• Domology

    Zdravim,

    Mam nove kolo a uz jsem ho parkrat musel zahodit, tak me napadlo, ze by jsem si ne nej nechal dat ochranne polepy… Mam ny mysli polepit kompletne cely ram. Dela to nekdo na zakazku, kazdy servis, nebo je to jen na me ? Popripade jakou folii obednat ? Diky :)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Imho, pokud nejsi extra šikovný, tak to nikdy napoprvé sám pěkně neuděláš.

      0 0
    • Al Stra  

      nějak takhle?

      0 0
      • Domology  

        To je nejaka obyc paska ? Mel jsem za to, ze se prodava primo ochranna paska na ALU ramy, ale jestli je to stejne jako nejaka klasicka a jde pouze o cenu, tak prosim o info :D

        0 0
        • Al Stra  

          ne je to myšleno jako obyč izolepa, ignoruj to-)

          0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Ochranné polepy se dávají tam, kde se očekávají časté a koncentrované „úrazy“, tj. spodek spodní rámové trubky, zadní stavba u řetězu, místa kde o rám třou bowdeny. Lepit úplně celý rám mi přijde jako hodně nepraktická záležitost.

      Navíc jak už tu padlo, pokud nejsi master lepič, bude to vypadat otřesně.

      0 0
      • zdenal8  

        Nj, ale i master lepič musel nějak začít. Kdyby takhle uvažoval každý, tak fólie nikdo nelepí. Pokud má chuť se do toho pustit, proč ne.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Z který seš planety proboha? Jasně tam píšu o oblepení úplně celého kola fólií, ne nalepení jedné folie někam. Tam nejde jenom o to si to nalepit na rám, ale i precizně vystřihat aby ti to sedělo a neměl's tam viditelné škvíry nebo přesahy.

          0 0
          • zdenal8  

            Ano, já jsem to pochopil dobře. Jenom říkám, že i ten mistr lepič musel někdy nějak od ničeho začít. Jasný, že to na poprvé nebude perfektní. Ale tak to už záleží na něm, co od toho čeká a jakou bude mít trpělivost. Při kolikátým pokusu to zabalí, nebo vytrvá a stane se z něj jednou mistr lepič.

            0 0
      • Domology  

        Jojo to je mi jasne, ale ptam se spis na ten material, kdyz to konkretizuju, tak bude staci tohle ? http://dovezemelevne.cz/…y-19582.html?…

        0 0
        • jIrI___  

          Tahle fólie je jen na oko, je strašně tenká a při odhození biku se zcela určitě protrhne. Kdysi jsem si ji koupil s úmyslem nalepit na spodní rámovku proti odletujícím kamenům, ale stálo to za nic. Pokud chceš karbonový vzhled, tak daleko pevnější a použitelnější fólii dělá 3M, ale tam už je cena kolem 1500 Kč za metr čtvereční.

          0 0
      • Breakpain  

        Ty, sefe, komplet polepy se taky delaji – objednas set folii na cely kolo. Otazka je, jestli jeho kolo bude v sablonach a i tak to bude srani :).

        Osobne to delam jak pises, bovdeny vzdy, spodni ramovka vzdy (njn … i silnicka to tam ma), pod retez jen silnicka u MTB obmotavam dusi / plastovy chranic.

        0 0
    • Al Stra  

      kolo je co zač? dirt nebo co že to hodláš často zahazovat?

      0 0
      • Domology  

        CTM Mons Xpert 2017 :) Sjezdy

        0 0
        • Al Stra  

          jak píše bezdratova.sprcha, tj. polepy max na exponovaná místa, jinak odřený lak je známka punku-)

          0 0
    • Radus  

      Mám polepeno ochranou fólií která se používá na polem motokrosových motorek . Jde o opravdu odolnou folií kterou jen tak nepoškodíš . Já jsem použil čirou . Lepil jsem ale pouze části které považuji za náchylné na poškození viz foto . Ale jde nalepit kam si vzpomeneš třeba na celý rám . Lepení je vcelku jednoduché . Nastříhat dle potřeby stáhnout přenášecí fólií a za pomocí fénu postupně lepit velice dobře se tvaruje .

      0 0
      • Domology  

        Parada :)

        0 0
        • Radus  

          Doporučuji spíš fólii na moto polepy motokros ta má tloušťku 0,50 mm kdežto fólie na auta má 0,15 mm a naprosto nedostačující mechanickou odolnost samozřejmě že na auto to stačí ale na kolo rozhodně ne . Moto čirou jsem kupoval někde kolem 150 kč rozměr 60 * 40 použito na 2 kola . A hlavně se dá po zahřátí zase krásně sundat a netrhá se .

          0 0
      • onuce  

        Svoje původní kolo Merida jsem na exponovaných místech přelepil obyčejnou transparentní isolepou a drží dodnes, cca deset let. Kellys je designově tak hnusný, že sem jej z větší části musel přestříkat černým sprayem. Oprava poškození je tedy jasná, zas přecáknu stejným sprayem. Není tedy potřeba nic chránit, což je výhoda.

        0 0
    • kapo22  

      Lepil jsem na rám tuhle ochranou fólii a naprostá spokojenost. Ještě mi toho dost zbylo na polepení dalšího kola (mimo rám)

      0 0
    • Fran7  

      Nebo si najdi firmu co oblepuje auta reklamou a ti ti to ze zbytků určitě oblepí.

      0 0
    • Strakááč  

      Zvladnes sam..

      Kup klasickou ochrannou folii na 3d folie na auta.. link pošlu až dorazim dom..

      Polepis spodní ramovku tak z dvou tretin.. nesetril bych tzn fakt se nebat a dat ji na ní toho víc.. pak spodní cast zadní stavby tam klidně kolem do kole.. hlavně kolem zadní osy u náby a polep o horní ramovku zezhora a z boku.. když to pošleš přes rodla.. a kolo dopadne obráceně.. dal bych fólii i na horní část zadní stavby z venku.. a ještě polep kliky z boku je fajn.. k tomu bych povolil trošku brzdy aby po ráně se otočily.. a polepil bych klidně spodní nohy vidlice.. a jsou lidi co vozí chránič kluzaku vidlice a je to takovej kus plastu přisichrpáskovanej ke spodnim noham vidlice.. je to fajn pokud víš že dost padas a jezdis nekde mezi sutrama

      0 0
    • Radeu  

      Nevím jaký máš kolo, ale já mám svého Stumpjumpera komplet polepeného kitem od britské firmy Invisiframe. http://www.invisiframe.co.uk

      Cena se blíží ke třem tisícům, což je pro někoho fakt hodně. Já ale musím říct, že to za to stojí, a těch peněz mi není lito.

      Svoje kolo mám rád a takhle je celé ochráněné. Za dva roky je jen na jednom místě poškozená. A pokud to někomu vyloženě neřeknu, tak si toho nikdo ani nevšiml. Instalace cca. 4hod. s mýdlovou vodou.

      Luxusní jsou ty folie v tom, že to sedí na konkrétní modely kol a k tomu i konkrétní velikost rámu.

      Za mě 110% spokojenost.

      0 0
      • Vilém  

        3 litry? Zrejme slusnej oddil.

        0 0
        • jIrI___  

          Tak samotně to zní jako solidní nálož, ale když to vztáhneš k ceně biku třeba kolem 100k, tak ty 3% ceny navíc se v tom už ztratí a člověka to nezruinuje.

          0 0
    • Dáňa69  

      Já mám zespoda ramu nalepené dvě omotavky na rohy ve vzhledu carbon

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.