Polemika, kam mizí ukradená kola?

75 nepřečtených
  • Paolo1975

    taky jsem se ptal sám sebe kam všechny ty kradené kola mizí. Nemyslím si, že za hranicemi EU, prostě je prodají v jiném větším městě kde je velká anonymita. Včera jsem v Brně na projížďce potkal desítky kol, možná i víc než sto. I kdybych si pamatoval každé ukradené kolo co se zde zmínilo na foru tak bez šance si něčeho všimnout.

    BTW, Raději než někomu doslova ****** příspěvek (jak je zde docela zvykem) založil jsem nové vlákno.

    0 0
    • Rogosek  

      Možná to i rozmontujou a prodaj po dílech, ne?

      0 0
    • puka  

      Na vesnici. Tam lidi potřebují něco na dovoz z hospody :)

      Přelakuje se, přehodí komponenty, hodí známému, roztaví a prodají po gramech. :D

      0 0
    • Tomcat  

      Stejně jako auta mnohá opravdu končí na východě, nebo jsou rozebrána a prodány jen díly bez rámu, případně končí v zastavárnách .

      Základem je že centrální databáze kradených kol není, policista při silniční kontrola nemusí u kola kontrolovat původ atd… a protě celkově se moc po tom ani nejde.

      Otázka zní čeho chcete odpovědí dosáhnout?

      Nalézt kolo ? To těžko.. Pojistit se proti tomu aby vám ho ukradli? Také ne. Jediné před čím to muže pomoci jsou „výhodné“ nabídky z východních zemí zemí na lehce jetá kola.

      0 0
      • Petr L2  

        Jezdí všude okolo nás, mají „náhodou“ výrobní číslo poškozené o šutr a spokojený majitel za ty prachy neřeší.......

        0 0
        • Tomcat  

          Ty co dají fetky do zastaváren a bazarů ano. Pokud to krade někdo kdo tomu rozumí tak to rozhodně nepošle do světa blízko.

          0 0
    • VladexAndroid  

      no třeba v Bohumíně jsem viděl před jedním bytem celou hromadu kol. zřejmě místní „mladíci“ tam mají svoji sběrnu.

      takže takhle. spoustu ukradených kol končí u těchto „sběratelů“

      0 0
      • jIrI___  

        Však o tom píšou o něco výše – kola končí na východě.

        0 0
        • VladexAndroid  

          však jsem psal-na východě čr ne snad? umíš zeměpis?

          0 0
          • Vilém  

            Prosim o preklad do srozumitelne podoby.

            Bohumin na vychode neni? Umis zemepis?

            0 0
            • VladexAndroid  

              toho si nevšímej. já nerozumím někdy ani vlastní řeči

              0 0
    • Vilém  

      Na levna detska kola.

      0 0
    • davids0108  

      Otci jednou ukradli kolo ze společné kolárny. Později policie zloděje chytla (za jinou krádež a on se přiznal i k této). Kolo prodal neznámému člověku v parku za 800 Kč a peníze prohrál v autometech. Chtěl je namnožit, ale nevyšlo mu to.

      0 0
    • snílek  

      Yep, to je mi taky velkou záhadou – komu je smažky prodávaj a kam je tihle kupující dál posílaj. Kdysi jsem slyšel od někoho, že je to celá organizovaná skupina lidí, co je vozí někam pryč. Ale kam? Proč je nikdo zatím nechytil? Kdo na těch hodně drahých kradených kolech jezdí?

      0 0
      • Bubaaak  

        Poláci, ukrajinci, Slováci, jak s autem, tady ukradnou, odvezou za hranice, z bouračky přeházej řídící jednotky, budíky, vin převaří… U kol je to jednodušší :)

        Tam to střelej místo 30 za 15, ale 15×10 a stejně se ti zaplatí cesta…

        0 0
        • snílek  

          Jako tohle ještě chápu, ale přijde mi, že ukradených lepších kol (chápu že nějaký obyč kola končej o vesnici dál) je docela dost. A ze svýho okolí neznám fakt nikoho, kdo by jezdil na kradenym kole, ani nevim kde bych takový kolo sehnal. Nedokážu si představit, že by třeba půlka Poláků, skutečnejch bikerů co by měli zájem o lepší zboží, jezdila na kradenejch kolech od nás a ze Západu:))

          0 0
          • Tomcat  

            A máte někdo statistiku kolik se kol vlastně ukradlo a v jakém stavu ?

            Nikde není řečeno že ty kola nemusí být na náhradní díly.

            Nikde nemáte poměr bikerů, tam či jinde.

            Skoro mě to připadá jak hloupé dotazy dítěte nebo policisty který neví kde má lovit a čeká jestli komunita mu nedá nějaký zázračný typ.

            Kam pak asi bude mizet kradené zboží, které se prodává. Asi někam kde je o to zboží zájem a na trhu s dostatečně silnou kupní silou a velku nabídkou to nebude asi ono. Takže to musí cestovat někam kde mají nižší kupní sílu a menší nabídku.

            Zastánci konspiračních technologií si mohou bazírovat na tom že to jde do šrotu a jsou zatím ti odporní výrobci a prodejci předražených kol který je chtějí donutit aby místo štotu pod 15 koupily za 150.

            0 0
            • Esi  

              Tak tak, jeďte na dovolenou na Ukrajinu Vaše kolo už tam je :-)

              Bike úprava původního starého vtipu s autem, bych nebyl obviněn z plagiátorství :-)

              0 0
      • Tencovozikmin  

        Pred 5lety mne slohli kolo,ne moc drahe(40 tisic). Smazky chytly odsoudily. Smazky to prodaly nejakemu dalsimu borci,ktery to ovsem poprel a tam to skoncilo, tomu nic neprokazali.

        0 0
        • Ricci  

          A kolo si dostal?

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Kdepak

            0 0
          • orm  

            Nevim jak to bylo v minulosti, ale ted plati, ze pokud neco nabudes v dobre vire, tak nic nevracis a poskozeny, ten kdo byl okraden, ma vymahat skodu po tom, kdo skodu zpusobil. Co kolo, ale sranda je to napr. u domu.

            0 0
            • tromboonen  

              Tobe nekdo ukrad barak? Jako ze jej nalozil, odjel a nekde prodal?

              0 0
              • mr.antik  

                stačí zfalšovat jeden papír

                0 0
              • orm  

                Mne ne, ja zadny barak nemam, ale tak pred rokem byl clanek, ze nekdo zfalsoval plnou moc, katastr nemovitosti, na zaklade teto plne moci, prevedl dum na nekoho jineho a ten jiny clovek ho prevedl obratem dal. Puvodni majitel mel smulu, protoze posledni majitel ziskal v dobre vire a podle rozhodnuti soudu za to nemuze byt trestan. Zakon jej zvyhodnuje pred puvodnim majitelem, ikdyz ten neudelal nic spatne. Co uz, pravni stat :-).

                0 0
                • scret  

                  to je uz nejakou dobu slozitejsi… KN vyrozumiva vlastnika, kdyz se s nemovitosti neco deje.. je na to tzv. ochranna lhuta 21 dni… Kdyz nereagujes, pak je to jako by jsi souhlasil s napr. prevodem…

                  jinak plna moc musi byt overena, ikdyz to asi lze v dnesni pocitacove dobe zfalsovat…

                  0 0
                  • orm  

                    KN vlastnika nekontaktuje, ale zavedla se ta ochrana lhuta, coz predtim nebylo. Muzes si udelat „trigger“, aby ti chodila napr. sms, kdyz se neco v KN zmeni, ale to je komercni sluzba, ktera je placena. Kazdopadne mne pripada absolutne ujete, abych nic spatneho neudelal a prisel o dum.

                    0 0
        • tromboonen  

          Ty holky jsou zas o neco sikovnejsi, ted chytaj a odsuzujou smazky co kradou kola :)

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Tak tohle byla zrovna holka :)

            0 0
            • tromboonen  

              Tak to by muselo byt „chytla odsoudila“, nebo u Vas mate na Polisich nejakej crack team slicnych policistek specializujicich se nakradeze kol? A i tak bys k nim musel mit jeste all-women zastupitelstvi, soud a ja nevim co jeste aby Te vsechny kroky v procesu od chyceni po odsouzeni opravnovaly pouzit tyhle koncovky :)

              0 0
            • zderes  

              Policajty to asi moc nezajímá. Byl jsem svědkem, jak policie v jednom bytě (spíš doupěti) něco vyšetřovala a shodou okolností tam bylo několik kol. Nikdo se nepozastavil nad tím, že zcela jistě pochází z trestné činnosti. Mohli si je alespoň vyfotit a opsat výrobní čísla a třeba porovnat s nahlášenými zcizenými. Když jsem jim to řekl, tak se usmáli, že „je to možný“, ale tím to skončilo…

              0 0
              • Tomcat  

                Protože pokud by nedohledali majitele kazí jim to statistiky.

                Ono taky nejde počítat s tím, že vše je hlášené. Obzvláště pokud pojišťovna si z vás u sportovního\zá­vodního kola dělá podmínkama ,cenou (_|_) .

                0 0
                • oberleutnant Weiss  

                  Pokud nedohledají majitele, tak jim to nemá co zkazit. Prostě se jen neprokáže, že jde o kradené kolo, a to tím pádem zůstane obyvateli toho doupěte…

                  0 0
          • jecnak  

            Spis vyvstavaji logicke problemy, proc smazky kolo chytly a dosoudily. Za co chces soudit kolo?

            0 0
    • scalar  

      Jedno vím jistě – z pohledu okradeného jsou v prd.li.

      0 0
    • rainbowone  

      Kam asi tak ty kola můžou mizet? To je celkem jednoduché. Kradou Smažky a zoufalci co mají desítky exekucí. Prodávají to pře internet, anebo spřáteleným bazarníkům/zas­tavárníkům vše na padělané nebo ukradené Občanky. Další procenta krádeží mají cizinci, ti udělají rabovací nájezdy a pak to střelí v Polsku/Maďarsku.

      Policajti na to kašlou, sepíší protokol a monitorují situaci. Občas někoho chytnou, ale zase nemůžou moc, to by kazilo statistiku. Když už někoho policajti pořeší, tak to skončí u soudu, kde zloděj dostane většinou podmínku, klidně druhou, třetí po sobě, svatosvatě slíbí, že je to naposled a jde se krást znovu.

      Když to advokát po**** tak dostane trest natvrdo. U recidivistů to bývá pravidelně někde u dolní hranice nebo míň, aby zbytečně nezabírali místo v kriminále. Když je v kriminále plno, přeruší odsouzenému trest, aby zase stihl zase něco nakrást, a odsedí si to později.

      Aby bylo jasno, dnes už se totiž nekrade, kradou blbečci co chodí do rachoty. Slušní kriminálníci zásadně jen nedovolené užívání cizí věci a tak, přeci to mají chudáci těžký, určitě měli těžké dětství a tak.

      Nejvíc policajti nesnášejí blbečky, co začnou pátrat na vlastní pěst a obtěžují spřátelené bazarníky/zas­tavárníky/pře­kupníky to se na dotyčného blbečka vytáhne paragraf o maření policejního vyšetřovaní a je. Počítejte s tím, že situace se monitoruje klidně pár let, za tu dobu stihne šikovná partička ukradnout 50aut a 100kol ty následně rozmontovat a rozprodat.

      Pokud by jste, nedej bože zjistily, kdo vám kolo/nebo cokoliv ukradl a chtěli dále pátrat nebo dotyčného řešit, případně sdělili tyto skutečnosti policii české republiky. Připravte se za:

      A, Nedovolené nakládaní s osobními udají – úřad na ochranu osobních údajů pokuta až 50tisíc.

      B, přestupek proti občanskému soužití – přestupková komise pokuta až 20tisíc.

      Ano správně, kradou pořád ti samí lidé, policajti na to kašlou a soudci na to kašlou desetkrát víc.

      Teda buď jsou neschopní, nebo všehoschopní. „Blicí smajlík“.

      0 0
      • tromboonen  

        To je teda optimismu pri odpoledni, jeste ze se me to netyka (na to, abych byl zahrnut do cilove skupiny, tech, kdo neco takoveho zjisti, mi prebejva pindik :)

        A u tech policajtu bych chybu videl hlavne v systemu..

        0 0
    • yetti  

      Také si myslím, že možná nějaké opravdu drahé kusy skončí za hranicema, ale naprostá většina se nejspíš prodá tady po bazarech. Po číslech rámů nikdo nejde, alespoň mně se nikdy nestalo, že by mi někdo kontroloval na čem jedu, a když se u sériových kol prohodí pár komponentů tak ani původní majitel kolo nepozná. Drahá kola se dají rozebrat a prodat po dílech a i bez rámu to bude dost peněz. Nebo to třeba můžou navěsit na nějaký jiný rám koupený na ebay a původní rám neřešit. Možností je spousta a dokud budou lidi ochotní kupovat věci bez původu, tak se kola budou krást stejně jako všechno ostatní

      0 0
      • Vilém  

        Jak rikas, neco se rozebere, prehazi a nikdo nic nedohleda.

        Kdyz mi pred par lety ukradli kola a jine veci, tak cast dilu z jednoho meho kola se objevila na prestrikanem ramu, spolecne s jinymy dily, ktere moje nebyly. Prodejce to vesele inzeroval na cyklobazaru. Kdyz jsem po tom zacal patrat, tak jsem dohledal, ze prodejcem byl reditel jisteho MTB maratonu ve Znojme. Inzeratu mel v tu dobu povicero. Kdyz jsem ho kontaktoval a optal se na puvod nabizenych veci, tak prvni reakci bylo vyhrozovani policii a soudy, za krive obvineni atd. Vzapeti vsechny inzeraty stahnul, pritom byl cistej jak lilium.

        Jedinou vec, kterou jsem z tech ukradenych kol ziskal zpet, byla vidlice, kterou nekdo ze Znojma prodal jistemu studentu policejni skoly v brne a ten ji pak hodil na aukro, kde jsem ji objevil. Pri predani jsem na nej vytahnul zarucak s vyrobnim cislem a pozadoval vysvetleni. Chlapec byl evidentne vyplasen, rikal, ze to koupil od cloveka, co zna od videni. nicmene vidlici mi bez debat vydal zpet.

        0 0
        • Esi  

          No ještě aby ti jí chlapec nevydal asi by těžko vysvětloval ve škole to trestní oznámení které by jsi na něj podal :-) takhle to pro něj bylo menší zlo, i tak věděl určitě že je to kradené když to kupoval

          0 0
    • Tekka78  

      Kamarádovi před lety ukradli Meridu a po letech aktivní měšťáci zastavili někoho kdo na ní jel (nedaleko jeho bydliště). Tak jí má zpátky. Ale takových případů bude minimum.

      Já osobně jsem řešil u nás v baráku vykradené sklípky, kde šli vyloženě po kolech. Možná na tip – kámoš tam měl 3× GT za celkem +/- 100tis. a náhodou je měl na dovolený. Nicméně čistá práce – kamery přelepený, vložka čistě vylomená.

      Taky jsem zažil v Praze akci kde mě chytlo cca 10 měšťáků co kontrolovali kola – koukali a zapisovali i číslo rámu + občanku, další to fotil (asi jako promo pro jejich časopis) – no prostě komedie.

      0 0
      • Tomcat  

        Což tématicky moc nepadá pod prvotní otázku kam obecně ta kradená kola mizí.

        0 0
        • Tekka78  

          První odstavec – náhodou kolo v tom samém místě ukradeno i nalezeno.

          Druhý odstavec – viz. diskuze obecně – asi organizovaná skupinka co to bere na kšeft – tipuje, a pak rozebírá…

          Třetí odstavec – viz. diskuze obecně – kontrola kol probíhá, ale .....

          0 0
          • Tomcat  

            A kolik procent ten případ prezentuje ?

            Ale křivdil bych pokud bych říkal že k tomuhle jste sklouznu jediný. Odpovědí nejsou osobní zkušenosti , ale obecný popis systému.

            0 0
    •  

      Ano kurvyči vláken !! Na vesnici jen kolo do hospody !! Ano názor klidně řeknu cucáka z " VELKOMĚSTA "

      No a kam mizí kolečka ? Domnívám se že na UKRAJINU asi ne jako to bylo s auty a asi ještě je.

      Anonymita velkoměst ? Možná . Bude li se chtít dost se jich dle mě najde.

      Každej kdo si koupí kradený kolo spíš nějaký na oko pěkný aby machroval ho určitě nebude mít doma na parádu ale bude se předvádět a to hlavně tam kde bude vidět.

      To je poměrně velká šance pro ty co by je mohli místo sezení na prdeli pochytat.

      Nová kola a i bazar a mezi lidmi prodávat po doložení totožnosti vystavit něco jako malý TP s fotkou kola a místem kde je číslo a vozit sebou.

      Klidně bych dal o něco víc za tuto službu. Tolik by to zas nestálo kus formuláře zalaminovat a naschle.

      Když tě můžou policajti kontrolovat jak na cyklostezkách tak i na silnici proč třeba k občance nemít tento doklad ?

      I kdyby to pomohlo v polovině krádeží furt lepší než nic.

      Jak bude člověk dokazovat v případě že podoba kola s kradeným je jen podoba ??

      Určitě budete namítat že doklady na kolo neberete já teda taky ne ale vzhledem počtu a rychlosti krádeží by to něco udělat chtělo !!

      Vyberou tě dnes sklepy natož nechat i zamčené kolo někde venku.

      Kamarádovi vybrali dum a to byli doma !!! Přes den !!

      Osobně bych tu občanku a doklad ke kolu uvez.

      Nevím třeba to už někde funguje v obdobné podobě ale zatím jsem se s tím nesetkal.

      No a po zadržení někoho bez dokladu nebo schopnosti doložit původ kola okamžitě zabavit vystavit na NET ať se ti okradení mají trochu šanci.

      Bude li někdo chtít musí to jít !! Možná jinak ale musí.

      Dokud budou mít svině co žrát budou žrát !!! Opatrnost v lidské normální formě je už dávno ta tam a když nemají zábrany ti co škodí

      musí ti co jsou poškozeni mít právo na spravedlivý průběh a řešení situace.

      Vím o čem mluvím když před pár lety mě hoši tmavší pleti vyčistily garáž !!

      0 0
      • tromboonen  

        Jediny co se v takovem pripade stane je ze se vsude v pangejtech budou valet odhozene ramy… v Dansku to nejak podobne maji (Policie ma databazi cisel kradenych ramu, ne vyrobnich, ale registracnich, jsou vyrazene do ramu, nevim jak na modernich kolech, ale u klasickych ocelaku tak, kontroluji to namatkove).. kola se kradou dal a dost, akorat ty ramy jsou nepouzitelny..

        0 0
    •  

      Ano plno věci co se stane se nedá vyřešit ale jen proto ze tady to asi uz fakt nejde ale verim tomu ze když se bude chtít musí se to aspoň po částech potlačit.

      Ano jde li o kolo a ne o život jde o hovno ale to je definice hodna rychlému vysvětlení a částečně úlevy . já osobně se hlásím kupují pořádnou macetu !! Chytí li prokazou veřejná akce přenos v TV a useknout kus ruky !! Az to uvidí garantuji Vám ze dalších pět co se zlodejnou zabývá začne přemýšlet co kdyby a přejde ho to dřív než si znova vzpomene ze půjde krást. Tenhle zhyralej systém musí vědět ze tech co jsou snad ještě poctivý je víc a nenechají si to líbit nebo ano ??

      Smazky ?? Nebojte se psát a jmenovat to spravnymi názvy !!

      Fetaci si myslím ze proti cikanum je tak malý procento ze to možná nestojí za to.

      Každý jak uzná za vhodné ze ano.

      Jak jsem psal o te vybagrovane garáží našimi milymi spoluobčany bůh ví odkud jsem po čase zjistil o koho šlo. Když me potkal v autě vysmál se my. Super co ??

      Říkám na rovinu tady chybí přísný a jediný trest který naučí společnost pořádku.

      Drazí bratři a nás velký vzor USA tam ho maji a jaký pak copak . Během několika dnu vyřízení a způsob jak to vykonat netřeba studovat.

      Prostě zrno od plev !!

      0 0
      • Radek Broz  

        Zkus si zjistit něco o míře kriminality u nás a v USA

        0 0
      • tromboonen  

        Ty ses ale primitiv, prihlas se do konvickovy domobrany a ochranuj nas… nebo radsi ne, moh bys nekomu ublizit jen proto, ze se Ti nezda jeho vzhled..

        0 0
      • jIrI___  

        Ty asi žádný velký myslitel nebudeš, co?

        0 0
      • Smazaný účet  

        :D

        0 0
      • Tomcat  

        Á ideální volič , o vás se některé strany poperou.

        Technický na kolo za peníze, poplatky za evidenci , platy úředníků, náklady na evidenci, hmmm tak se na to musí. Ideální další penezivod do státního aparátu.

        A že se kola budou krást furt o to přeci nejde hlavně že stat v vám dál přeci záruky…

        0 0
        • gerrard  

          Aaa idelani hater. Tak jak chces zajistit, aby se nekradly kola? A na co je vubec stat v idelanim pripade jineho, nez na prosazovani vule vetsiny a ochranovani jejich zajmu.

          0 0
          • Tomcat  

            Já to ale nechci hystericky zajistit .

            Tenhle systém nezabraňuje dnes a denně aby se kradla auta, které evidenci mají mnohem a důmyslnější než jízdní kola.

            Jsem realista a vím, že tenhle systém mě jako občana bude stát nějakou tisícovku ikdyž mi nic neukradnou a krádeži to nezabrání. Nehledě víte že ona evidence u automobilů se týká jen vozidel schválených pro provoz na veřejných komunikacích. To znamaná že je spousta vozidel které žádné evidenci nepodléhají…

            0 0
            • gerrard  

              Takze je to jedno, ze se kradou kola a neni potreba s tim nic delat, at se kazdy postara sam?

              0 0
              • Tomcat  

                Ano není to jedno a nenístím potřeba nic histericky dělat a stejně se každý musí postarat sám. Svět není černobílý a žádné jednoduché zázračné řešení neexistuje a nefunguje.

                0 0
                • tromboonen  

                  Máš pravdu, hystorie nás učí, že histerie nikam nevede :)

                  0 0
    • Krutas  

      Do Polska.

      0 0
    •  

      Jinou reakci jsem ani necekal.

      0 0
    •  

      Myšleno jak do Polska ?

      0 0
      • Krutas  

        No v Cesku se ukradne kolo a v Polsku se proda jako rower.

        0 0
    • tigermoth  

      No, já nevím kam miznou, ale kdyby někdo nedejbože ukrad moji hajtru, stihne ho kruté neštěstí až nadosmrti, jelikož nad tím kolem visí moje šamanské nezlomné TABU:)

      0 0
    •  

      Jo tak to ta moje primitivita

      0 0
    • Pista.Wassermann  

      Jsou předem daní lidé, kterým je feťáci nosí. Dokonce jim říkají, jak by další ukradené kolo mělo vypadat. Tito lidé už kolem sebe mají okruh známých, kteří sem tam vypustí info zase svým známým, zda nechtějí kolo. Divili by jste se, jak se to rozroste, kola pak končí i u docela obyčejných lidí.

      Bazary už jsou celkem out…

      Holt Ostrava, ale nedělám si iluze, že je to jinde výrazně jinak. A co se týče rozebírání, s tím se nikomu párat nechce a vězte, že až na super krádeže super kol někde na závodech atd. to nikdo nedělá

      0 0
    • Paolo1975  

      tak mi ukradli kolo, asi jsem se rouhal tímto příspěvkem :( Brno-Komín, z garáže, Listopad 2019. Decathlon ale s takovými úpravami, že tam zbyl jen rám a zadní kolečka :) ale i tak mě to nasralo :(

      0 0
      • li-borg  

        Jestli to byly zadní balanční kolečka a nechali je na kole, tak to půjde dohledat snadno…Ale vážně: nechť svini zlodějské se pět let nepostaví.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce