• Budik

    Ahojte všichni bikeři a bikerky, ctěl bych se poradit.Jsem takový obyčejný biker, ročně tak 2500km terén i cesta. Koupil jsem si ted mech.disk. Hayes MX2.Takže nové náboje a ráfky. Uvažoval jsem o normálních Deore 525, ale říkali že mám jít raději do ložisek. Co si o tom myslíte? že to bude lepší, to je mi jasné,ale jesli to je nutné.13 let jezdím kuličky a dobrý :o)) A pak ještě kolik děr, stačí 32 dopředu i dozadu? Vážím 80kg. No a jestli mi poradíte i ráfky,budu naprosto spokojen.Lítám po lese,ale žádné extrémní skoky.Jen prostě rycjlá jízda. Díky za odpovědi a kolu zdar

    0 0
    • Nehas  

      Taky dost záleží na ceně. Napiš kolik jsi do toho ochoten investovat.

      0 0
      • Budik  

        No právě , že jsem chtěl tak nějak ušetřit, proto ty Deore..ty jsou do 500 ..ložiska cca 1000

        0 0
        • Lister  

          jestli chceš ušetřit tak vem něco takového: www.netbike.cz/select_det.php?…

          deroe jsou v pohodě a na ty ráfky jsem taky neslyšel nic špatného. Mavic 717 nebo DT 4,2D nejsou špatné ráfky, ale je to závodní lehké náčiní což jsem už osobně pocítil, takže jestli chceš blbnou a občas si poskákat tak ber něco festovnějšího­..........

          0 0
          • Budik  

            No já sem to nepočítal přesně,ale deore jsem viděl za 400,zadní za 600, ráfek sem koukal 400…zapletené to můžu mít zadarmo nebo za menší všimné…to mě přijde asi levněji. navíc zadní ráfek můžu použít,tam mám 32.jen vpředu je 28 :o((

            0 0
            • Lister  

              ráfek bych nerecykloval.­.....pokud jde o cenu, tak to jsem nezkoumal, ale jsou tam černěný DT včetně niplů a to přijde tak na 7–9 korun na drát+nipl, takže to ještě přičíst

              0 0
              • Budik  

                hmm, to je fakt, to jsem nezapočítal…a oba ráfky můžu za hubičku prodat,když budou v kuse… No a co ty Mach1 , jaké to jsou ráfky?

                0 0
                • Lister  

                  zkus to tady prohledat, já je nemám, ale dost lidí je jezdí a nestěžujou si, navíc i hezky vypadají, a nejsou extra těžké.

                  Jinak ad dráty: jsem se na ně schválně podíval a drát + černý nipl vyjde dokonce na 15 kč.........

                  0 0
              • Budik  

                www.koloshop.cz/index.php?… ale zas se dá sehnat i za tolik

                0 0
                • Lister  

                  pokud bylo myšleno že skombinuješ ráfek Mach 1 a náboje Novatec na průmyslech tak to je dobrá volba, do toho bych šel možná i raději než do ěch deorek i když to vyjde dráž

                  0 0
                  • Budik  

                    noo, tak sem to myslel.Protože 600 za ložisko už není tolik, i když zadní 1100. Ale furt mi nejde do hlavy ta cena těch Mach1 XC 559×17c .Jsou ještě Mach1 230 559×19c.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      tou cenou na koloshopu bych se moc neřídil. všimni si, že k těm ráfkům se nedostaneš proklikáním se z katalogu – jakoby nebyly. ani vyhledávač na koloshopu mi je nenajde. pouze z googlu. já je koupil na rebelbike.com za 425,– za kus. ofišl maloobchodní cena cyklomaxu je tuším kolem 500.

                      0 0
                      • Budik  

                        jo, taky jsem si toho už všiml,ale možná tajný bonus :o))) zkusit objednat :o)) V tom rebelbiku se právě dívám na ty XC a ty 230.jaký tam je rozdíl,jsou vyšší a tužší??

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          mach1 právě spustil novej web, koukám (mach1.fr). je tam u ráfků jakási tabulková tuhost. MX vychází nejtužší (4 hvězdičky), 2.30 má 3*, pak přichází v úvahu ještě sub-zero určený na xc se 2*. Je z nich taky nejlehčí. 2.30 je určená na enduro, je o fous těžší než MX, neboť je na širší gumy (je o 2 mm širší než MX). 210 už bych nedoporučoval, ta je spíš na nenáročné xc. nebo na přední kolo, na zadním jsem ho odepsal docela rychle.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          jinak jsem se dotazoval koloshopu zda můžou sehnat ráfky mach1, neb jsem je v nabídce nenašel, a odpověděli šalamounsky, že můžou sehnat jen ty, co maj v nabídce. ;o) a včíl mudruj. můžeš to zkusit, od tý doby, co měnili web, má koloshop v nabídkách bordel. :o)

                          0 0
                      • Budik  

                        ted koukám, že si mi to radil už dopo, no hodně info bylo dneska.tak asi rozhodnuto – Machy + novatec. ještě ty dráty – asi DT SWiss 2.00 že?

                        0 0
                        • Lister  

                          2,0 určitě, jestli DT záleží na tobě, je to kvalita, ale jsou dražší, alternativ je hodně a nemusí být horší :)

                          0 0
                        • goofy  

                          Spice bych bral Machy, jsou eloxvane, narozdil od knem dovazenych DT :-(

                          0 0
        • saab  

          kup si zapletená kola mavic crossride disk, jsou za 3700, váží 1970g, maji super design a jsou výrazně tužší, než deore náboje s bůhvíjakými ráfky… Navíc ušetříš…

          0 0
          • MlokCZ  

            O té tuhosti bych hodně pochyboval, klidně deore náby s bůhvíjakými ráfky budou tužší než Crossridy. Já jsem tedy v životě měkčí kola než Crossridy nejezdil. Všechny kola na 32 drátech (i LX náby + levnější Remerx ráfky) byly o třídu tužší. O DT na druhém kole co teď s crossridy pravidelně střídám (takže mám výborné srovnání) ani nemluvě.

            0 0
            • Volf  

              To bude tím, že je docela jasný, že na nich jezdíš.

              To budík: Hlavně si nenech radit od lidí co nemaj kolo v profilu.

              0 0
          • Lister  

            no tak CR jsou výratzně měkčí než..........­........no vlatně než cokoliv co jsem doteď jezdil :o)))))))))

            0 0
    • grafik  

      rafky mavic 717, naby novatec

      0 0
    • Lister  

      a konusové so točí ně nčem jiném než na ložiscích?????

      Pokud ti konusy nevadí, tak jdi klidně znovu do toho.

      Jo a 32 drátů vpohodo stěčí a Deore se taky točí, jen je potřeba to prostě jednou za sezonui rozhodit.....

      0 0
      • Lister  

        tak málo jsem napsal a tolik překlepů :o)))))

        0 0
      • Budik  

        No nevadí, rozhodit to taky umím, jen mě zajímalo proč a v čem sou lepší ty ložiska.

        0 0
        • Nehas  

          Není s nima práce. Průmyslová ložiska jsou pro toho kdo neumí seřídit konusy :-)

          0 0
        • Lister  

          no já si průmylsy koupil hlanvě proto, že předpokládám, že na ně ta 5 let nešáhnu :o)

          Pokud budu muste tak pro mě nemají výhodu žádnou.........

          0 0
        • tachmude  

          Jestli máš strejdu,který prodává ložiska tak v tomhle vidím jednu z výhod.Vylisuješ nalisuješ a jedeš.

          0 0
        • Volf  

          Ložiska jsou pro lidi co nemaj šikovný ruce. Ne teď vážně. pokud nejsi nikterak zdatnej mechanik a nebo tě nebaví drápat se v kole tak ber ložiska. Jinak pokud kónusům věnuješ trochu péče, tak jsou nepřekonatelný. A zase je to i o ceně. Pokud koupíš levný náby na průmyslech, tak tam ty ložiska nebudou žádná hitparáda. A jak jsi se tady zmiňoval o Deorkáxch tak ti jen řeknu, že jsem na nich odjel ppěknejch pár tisíc a dodneška jezděj na dalším kole.

          0 0
          • Lister  

            taky nevím co proti těm derorkám všichni mají........moje mají nalítaný kolem 15 tisíc a točí se pořád dobře, jen bylo potřeba 1× rozhodit ořech a nechat vyčistit (jedna z mála operací, kterou raději nechávám na servisu), ale jinak jsem je za 7 let, co je mám, čistil asi tak 3× a jsou v pohodě........

            0 0
            • Smazaný účet  

              já ti na zadní m510 neřeknu dobrý slovo. za nějaký 4 tis. km už jsem jí měl rozhozenou několikrát včetně ořechu, vyměnil jsem konusy i osu a furt se nedá seřídit, snad je křivý tělo náby nebo co. oproti tomu starý stx co mám vepředu a na starym kole je labůžo. co mě nejvíc vytáčí je to, že po sepnutí upínáku se výrazně zmenší vůle, kterou jsem konusum vymezil. se s tim hodinu mrcasim, pak to stáhnu a nába začne přidrhávat. mam pocit, že ta nába je prostě máslo. jsem možná nešika, ale každopádně to nemam zapotřebí… ;o)

              0 0
    • BikerM  

      Já být tebou šel bych do Mavic Crossride loňského modelu, myslím , že jsou opravdu kvalitní za super cenu. Kamarád je má na kotoučovkách Shimano XTR a je spokojenej.

      viz.: www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      www.kupkolo.cz/…rska_70/Akce (letošní)

      0 0
      • Nehas  

        Já na nich sice taky jezdím a nemám problém, ale dost lidí si na ně stěžuje. Koukni do historie a uvidíš sám. Jedna věc se jim ale musí nechat: Jsou pěkný. :-)

        0 0
        • Budik  

          No to je fakt, jsou pěkné. To jsou za 3700 obě kola? To je dobrá cena, ale zas sem slyšel,že ty ráfky praskají, ale nevím jestli všeobecně zapletená nebo určitá značka. Ale kolega to slyšel v Bagbiku v ostravě.

          0 0
          • Nehas  

            No já mám 06 a zatím mám „V“ brzdy. Takže není na výplet takovej nápor. Taky asi nejezdím žádnej drsnej terén, ale to nedovedu posoudit (jezdím vše co mi přijde, že se sjet dá :-)) Tady se o nich tvrdí, že jsou měkký a spíš jen pro lehkou váhu a poklidné ježdění. Já vážím 85Kg a jezdil jsem s nima i s 15Kg na zadním nosiči po lesnich cestách. Vydrželi to, ale statistika se z toho udělat nedá :-)

            0 0
            • MlokCZ  

              S výdrží jsem taky neměl žádný zásadní problém. Zrušil jsem sice ořech, ale to bylo při pádů ve velké rychlosti a naopak mě překvapilo, že ráfky to přežily (obě kola totální osma, ale po rozpletení ráfky ok, takže obě jen znovu přepletena stejnými dráty).

              A pak ty Mavic ořechy mě trošku štvou, že se musí častěji mazat.

              0 0
            • Budik  

              No já taky nejsem žádnej adrenalinový vyznavač, naví přilbu moc nemusím,tak se podle toho v lese i chovám, někdy :o)) Tak jsem teda z toho ještě míň chytrej, no jo 100 lidí 100 názorů.Ale je fakt,že ty 06 jsou pěkný…a levný, teda pěkné a levné :o)))

              0 0
          • MlokCZ  

            Ne, není to dobrá cena. Crossridy za ty prachy nestojí, to je lepší postavit DT na Ceritech a jsi jen nepatrně výše cenově a oproti Crossridům nepatrně lehčí, ale hlavně výrazně tužší. Čím dýl jezdím střídavě Crossridy a DT kola na 32 drátech (mám sice na Onyxech, ale to nehraje v tom rozdílu téměř žádnou roli), tím víc mě ty Crossridy štvou. I když samozřejmě jezdit se na nich dá a jsou zase docela pěkný vizuálně.

            0 0
    • Smazaný účet  

      já teď budu dělat nový kola za málo peněz, ale na véčka. vybral jsem si Mach1 MX (425,–) a náby novatec na průmyslech. v diskový verzi jsou ovšem novatecy dražší než deorko. ne že bych neuměl kónusy seřídit, ale už mě to nebaví.

      0 0
      • Budik  

        No tak teda budu ještě zvažovat,Crossridy mě lákají designově,ale zas bych raději volil kvalitu,na výstavu s tím chodit nebudu, ale jezdit jo :o)

        0 0
    • charlie20003  

      Cetl jsem dost spatny recenzi na Deore 525 (disk verze ktery byl standardni vybaveni na muj Stumpjumper) ze jsem nahradil se naby Chris King (muzete koupit od programcycle) a rafky Sun UFO (velmi lehky, velmi rychly). Recenzi jsou na www.mtbr.com/…_89137.shtml – Hodnoceni 2.16/5 (kde 5 je nejlepsi) mluvi za sebe.

      0 0
      • Lister  

        tak jestli ta tvoje kombinace bude za 3,5 tis, tak si beru hned tři páry :o)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.