• omik

    Ahoj. 

    Momentalne pouzivam obycajny VDO C15+ tachometer a dospel som k rozhodnutiu bud ho vymenit za nieco s aspon zakladnymi TF funkciami, pripadne ho pouzivat dalej na statistiky kilometrov a kupit k nemu samostatny sporttester (RS300×). 

    S tym VDOckom som spokojny tak na 50%. Dost casto menim baterky vo vysielacoch (na oboch bikoch) a z casu na cas sa stane, ze interferencia z okolia ho oklame a idem zrazu 290km/h… To mi az tak nevadi, je to vzdy tak na 2 sekundy a max. rychlost to neovplyvni. 

    Vacsi problem je v dosahu, musim vysielac na mtb biku mat namontovany hodne vysoko. Na silnicce neni problem. 

     

    Cital som uz kopec recenzii na CS200 a dost ludi sa stazovalo na to, ze straca signal, jeden typek dokonca tvrdil, ze za 1 hodinu jazdy mal kludne 15× vypadok trvajuci az do 10s. Mate niekto podobne zle skusenosti? Alebo je to skor porovnatelne s tym, ako funguje to VDOcko (viz. vyssie). Oplati sa investovat do digitalneho prenosu na frekv. 2,4GHz vo vyssich radach? Je to potom bez problemov? 

    A nepouzivate niekto napr. VDO Z2? Pripadne nemate link na nejake uzivatelske recenzie? Cez google som sa k nicomu nedopracoval :(.

    Vdaka za akekolvek rady

    0 0
    • pavel321  

      Ja pouzivam CS200 cad (se snimacem kadence), baterka vydrzi dlooouho, este sem ji nemenil (v provozu 2 roky, pak rok stal vypnutej, letos sem ho zapnul a zadnej problem). To vypadavani je asi dost individualni, ja bydlim v Liberci – mame tady tramvaje:) Kdyz jedu pres tramvajovy koleje, nebo kolem nich, tak vetsinou vypadne, tzn. pipne, ze sem zastavil, a asi za dve tri vteriny zase bezi normalne, pouzivam ho na biku i na silnici a pohoda;) Akorat dybych mel neska neco vybirat, tak vemu vyssi radu CS s prevysenim.

      0 0
    • MlokCZ  

      Na všech kolech doma máme CS100 (tedy 5 kusů) a někteří z party jezdí také CS100. S CS200 to bude to samé, liší se jen drobnostmi. A nejstarší kus už mám opravdu dlouho, tedy zkušeností je hodně.

      V terénu, což jezdím převážně neztrácím signál nikdy. Na silnici, kde je občas el. vedení souběžně vedoucí se silnicí nebo ve městě, kde máme v jednom místě kombinaci el. vedení z jedné strany plus tramvaj z druhé a oboje blízko (smrtící kombinace), tak v takových místech je na vypadávání dost náchylný. Vždy ale jen krátce a pak zase běží dál.

      Baterku jsem měnil zatím ve třech kusech, ty nejstarší už máme ale dlouho, možná 5 let, nevim přesně. Vysílač ještě neodešel žádný (tam se mění celý vysílač, když dojde baterka).

      Jen mi neskutečně prudilo přepínání mezi bike1/2, proto jsem postupně pořídil na všechna kola a nepřendavám. Ono taky CS100ka je levnější a když byla ještě různě v zahraničí v akcích a bral jsem třeba bez pásu, tak to vyšlo třeba stejně co by u nás stála jen sada (vysílač + držák) na další kolo, takže nebylo co řešit.

      0 0
      • omik  

        dik. Znamena to, ze keby si siel subezne s tym vedenim v rovnakej vzdialenosti od neho, tak proste nemas signal? Chyti sa to az v momente, ked odides od vedenia dalej? Alebo to proste na chvilku vypadne a aj ked si napr. stale pod tym vedenim, tak sa to zase chyti?

        0 0
        • Pebe  

          já mám CS400, tzn.stejné vysílače jako CS100 a CS200 a zatím mám v Praze jediné místo, kde mi to na asi 30-ti metrech vypadne, a to pouze když jedu z Albertova na Ostrčilovo náměstí. Jedu potom podél trolejí až domu, nějakých 6kilometrů a tam to už nikde nevypadne.

          To mi mnohem časteji blbne hrudní pás, stačí abych měl nevhodný dres a foukalo, třepotání dresu bouchá do elektrod pásu a klidně můžu jet 2 hodiny na 240 tepech a výš. Trochu to řeší batoh s hrudním popruhem, ale kdo by chtěl pořád vozit batoh, že…

          0 0
          • MlokCZ  

            Tohle mi sem tam dělá taky, ale většinou jen s některým konkrétním oblečením a s některým ne a hlavně v podstatě jen na silnici ve sjezdech a ještě jen někdy. Takže na biku mi tep nevypadává v podstatě nikdy.

            Tohle je ovšem neřešitelný problém, protože některý třepotající materiál oblečení prostě generuje el. impulsy podobné těm co generuje srdce.

            0 0
        • MlokCZ  

          To se takhle říct obecně nedá. Někdy můžeš jet souběžně s vedením a je to ok, někdy ne. Ale když to ok není, tak prostě na chvilku když si u vedení to vypadne a když se vzdálíš, tak to jede dál hned ok.

          0 0
          • omik  

            ok. 

            z toho co pises mi pripada, ze to bude asi podobne ako s tym VDOckom co mam teraz… 

            dakujem

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.