• maajkee

    PROSÍM o POMOC.

    Dneska v 16:30 mi u pošty 6 v Hradci Králové, během minuty co jsem byl sám na poště a platil složenku a viděl jsem přímo na ten stojan skrz výlohu, mi někdo ukrad kolo viz můj profil.

    Otočil jsem od přepážky a najednou tam nebylo!

    Asi budu brečet. Koupil jsme ho cca před měsícem.

    Jsou na něm jiný brzdy – deore XT, nášlapy sh. m520, rohy, author traction 09, černej.

    Kdybyste náhodou, i když šance je mizivá, někde to kolo zahlídli, dejte mi prosím vědet, díky moc.

    Michal.Drtina@seznam.cz

    icq: 283395082

    tel: 774560367

    0 0
    • Vilém  

      Predpokladam, ze nezamceny:( Njn, co uz ted. Snad jej najdes.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tvýho kola, stejně jako každýho ukradenýho, je škoda a snad se najde. Ikdyž šance je mizivá. Objedi co nejrychleji vsechyn bazary, udelaj po nich vice kolecek. Já jsme silně nervozní, když se občerstvuju a kolo je opřené pár metrů vedle mne. Kamoš mne pobízí ať si na kolo nasednu a že mi ty piva bude nosit:D

      0 0
      • witmar  

        To je mi líto…ale v dnešní době nechat někde kolo zamčené je velké riziko a nezamčené??? No držím pěsti ať se najde.

        0 0
    • roud  

      Nerad to říkám ale šanci najít takovýhle kolo je fakt minimální je to obyč sériovka ještě osazená naprosto tuctově (i když určo nebylo za malej peníz) ale držim ti palce třeba budeš mít štěstí a ten co ti to udělla by zasloužil usekat ruce a vykastrovat…

      0 0
      • maajkee  

        No s rohama, nášlapama, těma XT brzdama a kompjůtrem přišlo lehce nad 15 tisíc a to pro mě nění uplně málo, každopádně teď dalších 15 na jiný kolo nemám :( a zrovna jsem začal jezdit každej den a zase mě ježdění fakt chytlo, no jo, jsem trochu blbej, neměl jsem to kolo vůbec opouštět, ale jak řikám ovlivnil mě fakt, že na tu poštu takhle chodím už X let, ale to nic nemění na zkurvenosti toho činu.

        No vytisknul jsem letáky a jdu je tam vylepit, nabízím odměnu 5000,– třeba se někdo chytne, ale nevěřím tomu.

        0 0
        • Mr.Duck  

          No „trochu blbej“, počkej až to uvidí Honza729, ti to vysvětlí ve 479 postech :P

          Ale jinak hodně štěstí s hledánim, já taky kde na kolo vidim a mám ho poblíž, tam si troufnu ho nechat (řetěz nevozim), ať je to u piva na zahrádce nebo na půl minuty do krámku, když na něj vidim tak si řikám že je to v cajku, snad na to taky nedoplatim :-|

          S tim vyháknutim brzd to zní rozumně, přece jenom když mám kolo na 5m daleko, tak než k němu doběhnu v tretrách tak ten co na něj nasedne muže mít dost fofru abych ho neměl šanci dohnat, ale když se vopře do první zdi tak bych z toho moh mít luxusní podívanou, asi s tim začnu..jenom pak nezapomenout zas zaháknout.

          0 0
          • Honza729  

            Cau, hele, ja uz blbost nekoho, kdo si nevazi kola a opre ho venku komentovat nebudu. Svy jsem k tomu napsal minule, schytal jsem to od vsech okolo a tady si pak prectu od nekterych ucastniku to same co jsem psal tenkrat…

            0 0
            • maajkee  

              Hele, nezpochybnňuju, že jsem nebyl dostatečně obezřetnej, je to daný mojí stálou naivitou a důvěrou k lidem, nikdy jsem si ani neuklízel žádný, byť drahý boty do bytu apod. Tak nějak můj mozek nechápe, že by někdo chtěl vzít mojí věc, která mu nepatří. Tohle zas byla pro mě dost rána, co mě zas na dlouho let dopředu poučí. To všechno nicméně nemění na tom, že svině je ten kdo mi to kolo ukradl a krást se prostě nemá.

              Kola jsem si vždycky vážil, páč nejsme z bohatejch poměrů a vždycky jsem si vážil všech věcí co jsem kdy měl, včetně tohodle kola, i když mě něco jen tak nerozohodí i slza včera ukápla, když jsem koukal na 14 dní starý fotky z dovolený v Taurách a všude jsem si kolo fotil.

              Nechal jsme se prostě ukolébat tím, že se mi dlouho nic podobnýho nestalo a mozek přestal to nebezpečí vnímat. Jestli jsem kvůli tomuhle pro tebe blbej tak prosím.

              0 0
              • Lišák  

                Bydlíme v paneláku, 2+1 (i když na „dědině“) a boty, jakkoliv drahé necháváme taky před dveřmi. Vozík pro prcka parkuju složený ve sklepě, ale všechna kola, co doma provozujeme (5ks) máme v předsíni. Ke kolům mám fakt „citové vazby“ :-) a těžko bych rozdýchával, že mi je někdo ukradnul. Je to možná s podivem, ale nejíce by mi vadilo, kdybych přišel o pevňáka-tahače. K tomu jsem zvláště přilnul.

                0 0
        • Lance  

          hele je mi to lito, sou to kurvy, ja uz sem taky z toho sveta snad uplne paranoidni, vidim hajzla vsude, ale bez legrace pises zkusenost x let, ale tak dlouho se jezdi s nezamcenym kolem na postu, az se kolo ukradne – bohuzel

          0 0
      • maajkee  

        mimochodem, myslím, že jsme tě včera tak o půl šestý potkal někde u lesního hřbitova, měl jsem žlutou vestu a jel jsem rychle proti tobě :) ale nejsem si jistej, že jsi to byl ty, soudím jen podle fotek co máš tady.

        0 0
        • roud  

          Jo tak to sem byl já měl sem v nohách 100km a ještě sem naháněl kolegu kterej mi slíbil že se mnou pojede na pivko :O)

          0 0
    • rasto  

      co to je za idioty krast kolo?

      Tvoje chyba to byla pouze castecna, protoze NORMALNI JE NEKRAST!!

      drzim Ti palce, at ho naleznes.

      ja nenasel ani jedno ze 2 ukradenych :-/

      0 0
    • PatrikL  

      Nemá v okolí polícia kamery?

      0 0
      • maajkee  

        bohužel nemá, na policajtech jsem to sepsal, ale sami říkali, že šance je mizivá, jedině objížděť bazary po celý republice, což je docela nereálný.

        Nejvíc mě sere, že to byli určitě nějaký sídlištní feťáci a to kolo někomu střelej třeba za 2 litry.

        0 0
      • Volf  

        Policejní kamery jsou stejně platné jako vrtulník s termovizí. Taky nikdy s ničím nepomůžou. Zde pomůže jedině novela celého trestního řádu ve smyslu, že koupě kradené věci je spolupachatelství. Prostě jak ztratíš doklad o koupi, tak je to neprodejné a dále snížení trestní odpovědnosti v úmyslných činech na 14 let věku a také tresty ne za způsobenou škodu, ale za to, jak velká procentuální škoda vznikla vzhledem k celkovému majetku poškozeného. Mít pravidlo jednou a dost s tím, že každý může udělat chybu, ale jak se dopustíš znovu úmyslného trestného činu, tak do kamenolomu a makat tak, že dostaneš jen to na co si vyděláš. Nemakáš nežereš, Dostaneš záchytnou dávku ve formě chleba a vody, neplníš danou normu tak to samé. Druhotrest a více je odplatou a ne možností k nápravě. Dokud se gauneři nebudou bát trestu, tak se nic nezmění.Euroa­tlantická pseudohumanita mě už vážně sere a jednou na ni zajdeme.

        0 0
        • maajkee  

          Přesně tak to fakt je, ve společnosti se pomalu rozšiřuje, že „krást je normální“, já to fakt nechápu, já tohle udělat, ukrást někomu kolo, tak mně svědomí nedá spát, kde se to v těch lidech bere.

          0 0
          • DaSnail  

            kradnúť nieje normálne, ale deje sa to bohužial často.

            nechať nezamknutý bike pred poštou a ísť niečo vybavovať k prepážke tiež nieje normálne, ale našťastie sa to až tak často nedeje.

            osem rokov si mal šťastie.

            škoda artura 8o/

            0 0
          • camillio  

            To se mejlis, to se nerozsiruje, to uz davno rozsirene je. Na severu republiky ti vetsina delniku rekne, ze je doba na ho…, protoze na tom podniku uz ani neni co ukrast. Toz tak. Na bliti co Cechy soudruh naucil.

            0 0
        • karliner  

          no, to je takový „americký“ přístup, ale nemyslím si, že zločinci před pácháním trestné činnosti přemýšlejí o délce případného trestu, drtivá většina z nich je přesvědčená, že je stejně nechytnou. Je i dokázáno, že výška potenciálního trestu má na plánovanou trestnou činnost zanedbatelný vliv.

          0 0
          • R-A-D-I-U-S  

            Souhlasím s tím že pachatele výše trestu obvykle až na malé zanedbatelné procento nezajímá ale myslím že to může docela dost zajímat poškozeného. A to pro to, že když už toho parchanta chytnou tak by člověk mohl mít dobrej pocit že ta svině nebude mít v lochu totální leháro z našich daní ale pořádný peklo na zemi.

            0 0
          • Volf  

            Je otázkou jestli potom nemá společnost mít právo takovou svini utratit, by dále neškodila a neparazitovala na systému a slušných lidech.

            0 0
            • karliner  

              Nemá. Co když se společnost splete?

              0 0
              • maajkee  

                Tak to je pak blbý no :) ale jak se říká, když se kácí les…

                0 0
            • Krys  

              Ako píše karliner. Riziko, že „utratíš“ nevinného je priveľmi vysoké, aby bola táto forma spravodlivosti použiteľná.

              Podľa mňa riešiť tresty už nie je potrebné. Riešiť by bolo treba tie prípady, keď došlo k nejakej neprávosti. Na to tu predsa máme štát aby uchránil občanov pred krivdou. V podstate je to jediná jeho úloha, ktorú ja považujem za opodstatnenú. Nasieracie je, že štát robí všetko možné, len tá „ochrana“ nejak nefunguje, ako by som čakal.

              0 0
              • Smazaný účet  

                politici neslouží lidem,ale lidé politikům:(

                0 0
              • drtyc  

                jeste vydrz. porad neni ta spravna krize, aby to dohnalo i slusny schopny lidi jit k polici a jinym preventivne-represivnim slozkam.

                0 0
            • jIrI___  

              Aneb návrat do středověku.

              0 0
              • Volf  

                Proč návrat ke středověku. Pokud podruhé spácháš úmyslný trestný čin, tak nemáš co dělqat ve slušné společnosxti, protože jsi poprvé dostal šanci na nápravu. Chce to prostě pouze předělat vězeňský systém. Prvoodsouzení by se vůbec neměli dostat do kontaktu s recidivisty a měla by to být forma investice do potencionálně slušného člověka. Podruhé už prostě jen nějaká forma galeí. Nevážíš si svobody, protože jsi sáhnul na svobodu druhého a tak jsi se sám a dobrovolně vyčlenil z populace. Normální musí být to, že slušný člověk / nekrade, neloupí, neznásilňuje, nezabíjí / nesmí mít pocit ohrožení ve chvíli kdy se setmí nebo když zapomene zamknout auto. Bát se musí gauner. A vězení by mělo umožnit odpracovat napáchanou škodu. Takže jestli jsi někomu ukradnul za 100 000,– tak budeš v kamenolomu rozbíjet palicí štěrk tak dlouho, dokud to nesplatíš včetně nákladů na své věznění. A spácháš trestný čin potřetí, tak tě prostě společnost utratí. Možná to nějakého pseudohumanistu uráží, ale já to vidím jako možná jediné řešení do budoucna. Nebudeme mít dost peněz na to, aby jsme se postarali o svoje nemocné a o svoje seniory a tak proč platit grázlům nějaké jejich lázně.

                0 0
                • Krys  

                  Ono je to všetko pekné, ale stále chýba ten najdôležitejší článok reťaze. Teda dva. Chytenie páchateľa a úspešné odsúdenie. Tresty sú z tohot pohľadu nepodstatné.

                  Aj rok vo väzení za krádež bicykla by bol pre mnohých dostatočne (de)motivujúci. Problém je, že si ho máloktorý zlodej bicykla odsedí.

                  0 0
                  • Volf  

                    Máš pravdu. A ještě bych dodal i rychlost odsouzení. Pokud by ho chytili a druhý den by soud a transport do kriminálu, tak by to bylo asi jen ku prospěchu věci. A hlavně si škodu nestačí odsedět, ale odpracovat.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jeste bych doplnil, ze mezi lidmi je malo zbrani. Soucasny proces legalniho ziskani zbrane je zdlouhavy a „stat“ se snazi tento proces jeste ztizit(at propagandou „zbrane zabiji“, nebo narizenimi). Co je fakt, ze „gauner“ si zbran opatri kdyz ji bude potrebovat a pocita s tim, ze druha strana se branit nebude. Pokud by ale poulicni corka musel pocitat s tim, ze pro pratelskem pozadani vo srajtofli voe bude mit o diru vc, situace by vypada jinak.

                      Jinak 100% souhlas, skodu odpracovat, ale treba zavest nejaky vyse uvedeny stupnovy system pro odsouzene a zpruhlednit justicni pochody. Treba v dobe hospodarske regrese by oranzova banda s lopatama a kolecky mohla nahrazovat bagry a tatrovky pri stavbe dalnice:)

                      0 0
                      • Honza729  

                        No nazdar, jeste to tak. Uz dnes se bezne na ulicich strili, naposledy dnes rano v Reporyjich.…ne­umim si predstavit, ze by tu zbran mel kdekdo – to bych se bal vyjit ven.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ke kdo, kdo by si ji koupil a splnil by rozumne kriteria pro jeji vlastneni.

                          Pokud mne pamet neklame, tak ve Svicarsku neni „satnik“ plny zbrani-prevazne na venkove, zadnou vyjimkou. Pochazi to z dob, kdy mladi chodili jeste pred vojnou na „tabory“, kde se ucili zachazet se zbranema. Konkretni nazev teto akce si nepamatuju.

                          0 0
                          • karliner  

                            A není to už dnes tak, že zbraň si může opatřit každý, kdo o to stojí a splňuje stanovená kritéria?

                            0 0
                      • Krys  

                        Skús si prestaviť situáciu, že by ťa niekto požiadal o peňaženku a ty by si ho na oplátku zastrelil. Zdá sa ti to reálne? Fakt by si to dokázal?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Zkus si predstavit situaci, kdy te nekdo bude zadat o penezenku a vi, ze je realna moznost, ze zbran mas? Jak se pak zachova, riskne to? Kvuli peti stovkam?

                          0 0
                          • Darius  

                            tzn. aby se pripravil na moznost, ze obet bude mit zbran poridi ji tez?

                            0 0
                          • Krys  

                            Aby som pravdu povedal, radšej odovzdám peňaženku ako by som vyťahoval zbraň.

                            Keď odovzdáš peňaženku, tak si len prišiel o peňaženku. Keď vytiahneš zbraň, je dosť vysoké riziko, že sa tvoj život dosť zásadne zmení, prípadne skráti.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              No, ale hlavne je na tobe, zda odevzdas tu penezenku, nebo zbran vytahnes. Zalezi jak vyhodnotis situaci. Imho zbran vytahujes v rpipade, ze nenajdes jine vychodisko ze situace, protoze se jedna o krajni reseni. Toto si ale musi kazdy majitel peclive usporadat v hlave sam.

                              Ja narazim na fakt, jak se zachova druha strana, kdy vi, ze muzes byt ozbrojen. Jak se zachova okradany jedinec neresim.

                              0 0
                              • karliner  

                                Já si myslím, že ani netušíš, o čem mluvíš.

                                0 0
                              • jIrI___  

                                Pokud bude zloděj vědět, že okrádaný může být ozbrojený, není pro něj nic jednoduššího než být připravený a zbraň mít taky. Moc se díváš na filmy :)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Kdyz neni nic jednodussiho, proc se neozbroji jiz ted? Nic je k tomu nevede. Ac si nemyslim, ze zlodeji premysli nad nasledky sveho jednani ve smyslu „kolik vyfasnu, kdyz mne chyti“, tak i tak bych videl jistou paku v tom, ze za loupezne prepadeni(tj za pouziti zbrane), jsou tresty nekde jinde nez za „naval prachy“.

                                  0 0
                              • Honza729  

                                Misto koukani na Kriminalku Miami nebo Policejni akademii by to chtelo myslet :-)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Nesleduji ani jedno. Filmy vysilane na ceskych televiznich kanalech mne malokdy uspokoji, zpravodajstvi slo k sipku uz pred par lety.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    No, jde jaksi o celosvetove zname porady, takze se na nenekoukaj, nekoukej ani na zpravy a promysli, co by vseobecna ozbrojenost udelala za paseku.

                                    Uplne vidim napriklad vesnickou zabavu, kterou vystrili nejaky ozrala jen proto, ze mu nekdo vypil pivo. Ujistuju te, ze ac to vypada debilne, mohlo by se to stat.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Coz se bez potizi muze stat i dnes a vliv legalne drzenych zbrani, jak ukazuji uvedene statistiky, na to vliv nema. Takovouhle kravinu(tahani zbrane do hospody, piti se zbrani) totiz udela jenom clovek, kteremu zbran do ruky nepatri.

                                      Mozna jsme si spatne od zacatku rozumeli. Ja neresim, zda je lupic ozbrojen nebo ne, protze pocet nelegalne drzenych zbrani jaksi ovlivnit nelze a pokud si nekdo takovouto zbran bude chtiit opatrit, opatri si ji. To je realita. Ja se snazim poukazat, ze vlastnit zbran, coby prostredek pro obranu sebe a sveho majetku, pro sportovni ucely, je zcela vporadku.

                                      0 0
                                    • DaSnail  

                                      no, ten druhý odstavec vôbec nevypadá až tak debilne.

                                      ale skôr by som ho čakal ako argumentáciu od človeka, ktorý chce aby bolo zbraní medzi ľuďmi viac.

                                      0 0
                      • karliner  

                        k prvnímu odstavci bych dodal jen, že asi moc koukáš na westerny :-)

                        0 0
                      • daymaker  

                        To proboha ne. Stačí se kouknout na USA…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          V USA se podminky vlastneni a pouziti zbrane lisi pomalu stat od statu, s obecnou situaci seznamen nejsem.

                          0 0
                      • jIrI___  

                        Maj gat, by to tu za chvilku vypadalo jak v Americe, kde má zbraň každý ňouma a 6-tileté děcka se střílí navzájem mezi sebou tatínkovou pistolí.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        A abych byl korektni, uvedu zde zdroje:

                        http://www.dfens-cz.com/view.php…

                        http://www.dfens-cz.com/view.php…

                        http://www.dfens-cz.com/view.php…

                        (odkazy schvalne neuvadim klikaci)

                        Rozhodne stoji za precteni vcetne citovanych zdroju.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          jj, dfens je těžce seriozní stránka :)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            No, tusim Churchill prohlasil: „verim jenom statistice, kterou si zfalsuju sam“. Nemam pochyb o tom, ze existuji statistiky, ktere rikaji, ze zbrane jsou spatne a ze sporadani obcane zbrane k nicemu nepotrebuji.

                            0 0
                      • Gibous  

                        super. uz se tesim, jak vyrazim na kolo s kalasnikovem na zadech. mas pravdu, to opravdu odradi… nenapadlo te, ze ten co mi to kolo bude krast bude mit mozna taky zbran..

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          No, tak krom toho, ze ziskat zbrojak na kalacha nebude zadna legrace-mam pocit, ze u nas to na samopaly ani nejde. Taky vozit kalacha na kole na zadech by bylo dosti nepohodlne. Navic, dle platnych zakonu je nutne nosit zbran skryne. Tuto povinost nemaji policiste.

                          Z toho plyne, ze okradajici nevi, zda zbran mas, nebo.

                          Jinak v jednom z uvedenych okkazu je statistika studujici vliv skryteho/neskryteho noseni zbrane na pocet prepadeni. Pochazi z USA.

                          0 0
                          • Gibous  

                            lol… muj predchozi prispevek byl ironie. jsem zasadne proti sireni zbrani mezi lidi.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Proc? protoze zbrani muzes nekoho usmrtit nebo mu tezce ublizit? Souhlasim. Ted mne napada, to jde i nozem, okej, zakazeme noze. Hmm, sroubovak! Ten je taky nebezpecny, ale zase je potrebny ke sroubovani. tak udelame skolici stredisko pro praci se sroubovakem, adepti postoupi narocne psychotesty a dostanou certifikat.

                              …tohle je prosim jenom vtip. S respektovanim nazoru ostatnich nemam problem a nerad bych rozpoutaval flame.

                              0 0
                • Honza729  

                  Tzv. právo šaríja existuje v některých muslimských zemích. Podařilo se jim vymýtit zločinnost ?

                  Ne.

                  0 0
                • Honza729  

                  Tzv. právo šaríja existuje v některých muslimských zemích. Podařilo se jim vymýtit zločinnost ?

                  Ne.

                  0 0
                  • Volf  

                    No nebudu zde rozebírat muslimský svět, ale těch pár zemí které jsem viděl rozhodně neměly problémy s kriminalitou jako máme my…

                    0 0
                    • drtyc  

                      nebyla tak videt? ;-)

                      0 0
                      • Volf  

                        To já se nedohaduji a ani netvrdím, že je to tak nebo tak. Jen prostě věřím tomu, že společnost má mít právo eliminovat gaunery i za cenu znovuzavedení trestu smrti.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Až bude bezchybná technologie, která s naprostou 100% přesností správně určí pachatele, pak s trestem smrti souhlasím. Jenže to bohužel ještě hodně dlouho nebude, kdoví jestli vůbec někdy…

                          0 0
                        • Honza729  

                          Definuj slovo Společnost. Soudy ? Zakony si politici delaji jak se jim zlibi. Ulice ? To je vtip. Policie ? Jeste lepsi vtip. EU ? Nejlepsi vtip.

                          Pred par dny ohlasili vědci z GB, že umí umělě pozměnit DNA. Je jen otázkou času, kdy organizovaný zločin koupí/ukradne tyto technologie a bude umět zametat stopy změnou DNA.

                          Jak ta tvá „Společnost“ zareaguje ?

                          Kde je tedy řešení ? Ze všech těch špatných/dlou­hodobých vidím jedině kombinaci zavedení lepšího systému školství, podpory rodiny v otázkách výchovy a ekonomické zemětřesení ve smyslu změny lidských hodnot od majetku směrem k vyšším hodnotám.

                          Šance na realizaci ? Nula.

                          0 0
                          • Krys  

                            Takže nám neostáva nič iné, len si tie bajky poriadne zamykať.

                            0 0
                            • karliner  

                              Myslím, že zamykat si biky nám Honza729 radil už dávno. On měl zase pravdu.

                              0 0
                              • Honza729  

                                Ať si každej dělá co chce, ale ať tu pak nefňuká, že „se mu ztratilo kolo“ když ho opře kde ho napadne.

                                0 0
                                • karliner  

                                  s tím bezvýhradně souhlasím

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Což mne překvapuje, vzpomenu-li si na minulý thread o hledání kola.

                                    (Už znáš rozdíl mezi „zapomenout“ a „Schválně nechat“ ? :-))) )

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      holt jsi mi otevřel oči

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Teda nevim co bereš, ale chci to taky !!! :)

                                        0 0
                                        • Krys  

                                          Atropin. :)

                                          Akurát, že si ho musíš nakvapkať do oka. Pri perorálnom použití by si mohol byť trochu hyperaktívny a histerický.

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            To mi nikdo neřek´!!!!

                                            :)

                                            0 0
                                            • Krys  

                                              No vidíš. Takže, teraz už poučený, si ho prestaneš kvapkať do oka? :)

                                              0 0
                                              • Honza729  

                                                Neser mě, neser mě, Neser mě, neser mě, Neser mě, neser mě, Neser mě, neser mě, Neser mě, neser mě, Neser mě, neser mě, Neser mě, neser mě…¨

                                                Čoveče, funguje to !

                                                0 0
      • Pedro  

        Kamery?!?!?!? :-D Mám dokonce video krádeže mého kola! Bylo zamčené a hošanovi stačilo cca 20 sekund bez nářadí (na záznamu není vidět) a už si vesele šlapal do dáli!!! :-p

        0 0
    • maajkee  

      Tímto se taky ptám, jestli nemáte někdo na prodej, nějakej starší bajk, abych měl vůbec na čem jezdit :(

      0 0
    • Lišák  

      Měl jsi aspoň vyháknout brzdy…

      Chápu, jak Ti je, nicméně asi hodinu před tím, než Ti kolo ukradli jsi řešil koupi levného FS. Takže máš 100% důvod do něho jít.

      0 0
      • maajkee  

        No jenže, to bylo podmíněný prodejem právě tohodle Tractiona, předpokládal jsem že bych za něj 8 – 9 tisíc mohl utržit :( což by byl základ na ten full, zbytek bych bejval řešil asi splátkama. NO to už je teĎ pasé.

        Nebo jestli nemáte někdo doma třeba nějakej rám, nějaký komponenty ze starších kol doma ještě mám, tak bych třeba něco pojezdu schopnýho sestavil.

        *****, DO ******, sory, fakt si musím ulevit, furt mi to běží před očima, ten pohled nevěřícnej na prázdnej stojan.

        0 0
        • Hornet  

          Tak to je dost blbee :-( citim s tebou

          ale na buduce zamykaj, alebo pesi.

          0 0
          • Smazaný účet  

            nebo mít nějakou odpudivou plečku do města…

            0 0
            • maajkee  

              Jo, to mám, už asi sedmou, tu mi vždycky ukradnou vožralové i když jí zamknu.

              Ale já se jel normálně dneska projet do hradeckej lesů a jen že si cestou skočím na poštu zaplatit složenku, navíc na poště bylo uplně práznod, tak jsem šel. ach jo.

              Příští kolo si uvážu k noze, přestal jsem bejt 100% obezřetnej.

              To nic nemění na tom že kdo to dělá je svině zasraná, přelámat ruce.

              0 0
        • Lišák  

          Nevím, kolikátku rám potřebuješ, ale pokud by se stalo něco takovýho mě, tak situaci budu řešit třeba takhle , abych měl na čem jezdit. No a postupně budu šetřit na FS.

          0 0
          • maajkee  

            Jasný to by bylo OK, ale mám 185, jednou jsem si já blbec koupil 17ku, a pak jsem trpěl, ideální aspoň 19, nejlíp 20,

            no jdu projet inzeráty a aukro a zejtra se mrknu po bazarech, ty voe mám chuť se vožrat do němoty, ale teĎ jsem přišel na noční do práce :/

            0 0
            • Lišák  

              Tak L by snad šlo, ne? ;-)

              0 0
              • maajkee  

                Ha, to vypadá slibně, díky za tip, napsal jsem mu.

                Myslíš že ten rám je použitelnej? ostatní komponenty se daj vždycky vyměnit. s fullama nemám absolutně zkušenost.

                0 0
                • Lišák  
                  • Netuším v jakým je stavu. Je potřeba vědět, jestli jsou sehnatelnánová ložiska.
                  • Nikdy jsem ho nejel, ani „naživo“ neviděl. Je to systém, který jedělaný aby nehoupal, tudíž nečekej nějakou extra žehličku přišlapání. Zase ale půjde solidně za pedálem. Pár lidí tady z fóra ho jezdilo. Zkus je pohledat anapsat jim.
                  0 0
                  • maajkee  

                    Ještě mě zaujalo tohle, mám to kousek a píše že má i origo doklady a že je hodně málo jetý.

                    http://sportovni-vybaveni.sbazar.cz/…3069723.html

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      S najetymi kilometry je to u kol stejne jako u aut. tj. dokud se budou kupovat auta/kola dle kilometru, budou se fixlovat. Jiank nohy od vidlice jsou spinave, takze a) prodavajici ho koupil, parkrat se projel a zaprasene ho prodava, b) kolo ma nalitano vice, stiraky na vidli jsou uz v haji a z vidle teze olej.

                      Kdyz chci neco prodat, vzal bych to aspon hadrem, at to vypada, ze se o to staram..

                      0 0
                      • Volf  

                        K těm autům. U ojetiny je téměř rovnice mezi tekoucím olejem a umytým motorem. Neznám nikoho, kdo meje motor jindy než ve chvíli kdy to auto prodává a chce zamaskovat úniky oleje.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Takže to znamená, že všechny serioznější bazary prodávají jen auta s unikajícím olejem z motoru :)

                          0 0
                          • maajkee  

                            serioznější bazary? :) to je joke dne :) Kdo jednou nahlídnul do vnitřností pár autobazarů, ten by už nikdy nemohl auto v autobazaru koupit :)

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Vidíš, já bych zase nikdy nekoupil auto nové :)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                můžeš koupit starší auto ale ideálně např. od někoho koho znáš, nebo od soukromníka přímo na inzerát (samozřejmě to může být také překupník, ale to snad člověk odhadne při osobní návštěvě)

                                0 0
                              • Honza729  

                                Nikdy nerikej nikdy. Koupis si zivnostak, zacnes delat na sebe, budes potrebovat odpisy a prvni co te napadne bude auto. Nove.

                                0 0
                                • drtyc  

                                  ono novy auto je investice do sebe. pokud si chces vymyslet, ze chces sirsi kola ale ne nizkoprofilaky (brzdna draha, pohodli na dalnici), svetlej interier (nasednuti do rozpalenyho auta v lete nez zacne klima po 3 minutach tlacit konecne teplotu dolu tak mas spaleny zada a ruce) atd…

                                  ten seznam je tistenej cca na dve a4 tech veci co sem prisel na to, ze „chci v aute mit v konkretnim provedeni, protoze“ a to se v bazaru shani opravdu spatne.

                                  0 0
                                  • DalajVladan  

                                    tak tady taky hraje roli jak moc kdo jezdí že .. někdo potřebuje auto jednou za týden popojet pár km a tak ho tmavý interiér, kola atd. netrápí

                                    0 0
                        • Alibaba  

                          Když jsme u aut, tak unikající olej je to poslední co by mě trápilo. Prodávaj se jak na běžícím pásu auta kradený, nebo bouračky slátaný z několika vraků a podobný prasárny. Autobazar, to je mana zločinu. Nějaký přetočený tacháky či umytý motory, to je ještě běžněj folklór…

                          0 0
                      • Splinter  

                        2.placka taky nevypadá na 150km…

                        0 0
                • filipes  

                  Cau, za par tisic mam na prodej staryho Stumpjumpera FSR, ram OK, zbytek jezdi ale pohon bude potreba casem pomenit. Fuft se nemuzu dokopat k tomu to dat dokupy a prodat. Kdyz tak se ozvi na filip(tecka)ne­umann(zavinac)ac­centure(tecka)com

                  0 0
                • makak  

                  Si nakonec polepšíš :-) NRS je ok. Pořádně si prohlédni místo na rámu, které je označeno na přiložené fotce – tam rám praská. Ale možná to byl problém novějšího vylehčenějšího modelu.

                  0 0
    • Pipa  

      Škoda ho.Snad ho najdeš.Ale moc velká šance není.Ja už svoje kolo nikdy neviděl.Jen v sekci kradena kola par fotek pod tebou.

      0 0
    • Jenda  

      v podstate ti nenapisu zadnou novinku ale i kdyz mam kolo par metru od sebe a vidim na nej tak ho zamykam – ve chvili kdyz bude nejakej hajzl dost drzej tak je sice hezky ze ho uvidim jak na nem ujizdi ale v tretrach ho fakt nedobehnu:-(

      0 0
      • Krys  

        Presne. A v najväčších záchvatoch paranoje navyše preraďujem na najlahší prevod a vycvaknem zadnú brzdu. Prednú si nechávam pre prípad, že by som na tú zadnú zabudol. Ono aj tak, panicstop prednou po zistení, že zadná nefunguje, toho zlodeja určite nepoteší. :)

        0 0
        • Jenda  

          skoda ze nejde vyradit docasne z provozu kotoucovky:-) to prerazeni jsem delaval v hospode kde byla pripadne dalsi kola na stihani zlodeje – pak jsem si troufnul ho mit i nezamceny.

          0 0
          • Krys  

            Nedal by sa na hadičku hydraulických kotúčoviek namontovať nejaký ventil? :)

            0 0
            • Jenda  

              nebo vozit flasku s olejem a flasku s izopropylal­koholem a vzdycky ******/vycitit kotouc:-)

              0 0
              • Vilém  

                To uz je jednodussi otocit kola, kotoucema na druhou stranu:)

                0 0
                • drtyc  

                  a co ti s pevnou osou na dva imbusy

                  0 0
                  • Vilém  

                    no to by trvalo o chvili dyl:) taky v batohu taham 15ku klic, imbusy a takovej atyp klic, podle toho jaky upnuti kol na kterem kole mam.

                    0 0
                  • Jenda  

                    prosimte kdo by takovy kolo kradl?:-)

                    0 0
                  • karliner  

                    ti můžou použít na zabezpečení kola zámek…

                    0 0
                • StuntJ  

                  To je dobrej nápad :o)

                  0 0
                  • Blade  

                    Není:) Kotoučový výplety jsou asymetrický, naopak ho nedáš, protože zavazí třmen :) Ale pokud by byla kombinace výpletu a třmene taková, že třmen vleze mezi špice, tak by se s kolem zloděj ani nerozjel :)

                    0 0
          • Smazaný účet  

            Tak muzes do kotouce nasroubovat maly sroubek. Efekt drzkopadu je zarucen.

            0 0
            • Pedro  

              Tento postup má ovšem několik úskalí!!!

              1. totální destrukce kotoučovek (pokud se počítá s alternativou

              rychlého zásahu a opětovného nabytí kola)

              1. kdysi měl něco podobného kamarád na autě, kdy na ventilek auta

              namontoval jakousi cipovinu, která vypustí kolo když se auto rozjede. Auto mu neukradli, ale několikrát měnil rezervu, protože to zapomínal sundat. ;-) Tedy hrozí riziko, že si kotoučovky zmasakruješ sám.

              0 0
        • Gibous  

          co se tyce zabezpeceni kola s kotoucovkama… proc si neporidit zamek na kotouc? u motorek davno ozkousene a pouzivane.

          0 0
          • maajkee  

            No má to jeden háček, kolo vezmeš do jedný ruky i se zamčeným kotoučem a můžeš s ním utíct nebo ho hodit do auta odjet, to s motorkou nejde :)

            0 0
            • Lance  

              ver, ze to s motorkou jde taky, trochu slozitejsi,ale jde to a musi byt aspon dva to je fakt

              0 0
          • Lišák  

            Ona 200kilová motorka se na korbu projíždějící Avie háže hůř, než 12ti kilový kolo. A na zádech se taky tahá blbě :-)

            0 0
            • drtyc  

              jeste takhle k tomu zamykani kol do stojanu, kdyz tu vidim tu avii…

              cerna kronika kam az pamet saha, tak nekdy po revoluci takhle prijela avie nebo tatrovka nebo to byla liazka? nalozila dva stojany plny uzamcenych kol a odjela.

              0 0
              • Honza729  

                …coz v dobe, kdy kola stala od deseti do dvaceti tisic, ale platy byly na urovni 4–7.000 Kc neni prekvapeni. Dnes je situace jina a nikdo uz do takoveho rizika nepujde. Respektive pravdepodobnost takove kradeze je miziva.

                0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      :-(( je to smula, sance ze ho najdes je asi mala ale zkus to…

      Priste davej pozor !

      Ja pro tyto pripady vozim celkem malej a lehkej zamek aby to kolo neslo ukrast jen tak, ono totiz chmataku co vezmou vsechno co neni zamceny a lezi zdanlive bez majitele chodi hodne ale ne vsichni maji v kapse slusny stipacky.

      Samozrejme kdyz narazim na nekoho kdo se tim zivi a ma vybavicku s sebou tak smula…

      0 0
    • Pilda  

      Vždyt je to jen kolo, par kilo Hliníku,Ocel, pár Pneumatik, trochu oleje..

      0 0
    • daymaker  

      Pravda je, že pokud nejde o zdraví, jde o hovno, ale chápu. Vzteky bych to nevydržel. Kua, zavést muslimské zákony. V Maroku něco šlohneš a useknou ti ruku. Byl by klid!!! Hajzlové ale vždycky vyhrají, jediné co ti bohužel spraví náladu je rozmašírovat jim ksicht, což zase normální myslící člověk nikdy neudělá, takže zase prohra… Svět spěje do pekel…

      0 0
    • beeker  

      No jo zas cigáni, kdo jiný…

      0 0
      • jIrI___  

        Klídek…

        0 0
        • beeker  

          Co meleš???

          0 0
          • jIrI___  

            Bylo někde psané, že to byli na 100% cigáni nebo máš dokonce nějaké důkazy? Pokud ne, tak si tyhle xenofobní poznámky nech pro sebe.

            0 0
            • beeker  

              Žádné xenofobní poznámky, je to obecné mínění, ale klídek…:-)

              0 0
              • Vilém  

                Obecne mineni? kdyz napisu ze to klidne mohla ukrast nejaka bila svine, tak se ti to bude taky libit?

                0 0
    • semtexx  

      upřímnou soustrast:-(

      přítelkyni taky ukradli kolo, starýho Wheelera, její chyba nezamkla ho a myslela si že takovou starou plečku nikdo nešlohne. Týden na to jedu po městě a co nevidím ožralého týpka na jejím kole:-) Zastavil jsem ho, řekl jsem mu kde kolo sebral. On říkal že mu bylo kola líto, proto jej ukradl. Nechápal jsem, ale kolo vrátil:-)

      0 0
      • maajkee  

        Jinak, včera večer jsem se zašel kouknout do Halfordse, mám to kousek od baráku, jak že to vypadaj ty kola Carrera :) no a ve skutečnosti líp než na fotkách. Měli tam Carrera Vulcan V model O7 za 4990,– v modrý barvě a v mojí velikosti 20" tak jsem ho koupil :) s tím že na něm budu jezdit teď do podzima a do jara budu šetřit na něco lepšího. Za tu cenu si myslím to jde, je to v záruce, když se něco posere tak jim to tam pudu omlacovat o hlavu :)

        Nicméně až teď jsem poznal jak byl novej Traction o hodně dál i když to nebylo bůhvíjaký kolo. Hlavní a propastnej rozdíl je v hmotnosti kola, nikdy jsem nevěřil, že když je kolo třeba o 2 kila težší jak hůř jede :) Příjde mi, že i ta blbá RST Gila na tractionu byla dalko lepší než tenhle hnus XCM, gila se aspoň snažila „tlumit“, ale tohle mě příjde jako takovej měkkej hopsálek, asi tam hodím aspoň SR XCR loc, koukal jsem že jí maj za 1500 a aspoň jde zamknout. pedály jsem hned vyměnil za kombinovaný spd, tím jsem taky ušetřil aspoň 100g :) teď jsem ještě našel doma authoráckej představec a vlašťovky tak je tam taky hodím místo „nonamů“ co tam jsou. Jinak přehazka a přesmyk fungujou dobře, akorát mě trochu děsej řadící páčky sram X4, jsou totož z plastu, to je fakt hnus a myslím že to někde ulomím. Pláště innova 2.1 co tam jsou maj odpor jak prase, pudou dolů a dám tam aspoň speedmaxy co se mi tady válej. Jinak celková geometrie mi docela sedí a rám se zdá zpracovanej celkem hezky.

        Až příští rok pořídím vysněnýho fulla, tak si tohle nechám na cyklotůry s nosičem a brašnama, na to to bude ok :)

        0 0
        • karliner  

          pokud to kolo „vytuníš“ podle svých plánů, pak se ti na něm něco posere a půjdeš jim ho omlátit o hlavu, tak bych si na tvém místě ani nesundával přilbu, protože pravděpodobně ti kolo o hlavu omlátí oni…

          0 0
          • Honza729  

            :-))))

            0 0
          • maajkee  

            no tak to ne, kolo nebudu nějak zvlášť tunit, a všechny původní díly si samozřejmě ponechám abych je tam zase namontoval na případnou reklamaci, to je jasný. A jestli někdo umí reklamovat tak to jsem já :) Ještě si nikdy nikdo nedovolil mě nevyhovět :)

            0 0
            • karliner  

              vida, reklamovat umíš, tak bych si na tvém místě stanovil další postupný cíl – naučit se zamykat kolo, když ho opouštíš :-)

              0 0
              • Honza729  

                No ne…ty rosteš, kluku :-))

                0 0
              • maajkee  

                Věř mi, že hodně let dopředu stejnou chybu neudělám, ale svět teď vidím zas o něco černější bohužel.

                Každopádně to jsou svině, co mě teď sere, že jsem byl dokonce tak naivní a nahlásil to v dobrý víře policajtům. Teď mi každej říká jak jsem blbej, že jsem neměl nic říkat, ale vylomit doma zámek a říct že mi ho ukradli tam. No a něco jsem mohl dostat od pojišťovny. Joo, holt na takovýhle podvody nejsem stavěnej, neumím v tom chodit.

                0 0
                • Honza729  

                  Welcome to the real world.

                  0 0
                • karliner  

                  Tím by jsi se ale dostal na úroveň toho zloděje a exorcista Volf by tě poslal do kamenolomu.

                  0 0
                  • Honza729  

                    Nebo makat na verejne prospesne prace. Cimz se dostavame k napadu, ze by se tato sila dala vyuzit pri stavbe cyklostezek :-)

                    Pane prezidente (ne Vaclave, vas nemyslim), co vy na to ?

                    0 0
    • Horyna  

      Člověče lituju tě žes přišelo kolo. Mám s tím taky zkušenost a vzalo mě to pořádně. Naštěstí to bylo vloupání do sklepní kóje v paneláku a vztahovala se na to pojistka domácnosti takže jsem dostal 95% ceny kola zpět. Každopádně nechat kolo nezamčený před poštou je zásadní chyba ale to už asi víš. Myslím že teď procitneš a dost se změní vnímání reality. Já jsem se stal těžce paranoidním. Vidím zloděje všude. Oni taky jsou všude. Během letošního roku 1× vloupání do firmy, 1× pokus, 3ks vykradenejch kamarádů ( z toho 2ks ve spánu – zloděj bral mobily a peněženky z nočních stolků )1× bezúspěšné nahánění asi 10letýho euroindiána kterýho už jsem skoro držel za rukáv v okně.

      Jinak většinou se toulám krajinou sám a když občas někde zastavím u buřstánku tak mám kolo max 3 metry od sebe a objednávám si tím způsobem že mluvím na obsluhu ale koukám na kolo. Zámek samozřejmě nevozím – zbytečný gramy navíc ( k mým 15 kilům nadváhy:-) a kolo i zamčený bych stejně před hospodou nenechal.

      Přeju ti ať se kolo najde, těch případů by se tady taky pár našlo ale v Hradec je dost velkej a byla by to velká náhoda, ale stává se. Nezapomenu jak sousedovi tak před 15 lety když já měl modrou favoritku ( s růžovým sedlem a růžovou omotávkou a samolepkou knight ridera )ukradli na zakázku postvený něco jako fitnes kolo. V té době exkluzivita jako prase. žádnej komponent na tom kole nebyl běžně k vidění a kolo nepřehlídnutelný. Policajti zloděje měli za 1 den. Kolo už stihnul přetřít na zelenou fosforující štětkovou metalízu a přelepit samolepkami castrol apod. Řidítka, sedlovka apod. polepený jako zebra 2barevnou izolačkou. Super maskování kradenýho kola. Byl rád že se kolo našlo ale na druhou stranu mu bylo do pláče z toho tuningu. Krom fetek a úplnejch bezmozků dnes ale zloději fungujou trochu jinak takže je to hodně o náhodě když se kolo najde. Přesto hodně štěstí.

      0 0
      • Honza729  

        No jo, no…jenze porad se najdou takovi naivkove s hlavou v oblacich, kteri ti napisou, ze KRAST SE NEMA a dal budou opirat kola pred postama a na Budejarnach a dal se bude krast a zlodejum se to dal bude vyplacet, protoze ceny komponentu spis rostou…

        0 0
    • KarY.1  

      Tak to ti preju hodne stesti… asi pred rokem me z hospody ukradli temer nove kolo.Mel jsem to zamknute 2 zamkama a stejne to nepomohlo.. Za par dni jsem si koupil nove,ale uz ho nenechavam vubec bez dozoru…

      Kazdopadne to kolo podle me uz nenajdes,jedine ze bys na neho narazil nekde v zastavarne , bazaru , nebo od nejakych kamosu, kteri maj jiny kamose a ti obcas neco ukradno…Ja jsem to zkousel i pres moje kamose,ale neuspesne.

      0 0
    • Tommy_Lee  

      To je vazne hnus…

      Ja se predevcirem vecer vratil z odpoledni vyjizdky, smatram po kapsach a zjistil jsem, ze jsem nechal klice od sklepa nahore v byte. No nechtelo se mi pro ne nahoru a pak zas zpatky, tak jsem kolo nalozil do vytahu s tim, ze si ho dam do pokoje a po dalsi vyjizdce ulozim pekne na misto do sklepa. Vcera prijdu z prace domu, na chodbe potkam sousedku a ta mi hned hlasi: „Nechybi vam kolo?“ No to by se ve me krve nedorezal… Rozbehl jsem se po schodech a ona za mnou vola: „Jako ze sklepa myslim!“ Tak sem se trochu uklidnil a zeptal se, o co ze jako kde. No v noci vybrali ze vsech sklepu vsechny kola! Jediny, ktery nevzali, byly sousedu od naproti, kteri tam maji 4 a vsechny jeste pro sichr zamknuty dohromady.

      To asi pri me stali vsichni svati, ze jsem nechal doma klice od sklepa a dal si kolo do bytu!!! Takovy stesti, ze az nechapu.

      Nicmene kolo uz do sklepa nepujde a raci ho budu pokazde do toho vytahu cpat, at si duchodci prskaji, jak chcou!

      0 0
    • jirihules  

      Ahoj,

      potřeboval bych pomoct, dneska (24.8 2015 v 17:30) mi bylo ukradeno na Výtoni (na Hrobci 1) skládací kolo Brompton červené. Přecvakli zámek a odjeli před očima lidí sedících na lavičce, kam to bylo připoutáno. Prosím o informace o tomto kole. Nabízím nálezné 1000 Kč, nebo i více. Moc děkuji za případnou pomoc.

      tel. 776066880

      mail. georgehules@gmail.com

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.