• kankrlicek

    Mám dotaz. V sobotu jsem jel z kopce, kde když usilovně šlapu, jedu tak max. 60 km/h. Teď dle compu jsem to valil 110,9 km/h. Zastavil jsem a koukl se, jaký mám nastavený obvod kola. 2030 mm. Dobrý. Za chvíli mi to nedalo, podíval jsem se, jestli nemám 2 magnety :). Byl tam jeden. Kilometry vzdálenosti naskakovaly (jak se mi zdálo) správně, jen ta momentální rychlost… V půlce výletu se mi to začalo srovnávat, v neděli to bylo pořád dobře. Nevíte někdo, čím by to mohlo být?

    Děkuji mk

    0 0
    • mireks  

      Ahoj, neco podobneho se mi stava(/lo ?) na silnicce, pri urcite rychlosti na urcitem povrchu se pravdepodobne vsechno rozvibrovalo a to relatko spinalo casteji nez by melo jen pritomnosti magnetu. Okolojedoucimi auty to nebylo, vymena relatka v servisu (po nejake dobe padlo uplne) taky nepomohla. Pomohlo az prehozeni snimace rychlosti na druhou nohu, tzn. otoceni snimace o 180 stupnu. Mi­rekS

      0 0
    • jecnak  

      Jednou mi to delalo taky, pomohlo prehozeni snimacen a stejnou nohu vidlice na jake mam tepak na riditkach.

      0 0
    • Smazaný účet  

      sice nemám Polar, ale Suunto t6, ale čas od času mi to taky „ustřelí“ – mám pak v záznamu asi 300km/h, naštěstí je to vždycky jen pár vteřin a ten log jde pak upravit v PC smířil jsem se s tím jako že to je vlastnost :-)

      0 0
    • Liboreau  

      zdravím, mám trochu jiný problém a to, že když Polary budu mít na ruce během vyjížďky tak zkresluje nadmořská výška, aktuální pomaleji načítá a tím zkresluje i celkové nastoupané metry, ale jak jsem měl Polary na řidítkách vše bylo v pořádku.

      0 0
      • kankrlicek  

        teplota?

        0 0
        • Liboreau  

          ne nadmořská výška

          0 0
          • kankrlicek  

            Že by rozdílná teplota lidského těla a okolí? Jsem myslel :)

            0 0
            • Liboreau  

              no je to možný, nevím, nebo jestli tím, že je to na ruce, tak dostatečně nejsou zpřístupněny ty malé dírky zespoda?

              0 0
          • kankrlicek  

            Je tam použita kompenzace výpočtu výšky dle teploty okolí, měří to někde ze spodu polaru a jak to máš na ruce, tak ty otvory mohou být méně průchodné a tak. Ta zkratka byla použita protože jsem měl plné ruce jídla a tak jsem psal co nejkratčeji :)

            0 0
            • Liboreau  

              jasny v pohode

              0 0
            • kámen úrazu1  

              Polar, co dodat… :-D¡ Budeme na ně na vyjížďce nadávat společně, jo? :-)

              0 0
              • Liboreau  

                no jasněěěěěě :-D

                0 0
              • jecnak  

                Na spraveni chuti doporucuju HAC :-D

                0 0
                • kankrlicek  

                  Taky si myslím, že polar je supr! a že je hodně výrobků výrazně méně spolehlivějších. :)

                  0 0
                  • jecnak  

                    On tu vladne trochu pokrouceny nazor v tom jak je Polar poruchovej a malo odolnej proti ruseni a ja nevim co jeste, ale problem je spis v tom, ze sem lidi pisou s kazdou hovadinou (nemyslim tebe). Treba ze jim to pod tramvajovou troleji ukazovalo 10s tep pres 200, ze jim to neukazuje tepy kdyz nemaj navlhcenej pas atd. Pritom by si stacilo precist navod a nebo dvakrat kliknout mysi. Nevim v tuhle chvili o zadnym jinym pristroji, kterej by na tom byl z hlediska spolehlivosti, provedeni a servisu stejne. Krasna hracka je tedka nejakej Garmin s GPS, tepakem a cyklocompem, ale je uz velikej a pouzitelnej spis jen na kolo.

                    Abych jen blbe nekecal, tak se ale taky pridam s otazkou, tedy vlastne hned dvema:

                    1. Nemate nekdo plnou verzi Polar ProTrainer
                    2. Mam problem se zobrazovanim grafu v PrecisionPer­formance, kdyz jsem prepnul z 15s intervalu mereni hodnot na 60s. Nesetkal jste se s tim nekdo? Prave treba zminovany ProTrainer mi zobrazi tyto grafy bez problemu.
                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Rušení beru, ale já s ním mívám větší problémy. Ještě jsem nepřišla na to, proč někdy ukazuje normálně (i s občasným chvikovým rušením) a jindy na mě klidně celou vyjížďku zvysoka kašle, i přes navlhčený pás atd. Už jsem to na BF popisovala.

                      0 0
                      • jecnak  

                        Baterka, malo utazeny pas, navlhcujes pas vlaznou vodou? Co se tyce ruseni, tak mi nejlepsi prislo nechat tepak najit pas jeste nez clovek vyrazi a rozjede se, chvilku sledovat co ukazuje a pokud to bude ok, tak teprv vyrazit. Nevim proc, ale kdyz zapinam tepak az kdyz uz jedu, tak to pak celou vyjizdku bylo s kvalitou signalu horsi – vypadavaly hodnoty.

                        0 0
                        • kámen úrazu1  

                          Navlhčuju, baterií to 100% není, v hodinkách je nová (výměna nic nezměnila), blbne to i s pásem z Ciclosportu a naopak Ciclosport (nejlevnější model) s Polar pásem funguje bez potíží. Pás mám utažený fest, nesjíždí. Taky budík zapínám už před vyjetím. I tak si žije svým vlastním životem a nikdy nevím, jestli bude pracovat nebo mě něčím překvapí. Zatím převládá to prvé. Řešit to přes dovozce nehodlám, mám ho od kamaráda za zlomek původní ceny a vrážet do něho další peníze už nechci. Kdyby k němu nebyl tak pěkný program, jdu už do jinýho. Takhle peníze zatím vrážím do jiných věcí, ale až se jednou naštvu… ;-)

                          0 0
                          • jecnak  

                            Vim, ze Polarovy cidla rychlosti mely problemy s civeckou anteny – nejak se poskozovala otresy a pak to obcas merilo a pak zas treba dalsi vyjizdku ne, tak jestli to neni podobny problem, jen misto vysilace blbne prijimac.
                            Tenkrat kdyz mi menil dovozce baterku, tak mi Polar promeroval a stalo to navic snad jen stovku, tak treba az budes mit nekdy cestu do Prahy…

                            0 0
                          • adco  

                            Mne to tiez v minulosti robilo, nepomohla ani vymena baterii v pase. Na zaklade rady z fora odkedy pouzivam sonogel a navlhcim pas vlaznou vodou, mi signal tepu nevypadol ani raz.

                            0 0
                            • kámen úrazu1  

                              Já nemluvím o vypadávání signálu.

                              0 0
                              • Ricci  

                                Tiez sa mi obcas nechyti tepak na CS600 napriek novemu pasu,musim comp vzdy vypnut a zapnut a potom uz slape bez problemov…

                                0 0
                        • Gorgov  

                          naprosto stejna zkusenost, nejdriv zapnout, pockat az se chytne a pak az vyrazet.

                          0 0
                    • Smazaný účet  

                      Suunto je přinejmenším stejně dobrý jako Polar, a je levnější, jen u nás neni moc známý… V ČR je trochu deformovanej trh a narozdíl od světa tady Polar jednoznačně vede, což je ale dáno spíš tím, že tu byl první nejhorší IM klient ICQ je taky u nás populární a jinde na světě ne…

                      www.suunto.cz/suunto.php?…

                      0 0
                      • Bully  

                        Kdyz srovnas srovnatelny modely Suunto s Polarem a prictes k nim i cenu prislusenstvi, co potrebujes na kolo (cidlo rychlosti apod.- u Polaru uz v zakladu), Polar vyjde levneji. Dalsi vec je software, kdyz jsem uvazoval o nakupu cyklokompu asi pred pul rokem, Suunto SW v cestine nemel. Vzhledem k poctu majitelu Polaru a Suunto je navic normalni, ze uslysis vic o zavadach Polaru. Pokud mas nejakou overenou oficialni statistiku poruchovosti, sem s ni :o) , jinak netusim, proc by mel byt Suunto spolehlivejsi. Neziju v CR a muzu ti rict, ze Polar je asi nejrozsirenejsim compem pro narocnejsi uzivatele nejen v Cechach, zas az k takovy deformaci trhu snad nedoslo :o).

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Polar vyjde levnějc? mám Suunto t6 Duathlon Pack, stálo mě to 14000,– obsahuje: hodinky hrudní pás rychloupínák od Mavicu se snímačem na kolo snímač do boty na běh gumu na řidítka USB 2.0 kabel (respektive kabel, hodinky jsou USB 2.0) software do PC a ještě jako bohus jsem dostal jeden klasickej snímač na vidli… S touhle výbavou seženeš (v ČR) Polar se srovnatelnejma funkcema? Asi ne… Funkce si porovnej podle webů, nebudu to sem opisovat…

                          0 0
                          • Bully  

                            Dival jsem se tenkrat na ceny i v CR a pred pul rokem v maloobchode draz vyslo Suunto. Kazdopadne muj Polar S725X mam z Ebay za cca 260,–€ vcetne postovnyho, bez snimace na beh, ale se sadou drzaku a snimacu pro dve kola a s interface a SW pro PC. Vychazi to tak cca na polovinu oficialni ceny Suunta. Ale je mi to fuk, at si pouziva kdo chce co chce, verim, ze jsou oba pristroje kvalitni.

                            0 0
                    • jecnak  

                      ad 2. Zahada vyresena staci zatrhnout „Prihlasit se jako spravce“.

                      0 0
              • kankrlicek  

                To se asi nedočkáš. Zavolej Šáchovi a optej se, třeba se něčeho dobéřete.

                0 0
    • adco  

      Vynimocne sa mi to stava tiez, vacsinou sa to da vysvetlit rusenim. Najcastejsie sa to stava, ked idem po ceste subezne so zeleznicou a ked prechadza vlak. Ale nie je to vzdy, zavisi aj od pocasia – vlhkosti vzduchu a tym vodivosti. Vo vacsine pripadov po nahrati zaznamu do kompu to sw automaticky vyhladi na realne hodnoty, len ked to trva dlhsie, musim rucne upravit.

      0 0
    • kankrlicek  

      Poslední dobou aktuální rychlost pořád špatná, až to dopadlo tak, že jsem si ji raději ani nezobrazoval.

      ALE – pořád mi to nedalo, hrabal jsem se v nastavení hodinek, a tu hle, hle – mám aktivovanou speed funkci RUN. Aktivoval jsem na Bike1 a jako mávnutím čarovného proutku i ta zpropadená aktuální rychlost je najednou správně. :)

      Buď mám ,,dobré" kamarády, kteří mají skrytý smysl pro humor, nebo jsem blb a už si nic nepamatuju. : Něco mi říká, že za b) je správně.

      0 0
    • raceman  

      hodim to treba sem…

      prasknul uz nekomu na pasku od 725× ta gumova obdelnikova blbost, kterou se prostrkuje odstavajici pasek? a nevi, kde sehnat novy, pripadne nejaky noname adekvatni?

      nechce se mi kupovat cely novy pasek…

      0 0
      • Biker jak Pes  

        nicht

        0 0
      • kankrlicek  

        Vždycky po 3 měsících. Po třech výměnách na to peču a omotávám okolo takovou tenkou opletenou gumičku. Vypadá to hrozně, ale funkčně ok.

        Respektive je správný minulý čas, polar je na prodej + 3× speed senzor. Přešel jsem na edge 800, přestal jsem závodit+trénovat, jezdím turistiku.

        0 0
        • Medunka  

          nějaký senzor a držáček na řídítka by se mi hodil, hodinky mám :-)

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Speed senzor bych taky uživil…

          0 0
          • kankrlicek  

            To chápu, že by se vám hodil :), ale potřebuju se zbavit právě těch hodinek. Najděte kupce a každému dám jeden senzor :)

            0 0
        • raceman  

          za kolik ho prodavas? znamy neco shani :)

          ps: co si mam predstavit pod tou tenkou opletenou gumickou :)

          ja je nosim i jako normalni hodinky :-/ asi budu muset obejit vietnamce a zkusit pohledat nejakou nahradu :-(

          0 0
          • kankrlicek  

            Fakt nevím, co si za to říct. Nový stál 12 + ty držáky se senzorama. Napiš mi mejl, kolik bys za to dal a zkusíme se domluvit.

            0 0
            • raceman  

              myslim, ze by se cena nevesla do jeho limitu mel ho dost maly…

              co ta gumicka? :)

              0 0
              • kankrlicek  

                Klasické bastl řešení. Něco jako tenká (hodně) gumička do vlasů, máme tím zagumičkované archy papíru :) Je to bílé, postupně to šedne :)

                0 0
        • Rolei  

          Za kolik?

          0 0
      • Mikikuba  

        servis v Praze Korunovační 34Kč

        0 0
        • raceman  

          super, ze to prodavaji zvlast :) jeste by mi to mohl poslat v normalnim dopisu, at neplatim 80 za dobirku.. :-)

          dik

          0 0
        • raceman  

          to je jiny servis, nez ofiko, co je na Pejevove? :)

          0 0
          • Mikikuba  

            tohle je ofiko servis co mám Polar 7 let.www.polar­cz.com

            přesně tuhle gumičku na řemínek jsem kupovala před týdnem tam:)

            0 0
            • raceman  

              jo od tama mam tez polar :) al ena vymenu baterky sem ho prave posilal tady http://www.servis-polar.cz/ tak me to zmatlo :)

              0 0
              • Mikikuba  

                mně dělali vše tady.vše rovná se jednou za rok výměna baterky a teď po 7 letech výměna pouzdra – už netěsnilo.chvíli jsem váhala ale mám k němu(Polaru:)) citový vztah.objel se mnou všechny ultra:)

                0 0
      • MARIN  

        ja to vyresil kouskem slepene duse

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Hodím to taky sem. Po dlouhé době to vypadá, že mi dosloužil Polar s725×. I po několikerém restartu neustále píše „memory failed“. Nemám u sebe papíry, takže nevím, jak to je se zárukou.

      Stalo se tohle už někomu? Předpokládám, že poslat na servis bude asi ta nejlepší možnost…

      0 0
      • Mikikuba  

        zkus tam nejdřív zavolat.občas se vyřeší po tel.

        0 0
      • indoorajn  

        Zkousel jsi petitlacitkovy reset? Jedine to mi z memory failed pomohlo.

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Nakonec taková kravina, stačilo zmáčknout na pár vteřin tlačítko „start“ a bylo hotovo. Napsal jsem do allsystemu a pomohli ochotně a hned.

        Jenom taková drobnost, Předtím, mi při intervalu ukládání 5s ukazoval 9hod místa (zhruba, tuším, že to bylo 8h, 59min, 59sec). Teďka mi to ukazuje 14hod a jedu pořád 5sec interval… nějaké nápady? :-P

        0 0
        • Ricci  

          tes sa,zvacsila sa ti pamat :-)

          0 0
        • indoorajn  

          Mas zapnute vsechny funkce? Zaznamenavaji se stejne funkce jako predtim?

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Těžko říct, ještě jsem to nepropojoval s PC, abych to zjistil. Jenom jsem nastavil základní údaje, které si pamatuji zpaměti přímo na hodinkách. Ale interval ukládání jsem dělal nakonec a ukazovalo pořád těch 14hod…

            btw: To přece nemá vůbec vliv na tohle, co si pamatuju z manuálu… :-P

            0 0
        • JosefDvorak  

          Zdravím,

          Memory Fail je rozpad paměti, kdy nesedí CRC součet paměti, takže některá místa paměti si prostě nic nebudou pamatovat … dlouhým podržením tlačítka START se přejde tato chyba, která se kontroluje po resetu, ale není to řešení, pouze obejití problému. Takže nikdy nevíte kde ta chyba je a jak se bude v praxi projevovat. Minimálně bych radil neobsazovat celou paměť hodinek, spíš si to častěji přehrávat do compu, a být rád, že to zatím „nějak“ funguje. Jinak je to na novou elektroniku … až to nebude fungovat vůbec, ale asi spíš na nové hodinky.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Děkuji za odpověď. Už jsem psal do servisu a problém jsem vyřešil přesně, jak jste napsal.

            Nicméně, hodinky měly plnou paměť asi 3× za celou dobu, co je vlastním (cca 4 roky). Pravidelně se je snažím mazat po každém tréninku, resp. pokaždé, když mám možnost. Bohužel problém přetrvával dál a asi ještě pár týdnů po tomhle problému mi během tréninku skočilo na displeji „Memory Failed“, trénink se smazal a hodinky se komplet restartovaly, takže nastalo opětovné nastavení všech údajů. Po pár týdnech však tohle zmizelo úplně a vše funguje zase, jak má.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.