slapania? to su dalsie peniaze comu by som sa chcel vyhnut :)

      teraz aku velkost? meriam 184 mozno 185cm to bude tak L, XL ??????

      0 0
      • martt  

        ja by som Ti navrhoval asi takto:

        1. aby si zistil ci ta to na tom cestaku vobec bude bavit (moze Ta z tej polohy boliet chrbat alebo ta to napriklad vobec nechyti za srdce), kup si nejaky super lacny jazdeny cestak, napr. stary favorit skoro zadarmo. Ked na nom nabehas par tisic km uz budes mat ovela jasnejsie. Na turisticke vozenie sa, je radenie na rame uplne ok a rozdiel v rychlosti lacneho cestaku a draheho je na turisticke vozenie sa nepodstatny.
        2. handry si kup v lidlovi, podla mojej skusenosti je ich kvalita uplne porovnatelna s lacnymi vyrobkami v cykloobchodoch a stoja tretinu
        3. tretry a pedale kup na MTB, ak Ta ten cestak prestane byvit, budu pouzitelne aj neskor na MTB. Toto bude najvacsi vydaj.
        0 0
      • martt  

        Frekvenciu slapania (kadenciu) nepotrebujes.

        Mozno by si potreboval pulzmeter ale aj to je asi zbytocne pokial netrenujes cielene na preteky. Na vyskusanie ci Ti pulz nieco povie si kup zase nejaky lacny lidl/Ciclosport vyrobok alebo si ho niekde pozicaj.

        0 0
    • divo  

      bicykel ma strasne bavi o tom nepochybujem!!!!! mam strary lacny MTB ale aj tak stale jazdim len po cestach co je dost vycerpavajuce!!! tretri na MTB nebudem potrebovat, takze lepsie budu orgiginal na cesty??

      davam si na horaku najcastejsie 55 km treningy ale su aj 80km, 100km a najviac som isiel 115km a rezerva tam este bola!!! jednoducho ja ked neslapem tak mam blbu naladu ale ked pridem z bicykla tak nalada je uplne super, som taky vpohode :) bicykel je droga!! ked idem s chalanmi v piatok vecer von sa bavit napriklad o osmej tak aj tak musim ist dve hodinky pred tym na bicykel, ja musim slapat :) keby mam 15 tak sa este prihlasim na cyklistiku lebo viem ze by ma to bavilo ale uz mam 19 a som pocul ze uz cyklistov nikdy nedobehnem!!!

      tak nema cenu trenovat nadoraz na zavody, budem si s nimi davat iba treningy ale pravidelne!!!! ja s kamosmi rad chodim rekreacne ale rad budem slapat aj na doraz s cyklistamy!!

      uz som kupil SIGMU PC 15 a je to uplne super vec, zvysuje mi to motivaciu a nasadenie!! vcera som slapal v priemere 177 tepov a mam v plane to zvysovat lebo pomala jazda mi nesedi

      0 0
      • martt  

        tretri na MTB nebudem potrebovat, takze lepsie budu orgiginal na cesty??

        v cestnych tretrach sa ale strasne zle chodi, tie su skutocne len na bicyklovanie. Vpredu mas obrovsky kufor a patu ovela nizsie a cele je to z smyklavej umelej hmoty. Ja som s nimi skoncil, ked som v nich pred domom spadol na vyjazde pre kociky. MTB tretry nie su az take stylove ale ovela viacucelovejsie.

        Ak si nikdy nejazdil na cestaku, tak si najprv aspon pozicaj od nejakeho cyklistu na par dni jeho zimak na vyskusanie.

        0 0
    • lysergine  

      Žádnou :-) Kup si MTB ať se projedeš v přírodě a trénuj na spinningu :-)

      0 0
    • divo  

      tak nie, tretry kupujem SPD a nie looky :) uz som videl ako sa v tych „original na cesty“ chodi… je to dost o hubu a je to velmi skarede na pohlad, co by povedali ludia :)

      skusat nemusim, uz viem ze chcem zavodak… vcera som bol na horaku 150 km a ako mam dost, uplne mi stacilo :) a v kuse to neslo, musel som mat tri 4-minutove prestavky… takze na treningy s cyklistami to nebude lebo oni si prestavky nedaju :) kamos ma uz vola na trening ze ma prevetraju… to neni dobre lebo ja som chcel ist k mladym cyklistom 15 rocnym ktorym by som stihal ale kamos ma uz 20 a oni slapu brutalne rychlo a hlavne vela. zacnem s mladymi a potom skusim aj kamosa casom :)

      nakoniec berem asi tu drahsiu meridu 904 ktora je v akcii za 29 000sk ale ja to berem bez DPH takze za nejakcych 23 500sk to ale s nimi vyjebem so statom :)

      0 0
      • Vrci  

        silniční tretry se kupujou na ježdění a ne na chození

        0 0
    • dancing dog  

      Teďka právě dva kámoši vyměnili své staré šírery za přesně tento model Authora / ve slevě myslím za 18 ooo Kc / se 105 a jsou vážně spokojený, chválí si to..,i přes trend odsuzovat Authora… obecně určitě 105, jak už psali výše kluci, co tomu rozumí- já nejsem žel odborník, na silnici jezdím se CroMo Fortem se Shim. 600 nebo co to je, už veterán,aleaspoň mě bezpečně unese…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.