• Jery01

    Ahoj všem, jelikož mi mé tretry dosluhují, tak pomalu pokukuji po nových. Mám v oku Mavic Rush, Specialized Comp a NW Sparta. Poprosil bych majitele, kteří mají tretry mavic, jestli by mohli změřit šírku stélky při velikosti 29cm délky, zároveň s NW nemám možnost odzkoušení. O NW tretrách jsem nečetl moc hezké věci, tak žádám i majitele této značky o podělení zkušeností, jestli se liší od minulých let (odlepování podrážky, praskáni přezek,..). Ještě upřesním, že Shimano mě celkem tlačí, v nejširším místě chodidla mám 10,5 cm, délka těch ±28,5cm. Děkuji

    Anketa: Jaké tedy?

    9x
    50%
    3x
    17%
    1x
    6%
    5x
    28%
    0 0
    • alinceb  

      Mám NORTHWAVE Lizzard Pro SBS druhou sezónu a žádné problémy s odlepováním podrážky nepozoruju. Ráčna je kovová, takže prasknutí se nebojím, jen pásky už mám trošku sedrané od utahování. A jsou náchylnější na protržení tkaniny na špičce boty. Sice dobře větrá, ale bytelná moc není. Díky tomu větrání v nich je taky při chladném počasí celkem kosa.

      Jinak moje pozorování při zkoušení – NW jsou poměrně široké v místě kloubu palce a směrem ke špičce se výrazně zužují (což mi vyhovuje). Oproti tomu Spešly Comp jsou kolem kloubu palce užší a špička je široká až jakoby půlkulatá (to mi nesedělo). Takže sem vzal nakonec ty NW.

      0 0
    • Crusoer  

      z mavicama nemám zkusenosti ani nikdo v okoli, nw me byli uzky, naprosta spokojenost z compama (mám je) nebo jsou dobrý SIDI Eagle 5 PRO black/silver

      0 0
      • alinceb  

        Je „široký“ a „široký“…NW jsou v některých místech širší než Spešly…

        0 0
        • duff74  

          Mám NW Rebel S.B.S.(http://harfasport.cz/…0800040.html) už přes rok a kromě toho, že mi pes rozkousal na jedné botě horní přezku a na druhé jazyk, tak nemají chybu. Zavolal jsem do zastoupení NW do Lomtrading a poslali mi obě horní přezky zadarmo, sice černé, ale účel to splní. Ty plastové pásky jsem koupil u Spešlu za 90,– a trochu je zúžil. No a jazyk spravil soused co opravuje u Bati ve Zlíně taky za 90,–. Jinak oproti Lizzardu mají oplastovanou špici s větrací kovovou mřížkou. Větrá to dobře, ale třeba při jízdě vysokou mokrou trávou se přes ní dostane do boty vlhkost. Ale zase se brzy vypaří. Bota je dost široká a horní nártová přezka je odnímatelná, takže se dá nastavit přes nárt. U Spešlů je horní přezka napevno a já jsem ani nedosáhl tím páskem do přezky. U Shiman mi to drželo na druhém zubu :-(

          0 0
    • Sugar67  

      Podle toho co píšeš odhaduji, že myslíš MTB tretry. Já už 12 let používám SIDI. Před 12ti lety jsem koupil SIDI EAGLE a vydrželi až do loňska, kdy jsem je vyměnil za SIDI DRAGON. Ty původní jsou i po té době jako nové, jen už nedrželi suché zipy. Nakonec jsem sehnal člověka, který mi je za 100Kč spravil, takže je mám jako druhé tretry do horších podmínek.

      Kamoš koupil v zimě Diadory, ale upadla mu podrážka,takže teď má NW k maximální spokojenosti.

      0 0
      • Jery01  

        Jo, to jsem se nějak nezmínil… Jedná se o mtb boty v hladině tak do 2500, max 3000, ale to bych si opravdu musel rozmýšlet, jestli to za boty dát. Píše se, že jsou SIDI úzké, potřeboval bych těch 10,5cm do šířky.

        0 0
        • Sugar67  

          To se píše. Já mám nohu širokou a tehdá mi nic jiného nesedlo. No a teď už jsem měnit nechtěl. Peníze zas tak moc neřeš – vrátí se ti to v pohodlí a kvalitě. Zatím co já jsem tenkrát investoval cca 3000Kč na 11let, kamoš investoval cca 4× tak 2000–2500 za jedny. A to se vyplatí! ;-)

          Vyber si jakoukoli osvědčenou značku, ale hlavně ti musí sedět!!!

          0 0
          • Jery01  

            Vyzkousim, diky za radu :)

            0 0
            • tonik666  

              Zkoušel bych, je to pocitové. Mě Sidi nesedly, přestože mám úzkou nohu. Všechno široky (Compy, Sporty, NW, levnější Shimana) až jsem narazil na SH-M182, kde v 45 byly ok (ale 46 už zase široký).

              0 0
    • Dejv94  

      Za mě bych šel do Sidi, na tuto sezonu jsem si koupil Sidi Eagle 5 Pro a nemůžu si je vynachválit, opravdu super bota. Pak mám druhé boty, Adidas El Moro (http://www.chainreactioncycles.com/…al/25534.jpg), drží mi už asi 5 let a pořád super, jen už mají trošku ochozenou podrážku, jinak na jedničku. Ale ty adidasy jsou spíš vejletové boty, jde v nich skoro normálně chodit.

      0 0
    • scorpi  

      Taky bych potřeboval.. ale takové aby byly multi, takže i na normální chození, když slezu z kola a mohl ujít nějakej ten kilometřík a nepociťoval nějakou bolest kvůli úchytům.. http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…omp/recenze/ co tyhle?

      0 0
    • jIrI___  

      Měl jsem Spešly Sport – křápy, po sezóně se protrhla síťka na špici. Potom jsem asi 4 roky vozil NW Kameleon SBS a s těmi spokojenost největší – pevná bota, krásně padla na chodidlo. No a před dvěmi lety jsem v dobré víře pořídil opět NW, model Lizzard SBS a s těmi už moc spokojený nejsem – asi změnili za ty roky kopyto a ty tretry jsou neskutečně široké a zdaleka nesedí tak dobře na noze jako Kameleony. Ale zas líp větrají. S přezkou nebo s nějakým odlepováním podrážky nebyl problém ani na jedněch, zpracováním jsou super. Jako velkou výhodu oproti Spešlu vidím nastavitelnou horní přezku. Nemůže se ti stát, že bude moc krátká nebo naopak moc dlouhá.

      Kameleony z nich byly s velkým náskokem nejlepší, ale už je to bohužel nesehnatelný kousek.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.