Poplock-zadrhává při odemykání

32 nepřečtených
  • RB_Rider

    Zdar lidicky. Koupil jsem pred tydnem REBU s poplockem a vsechno chodi dobre, az na maly detail, ktery me drazdi. Kdyz vidlici zamknu packou, vsechno je v pohode, je zamcena, tuha. Ale kdyz pak odemknu tlacitkem tak nastanou dve situace:

    1. pokud kolo jen tak stoji oprene a vidlice neni zatizena tak se krasne odemkne, bez problemu

    2)Pokud sedim na kole a nebo zatizim vidlici, odemkne se tak napul a zasekne se odemykani(zasekne se to na vidlici, ne v tom poplocku) a kdyz pak vidlici odlehcim tak se odemknuti dokonci

    zadny problem ve vedeni lanka a v popolocku neni, mam vyzkouseno, ze to je ve vidlici. Napadlo me, ze kdyz to je zamcene a zatizim vidlici, vzroste tlak oleje a ten na neco tlaci a brani uplnemu odemceni. A nebo myslite, ze muze byt problem v mnozstvi oleje z vyroby? Pristi tyden to asi rozeberu a kouknu se dovnitr.

    Pokud poradite, budu moc rad. Biku zdar

    0 0
    • jose  

      jseš si jistý, že to není páčkou? Já měl ten samý problém, měl jsem i rozebráno, ale nakonec to bylo v páčce, dostala ránu při pádu a zjistil jsem, že je prasklá…teď ji mam opravenou a pořádně namazáno a chodí vše zase ok

      0 0
    • Baracuda  

      Taky me to dela – asi tak pri jednom odemykani z deseti. Jsem docela zvedavy, na co tu lidi prijdou…

      0 0
    • Ladap  

      Mám to samý – taky na nový Rebě, ale nevidím v tom problém. Prostě se to odemkne na nejbližším hrbolku, nebo po pár vteřinách i bez něj. Dokonalost neexistuje.

      0 0
    • BigDog  

      Já to mam u nový reby taky :-/ a přesně jak popisuješ. Když to rozhodíš, tak je jasný, že v tom „ementálu“ je ta vratná pružinka holt slabá. Přitom když to zůstane zamčený (i přes otevřenou páčku), tak stačí jen malá síla na tom modrém unašeči a hned to odjistí. Ale než někde pokoutně hledat silnější pružinu, tak to radši nechám jak je… Ale se.e mě to..

      0 0
      • RB_Rider  

        Tak ted uz vim, ze to neni na reklamaci. Taky me to sere, ale faktem je, ze po prejeti hrbolku se to doodemkne. Pruzinka je asi fakt slaba a kdyz olej tlaci ten uzaviraci plisek na plast, proste neotoci celym motion controlem a neodemkne uplne, az po odlehceni.***** tolik penez to stoji a takove blbe problemy

        0 0
    • kajulka2  

      Mně to dělá Tora taky, stačí ji jen odlehčit a odemkne se. Koukal sem na to při výměně oleje, vidle se zamkne pootočením takové kovové kulaté destičky s výřezem, která uzavře nebo omezí průtok oleje do plastového labyrintu nebo jak to nazvat. Destička je nejspíš přivařená k dlouhé tyčce, která prochází tím labyrintem,uvnitř labyrintu je vratná pružina co by měla tu tyčku vracet do původní polohy odemčeno a na konci taky kladka s červíkem na lanko od páčky MC. Možná že tlak oleje po zamčení vidle přimáčkne kovovou destičku ke spodku labyrintu a pružinka to nezvládne vrátit. Nenapadlo mě čím by se tomu dalo pomoct tak to neřeším a jezdím…

      0 0
      • stan.zak  

        I mně, vzal jsem to jako vlastnost a taky jezdím a neřeším. Foto ještě z krámu, před převzetím kola.

        0 0
    • raceman  

      taky tak. delalo mi to i na Pilotce… asi neduh Motion Controlu..

      0 0
    • RB_Rider  

      Asi to je fakt lepsi neresit a jezdit. Ale jinak je REBA skvela.

      0 0
    • Pekáček  

      Recon i Reba mi to dělaj taky. Je to asi normální. Tedy Recon to dělal častěji, ale to nic neznamená.

      0 0
    • Ostrawak  

      Taky se mi nevrací poplock na Reba SL 2009 a chci to vyřešit. Jde ta vratná pružina co je v MC nějak natáhnout/pře­depnout aby se zlepšilo odemykání? Můžu MC z vidlice vytáhnout, když je vidlice nasazena na kole?

      0 0
    • xshreck  

      jinak … hodně mi pomohlo když jsem tu plastovou páčku rozdělal a namazal „kloub“ uvnitř vazelínou, trošku mi to v tom drhlo … to byl asi největší kámen úrazu. A pak taky bordel pod točítkem.

      Za pokus to stojí :)

      0 0
    • Shadow.1  

      Minulý týden se to tu řešilo. Prohledej historii. Je to problém s pružinou v pod korunkou… v servisu ti to vymění,ale za chvilku je to tam znovu. Do toho staršího topicu jsem postoval i nějaká řešení, co jsem našel na youtube… zkus kouknout…

      Osobně mi stačí, že to odemknu, nadhodím kolo a je odemčeno… jiné jednoduché řešení jsem nenašel :) Až si budu servisovat vidlu, tak se mrknu na pružinku a když půjde vybastlit nějaká silnější nebo to tam jinak uchytit, tak to zkusím… jinak na to kašlu…

      0 0
    • Nikovlas  

      Dělá mi to, když je vidlice trochu zatížená (např., když jsem na kole :-) ) – tedy ve zdvihu. Když nadlehčím přední kolo, tak se to vrací správně. Z toho usuzuji, že to nesouvisí ani tak s nějakym bordelem někde, ale s něčím uvnitř…

      0 0
      • Shadow.1  

        no jak jsem psal, už se to tu probíralo, je to všeobecně známá věc a výrobce to tuším i ví a opravuje to… dělá to pružina na korunce… jenže ti to opraví, dají tam tu samou a za pár KM to dělá zase… neřešit-jezdit!

        Hotové vyřešené…

        0 0
      • Ostrawak  

        Mám to stejný.

        0 0
    • KAPLIS  

      Teď jsem se s tím drbal asi 2hod a vyšlo mi z toho to, že se pravděpodobně vzpříčí ta oska (uvnitř vidle). Samostatně vše funguje bezvadně. Jednotlivé díly jsem rozebral, vyčistil a namazal Po napojení začne lanko tahat osu (modré kolečko) bokem a tím se to asi zasekne (vzpříčí). Zatlačením oleje zespodu se osa „pohne“ a uvolní.

      0 0
      • McBlacky  

        to dává smysl.

        ze 4 vidlí s poplockem co nám doma prošly rukama to dělala jedna u 50% případů, druhá u 10%, třetí vůbec a čtvrtá byla na tuto závadu opravovaná výměnou MC.

        0 0
    • Pavel  

      Mne obdobně Reba kdysi blbla, když jsem měl nalomený bowden. Prostě lanko drhlo a moc se tomu nechtělo… No, dnes už pop-lock nepoužívám, nepotřebuji to, naučil jsem se jezdit i bez zamykání wydle ;-)

      0 0
    • Ostrawak  

      Tak sem opět řešil tento problém. Vytáhl jsem z vidle MC a zíral, jak je ta pružina fušersky udělaná, tedy jestli to takto má každá reba.

      Tak jsem tu pružinu předepnul tak, že ten její spodní konec (drátek) lehce ohnul a šroubovákem točil co to šlo a zachytil tím vytvořeným háčkem o otvor. Pak jsem přečnívající drátek flexou zkrátil, aby moc nepřečníval.

      Ted to funguje na 100% a díky tomu háčku by se ta pružina už neměla vysmeknout.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Uff:) Ta pruzina by se mela protahnout nejakou durkou vevnitr toho plastoveho bazmeku, ne?:)

        0 0
        • Ostrawak  

          To jsem si taky myslel, ale neměl jsem to úplně rozebrané a pak jestli by to zase nedělalo neplechu, jako předtím.

          0 0
          • JayDee  

            Svoji Rebu jsem upravoval podobnym zpusobem, ale ne tak drasticky.

            Ten cep, ktery je natlucenej skrz podelnou kovovou osu MC jsem protlacil na opacnou stranu, coz mi dovolilo zvysit predpeti pruziny o pul otacky, coz u me stacilo pro spravny chod…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.