• Blahycz

    Zdravím, mám v plánu jet v sobotu 7.5. s kamarádem do Harrachova si zajezdit na fullech. Poradtě mi prosim plán nějaké trasy cca 30–50km a nějaký dobrý sjezd z hory. Máme v plánu vyjet nahoru lanovkou a zajezdit.

    Zároven bych uvítal tip na penzion nebo něco na přespání. Díky

    0 0
    • weekend warrior  

      zkus hotel mitera a odkaž se na mě: honza zeman

      0 0
      • buba CZ  

        Taky v létě jedu do Harachova na rodinnou dovolenou,ale do hotelu Svornost,takže taky budu potřebovat nějaké infíčko ohledně ježdění.Snad někdo poradí…

        0 0
      • Blahycz  

        JO HONZIKU DĚKUJU ALE CO KOUKÁM NA TEN HOTEL TAK JE TO TROCHU PŘES MŮJ ROZPOČET.

        0 0
    • mr.antik  

      na to se vykašlete. Lanovkou vás možná vyjedou ale zbytek je ilegál :-)) A v podstatě ani nic zajímavýho – možná pod lanovkou dolu.

      Takže na lanovku spíš Rokytnickej bajkpark. Jinak klasika sjezdy je zelená ze Štěpánky a sjezd z Jizerky do Desný (červená plus nahoře modrá tušim)

      0 0
      • vinca  

        Tak, tak . Ještě jsem měl nějakej sjezdík z Dvoraček do Jablonce nad Jizerou. Ale naposled jsem ho minul i já , a to jsem ho jel předtím už asi 4×.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak třeba červená značka z Dvoraček je docela dobrá, ale nevím jestli to může uspokojit někoho, kdo chce jet nahoru lanovkou. Je to takový rychlý jednoduchý sjezd.

          0 0
    • Debustrol  

      Jestli si tam chcete na fullech fakt zařádit tak si dejte sjezd z dvoraček do sedla pop dvoračkami tam se dáš do prava a je to jsezd okolo Huťského vodopádu. Celkem dost výživný a určitě to stojí za to :)

      Jinak v Harrachově pěkná cesta od toho hnusnýho komustickýho hotelu po žlutý na Mumlavský vodopád.

      Co by ještě byla pecka, dostat se na Zlaté návrší objet to tam nahoře (prameny Labe apod.) a vrátit se třeba přes voseckou boudu. ALE! pokud si pamatuju nesmělo se tam na kolech, sice to nikdo moc nehlídal, a podle mě tam neni co zničit, nicméně zákaz je zákaz. Třeba se to však změnilo a už se tam může, tak popátrej, je to tam parádní.

      A doporučení na závěr vem si ssebou turistické mapy pro krkonoše (1:25 000) jsou 2 a jsou světle modré. IMHO poslouží daleko lépe než cykloturistické 1:75 000 podlé té jsem se akorát tak ztratil a nic v ní neni.

      0 0
      • MlokCZ  

        Ten první odstavec je po modré značce? Tu jsem nejel, kdyžtak letos zkusím.

        Akorát to zase bude dost krátké, když to klesá tak rychle (oproti červené je to dole hned). Asi to zase jak píšeš může být dobře výživné.

        0 0
        • Debustrol  

          Donu til si mě podívat se do mapy, a máš pravdu je to modrá. Přihazuju pár fotek, foceno pod rozcestím „huťský potok“. To nej je od Dvoraček až cca kousek pod toto rozcestí, od vodopádu je dojezd po asfaltu.

          0 0
          • MlokCZ  

            To je celé v tom duchu těch fotek? To by totiž bylo ještě lehčí než ta červená.

            0 0
            • Debustrol  

              Jak jsem psal to Nej je mezi Dvoračkama a rozcestím Huťský potok, fotky jsou focené už pod rozcestím H.P.

              Na fotkách je pohodička jen občas před cestu jsou odvodňovací klády, ale ne vyšší než 20cm, na XC pevňáku v klidu. Ale to co je nad tim na to jsem si na pevňáku netroufnul-fotky ale bohužel nemam :(

              Už jsem tam tak 5 let nebyl tak doufam že to nemam v hlavě zkreslený:) Jestli tam budeš někde poblíž zkus a uvidíš.

              0 0
    • mazotron  

      Trochu to tady ozivim. Nasel jsem skvelou terenni trasu z Harrachova. Vyjedete po modre kolem Mumlavy – ma to sklon jen 4% a jede se tam skvele, pak po zlute na Voseckou boudu – tam uz je to prudsi.

      Z Vosecke boudy na hreben se nesmi, takze jsem to vedl. Cilem je dojit do Polska, kde jsem zadne zakazy nezaznamenal. Na hrebenu doprava a po par metrech dojdete k zelene znacce, kterou se vydate smerem na Schronisko pod Labskim Szczytem. Tam je to hodně po drevenych lavkach a pak po ceste vyskladane velkými kameny – moc dobre se po tom nejede. No a od chaty se pak vydate po cerne/cervene. Tady zacina zabava! Je to velmi sutrovate a některé useky byly pro me nejetelne. Clovek si musi hodne vybirat cestu. Sklon je cim dal prudsi a nejprudsi je to v miste,kde se oddeluje cervena. Pokracujte dolu po cerne. Tam jsem to misty musel prenest. Ovsem vzdy jen kousek. V tech mistech taky zacinal podle trailforks trail v ramci enduro zavodu. Trail se jmenuje Sokolnik. Je to velmi technicke az na krizeni s cyklotrasou. Po te pak vlevo a hned prvni odbocka vpravo – pozor, skoro nejde videt! Ale je skvela – velke sutry, klady, koreny. Po dalsim protnuti cyklotrasy opet po ni vlevo a jeste pred potokem zase vpravo kolem nej. Nasleduje krasny uzounky trail. Po dalsim křížení s cyklotrasou rovne a pak jeste jednou. Tam trail dostava paradni flow. Dole ve výšce 630 mnm lze prekonat potok a pak jeste druhy a dostat se na modrou. Ovsem v tom poslednim useku radili drevari a taky tam neni zadna lavka a druhy potok je dost hluboky. To bych vynechal a vzsl to vpravo a napojil se na modro/cernou. Krasny trailik az k Szklarki vodopadu. To je jedina cesta, kde jsem potkal turisty -zaroven je to dole znacene jako cyklotrasa. Pak uz jen par schodu a dojezd na hlavni cestu. Návrat do Harrachova po asfaltu pres Porebu a Jakuszyce – je to dlouhe a je to 400 vyskovych, ale určitě to za to stoji. Hardtaily nechte doma, tohle je paradni ratatata :). https://mapy.cz/s/3u8mp

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.