• Simon65

    Čaute, už dlhšiu dobu som rozmýšľal nad kupou nového bicykla. Pravdepodobne by som chcel horský hardtail keďže mám budete iba cca 550€ a celoodpružený za takú cenu asi nenájdem. Ako prvú variantu po ktorej som pozeral bol bicykel Ctm raptor alebo kellys whip ale myslím si že tie sú moc malé, chcel by som radšej kolesa veľkosti 27,5 a tak som sa dopátral k bicyklu Ctm zephyr no to je jediný taký ideálny bicykel. Poznáte ešte nejaké podobne bicykle s podobným tvarom rámu a 27,5 kolesami ? Bicykel by som chcel používať na stredne dlhšie trasy po poliach a lesoch a na menšie downhilly. Bicykel chcem kupovať z bazáru tak hádam niečo nájdem.

    0 0
    • PENE  

      Ctm raptor a kellys whip jsou mala proto, ze jsou to kola na skakani a ne na jezdeni. Muzes mrknout jeste treba na Qayron Spyro nebo Rock Machine Blizz.

      0 0
    • vasekk  

      Ahoj Simon65.. Můžu se zeptat co jsi nakonec sehnal?

      Taky vybírám kolo a padly mi do oka úplně stejné modely jako tobě. Chtěl bych jezdit po lese i po městě. Třeba sjíždět schody, seskakovat zídky, sjezdy lesem, neupravený technický terén i traily apod. to by mě bavilo. A musím k nim samozřejmě být schopen dojet pár km po asfaltu, tak po cestě bych třeba mohl potrénovat wheelie a podobné blbiny:-) Mám 178cm/75kg a nějak asi ze zvyku tíhnu spíš k menším kolům..

      Myslím že mám v zásadě 2 možnosti:

      Volba A = dirtový bike 26" s převody, třeba Kellys Whip 50, CTM Raptor, Befly Hero

      Volba B = trailový hardtail 27,5", třeba ten CTM Zephyr nebo Kellys Gibon

      Kdo má s podobnými koly zkušenosti, a mohl by mi poradit co se na takový druh jízdy hodí víc..?? Díky moc..

      0 0
      • vaclaw  

        Dirt bike se na normální ježdění moc nehodí, ten trail ht by mi dával smysl mnohem víc. Dá se na něm sjet skoro všechno a zároveň technika na něm půjde taky dobře trénovat. Dirt bike bych vzal jenom pokud bych chtěl jezdit především dirty (kupodivu :)

        0 0
        • vasekk  

          Jo, tomu asi rozumím.. Ale nemusím se bát že takový levnější trailový bike skákáním rozbiju? (nemluvím o nějakých velkých skocích – maximálně třeba 1m drop si představuju, nebo nějaké ty schody občas..)

          0 0
          • vaclaw  

            Toho bych se nebál o nic víc než u dražších variant. Co se týče dropů je otázka hlavně kam a jak dopadneš než jak je to vysoko. Dobrej dopad u 2m i víc dropu je víc v poho než z metru na placku.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.